English

Eriks Bakficka

på Östermalm ligger ett stenkast från Djurgårdsbron och är en trivsam kvarterskrog med plats för 90 gäster. Menyn rymmer såväl svenska klassiker som moderna rätter och en och annan överraskning. På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av personalen. Här förenas den lilla krogens charm med proffsig matlagning och stor värme.

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

15 - 19/1

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Rostat kycklinglår med knaperstekt bacon, sotad lök, champinjoner och krossad potatis
Roasted chicken thigh with fried crisp bacon, blackened onion, mushrooms and crushed potatoes

Tisdag/Tuesday
Bakad sej med crème vichyssoise, bakad purjolök och dillsallad
Baked coalfish with crème vichyssoise, baked leek and dill salad

Onsdag/Wednesday
Krispig grissida med blomkålsvelouté, grovkornig senap och kokt potatis
Crispy pork belly with cauliflower velouté, whole grain mustard and boiled potatoes

Torsdag/Thursday
Lammfärsbiffar med rostad aubergine, franska örter och bulgur
Lamb patties with roasted aubergine, French herbs and bulgur

Fredag/Friday
Fish´n chips med tartarsås grillad citron och dill
Fish´n chips with tartar sauce, grilled lemon and dill

Veckans specialhusman – Weekly special 150:-
Hemgjord blodpudding med rårörda lingon, rökt sidfläsk, svenska äpplen och brynt smör
Homemade black pudding with raw-stirred lingonberries, smoked pork belly, Swedish apples and browned butter

Vegetariskt – Vegetarian 130:-
Honungsglaserad vitkål med rostad potatis, friterad ostronskivling och vattenkrasse
Honey glazed cabbage with roasted potatoes, deep-fried oyster mushroom and water cress

Sallad - Salad 130:-
Blandsallad med lättrökt kalvrostbiff, friterad lök, picklad selleri och svart vitlöksaioli
Mixed salad with lightly smoked veal rump, deep-fried onion, pickled celery and black garlic aioli

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Bakfickans bouillabaisse 245:-
Bakfickan´s bouillabaisse

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Steak frites med lättsotad broccolini, tryffelhollandaise och steksky 265:-
Steak frites with lightly blackened broccolini, truffle hollandaise and gravy

Mixsallad/Mixed salad 55:-

A LA CARTE

Förrätter - Starters

Tomatsallad med burrata, rödlök, olivolja och svartpeppar 95:-
Tomato salad with burrata, red onion, olive oil and black pepper

”Råraka” med löjrom från Kalix, syrad grädde, rödlök och dill 235:-
”Hash brown” with bleak roe from Kalix, sour cream, red onion and dill

Matjessill från Norröna med gräddfil, kokt potatis, bakat ägg, syltad rödlök och brynt smör 135:-
Matjes herring from Norröna with sour cream, boiled potatoes, baked egg, pickled red onion and browned butter

Crème Ninon med råmarinerade pilgrimsmusslor, blomkål och ärtskott 175:-
Crème Ninon with raw-marinated scallops, cauliflower and pea sprouts

Oxtartar på innanlår med semi-torkade lingon, majonnäs smaksatt med svart trumpetsvamp och brynt smör 145:-/235:-
Beef tartar of topside with semi-dried lingonberries, mayonnaise flavored with black trumpet and browned butter

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Bakfickans bouillabaisse 245:-
Bakfickan´s bouillabaisse

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Steak frites med lättsotad broccolini, tryffelhollandaise och steksky 265:-
Steak frites with lightly blackened broccolini, truffle hollandaise and gravy

Varmrätter - Main Courses

Stekt kungsmussling med savoykål, rotsellerisabayonne, torkad kål och potatis 215:-
Fried king oyster mushroom with savoy cabbage, celeriac sabayonne, dried cabbage and potatoes

Kungsflundra meunière med smörstekt kungsmussling, spenat, champagnesås och kokt potatis 325:-
Plaice meunière with butter-fried king oyster mushroom, spinach, champagne sauce and boiled potatoes

Smörbakad torsk med hackat ägg, anjovissmör, smörgåskrasse och riven piggvarsrom 325:-
Butter-baked cod with diced eggs, Swedish anchovy butter, garden cress and grated turbot roe

Tournedos på oxfilé med riven anklever, sauterad mangold, stekt potatis och madeirasky 345:-""
Tornedous of beef tenderloin with grated duck liver, sautéed chard, fried potatoes and Madeira gravy
""Vänligen notera att denna rätt kräver längre tillagningstid
Please note that this dish require slightly longer cooking time

