English

Eriks Bakficka

på Östermalm ligger ett stenkast från Djurgårdsbron och är en trivsam kvarterskrog med plats för 90 gäster. Menyn rymmer såväl svenska klassiker som moderna rätter och en och annan överraskning. På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av personalen. Här förenas den lilla krogens charm med proffsig matlagning och stor värme.

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

21 - 25/5

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Sotad lättgravad lax med stuvad spenat, citron och dillkokt potatis
Blackened lightly cured salmon with creamed spinach, lemon and dill-boiled potatoes

Tisdag/Tuesday
Grillade kalvfärsbiffar med parmesan, rucola, citron och krämig polenta
Grilled veal patties with parmesan, rocket, lemon and creamy polenta

Onsdag/Wednesday
Bakad sej med smörkokt purjolök, chorizoemulsion och krossad potatis smaksatt med brynt smör
Baked coalfish with butter-boiled leek, chorizo emulsion and crushed potatoes flavoured with browned butter

Torsdag/Thursday
Rostad grissida med glaserade morötter, savoykål, potatisstomp och dijonvelouté
Roasted pork belly with glazed carrots, savoy cabbage, potato mash and Dijon mustard velouté

Fredag/Friday
Sydfransk fiskgryta med borlottibönor, saffran, tomat, krutonger och rouille
Southern French fish casserole with borlotti beans, saffron, tomato, croutons and rouille

Veckans specialhusman – Weekly special 130:-
Knaperstekt blodpudding med enrisrökt sidfläsk, svenska äpplen, persilja och brynt smör
Fried crisp black pudding with juniper-smoked pork belly, Swedish apples, parsley and browned butter

Vegetariskt – Vegetarian 130:-
Ångad sommarkål med sveciacrème, vaxbönor, färskpotatis och ramslök
Steamed summer cabbage with Svecia cheese cream, wax beans, new potatoes and wild garlic

Sallad - Salad 130:-
Bladsallad med sotad flankstek, ljus sojavinägrett med rostad sesam, chilimajonnäs och rostad potatis
Leaf salad with blackened flank steak, light soy vinaigrette with roasted sesame, chili mayonnaise and roasted potatoes

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Moules frites 225:-

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Mixsallad/Mixed salad 55:-

28/5 - 1/6

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
”Lamm i dill” på nattbakad lammbog med syrade morötter, dillvelouté och kokt potatis
”Lamb in dill” of overnight-baked lamb shoulder with pickled carrots, dill velouté and boiled potatoes

Tisdag/Tuesday
Halstrad lax med glaserad spetskål, citron och dillkokt potatis
Seared salmon with glazed cabbage, lemon and dill-boiled potatoes

Onsdag/Wednesday
Grillad svensk fläskkarré från Tillberga gård med torkad tomat, svarta oliver, steksky och rostad potatis
Grilled Swedish pork collar from Tillberga farm with dried tomato, black olives, gravy and roasted potatoes

Torsdag/Thursday
Stekt strömming med potatispuré, rårörda lingon och skirat smör
Fried Baltic herring with potato purée, raw-stirred lingonberries and melted butter

Fredag/Friday
Grillad picanha med lättstekt sommarkål, potatisstomp och rödvinssky med sherryvinäger och brynt smör
Grilled picanha with lightly fried summer cabbage, mashed potatoes and red wine gravy with sherry vinegar and browned butter

Veckans specialhusman – Weekly special 130:-
Bakad torsk med broccoli, små ärter, dill, citron och smörad musselbuljong
Baked cod with broccoli, small peas, dill, lemon and buttered mussel bouillon

Vegetariskt – Vegetarian 130:-
Vit sparrissoppa med sotad purjolök, hasselnötsvinägrett och ärtskott
White asparagus soup with blackened leek, hazelnut vinaigrette and pea sprouts

Sallad - Salad 130:-
Blandsallad med färska bönor, fetaost, citron, gurka, sumak, vattenkrasse och färsk potatis
Mixed salad with fresh beans, feta cheese, lemon, cucumber, sumac, water cress and new potatoes

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Moules frites 225:-

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Mixsallad/Mixed salad 55:-

A la carte

Förrätter - Starters

6 ostron med klassiska tillbehör 225:- /efter tillgång
6 oysters with classic accompaniments/subject to availability

Tomatsallad med burrata, rödlök, olivolja och svartpeppar 95:-
Tomato salad with burrata, red onion, olive oil and black pepper

”Råraka” med löjrom från Bottenviken, syrad grädde, rödlök och dill 235:-
”Hash brown” with bleak roe from the Bothnian Bay, sour cream, red onion and dill

Vit sparris med sobrasada, comté lagrad 24 mån och brynt smör smaksatt med hasselnötter 175:-
White asparagus with sobrasada, comté cheese aged 24 months and browned butter flavoured with hazelnuts

Röding- och kammusseltartar med citronmajonnäs och rågkrutonger 165:-
Char and scallop tartare with lemon mayonnaise and rye bread croutons

Råbiff med äggula, friterad kapris, tartarsås och pommes frites 155:-/235:-
Beef tartar with egg yolk, deep-fried capers, tartar sauce and chips

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Moules frites 225:-

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Varmrätter - Main Courses

Gotländsk grön sparris med pocherat ägg, krispig purjolök, spritärter och tryffelemulsion 225:-
Green asparagus from Gotland with poached egg, crispy leek, shelling peas and truffle emulsion

