English

Eriks Bakficka

på Östermalm ligger ett stenkast från Djurgårdsbron och är en trivsam kvarterskrog med plats för 90 gäster. Menyn rymmer såväl svenska klassiker som moderna rätter och en och annan överraskning. På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av personalen. Här förenas den lilla krogens charm med proffsig matlagning och stor värme.

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

18 - 22/9

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Varmrökt makrill med ljummen färskpotatissallad och rödbetor
Warm-smoked mackerel with warm new potato salad and beetroots

Tisdag/Tuesday
Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Swedish potato pancake with fried salted pork and lingonberries

Onsdag/Wednesday
Ångkokt sejfilé med ägg, räkor och brynt smör
Steamed coalfish with egg, shrimps and browned butter

Torsdag/Thursday
Isterband med gräddkokt kål, rödvinssky och stekt potatis
Isterband sausage with creamed cabbage, red wine gravy and fried potatoes

Fredag/Friday
Helstekt fläskkarré med äpple, rödbetor och honungsyoghurt
Roast pork collar with apple, beetroots and honey yoghurt

Veckans specialhusman – Weekly special 150:-
Inkokt lax med skarpsås, gurka och färskpotatis
Poached cold salmon with Swedish sharp sauce, cucumber and new potatoes

Vegetariskt – Vegetarian 130:-
Kryddrostad lila morot med fänkål och dragonyoghurt
Spice-roasted lilac carrot with fennel and tarragon yoghurt

Sallad - Salad 130:-
Sallad med Öjebyröra och kummincrème
Salad with Öjeby hash and caraway cream

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/150:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Kalixlöjrom med tillbehör 30g/50g 225:-/325:-
Bleak roe from Kalix with accompaniments

Bakfickans bouillabaisse 245:-
Bakfickan´s bouillabaisse

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Mixsallad/Mixed salad 55:-

25 - 29/9

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Vattenstekt fläsksida med sirapskokt rödkål, syrlig senap och rostad färskpotatis
Water-fried pork belly with syrup-boiled red cabbage, sour mustard and roasted new potatoes

Tisdag/Tuesday
Ångkokt rödspättafilé med blåmusslor, fänkål och skaldjurssås
Steamed plaice fillet with blue mussels, fennel and shellfish sauce

Onsdag/Wednesday
Kaviarströmming med gräddstuvad purjolök och brynt dillsmör
Swedish caviar Baltic herring with creamed leek and browned dill butter

Torsdag/Thursday
Bakad högrev med mojo rojo, rotselleri och friterad färskpotatis
Baked chuck roll with mojo rojo, celeriac and deep-fried new potatoes

Fredag/Friday
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Slightly salted salmon with dill creamed potatoes

Veckans specialhusman – Weekly special 150:-
Bakad kyckling med kantarellsås, rostad fänkål och syltade kantareller
Baked chicken with chanterelle sauce, roasted fennel and pickled chanterelles

Vegetariskt – Vegetarian 130:-
Sötpotatissoppa med kålrabbi, syrad lök och ingefära
Sweet potato soup with kohlrabi, pickled onion and ginger

Sallad - Salad 130:-
Caesarsallad med kyckling, bakat ägg och bacon
Caesar salad with chicken, baked egg and bacon lardons

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/150:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Kalixlöjrom med tillbehör 30g/50g 225:-/325:-
Bleak roe from Kalix with accompaniments

Bakfickans bouillabaisse 245:-
Bakfickan´s bouillabaisse

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Mixsallad/Mixed salad 55:-

A LA CARTE

Förrätter - Starters

Primörsallad med örtmajonnäs och friterad Karl Oscar från Löfsta 150:-
Spring vegetable salad with deep-fried Karl Oscar from Löfsta

Blomkålssoppa med sotad kammussla, picklad lök och potatischips 165:-
Cauliflower soup with blackened scallop, pickled onion and potato crisps

Citroninkokt röding med svartrot, grönärtspuré och forellrom 165:-
Lemon poached cold char with salsify, green pea purée and trout roe

Oxtartar med tryffelmajonnäs, stekta kantareller och rödbetschips 175:-
Beef tartare with truffle mayonnaise, fried chanterelles and beetroot crisps

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/150:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Kalixlöjrom med tillbehör 30g/50g 205:-/325:-
Bleak roe from Kalix with accompaniments

Bakfickans bouillabaisse 245:-
Bakfickan´s bouillabaisse

Eriks cheeseburgare 190:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 205:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Varmrätter - Main Courses

Krämig ört- och citronpolenta med carciofini, rostad fänkål och picklade Vikentomater 245:-
Creamy herb and lemon polenta with carciofini, roasted fennel and pickled Viken tomatoes

Halstrad regnbåge med carciofini, spetskål och örtsmörsås 295:-
Seared rainbow trout with carciofini, cabbage and herb butter sauce

