English

Eriks Bakficka

på Östermalm ligger ett stenkast från Djurgårdsbron och är en trivsam kvarterskrog med plats för 90 gäster. Menyn rymmer såväl svenska klassiker som moderna rätter och en och annan överraskning. På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av personalen. Här förenas den lilla krogens charm med proffsig matlagning och stor värme.

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

27/2 - 3/3

Husman - Homely fare 125:-

Måndag/Monday
Gulaschsoppa med spätzle och kummin-crème fraiche
Goulash soup with spaetzle and caraway crème fraiche

Tisdag/Tuesday
Senapsstekt strömming med potatispuré, gröna ärter och skirat smör
Mustard-fried Baltic herring with potato purée, green peas and melted butter

Onsdag/Wednesday
Grillade grekiska färsspett med tzatziki, rostade grönsaker och focaccia
Grilled Greek beef skewers with tzatziki, roasted vegetables and focaccia

Torsdag/Thursday
Ärtsoppa med mejramskorv och fläskbog & Pannkakor med sylt och grädde
Pea soup with marjoram sausage and pork shoulder & Pancakes with jelly and whipped cream
Med varm punsch/With hot Swedish punsch 225:-

Fredag/Friday
Torsk Classic
Cod Classic

Veckans specialhusman – Weekly special 145:-
Fisk- och skaldjursgryta med saffransaioli
Fish and shellfish casserole with saffron aioli

Vegetariskt – Vegetarian 125:-
Rotsellerisoppa med krutonger, rotsellerichips och hasselnötter
Celeriac soup with croutons, celeriac crisps and hazelnuts

Sallad - Salad 125:-
Caesarsallad med kyckling och bacon
Caesar salad with chicken and bacon

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/150:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Kalixlöjrom med tillbehör 30g/50g 205:-/325:-
Bleak roe from Kalix with accompaniments

Bakfickans bouillabaisse 245:-
Bakfickan´s bouillabaisse

Eriks cheeseburgare 190:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 205:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Mixsallad/Mixed salad 55:-

Desserter - Desserts

Chokladbrownie med vaniljglass 75:-
Chocolate brownie with vanilla ice cream

Petit four 30:-/st.

A LA CARTE

Förrätter - Starters

Variation på rotselleri med hasselnötter och brynt smör 130:-
A variety of celeriac with hazelnuts and browned butter

Hummersallad med morot och dragon 175:-
Lobster salad with carrot and tarragon

Tartar på rimmad torsk med svartrot, picklad lök, brioche och citronmajonnäs 150:-
Tartar of slightly salted cod with salsify, pickled onion, brioche and lemon mayonnaise

Kalvbräss med variation på jordärtskocka och tryffel 150:-
Sweetbreads with a variety of Jerusalem artichoke and truffle

Gravad svensk oxfilé med rödbeta, getost och bakad steklök 165:-
Cured fillet of Swedish beef with beetroot, goat cheese and baked onion

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/150:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Kalixlöjrom med tillbehör 30g/50g 205:-/325:-
Bleak roe from Kalix with accompaniments

Bakfickans bouillabaisse 245:-
Bakfickan´s bouillabaisse

Eriks cheeseburgare 190:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 205:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Varmrätter - Main Courses

”Ratatouille” 195:-

Bakad regnbåge med löjrom, confiterad sparrispotatis och rökt majonnäs 295:-
Baked rainbow trout with bleak roe, potato confit and smoked mayonnaise

Stekt piggvarsfilé med dillrimmad gurka, fänkål och palsternackspuré med dill 345:-
Fried turbot fillet with dill salted cucumber, fennel and parsnip purée with dill

Variation på Bjäretupp med svartrot, betor och örtvelouté 275:-
A variety of Bjäre rooster with salsify, beets and herb velouté

Grillad svensk entrecôte med friterade grönsaker, lökmarmelad och tryffelmajonnäs 325:-
Grilled Swedish ribeye steak with deep-fried vegetables, onion marmalade and truffle mayonnaise

Confiterad spädgris med sotad spetskål, saltbakad rotselleri och tryffelmajonnäs 725:-/2-3 pers."" Suckling pig confit with blackened cabbage, salt baked celeriac and truffle mayonnaise

""Notera att denna rätt kräver 40 min tillagningstid. Vänligen förbeställ
Please note that this dish requires 40 min cooking time. Please pre-order

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 45:-/135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Vinförslag/wine suggestion:
Taylor´s 10 y.o Tawny Port, Taylor´s, Douro, Portugal 105:-/gl

