English

Eriks Bakficka...

...på Östermalm ligger ett stenkast från Djurgårdsbron och är en trivsam kvarterskrog med plats för 90 gäster.
Menyn rymmer såväl svenska klassiker som moderna rätter och en och annan överraskning.
På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av personalen, här förenas den lilla krogens charm
med proffsig matlagning och stor värme.

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter samt veckans lunchmeny.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

20 - 24/8

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Bakad långa med rostad broccoli, pepparrotsmajonnäs, dill och citron
Baked ling with roasted broccoli, horseradish mayonnaise, dill and lemon

Tisdag/Tuesday
Stekt merguez med buljongkokta puylinser, fetaost, råhyvlad morot och potatispuré
Fried merguez with bouillon-boiled puy lentils, feta cheese, sliced carrot and potato purée

Onsdag/Wednesday
Lättrökt öring med krossade gröna ärter, musselbuljong, dill och kokt potatis
Lightly smoked trout with crushed green peas, mussel bouillon, dill and boiled potatoes

Torsdag/Thursday
Rimmad grissida med stekt vitkål, löksås, rårörda lingon och kokt potatis
Lightly salted pork belly with fried cabbage, onion sauce, raw-stirred lingonberries and boiled potatoes

Fredag/Friday
Grillad bavette med stekt gemsallad, rostad potatis och hollandaise smaksatt med grillad citron
Grilled bavette with fried little gem salad, roasted potatoes and hollandaise flavoured with grilled lemon

Veckans specialhusman – Weekly special 150:-
Knaperstekt kycklinglår med rostad potatis, grillad paprika och srirachamajonnäs
Fried crisp chicken thigh with roasted potatoes, grilled sweet pepper and sriracha mayonnaise

Vegetariskt – Vegetarian 130:-
Rostad butternutpumpa med mandelvinägrett, vattenkrasse, brynt smör och parmesan
Roasted butternut squash with almond vinaigrette, water cress, browned butter and parmesan

Sallad - Salad 130:-
Blandsallad med gravad lax, kokt ägg, haricots verts, surdegskrutonger och citron
Mix salad with cured salmon, boiled egg, French beans, sourdough croutons and lemon

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Mixsallad/Mixed salad 55:-

A la carte

Förrätter - Starters

6 ostron med klassiska tillbehör 225:- /efter tillgång
6 oysters with classic accompaniments/subject to availability

Kräftsoppa med syrlig gurka, krondill och briochekrutonger 135:-
Crayfish soup with sourish cucumber, dill blossom and brioche croutons

”Råraka” med löjrom från Bottenviken, syrad grädde, rödlök och dill 235:-
”Hash brown” with bleak roe from the Bothnian Bay, sour cream, red onion and dill

Kyckling- och ankleverterrin med blonda vindruvor, sotad purjolök, hasselnötsvinägrett och muscsatgelé 165:-
Chicken- and duckliver terrine with blond grapes, blackened leek, hazelnut vinaigrette and muscat jelly

Röding- och kammusseltartar med citronmajonnäs och rågkrutonger 165:-
Char and scallop tartare with lemon mayonnaise and rye bread croutons

Råbiff med äggula, friterad kapris, tartarsås och pommes frites 155:-/235:-
Beef tartar with egg yolk, deep-fried capers, tartar sauce and chips

Varmrätter - Main Courses

Gotländsk grön sparris med pocherat ägg, krispig purjolök, spritärter och tryffelemulsion 225:-
Green asparagus from Gotland with poached egg, crispy leek, shelling peas and truffle emulsion

Bakad röding med blåmusslor, smörbakad purjolök och champagnesås 325:-
Baked char with mussels, butter baked leek and champagne sauce

Halstrad torsk med smörstekt späd vitkål, beurre blanc, lättrökt forellrom och friterad dill 345:-
Seared cod with butter-fried early cabbage, beurre blanc, lightly smoked trout roe and deep-fried dill

Pocherad pärlhöna med höstsvamp, bakad vårlök, tryffelvelouté och mandelpotatispuré 295:-
Poached guinea fowl with mushrooms, baked spring onions, truffle velouté and potato purée

Från grillen - From the grill

Regnbågsfilé 275:-
Rainbow trout fillet

Confiterat anklår 245:-
Duck leg confit

Ryggbiff 295:-
Sirloin

Serveras med pommes frites, dillkokt potatis eller mixsallad samt citronsmör och hollandaise smaksatt med brynt smör
Served with chips, dill-boiled potatoes or mixed salad and lemon butter and hollandaise sauce flavoured with browned butter

Ångade grönsaker/Steamed vegetables 75:-

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Chokladpudding med smulad maräng och hallonsorbet 95:-
Chocolate pudding with crumbled meringue and raspberry sorbet

Citron- och marängpaj med färska hallon 115:-
Lemon meringue pie with raspberrys

Hasselnötsglass med pâte à cigarette och råmarinerade jordgubbar 85:-
Hazelnut ice cream with pâte à cigarette and raw-marinated strawberries

Crème brûlée 120:-

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Petit four 30:-

Menyförslag - Menu suggestions

Serveras till sällskap på 10 personer eller fler och vi önskar att hela sällskapet väljer samma meny.
Vi behöver er beställning senast 48 timmar i förväg.

Please note that these set-menues are served to parties of 10 persons or more and we prefer all of the guests to order the same menu.
We need your order 48 hours in advance.

Meny 1 - Menu 1
565:-

Toast Skagen

Vinförslag/wine suggestion:
Sancerre 2017, Pascal Jolivet, Loire-Sancerre, Frankrike 475:-

Bakad röding med blåmusslor, smörbakad purjolök och champagnesås
Baked char with mussels, butter baked leek and champagne sauce

Vinförslag/wine suggestion:
Chardonnay Réserve 2015, Nuiton-Beaunoy, Bourgogne, Frankrike 525:-

Crème brûlée

Vinförslag/wine suggestion:
Blue Label 5 Puttonyos 2013, Royal Tokaji, Ungern 120:-/gl

Meny - Menu 2
525:-

Kyckling- och ankleverterrin med blonda vindruvor, sotad purjolök, hasselnötsvinägrett och muscsatgelé
Chicken- and duckliver terrine with blond grapes, blackened leek, hazelnut vinaigrette and muscat jelly

Vinförslag/wine suggestion:
Château Fontaine 2011, Château Fontaine, Sauternes, Frankrike 120:-/glas

Pocherad pärlhöna med höstsvamp, bakad vårlök, tryffelvelouté och mandelpotatispuré
Poached guinea fowl with mushrooms, baked spring onions, truffle velouté and potato purée

Vinförslag/wine suggestion:
Couvent des Jacobins 2015, Louis Jadot, Bourgogne-Côte de Nuits, Frankrike 500:-/fl

Chokladpudding med smulad maräng och hallonsorbet
Chocolate pudding with crumbled meringue and raspberry sorbet

Vinförslag/wine suggestion:
Brumaire Novembre 2011, Alain Brumont, Pacherenc du Vic Bilh, Frankrike 120:-/gl

Öppettider:

14 augusti 17.00-22.00
15-18 augusti 16.30-22.30

Från 20 augusti har vi åter öppet som vanligt

Lunch
Måndag-fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag-tisdag 17.00-22.00
Onsdag-torsdag 16.30-22.30
Fredag-lördag 16.30-23.00

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4,
115 23 Stockholm

Telefon: 08-660 15 99
E-post: info.bakfickan@eriks.se

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef anna.lallerstedt@eriks.se
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Har ni särskilda önskemål gällande Er bokning så hjälper vi gärna till på telefon 08-660 15 99.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.