English

Eriks Bakficka...

...på Östermalm ligger ett stenkast från Djurgårdsbron och är en trivsam kvarterskrog med plats för 90 gäster.
Menyn rymmer såväl svenska klassiker som moderna rätter och en och annan överraskning.
På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av personalen, här förenas den lilla krogens charm
med proffsig matlagning och stor värme.

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter samt veckans lunchmeny.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

15 - 19/10

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Bakad sej med inkokta gulbetor, kapris och brynt smör
Baked coalfish with preserved yellow beets, capers and browned butter

Tisdag/Tuesday
Raggmunk med knaperstekt sidfläsk, rårörda lingon och skirat smör
Swedish potato pancakes with crispy pork belly, lingonberries and melted butter

Onsdag/Wednesday
Knaperstekt majskyckling med ratatouille, persilja och parmesan
Crispy corn-fed chicken with ratatouille, parsley and parmesan

Torsdag/Thursday
Köttfärslimpa med stuvade kantareller, rårörda lingon och kokt potatis
Meatloaf with creamed chanterelles, lingonberries and boiled potatoes

Fredag/Friday
Kalvrostbiff med haricots verts, potatisgratäng och steksky
Veal roast with French beans, potato gratin and gravy

Veckans specialhusman – Our weekly special 150:-
Rödvinsbräserad oxkind med rostad lökpuré, rökt bacon och syltlök
Red wine braised ox cheek with roasted onion purée, smoked bacon and pickled onion

Veckans vegetariska – Our weekly vegetarian 130:-
Fransk grönsaksragu med svarta oliver, friterad potatis och chèvrecrème
French vegetable ragout with black olives, deep-fried potatoes and chèvre cream

Veckans soppa- Our weekly soup 130:-
Blomkålssoppa med rökt lax och potatis
Cauliflower soup with smoked salmon and potatoes

Sallad/Salad 55:-
Ångade grönsaker/Steamed vegetables 75:-

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

22 - 26/10

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Syrliga isterband med stuvad potatis, kokta rödbetor och grovkornig dijonsenap
Sourish isterband sausages with creamed potatoes, boiled beetroots and coarse ground dijon mustard

Tisdag/Tuesday
Bakad torsk med ansjovis, hackat ägg, brynt smör och kokt potatis
Baked cod with Swedish anchovy, diced egg, browned butter and boiled potatoes

Onsdag/Wednesday
Grillad rapsgris med grillad paprika, mojo rojo och rostad potatis
Grilled pork with grilled pepper, mojo rojo and roasted potatoes

Torsdag/Thursday
Laxpudding med citron, dill och skirat smör
Salmon pudding with lemon, dill and melted butter

Fredag/Friday
Helstekt kalventrecôte med bearnaise, rostad potatis och lättorkad tomat
Veal rib-eye roast with béarnaise sauce, roasted potatoes and semi-dried tomato

Veckans specialhusman – Our weekly special 150:-
Höstgryta på älg med svenska trattkantareller, äpple, persilja och potatispuré
Autumn casserole of elk with Swedish winter chanterelles, apple, parsley and potato purée

Veckans vegetariska – Our weekly vegetarian 130:-
Bakad rotselleri med glaserad mangold och morotspuré med brynt smör
Baked celeriac with glazed chard and carrot purée with browned butter

Veckans sallad - Our weekly salad 130:-
Bladsallad med tomat, röda linser, fetaost, friterad grönkål och krispigt rågbröd
Leaf salad with tomato, red lentils, feta cheese, deep-fried kale and crispy dark rye bread

Sallad/Salad 55:-
Ångade grönsaker/Steamed vegetables 75:-

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

A la carte

Förrätter - Starters

6 ostron med klassiska tillbehör 225:- /efter tillgång
6 oysters with classic accompaniments/subject to availability

Hummersoppa med inkokt hummer, tomat, äpple, dill och briochekrutonger 145:-
Lobster soup with poached cold lobster, tomato, apple, dill and brioche croutons

Löjrom från Bottenviken med potatiskaka, syrad grädde, rödlök och dill 255:-
Bleak roe from the Bothnian Bay with hash brown, sour cream, red onion and dill

Kantarelltoast med knaperstekt bacon 155:-
Chanterelle toast with crispy bacon

Råbiff med kantarellcrème, inlagda gulbetor, friterad kapris, persilja och riven gruyère 155:-/235:-
Beef tartar with chanterelle cream, preserved yellow beets, deep-fried capers, parsley and gruyere cheese

