English

Eriks Bakficka...

...på Östermalm ligger ett stenkast från Djurgårdsbron och är en trivsam kvarterskrog med plats för 90 gäster.
Menyn rymmer såväl svenska klassiker som moderna rätter och en och annan överraskning.
På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av personalen, här förenas den lilla krogens charm
med proffsig matlagning och stor värme.

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter samt veckans lunchmeny.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

10 - 14/12

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Ugnsbakad fläskkorv med stuvad vitkål, dijon och rostad potatis
Oven-baked pork sausage with creamed cabbage, dijon mustard and roasted potatoes

Tisdag/Tuesday
Pocherad sej med blåmusslor, färsk stenbitsrom, vitvinssås och lättsyrad gurka
Poached coalfish with blue mussels, fresh lumpfish roe, white wine sauce and lightly pickled cucumber

Onsdag/Wednesday
Oxjärpar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och kokt potatis
Beef rolls with cream sauce, lingonberries, pickled cucumber and boiled potatoes

Torsdag/Thursday
Panerad torsk med gröna ärter, citron, dill och potatisstomp smaksatt med brynt smör
Breaded cod with green peas, lemon, dill and potato mash flavoured with browned butter

Fredag/Friday
Boeuf Bourguignon

Veckans specialhusman – Our weekly special 150:-
Knaperstekt grissida med glaserad savojkål, syltlök, gräddsås och rårörda lingon
Crispy pork collar with glazed savoy cabbage, pickled onion, cream sauce and lingonberries

Veckans vegetariska – Our weekly vegetarian 130:-
Buljongkokta röda linser med rostad zucchini, basilika och parmesan
Red lentils with roasted zucchini, basil and parmesan

Veckans soppa - Our weekly soup 130:-
Jordärtskockssoppa med krispigt fläsklägg, picklad rödlök och friterad persilja
Jerusalem artichoke soup with crispy pork knuckle, pickled red onion and deep-fried parsley

Decembermeny - December menu 415:-
Förrätt - Starter

1/2 Toast Skagen

Varmrätt - Main Course
Halstrad lax med smörglaserad mangold, romsås, dill och potatispuré
Seared salmon with butter-glazed chard, roe sauce, dill and potato purée

Eller - or
Pepparstekt ankbröst med palsternackspuré, picklad pumpa, brysselkål och tryffelvelouté
Pepper-fried duck breast with parsnip puree, pickled pumpkin, Brussel sprouts and truffle velouté

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Sallad/Salad 55:-
Ångade grönsaker/Steamed vegetables 75:-

A la carte

Förrätter - Starters

Hummersoppa med inkokt hummer, tomat, äpple, dill och briochekrutonger 145:-
Lobster soup with poached cold lobster, tomato, apple, dill and brioche croutons

Löjrom från Bottenviken med potatiskaka, syrad grädde, rödlök och dill 255:-
Bleak roe from the Bothnian Bay with hash brown, sour cream, red onion and dill

Löjrom Classic 255:-
Bleak roe Classic

Blandad råbiff med krispig lök, syltad morot, friterad grönkål och dijonnaise 155:-/235:-
Mixed beef tartar with crispy onion, pickled carrot, deep-fried kale and dijonnaise

Varmrätter - Main Courses

Bakad blomkål med svenskt äpple, svart tryffel och brynt smör-vinägrett 245:-
Baked cauliflower with Swedish apple, black truffle and a browned butter vinaigrette

Bakad torskrygg med karljohansvampscrème, krispig jordärtskocka, potatiskaka och portvinsreduktion 345:-
Baked cod loin with porcini mushroom cream, crispy Jerusalem artichoke, potato cake and port wine reduction

Halstrad lax med smörglaserad mangold, romsås, dill och potatispuré 295:-
Seared salmon with butter-glazed chard, roe sauce, dill and potato purée

Pepparstekt ankbröst med palsternackspuré, picklad pumpa, brysselkål och tryffelvelouté 285:-
Pepper-fried duck breast with parsnip puree, pickled pumpkin, Brussel sprouts and truffle velouté

Från grillen - From the grill

Piggvar på ben med brynt smör 395:-
Turbot on the bone with browned butter

Ryggbiff med bearnaise 295:-
Sirloin with béarnaise sauce

Serveras med pommes frites, dillkokt potatis eller mixsallad
Served with chips, boiled potatoes or mixed salad

Säsongens grönsaker/Seasonal vegetables 75:-

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Chokladtarte med mandaringranité och maränger 115:-
Chocolate tart with mandarin granité and meringues
Innehåller mandel/contains almond

Havtornskompott med vaniljglass och rostade marconamandlar 125:-
Sea buckthorn compote with vanilla ice cream and roasted Marcona almonds

Hasselnötsglass med chokladflarn och cognacsmarinerade körsbär 95:-
Hazelnut ice cream with chocolate tuile and cognac-marinated cherries

Crème brûlée 120:-

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Petit four 30:-

Menyförslag - Menu suggestions

Menypriserna gäller vid förbeställning av samma meny till hela sällskapet.
These prices are only available if you pre-order the same menu for all guests.

Meny - Menu 1
525:-

Hummersoppa med inkokt hummer, tomat, äpple, dill och briochekrutonger
Lobster soup with poached cold lobster, tomato, apple, dill and brioche croutons

Vinförslag/wine suggestion:
Estrella de Oro, Bodegas Torre Oria, Utiel-Requena, Spanien 425:-

Pepparstekt ankbröst med palsternackspuré, picklad pumpa, brysselkål och tryffelvelouté
Pepper-fried duck breast with parsnip puree, pickled pumpkin, Brussel sprouts and truffle velouté

Vinförslag/wine suggestion:
Bourgogne Réserve Pinot Noir 2016, Nuiton-Beaunoy, Bourgogne, Frankrike 625:-

Havtornskompott med vaniljglass och rostade marconamandlar
Sea buckthorn compote with vanilla ice cream and roasted Marcona almonds

Vinförslag/wine suggestion:
Moulin Touchais 2001, Coteaux du Layon, Frankrike 120:-/gl

Meny - Menu 2
565:-

1/2 Toast Skagen

Vinförslag/wine suggestion:
Sancerre 2017, Pascal Jolivet, Loire-Sancerre, Frankrike 575:-

Bakad torskrygg med karljohansvampscrème, krispig jordärtskocka, potatiskaka och portvinsreduktion
Baked cod loin with porcini mushroom cream, crispy Jerusalem artichoke, potato cake and port wine reduction

Vinförslag/wine suggestion: Chardonnay Réserve 2015, Nuiton-Beaunoy, Bourgogne, Frankrike 525:-

Crème brûlée

Vinförslag/wine suggestion: Blue Label 5 Puttonyos 2013, Royal Tokaji, Ungern 120:-/gl

Öppettider:

Lunch
Måndag-fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag-tisdag 17.00-22.00
Onsdag-torsdag 16.30-22.30
Fredag-lördag 16.30-23.00

Avvikande öppettider:
23 december - 3 januari: Stängt
4 - 12 januari: Kvällsöppet (söndagar stängt)
Fr. o m 14 januari öppnar vi åter för lunch.
God Jul och Gott nytt år önskar Eriks Bakficka

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4,
115 23 Stockholm

Telefon: 08-660 15 99
E-post: info.bakfickan@eriks.se

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef anna.lallerstedt@eriks.se
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Har ni särskilda önskemål för Ert besök hjälper vi gärna till på telefon: 08-660 15 99.
Det finns även platser vid baren som endast är tillgängliga för drop-in gäster

VIKTIGT

Följ instruktionerna fram till och med "Bekräfta bokning". Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.