Bakad röding med vit sparris, nässlor och champagnesås 325:-
Baked char with white asparagus, nettles and champagne sauce

Halstrad torsk med smörstekt savoykål, beurre blanc, lättrökt forellrom och friterad dill 345:-
Seared cod with butter-fried savoy cabbage, beurre blanc, lightly smoked trout roe and deep-fried dill

Pocherad pärlhöna med ramslök, lättsotad vårlök, murkelvinägrett och mandelpotatispuré 295:-
Poached guinea fowl with wild garlic, lightly blackened spring onion, morel vinaigrette and potato purée

Från grillen - From the grill

Regnbågsfilé 275:-
Rainbow trout fillet

Hel svensk vårkyckling 325:-
Whole Swedish guniea fowl

Ryggbiff 295:-
Sirloin

Serveras med pommes frites, dillkokt potatis eller mixsallad samt citronsmör och hollandaise smaksatt med brynt smör
Served with chips, dill-boiled potatoes or mixed salad and lemon butter and hollandaise sauce flavoured with browned butter

Ångade grönsaker/Steamed vegetables 75:-

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Vinförslag/wine suggestion:
Taylor´s 10 y.o Tawny, Taylor´s , Douro, Portugal 105:-/gl

Chokladpudding med smulad maräng och blodapelsinsorbet 95:-
Chocolate pudding with crumbled meringue and blood orange sorbet

Vinförslag/wine suggestion:
Brumaire Novembre 2011, Alain Brumont, Pacherenc du Vic Bilh, Frankrike 120:-/gl

Stekt sockerkaka med inkokt rabarber, gräddfilscrème och smulade drömmar 115:-
Fried sponge cake with preserved rhubarb, sour cream and crumbled Swedish dream cookies

Vinförslag/wine suggestion:
Moulin Touchais 2001, Coteaux du Layon, Frankrike 110:-/gl

Hasselnötsglass med pâte à cigarette och råmarinerade jordgubbar 85:-
Hazelnut ice cream with pâte à cigarette and raw-marinated strawberries

Vinförslag/wine suggestion: “Vigna Senza Nome” Moscato d`Asti 2017, Braida, Toscana, Italien 95:-/gl

Crème brûlée 120:-

Vinförslag/wine suggestion:
Blue Label 5 Puttonyos 2013, Royal Tokaji Wine Co, Tokaji Ungern 120:-/gl

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Vinförslag/wine suggestion:
Château Fontaine 2011, Château Fontaine, Sauternes, Frankrike 120:-/gl

Petit four 30:-

Menyförslag - Menu suggestions

Serveras endast till sällskap på 10 personer eller mer. Menypriserna gäller endast vid förbeställning och vi önskar att samtliga i sällskapet väljer samma meny. Vi behöver Er beställning senast 24 timmar i förväg.

Please note that these set-menues only are served to parties of 10 persons or more and that the set-menu prices only concern orders made in advance. We request that you order the same menu to all of the guests. We need your order no later than 24 hours in advance.

Meny/menu 1
565:-

Toast Skagen

Vinförslag/wine suggestion:
Sauvignon Blanc 2017, Tinpot Hut, Marlborough, Nya Zealand 450:-

Bakad röding med vit sparris, nässlor och champagnesås
Baked char with white asparagus, nettles and champagne sauce

Vinförslag/wine suggestion:
Chardonnay Réserve 2015,Nuiton-Beaunoy, Bourgogne, Frankrike 525:-

Crème brûlée

Vinförslag/wine suggestion:
Blue Label 5 Puttonyos 2013,Royal Tokaji, Ungern 120:-/gl

Meny/menu 2
525:-

Vit sparris med sobrasada, comté lagrad 24 mån och brynt smör smaksatt med hasselnötter
White asparagus with sobrasada, comté aged 24 months and browned butter flavoured with hazelnuts

Vinförslag/wine suggestion:
Grüner Veltliner 2016, Weingut Loimer, Kamptal, Österrike 450:-/fl

Pocherad pärlhöna med ramslök, lättsotad vårlök, murkelvinägrett och mandelpotatispuré
Poached guinea fowl with wild garlic, lightly blackened spring onion, morel vinaigrette and potato purée

Vinförslag/wine suggestion:
Pinot noir 2015, Weingut Loimer, Niederösterreich, Österrike 550:-

Chokladpudding med smulad maräng och blodapelsinsorbet
Chocolate pudding with crumbled meringue and blood orange sorbet

Vinförslag/wine suggestion:
Brumaire Novembre 2011, Alain Brumont, Pacherenc du Vic Bilh, Frankrike 120:-/gl

Öppettider

Lunch
Mån-fre 11.30-14.30

Kväll
Mån-tis 17.00-22.00
Ons-tors 17.00-23.00
Fre 16.30-23.00
Lör 17.00-23.00

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm
Telefon: 08-660 15 99
E-post: info.bakfickan@eriks.se
(För reservation och förfrågningar)

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef anna.lallerstedt@eriks.se
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm

Vi lägger inte ut alla bord för onlinebokning. Ring oss om Ni har något särskilt önskemål så hjälper vi Er med alternativ på telefon.

Lunch:

Måndag-Fredag 11.30-14.30

Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet 60 minuter.

Middag:

Måndag-Torsdag 17.00-22.00

Fredag 16.30 - 22.30

Lördag 17.00 - 22.30

Bokningar gjorda för middag disponerar bordet 2 timmar.

För sällskap över 5 personer ring restaurangen.

Telefon 08-660 15 99.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.