Stekt ankbröst med apelsinättika, confiterad savoykål, enrisrökt sidfläsk, fumet och potatiskaka 275:-
Fried duck breast with orange vinegar, savoy cabbage confit, juniper smoked pork belly, fumet and potato cake

Desserter - Desserts

Eriks chokladkaka med lättvispad grädde och griottines 95:-
Erik’s chocolate cake with lightly whipped cream and griottines

Vinförslag/wine suggestion:
Taylor´s 10 y.o Tawny, Taylor´s, Douro Portugal 105:-/gl

Lingonkokta päron med vaniljglass och spanska mandlar 115:-
Lingonberry-boiled pear with vanilla ice cream and Spanish almonds

Vinförslag/wine suggestion:
Moulin Touchais 2001, Coteaux du Layon, Frankrike 110:-

Crème brûlée 120:-

Vinförslag/wine suggestion:
Blue Label 5 Puttonyos 2013, Royal Tokaji Wine Co, Tokaji Ungern 120:-/gl

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Vinförslag/wine suggestion:
Château Fontaine 2011, Château Fontaine, Sauternes, Frankrike 120:-/gl

Petit four 30:-

MENYFÖRSLAG - MENU SUGGESTIONS

Serveras endast till sällskap på 10 personer eller mer. Menypriserna gäller endast vid förbeställning och vi önskar att samtliga i sällskapet väljer samma meny. Vi behöver Er beställning senast 24 timmar i förväg.

Please note that these set-menues only are served to parties of 10 persons or more and that the set-menu prices only concern orders made in advance. We request that you order the same menu to all of the guests. We need your order no later than 24 hours in advance.

Meny/menu 1
475:-

Crème Ninon med råmarinerade pilgrimsmusslor, blomkål och ärtskott
Crème Ninon with raw-marinated scallops, cauliflower and pea sprouts

Vinförslag/wine suggestion:
Hunter´s Riesling 2016, Hunter´s Wines, Marlborough, Nya Zealand 475:-

Smörbakad torsk med hackat ägg, anjovissmör, smörgåskrasse och riven piggvarsrom
Butter-baked cod with diced eggs, Swedish anchovy butter, garden cress and grated turbot roe

Vinförslag/wine suggestion:
Bourgogne Aligoté 2014, Dom Paul Pillot, Bourgogne, Frankrike 550:-

Eriks chokladkaka med lättvispad grädde och griottines
Erik’s chocolate cake with lightly whipped cream and griottines

Vinförslag/wine suggestion:
Taylor´s 10 y.o Tawny, Taylor´s, Douro, Portugal 105:-/gl

Meny/menu 2
575:-

Toast Skagen

Vinförslag/wine suggestion:
Sauvignon Blanc 2016, Tinpot Hut, Marlborough, Nya Zealand 450:-

Stekt ankbröst med apelsinättika, confiterad savoykål, enrisrökt sidfläsk, fumet och potatiskaka
Fried duck breast with orange vinegar, savoy cabbage confit, juniper-smoked pork belly, fumet and potato cake

Vinförslag/wine suggestion:
Les Prielles 2015, Dom. Berthaut-Gerbet, Bourgogne, Frankrike 550:-

Crème brûlée

Vinförslag/wine suggestion:
Blue Label 5 Puttonyos 2013, Royal Tokaji Wine Co, Tokaji, Ungern 120:-/gl

Öppettider under jul, nyår och trettonhelgen

22/12 11.30 -14.30

Lördag 23/12 - Torsdag 4/1 Stängt

Fredag 5/1 16.30 - 23.00
Lördag 6/1 17.00 - 23.00

Måndag 8/1 - Torsdag 11/1 17.00-22.00
Fredag 12/1 16.30-23.00
Lördag 13/1 17.00-23.00

Från måndag 15/1 öppnar vi åter för lunch och middag.

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm
Telefon: 08-660 15 99
E-post: info.bakfickan@eriks.se
(För reservation och förfrågningar)

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef anna.lallerstedt@eriks.se
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Fredrikshovsgatan 4, 115 23 Stockholm

Vi lägger inte ut alla bord för onlinebokning. Ring oss om Ni har något särskilt önskemål så hjälper vi Er med alternativ på telefon.

Lunch:

Måndag-Fredag 11.30-14.30

Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet 60 minuter.

Middag:

Måndag-Torsdag 17.00-22.00

Fredag 16.30 - 22.30

Lördag 17.00 - 22.30

Bokningar gjorda för middag disponerar bordet 2 timmar.

För sällskap över 5 personer ring restaurangen.

Telefon 08-660 15 99.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.