English

Eriks Bakficka

på Östermalm ligger ett stenkast från Djurgårdsbron och är en trivsam kvarterskrog med plats för 90 gäster. Menyn rymmer såväl svenska klassiker som moderna rätter och en och annan överraskning. På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av personalen. Här förenas den lilla krogens charm med proffsig matlagning och stor värme.

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

22 - 26/5

Husman - Homely fare 125:-

Måndag/Monday
Lammgryta med couscous, mynta och rostad mandel
Lamb casserole with couscous, mint and roasted almond

Tisdag/Tuesday
Vitvinsbräserade kycklinglår med kål, svamp och senapssås
White wine braised chicken thighs with cabbage, mushroom and mustard sauce

Onsdag/Wednesday
Mixed grill med klyftpotatis, haricots verts och bearnaise
Mixed grill with potato wedges, French beans and béarnaise sauce

Torsdag/Thursday
Kristi himmelsfärdsdag – Stängt
Ascension Day - Closed

Fredag/Friday
Stängt
Closed

Veckans specialhusman – Weekly special 145:-
Halstrad sej med sotad lök, rökt lökpuré och grönärtssås
Seared coalfish with blackened onion, smoked onion purée and green pea sauce

Vegetariskt – Vegetarian 125:-
Vichyssoise

Sallad - Salad 125:-
Rostbiff med dansk remoulad och picklad lök
Roast beef with Danish remoulade and pickled onion

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/150:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Kalixlöjrom med tillbehör 30g/50g 205:-/325:-
Bleak roe from Kalix with accompaniments

Bakfickans bouillabaisse 245:-
Bakfickan´s bouillabaisse

Eriks cheeseburgare 190:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 205:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Mixsallad/Mixed salad 55:-

A LA CARTE

Förrätter - Starters

Primörsallad med örtmajonnäs och friterad Karl Oscar från Löfsta 150:-
Spring vegetable salad with deep-fried Karl Oscar from Löfsta

Nässelsoppa med sotad kammussla, rotselleri och friterade nässlor 175:-
Nettle soup with blackened scallop, celeriac and deep-fried nettles

Fläderinkokt röding med svartrot, grönärtspuré och forellrom 165:-
Elder flower poached cold char with salsify, green pea purée and trout roe

Oxtartar med tryffelmajonnäs och rödbetschips 165:-
Beef tartare with truffle mayonnaise and beetroot crisps

Grillat oxhjärta med variation på betor och sotad lök 150:-
Grilled beef heart with a variety of beets and blackened onion

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/150:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Kalixlöjrom med tillbehör 30g/50g 205:-/325:-
Bleak roe from Kalix with accompaniments

Bakfickans bouillabaisse 245:-
Bakfickan´s bouillabaisse

Eriks cheeseburgare 190:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 205:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Varmrätter - Main Courses

Krämig ört- och citronpolenta med carciofini, rostad fänkål och picklade Vikentomater 245:-
Creamy herb and lemon polenta with carciofini, roasted fennel and pickled Viken tomatoes

Halstrad regnbåge med carciofini, spetskål och örtsmörsås 295:-
Seared rainbow trout with carciofini, cabbage and herb butter sauce

Meunièrestekt piggvar Grenoble på ben 1p 325:-/2p 650:-
Meunière-fried turbot Grenoble on the bone
""Vänligen notera att denna rätt kräver längre tillagningstid
Please note that this dish require slightly longer cooking time

Svensk lammstek med primörer, friterad getost och ramslöksvelouté 305:-
Swedish lamb roast with spring vegetables, deep-fried goat cheese and wild garlic velouté

Grillad biff med rotselleripuré, bakad lök och friterad färskpotatis 325:-
Grilled beef with celeriac purée, baked onion and deep-fried new potatoes

Desserter - Desserts

Rabarberpaj med mandel och vaniljsås 120:-
Rhubarb pie with almond and vanilla sauce

Vinförslag/wine suggestion:
Moulin Touchais 2001, Coteaux du Layon, Frankrike 110:-/gl

Flädermousse med inlagda jordgubbar och citronsorbet 135:-
Elder flower mousse with preserved strawberries and lemon sorbet