Meunièrestekt piggvar Grenoble på ben 1p 325:-/2p 650:-
Meunière-fried turbot Grenoble on the bone
""Vänligen notera att denna rätt kräver längre tillagningstid
Please note that this dish require slightly longer cooking time

Bröst av fransk blodanka med palsternackspuré, långpeppar, rostade rödbetor och riven Ossau Iraty 305:-
Breast of French duck with parsnip purée, long pepper, roasted beetroots and grated Ossau Iraty cheese

Desserter - Desserts

Blåbärspaj med mandel och vaniljsås 120:-
Blueberry pie with almond and vanilla sauce

Vinförslag/wine suggestion:
Moulin Touchais 2001, Coteaux du Layon, Frankrike 110:-/gl

Chokladterrin med gräddfilssorbet, björnbärskompott och chokladflarn 120:-
Chocolate terrine with sour cream sorbet, black berry compote and chocolate thin biscuit

Vinförslag/wine suggestion:
Brumaire Novembre 2010, Alain Brumont, Pacherenc du Vic Bilh, Frankrike 120:-/gl

Crème brûlée 120:-

Vinförslag/wine suggestion:
Blue Label 5 Puttonyos 2008, Royal Tokaji Wine Co, Tokaji Ungern 120:-/gl

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Vinförslag/wine suggestion:
Château Fontaine 2011, Château Fontaine, Sauternes, Frankrike 120:-/gl

Petit four 30:-

MENYFÖRSLAG - MENU SUGGESTIONS

Serveras endast till sällskap på 10 personer eller mer. Menypriserna gäller endast vid förbeställning och vi önskar att samtliga i sällskapet väljer samma meny. Vi behöver Er beställning senast 24 timmar i förväg.

Please note that these set-menues only are served to parties of 10 persons or more and that the set-menu prices only concern orders made in advance. We request that you order the same menu to all of the guests. We need your order no later than 24 hours in advance.

Bakfickans säsongsmeny - Bakfickan´s seasonal menu 575:-

Blomkålssoppa med sotad kammussla, picklad lök och potatischips
Cauliflower soup with blackened scallop, pickled onion and potato crisps

Vinförslag/wine suggestion:
Sauvignon Blanc 2016, Tinpot Hut, Marlborough, Nya Zealand 450:-

Bröst av fransk blodanka med palsternackspuré, långpeppar, rostade rödbetor och riven Ossau Iraty
Breast of French duck with parsnip purée, long pepper, roasted beetroots and grated Ossau Iraty cheese

Vinförslag/wine suggestion:
Bourgogne Pinot Noir 2014, Anne Gros, Bourgogne, Frankrike 875:-

Blåbärspaj med mandel och vaniljsås
Blueberry pie with almond and vanilla sauce

Vinförslag/wine suggestion:
Moulin Touchais 2001, Coteaux du Layon, Frankrike 110:-/gl

Bakfickans festmeny - Bakfickan´s banquet menu 575:-

Oxtartar med tryffelmajonnäs, stekta kantareller och rödbetschips
Beef tartare with truffle mayonnaise, fried chanterelles and beetroot crisps

Vinförslag/wine suggestion:
Langhe Nebbiolo 2015, Trediberri, Veneto, Italien 550:-

Halstrad regnbåge med carciofini, spetskål och örtsmörsås
Seared rainbow trout with carciofini, cabbage and herb butter sauce

Vinförslag/wine suggestion:
Bourgogne Aligoté 2014, Dom Paul Pillot, Bourgogne 550:-

Chokladterrin med gräddfilssorbet, björnbärskompott och chokladflarn
Chocolate terrine with sour cream sorbet, black berry compote and chocolate thin biscuit

Vinförslag/wine suggestion:
Brumaire Novembre 2010, Alain Brumont, Pacherenc du Vic Bilh, Frankrike 120:-/gl

Öppettider

Lunch
Måndag - Fredag 11:30 - 14:30

Middag
Måndag - Tisdag 17:00 - 22:00
Onsdag - Torsdag 17:00 - 23:00
Fredag 16:30 - 23:00
Lördag 17:00 - 23:00

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm
Telefon: 08-660 15 99
E-post: info.bakfickan@eriks.se
(För reservation och förfrågningar)

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef anna.lallerstedt@eriks.se
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm

Vi lägger inte ut alla bord för onlinebokning. Ring oss om Ni har något särskilt önskemål så hjälper vi Er med alternativ på telefon.

Lunch:

Måndag-Fredag 11.30-14.30

Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet 60 minuter.

Middag:

Måndag-Torsdag 17.00-22.00

Fredag 16.30 - 22.30

Lördag 17.00 - 22.30

Bokningar gjorda för middag disponerar bordet 2 timmar.

För sällskap över 5 personer ring restaurangen.

Telefon 08-660 15 99.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.