English

Eriks Basar

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär har vi öppet från tidig morgon till sen kväll. Eriks Basar erbjuder allt från frukost, lunch, middag samt take-away.

Eriks Basar hittar du i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71.

”Med ett varmt och tydligt värdskap vill jag som kungsholmsbo skapa en familjär och naturlig mötesplats för såväl mina grannar som långväga gäster”

Anna Lallerstedt

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Basarens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!


A la carte - Matsalen

Snacks

Krispigt svampknyte med granskottsmajonnäs 45:-
Crispy mushroom bundle with fir buds mayonnaise

Oscietra-kaviar med smetana och smörstekt brioche 95:-
Osetra caviar with smetana and butter-fried brioche

Hummerchips med krondillsdipp 50:-
Lobster crisps with crown dill dip

Rökt torskkrokett med dillmajonnäs och syrad lök 45:-
Smoked cod croquette with dill mayonnaise and pickled onion

Nybakad kavring med brynt smör 35:-
Freshly baked dark rye bread with browned butter

Förrätter - Starters

Gratinerad hummer ”Viktoria” 225:-
Lobster au gratin “Viktoria”

Halstrade kammusslor med gräddstuvad purjolök, forellrom och rödvinssås 155:-
Seared scallops with creamed leek, trout roe and red wine sauce

Gravad lax med potatismajonnäs, inlagda senapsfrön och dillolja 155:-
Cured salmon with potato mayonnaise, pickled mustard seeds and dill oil

Olivconfiterad hälleflundra med endiv, kålrabbi, saffran och dragoncrème 165:-
Olive confied halibut with endive, kohlrabi, saffron and tarragon cream

Råbiff på innanlår med confiterad karljohansvamp, syrade betor, friterad lök och rökt majonnäs 155:-
Beef tartare of topside with cep confit, pickled beets, deep-fried onion and smoked mayonnaise

Krispig hjortbräss med semitorkade rödbetor, gröna enbär och rivet rökt hjorthjärta 155:-
Crispy venison sweetbreads with semi-dried beetroots, green juniper berries and grated smoked venison heart

Varmrätter - Main Courses

Grillad spetskål med confiterad tempeh, kantareller, ramslökskapris och smörsås 235:-
Grilled pointed cabbage with tempeh confit, chanterelles, wild garlic capers and butter sauce

Bakad fjällröding med grillad hummer, friterad sparrisbroccoli och smörsås med forellrom och gräslök 295:-
Baked Arctic char with grilled lobster, deep-fried broccoli and butter sauce with trout roe and chives

Grillad Hjälmaregös med sotad spetskål, syrad rotselleri och rostade hasselnötter 295:-
Grilled pike-perch from Lake Hjälmaren with blackened pointed cabbage, pickled celeriac and roasted hazelnuts

Rödtunga Rossini med savoykål, tryffel och champagnesås 295:-
Torbay sole Rossini with savoy cabbage, truffle and champagne sauce

Grillad kolja med jordärtskocka, bräserad endiv och ostroncrème 275:-
Grilled haddock with Jerusalem artichoke, braised endive and oyster cream

Oxfilé med kantareller, mangold, sauce bordelaise och hasselbackspotatis 335:-
Fillet of beef with chanterelles, chard, bordelaise sauce and Hasselback potatoes

Grillat rådjur med glaserad rotselleri, friterad brysselkål, karljohansvampscrème och svarta vinbär 295:-
Grilled venison with glazed celeriac, deep-fried Brussels sprouts, cep cream and black currant

Desserter - Desserts

Vårt urval av ost med fikonmarmelad och fröknäcke 1 bit/piece 45:-/3 bitar/pieces 125:-
Our selection of cheese with fig marmalade and seed crispbread

Vaniljpannacotta med myltade hjortron och toscatopping 130:-
Vanilla pannacotta with cloudberry preserve and tosca topping

Inkokta plommon med stjärnanis, citronverbenaglass och mandelkaka 135:-
Preserved plum with star anise, lemon verbena ice cream and almond biscuit

Chokladcrème med havtornscurd, gräddfilsglass, friterad surdeg och rostade hasselnötter 135:-
Chocolate cream with sea buckthorn curd, sour cream ice cream, deep-fried sourdough and roasted hazelnuts

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee


Frukost/Breakfast - Basaren

Smörgås med pålägg 45:-
Sandwich with filling

Öppen smörgås 55:-
Open sandwich

Yoghurt med granola och rårörda bär 60:-
Yoghurt with granola and raw-stirred lincgonberries