Vinförslag/wine suggestion:
"Vigna Senza Nome" Moscato d `Asti 2015, Braida, Toscana Italien 95:-/gl

Chokladterrin med gräddfilssorbet, björnbärskompott och chokladflarn 120:-
Chocolate terrine with sour cream sorbet, black berry compote and chocolate thin biscuit

Vinförslag/wine suggestion:
Brumaire Novembre 2010, Alain Brumont, Pacherenc du Vic Bilh, Frankrike 120:-/gl

Crème brûlée 120:-

Vinförslag/wine suggestion:
Blue Label 5 Puttonyos 2008, Royal Tokaji Wine Co, Tokaji Ungern 120:-/gl

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Vinförslag/wine suggestion:
Château Fontaine 2011, Château Fontaine, Sauternes, Frankrike 120:-/gl

Petit four 30:-

MENYFÖRSLAG - MENU SUGGESTIONS

Serveras endast till sällskap på 10 personer eller mer. Menypriserna gäller endast vid förbeställning och vi önskar att samtliga i sällskapet väljer samma meny. Vi behöver Er beställning senast 24 timmar i förväg.

Please note that these set-menues only are served to parties of 10 persons or more and that the set-menu prices only concern orders made in advance. We request that you order the same menu to all of the guests. We need your order no later than 24 hours in advance.

Bakfickans säsongsmeny - Bakfickan´s seasonal menu 595:-

Nässelsoppa med sotad kammussla, rotselleri och friterade nässlor
Nettle soup with blackened scallop, celeriac and deep-fried nettles

Vinförslag/wine suggestion:
Sauvignon Blanc 2016, Tinpot Hut, Marlborough, Nya Zealand 450:-

Grillad biff med rotselleripuré, bakad lök och friterad färskpotatis
Grilled beef with celeriac purée, baked onion and deep-fried new potatoes

Vinförslag/wine suggestion:
Bourgogne Pinot Noir 2014, Anne Gros, Bourgogne, Frankrike 875:-

Rabarberpaj med mandel och vaniljsås
Rhubarb pie with almond and vanilla sauce

Vinförslag/wine suggestion:
Moulin Touchais 2001, Coteaux du Layon, Frankrike 110:-/gl

Bakfickans festmeny - Bakfickan´s banquet menu 565:-

Oxtartar med tryffelmajonnäs och rödbetschips
Beef tartare with truffle mayonnaise and beetroot crisps

Vinförslag/wine suggestion:
Langhe Nebbiolo 2015, Trediberri, Veneto, Italien 550:-

Halstrad regnbåge med carciofini, spetskål och örtsmörsås
Seared rainbow trout with carciofini, cabbage and herb butter sauce

Vinförslag/wine suggestion:
Bourgogne Aligoté 2014, Dom Paul Pillot, Bourgogne 550:-

Chokladterrin med gräddfilssorbet, björnbärskompott och chokladflarn
Chocolate terrine with sour cream sorbet, black berry compote and chocolate thin biscuit

Vinförslag/wine suggestion:
Brumaire Novembre 2010, Alain Brumont, Pacherenc du Vic Bilh, Frankrike 120:-/gl

Öppettider

Lunch
Måndag - Fredag 11.30 - 14.30

Middag
Måndag - Tisdag 17.00 - 22.00
Onsdag - Torsdag 17.00 - 23.00
Fredag 16.30 - 23.00
Lördag 17.00 - 23.00

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm
Telefon: 08-660 15 99
E-post: info.bakfickan@eriks.se
(För reservation och förfrågningar)

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef anna.lallerstedt@eriks.se
(ej bordsreservation)
Niklas Nilsson
Niclas Nilsson
Köksmästare
kitchen.bakfickan@eriks.se
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm

Vi lägger inte ut alla bord för onlinebokning. Ring oss om Ni har något särskilt önskemål så hjälper vi Er med alternativ på telefon.

Lunch:

Måndag-Fredag 11.30-14.30

Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet 60 minuter.

Middag:

Måndag-Torsdag 17.00-22.00

Fredag 16.30 - 22.30

Lördag 17.00 - 22.30

Bokningar gjorda för middag disponerar bordet 2 timmar.

För sällskap över 5 personer ring restaurangen.

Telefon 08-660 15 99.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.