English

Eriks Basar


Efter ett års förberedelser så har vi nu öppnat vår nya restaurang Eriks Basar i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71.

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär har vi öppet från tidig morgon till sen kväll. Eriks Basar erbjuder allt från frukost, lunch, middag samt take-away.

”Med ett varmt och tydligt värdskap vill jag som kungsholmsbo skapa en familjär och naturlig mötesplats för såväl mina grannar som långväga gäster”

Anna Lallerstedt


A la carte - Matsalen

Snacks

Potatischips med dill och romdipp 45:-
Potato crisps with dill and roe dip

Semitorkad tomat med libbsticka och hasselnötter 50:-
Semi-dried tomato with lovage and hazelnuts

Bakad potatis med skagen 55:-
Skagen baked potato

Hummerkrokett med dipp på rostad vitlök 60:-
Lobster croquette with dip of roasted garlic

Förrätter - Starters

Ostron med klassiska tillbehör /till dagspris och efter tillgång
Oysters with classic accompaniments/at daily price and subject to availability

Rostade gulbetor med hollandaise och jordärtskockschips 135:-
Roasted yellow beets with hollandaise and Jerusalem artichoke crisps

Hällstekt kammussla med ramslökscrème, gröna jordgubbar och krasse 155:-
Griddle-fried scallop with wild garlic cream, green strawberries and cress

Grillad hummerstjärt med lättrökt hummerbuljong och färska ärter 175:-
Grilled lobster tail with lightly smoked lobster bouillon and fresh peas

Krispig kalvbräss med vit sparris och hollandaise 150:-
Crispy sweetbreads with white asparagus and hollandaise

Svensk kalvtartar med löjrom, inkokta morötter och raspad pepparrot 145:-
Swedish veal tartar with bleak roe, preserved carrots and grated horseradish

Varmrätter - Main Courses

Ugnsbakad tempeh med tamariglaze, bondbönor, friterad broccoli och tryffelstuvad savoykål 235:-
Oven-baked tempeh with tamari glaze, broad beans, deep-fried broccoli and truffle creamed savoy cabbage

Smördegsöverbakad fisk- och skaldjursgryta med saffransaioli 260:-
Puff pastry baked fish and shellfish casserole with saffron aioli

Bakad fjällröding med kammussla, råräka, friterad broccoli och smörsås med forellrom och gräslök 280:-
Baked arctic char with scallop, raw shrimp, deep-fried broccoli and a butter sauce with trout roe and chives

Grillad Hjälmaregös med hovmästarsmör, marinerad purjolök och betor 275:-
Grilled pike-perch from Lake Hjälmaren with mustard butter, marinated leek and beets

Smörstekt torskrygg med svartrot, ekskivling, rökt vitlök och potatiscrème 285:-
Butter-fried cod loin with salsify, shiitake mushroom, smoked garlic and potato cream

Grillad lammrygg med jordärtskockscrème, grönkål och ramslök 295:-
Grilled lamb shoulder chop with Jerusalem artichoke cream, kale and wild garlic

Grillad ryggbiff med tryffelstuvad savoykål, ankleversky och rissolépotatis 285:-
Grilled sirloin with truffle-creamed savoy cabbage, duck liver gravy and rissole potatoes

Desserter - Desserts

Nyfriterad vaniljmunk med halloncurd, rårörda hallon, saltkolaglass och rostad vit choklad 145:-
Freshly deep-fried vanilla doughnut with raspberry curd, raw-stirred raspberries, salted fudge ice cream and roasted white chocolate

Chokladterrin med inkokta rabarber, jordgubbar och flädermaräng 140:-
Chocolate terrine with preserved rhubarb, strawberries and elderflower meringue

Annas kolapaj med vispad grädde 125:-
Anna’s fudge pie with whipped cream

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee


Söndagslunch/Sunday lunch - Matsalen

Serveras mellan kl. 13 – 17/Served between 1 pm to 5 pm

Moules frites med tillbehör 225:-
Moules frites with accompaniments

Toast Skagen 125:-/185:-

Kalvtartar med pommes frites 145:-/245:-
Veal tartare with chips

Fiskgryta med saffransaioli och krutonger 225:-
Fish casserole with saffron aioli and croutons

Hängmörad biff med pommes frites och bearnaise 275:-
Dry-aged steak with chips and béarnaise sauce

Annas kolapaj 125:-
Anna’s fudge pie

Tryffel 35:-
Truffle


Frukost/Breakfast - Basaren

Smörgås med pålägg 45:-
Sandwich with filling

Öppen smörgås 55:-
Open sandwich

Yoghurt med granola och rårörda bär 60:-
Yoghurt with granola and raw-stirred lincgonberries

Overnight oats 45:-

Keso med färsk frukt 55:-
Cottage cheese with fresh fruit

Ägg med kaviar 15:-
Egg with Swedish caviar

Äggröra 40:-
Scrambled eggs

Havregrynsgröt med äpple och kanel 45:-
Oat porridge with apple and cinnamon

Omelett naturell 70:-
Omelette naturelle

Omelett med ost och rökt skinka 75:-
Omelette with cheese and smoked ham

Kanelbulle 30:-
Cinnamon bun

Kardemummabulle 30:-
Cardamom bun

Croissant 25:-

Croissant med färskost och marmelad 35:-
Croissant with cream cheese and marmalade

Rescue juice 40:-

Bärsmoothie 45:-
Berry smoothie

Grön smoothie 50:-
Green smoothie

Ingefärsshot 20:-
Ginger shot

21 - 25/5

Lunch Basaren 135:-

Måndag/Monday
Grillad högrev med bacon, fänkål och stompad blomkål
Grilled chuck roll with bacon, fennel and mashed cauliflower