Overnight oats 45:-

Keso med färsk frukt 55:-
Cottage cheese with fresh fruit

Ägg med kaviar 15:-
Egg with Swedish caviar

Äggröra 40:-
Scrambled eggs

Havregrynsgröt med äpple och kanel 45:-
Oat porridge with apple and cinnamon

Omelett naturell 70:-
Omelette naturelle

Omelett med ost och rökt skinka 75:-
Omelette with cheese and smoked ham

Kanelbulle 30:-
Cinnamon bun

Kardemummabulle 30:-
Cardamom bun

Croissant 25:-

Croissant med färskost och marmelad 35:-
Croissant with cream cheese and marmalade

Rescue juice 40:-

Bärsmoothie 45:-
Berry smoothie

Grön smoothie 50:-
Green smoothie

Ingefärsshot 20:-
Ginger shot

24 - 28/9

Lunch Basaren 135:-

Måndag/Monday
Parmesangratinerad kolja med bakad tomat, basilikasås och kokt potatis
Parmesan baked haddock with baked tomato, basil sauce and boiled potatoes

Tisdag/Tuesday
Pannbiff med karamelliserad lök, saltgurka, stekt potatis och sky
Beef patty with caramelized onion, salt-pickled cucumber, fried potatoes and gravy

Onsdag/Wednesday
Mörbakad lammlägg med vita bönor, aubergine, kummin och rostad sötpotatis
Tender-baked lamb shank with white beans, aubergine, cumin and roasted sweet potatoes

Torsdag/Thursday
Helstekt rödspätta med rödbetor, kapris, kokt potatis och brynt smör
Whole-fried plaice with beetroots, capers, boiled potatoes and browned butter

Fredag/Friday
Helstekt biffrad med tomatsallad, friterad klyftpotatis och bearnaise
Whole-fried sirloin steak with tomato salad, deep-fried potato wedges and béarnaise

Hela veckan – All week 135:-
Bœuf Bourguignon med rökt sidfläsk, syltlök, champinjoner och potatispuré
Bœuf Bourguignon with smoked pork belly, pickled onion, mushroom and potato purée

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Pumparisotto med grönkål och salvia
Pumpkin risotto with kale and sage

Sallad - Salad 135:-
Sallad med rökt lax, gulbetor och pepparrotsdressing
Salad with smoked salmon, yellow beets and horseradish dressing

A la carte

Förrätter - Starters
Lättrökt röding med gräddfil, forellrom och potatiscrisp 130:-
Lightly smoked char with sour cream, trout roe and potato crisp

Svensk kalvtartar med löjrom, inkokta morötter och raspad pepparrot 125:-
Swedish veal tartar with bleak roe, preserved carrots and grated horseradish

Varmrätter - Main courses
Grillad rödingfilé med mangold, vitvinssås och färskpotatis 245:-
Grilled char fillet with chard, white wine sauce and new potatoes

Grillad ryggbiff med bakad tomat, örtsmör och pommes 285:-
Grilled sirloin with baked tomato, herb butter and chips

Dessert
Vaniljpannacotta med myltade hjortron och toscatopping 95:-
Vanilla pannacotta with cloudberry preserve and tosca topping

Kvällsmeny/Lördagslunch - Basaren

Snacks
Krispigt svampknyte med granskottsmajonnäs 45:-
Crispy mushroom bundle with fir buds mayonnaise

Oscietra-kaviar med smetana och smörstekt brioche 95:-
Osetra caviar with smetana and butter-fried brioche

Hummerchips med krondillsdipp 50:-
Lobster crisps with crown dill dip

Rökt torskkrokett med dillmajonnäs och syrad lök 45:-
Smoked cod croquette with dill mayonnaise and pickled onion

Nybakad kavring med brynt smör 35:-
Freshly baked dark rye bread with browned butter

Mat - Food
Charkuterier med ost och picklade grönsaker 165:-
Charcuteries with cheese and pickled vegetables

Basarens räkmacka 155:-
Basaren’s shrimp sandwich

Kvällens husman 165:-
The evening’s homely fare

Fiskgryta med örtaioli och krutonger 225:-
Fish casserole with herb aioli and croutons

Kvällens fisk, grillad med spetskål, smörsås och citron - dagspris
The evening’s fish, grilled with pointed cabbage, butter sauce and lemon – today’s price

Skaldjur med tillbehör - Fråga personalen kring utbud och priser
Shellfish with accompaniments – Ask our staff for availability and prices

Steak sandwich de luxe 175:-
oxfilé, karamelliserad lök, dijoncrème, pommes
fillet of beef, caramelized onion, Dijon cream and chips

Kontakt

Besöksadress: Hantverkargatan 71 D,
Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-598 932 00
E-post: eriksbasar@eriks.se

Öppettider

Basaren:
Måndag 7.30 - 15.00
Tisdag - Fredag 7.30 - 22.00
Lördag 12.00 - 22.00
Söndag Stängt

Matsalen:
Måndag Stängt
Tisdag - Lördag 17.00 - 23.00
Söndag Stängt