Varmrätter - Main Courses

Rostad butternutpumpa med torkad svartkål, tryffelemulsion, mandlar, lagrad comté och brynt smör smaksatt med ljus soja 235:-
Roasted butternut squash with dried black cabbage, truffle emulsion, almond, aged comté cheese and browned butter flavoured with light soy sauce

Bakad torskrygg med karljohansvampscrème, krispig jordärtskocka, potatiskaka och portvinsreduktion 345:-
Baked cod loin with porcini mushroom cream, crispy Jerusalem artichoke, potato cake and port wine reduction

Pepparstekt ankbröst med palsternackspuré, picklad pumpa, brysselkål och tryffelvelouté 285:-
Pepper-fried duck breast with parsnip puree, pickled pumpkin, Brussel sprouts and truffle velouté

Från grillen - From the grill

Regnbågsfilé 275:-
Rainbow trout fillet

Ryggbiff 295:-
Sirloin

Serveras med pommes frites, kokt potatis eller sallad samt pepparrot och hollandaise smaksatt med brynt smör
Served with chips, boiled potatoes or salad together with horseradish and hollandaise sauce flavoured with browned butter

Ångade grönsaker/Steamed vegetables 75:-

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Citronmarängpaj med hallonsorbet 115:-
Lemon meringue pie with raspberry sorbet

Vit chokladglass med smörstekt brioche, havtornskompott och maränger smaksatta med mynta 105:-
White chocolate ice cream with butter-fried brioche, sea buckthorn compote and meringues flavoured with mint

Hasselnötsglass med chokladflarn och cognacsmarinerade körsbär 95:-
Hazelnut ice cream with chocolate tuile and cognac-marinated cherries

Crème brûlée 120:-

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Petit four 30:-

Menyförslag - Menu suggestions

Menypriserna gäller vid förbeställning av samma meny till hela sällskapet.
These prices are only available if you pre-order the same menu for all guests.

Meny - Menu 1
520:-

Hummersoppa med inkokt hummer, tomat, äpple, dill och briochekrutonger
Lobster soup with poached cold lobster, tomato, apple, dill and brioche croutons

Vinförslag/wine suggestion:
Estrella de Oro, Bodegas Torre Oria, Utiel-Requena, Spanien 425:-

Pepparstekt ankbröst med palsternackspuré, picklad pumpa, brysselkål och tryffelvelouté
Pepper-fried duck breast with parsnip puree, pickled pumpkin, Brussel sprouts and truffle velouté

Vinförslag/wine suggestion:
Bourgogne Réserve Pinot Noir 2016, Nuiton-Beaunoy, Bourgogne, Frankrike 625:-

Crème brûlée

Vinförslag/wine suggestion:
Blue Label 5 Puttonyos 2013, Royal Tokaji, Ungern 120:-/gl

Meny - Menu 2
565:-

Kantarelltoast med knaperstekt bacon
Chanterelle toast with crispy bacon

Vinförslag/wine suggestion:
Petit Ruche 2016,
M. Chapoutier, Crozes-Hermitage, Frankrike 550:-

Bakad torskrygg med karljohansvampscrème, krispig jordärtskocka, potatiskaka och portvinsreduktion
Baked cod loin with porcini mushroom cream, crispy Jerusalem artichoke, potato cake and port wine reduction

Vinförslag/wine suggestion: Chardonnay 2016,
Chateau Ste Michelle, Washington State, USA 450:-

Hasselnötsglass med chokladflarn och cognacsmarinerade körsbär
Hazelnut ice cream with chocolate tuile and cognac-marinated cherries

Vinförslag/wine suggestion: Ambré Sweet South,
Cellier de la Dona, Rivesaltes, Frankrike 120:-/gl

Öppettider:

Lunch
Måndag-fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag-tisdag 17.00-22.00
Onsdag-torsdag 16.30-22.30
Fredag-lördag 16.30-23.00

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4,
115 23 Stockholm

Telefon: 08-660 15 99
E-post: info.bakfickan@eriks.se

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef anna.lallerstedt@eriks.se
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Har ni särskilda önskemål gällande Er bokning så hjälper vi gärna till på telefon 08-660 15 99.
Vi har även några sk. drop in platser som ej är bokningsbara.

VIKTIGT

Följ instruktionerna fram till och med "Bekräfta bokning". Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.