Tisdag/Tuesday
Bakad majskyckling med solrospesto, grillad romansallad och gestostdressing
Baked corn-fed chicken with sunflower pesto, grilled romaine salad and goat cheese dressing

Onsdag/Wednesday
Ugnsbakad regnbågslax med grillad mangold, vitvinssås och kavringkrutonger
Oven-baked rainbow trout with grilled chard, white wine sauce and dark rye bread croutons

Torsdag/Thursday
Kalvfärsbiffar med sockerärter, potatispure och brynt smör
Veal patty with sugar peas, potato purée and browned butter

Fredag/Friday
Lövbiff med tomatsallad, kryddsmör och klyftpotatis
Minute steak with tomato salad, herb butter and potato wedges

Veckans lunch – This week’s lunch 135:-
Rökt lax med ljummen spenat- och rotfruktsallad och senapsdressing
Smoked salmon with warm spinach and root vegetable salad and mustard dressing

Veckans vegetariska – This week’s vegetarian 135:-
Kryddrostad blomkål med grillade skärbönor och jordärtskockscrème
Spice-roasted cauliflower with grilled string beans and Jerusalem artichoke cream

Veckans sallad – This week’s salad 135:-
Caesarsallad med grillad kyckling och belugalinser
Caesar salad with grilled chicken and beluga lentils

A la carte

Förrätt - Starter
Svensk kalvtartar med löjrom, inkokta morötter och raspad pepparrot 145:-
Swedish veal tartar with bleak roe, preserved carrots and grated horseradish

Varmrätter - Main courses
Grillad Hjälmaregös med hovmästarsmör, marinerad purjolök och betor 275:-
Grilled pike-perch from Lake Hjälmaren with mustard butter, marinated leek and beets

Grillad hängmörad biff med tryffelstuvad savoykål och rostad potatis 285:-
Grilled dry aged steak with truffle-creamed savoy cabbage and roasted potatoes

Dessert
Annas kolapaj med vispgrädde 125:-
Anna’s fudge pie with whipped cream

28/5 - 1/6

Lunch Basaren 135:-

Måndag/Monday
Ångad kolja med kapris, färska rödbetor, brynt smör och dillcrème
Steamed haddock with capers, fresh beetroots, browned butter and dill cream

Tisdag/Tuesday
Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Swedish potato pancake with fried salted pork and lingonberries

Onsdag/Wednesday
Köttfärslimpa med vitvinskokta champinjoner, persilja och rostad potatis
Meatloaf with white wine-boiled mushrooms, parsley and roasted potatoes

Torsdag/Thursday
Stekt blekafilé med vitvinssås, broccoli och dillpotatis
Fried pollock fillet with broccoli, white wine sauce and dill potatoes

Fredag/Friday
Grillad flankstek med avokadosalsa och kryddrostad potatis
Grilled flank steak with avocado salsa and spice-roasted potatoes

Hela veckan – All week 135:-
Kokt kalv i dillsås med rostade morötter och färskpotatis
Boiled veal in dill sauce with roasted carrots and new potatoes

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Bakad spetskål med ingefära och citronvinägrett
Baked cabbage with ginger and lemon vinaigrette

Sallad - Salad 135:-
Sojamarinerad lax med wasabimajonnäs och inlagd rättika
Soy-marinated salmon with wasabi mayonnaise and pickled white radish

A la carte

Förrätt - Starter
Svensk kalvtartar med löjrom, inkokta morötter och raspad pepparrot 145:-
Swedish veal tartar with bleak roe, preserved carrots and grated horseradish

Varmrätter - Main courses
Grillad Hjälmaregös med hovmästarsmör, marinerad purjolök och betor 275:-
Grilled pike-perch from Lake Hjälmaren with mustard butter, marinated leek and beets

Grillad hängmörad biff med tryffelstuvad savoykål och rostad potatis 285:-
Grilled dry aged steak with truffle-creamed savoy cabbage and roasted potatoes

Dessert
Annas kolapaj med vispgrädde 125:-
Anna’s fudge pie with whipped cream

Kvällsmeny/Evening menu - Basaren

Snacks
Potatischips med dill och romdipp 45:-
Potato crisps with dill and roe dip

Semitorkad tomat med libbsticka och hasselnötter 50:-
Semi-dried tomato with lovage and hazelnuts

Bakad potatis med skagen 55:-
Baked potato with skagen

Hummerkrokett med dipp på rostad vitlök 60:-
Lobster croquette with dip of roasted garlic

Mat - Food
Charkuterier med ost och picklade grönsaker 165:-
Charcuteries with cheese and pickled vegetables

Lilla räkmackan 125:-
Small shrimp sandwich

Kvällens husman 165:-
The evening’s homely fare

Kvällens fisk 165:-
The evening’s fish

Skaldjur med tillbehör - Fråga personalen kring utbud och priser
Shellfish with accompaniments – Ask our staff for availability and prices

Kontakt

Besöksadress: Hantverkargatan 71 D,
Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-598 932 00
E-post: eriksbasar@eriks.se

Öppettider

Basaren:
Måndag 7.30 - 15.00
Tisdag - Onsdag 7.30 - 19.00
Torsdag - Fredag 7.30 - 22.00
Lördag 10.00 - 22.00

Matsalen:
Måndag Stängt
Tisdag - Lördag 17.00 - 23.00
Söndag 13.00 - 21.00