Körsbärspaj med mandel och italiensk maräng 120:-
Cherry pie with almond and Italian meringue

Vinförslag/wine suggestion:
Dansk Kirsebaervin 2009, Fredriksdal Gods, Harpelund, Danmark 105:-/gl

Sockerkaka med kanderad ananas, passionsfruktssorbet och pekannötter 115:-
Sponge cake with candied pineapple, passion fruit sorbet and pecan

Vinförslag/wine suggestion:
”Vigna Senza Nome” Moscato d`Asti 2015, Braida, Toscana, Italien 95:-/gl

Chokladterrin med sorbet på blodapelsin och olivolja 115:-
Chocolate terrine with sorbet of blood orange and olive oil

Vinförslag/wine suggestion:
Ambré Sweet South, Cellier de la Dona, Rivesaltes, Frankrike 120:-/gl

Crème brûlée 120:-

Vinförslag/wine suggestion:
Blue Label 5 Puttonyos 2008, Royal Tokaji Wine Co, Tokaji Ungern 120:-/gl

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Vinförslag/wine suggestion:
Brumaire Novembre 2009, Alain Brumont, Pacherenc du Vic Bilh, Frankrike 120:-

Petit four 30:-

MENYFÖRSLAG - MENU SUGGESTIONS

Serveras endast till sällskap på 10 personer eller mer. Menypriserna gäller endast vid förbeställning och vi önskar att samtliga i sällskapet väljer samma meny. Vi behöver Er beställning senast 24 timmar i förväg.

Please note that these set-menues only are served to parties of 10 persons or more and that the set-menu prices only concern orders made in advance. We request that you order the same menu to all of the guests. We need your order no later than 24 hours in advance.

Bakfickans säsongsmeny - Bakfickan´s seasonal menu 550:-

Hummersallad med morot och dragon
Lobster salad with carrot and tarragon

Vinförslag/wine suggestion:
Cuvée Erik Lallerstedt Brut, Henri Giraud, Champagne, Frankrike 750:-/fl

Variation på Bjäretupp med svartrot, betor och örtvelouté
A variety of Bjäre rooster with salsify, beets and herb velouté

Vinförslag/wine suggestion:
Langhe Nebbiolo 2015, Trediberri, Piemonte, Italien 550:-/fl

Chokladterrin med sorbet på blodapelsin och olivolja
Chocolate terrine with sorbet of blood orange and olive oil

Vinförslag/wine suggestion:
Ambré Sweet South, Cellier de la Dona, Rivesaltes, Frankrike 120:-/gl

Bakfickans festmeny - Bakfickan´s banquet menu 595:-

Kalvbräss med variation på jordärtskocka och tryffel
Sweetbreads with a variety of Jerusalem artichoke and truffle

Vinförslag/wine suggestion:
Pinot Noir 2014, Hahn Wines, Kalifornien, USA 425:-/fl

Stekt piggvarsfilé med dillrimmad gurka, fänkål och palsternackspuré med dill
Fried turbot fillet with dill salted cucumber, fennel and parsnip purée with dill

Vinförslag/wine suggestion:
Pouilly-Fuissé 2015, Dom Cornin, Bourgogne, Frankrike 675:-/fl

Körsbärspaj med mandel och italiensk maräng
Cherry pie with almond and Italian meringue

Vinförslag/wine suggestion:
Dansk Kirsebaervin 2009, Fredriksdal Gods, Harpelund, Danmark 105:-/gl

Öppettider

Lunch
Måndag - Fredag 11.30 - 14.30

Middag
Måndag - Tisdag 17.00 - 22.00
Onsdag - Torsdag 17.00 - 23.00
Fredag 16.30 - 23.00
Lördag 17.00 - 23.00

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm
Telefon: 08-660 15 99
E-post: info.bakfickan@eriks.se
(För reservation och förfrågningar)

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef anna.lallerstedt@eriks.se
(ej bordsreservation)
Niklas Nilsson
Niclas Nilsson
Köksmästare
kitchen.bakfickan@eriks.se
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm

Vi lägger inte ut alla bord för onlinebokning. Ring oss om Ni har något särskilt önskemål så hjälper vi Er med alternativ på telefon.

Lunch:

Måndag-Fredag 11.30-14.30

Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet 60 minuter.

Middag:

Måndag-Torsdag 17.00-22.00

Fredag 16.30 - 22.30

Lördag 17.00 - 22.30

Bokningar gjorda för middag disponerar bordet 2 timmar.

För sällskap över 5 personer ring restaurangen.

Telefon 08-660 15 99.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Boka". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.