English

Eriks Basar

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär har vi öppet från tidig morgon till sen kväll. Eriks Basar erbjuder allt från frukost, lunch, middag samt take-away.

Eriks Basar hittar du i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71.

”Med ett varmt och tydligt värdskap vill jag som kungsholmsbo skapa en familjär och naturlig mötesplats för såväl mina grannar som långväga gäster”

Anna Lallerstedt


A la carte - Matsalen

Snacks

Potatischips med dill och romdipp 45:-
Potato crisps with dill and roe dip

Friterad broccolini med brynt smör-crème 50:-
Deep-fried broccolini with browned butter cream

Bakad potatis med skagen 55:-
Skagen baked potato

Hummerkrokett med dipp på rostad vitlök 60:-
Lobster croquette with dip of roasted garlic

Förrätter - Starters

Burratina med rostade pistagenötter, sotat sandpäron och ängssyra 135:-
Burratina with roasted pistachios, blackened Asian pear and sorrel

Hällstekt kammussla med gulbeta, fläder och sjöborredressing 155:-
Griddle-fried scallop with yellow beet, elderflower and sea urchin dressing

Kalixlöjrom med rödlök, syrad grädde och smörstekt toast 30g 265:-
Bleak roe from Kalix with red onion, sour cream and butter-fried toast

Krispig kalvbräss med blomkålscrème, ramslök och rökt pärllök 150:-
Crispy sweetbreads with cauliflower cream, wild garlic and smoked pearl onion

Svensk kalvtartar med löjrom, inkokta morötter och raspad pepparrot 145:-
Swedish veal tartar with bleak roe, preserved carrots and grated horseradish

Varmrätter - Main Courses

Timjanstekt tempeh med rotselleri, gulbeta och inkokt blekselleri 235:-
Thyme-fried tempeh with celeriac, yellow beet and preserved celery

Smördegsöverbakad fisk- och skaldjursgryta med saffransaioli 260:-
Puff pastry baked fish and shellfish casserole with saffron aioli

Bakad fjällröding med hummerklo och smörsås med forellrom och gräslök 285:-
Baked arctic char with lobster claw and a butter sauce with trout roe and chives

Grillad Hjälmaregös med sotad spetskål, mjölksyrad rotselleri och rostade hasselnötter 295:-
Grilled pike-perch from Lake Hjälmaren with blackened cabbage, pickled celeriac and roasted hazelnuts

Grillad torskrygg med broccolicrème, pepparrot, rostad mandel och libbsticka 275:-
Grilled cod loin with broccoli cream, horseradish, roasted almond and lovage

Grillad lammrygg med jordärtskocka, grönkål och ramslök 295:-
Grilled lamb loin chop with Jerusalem artichoke, kale and wild garlic

Grillad ryggbiff med tryffelstuvad savoykål, ankleversky och rissolépotatis 295:-
Grilled sirloin with truffle-creamed savoy cabbage, duck liver gravy and rissole potatoes

Desserter - Desserts

Vårt urval av ost med fikonmarmelad och fröknäcke 1 bit/piece 45:-/3 bitar/pieces 90:-
Our selection of cheese with fig marmalade and seed crispbread

Nyfriterad vaniljmunk med halloncurd, rårörda hallon, saltkolaglass och rostad vit choklad 145:-
Freshly deep-fried vanilla doughnut with raspberry curd, raw-stirred raspberries, salted fudge ice cream and roasted white chocolate

Citrusparfait med jordgubbsglass, choklad och citronverbena 140:-
Citrus parfait with strawberry ice cream, chocolate and lemon verbena

Vaniljpannacotta med fläderinkokt rabarber och rostad havre 145:-
Vanilla panna cotta with elderflower preserved rhubarb and roasted oats

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee


Söndagslunch/Sunday lunch - Matsalen

Serveras mellan kl. 13 – 17/Served between 1 pm to 5 pm

Moules frites med tillbehör 225:-
Moules frites with accompaniments

Toast Skagen 125:-/185:-

Kalvtartar med pommes frites 145:-/245:-
Veal tartare with chips

Fiskgryta med saffransaioli och krutonger 225:-
Fish casserole with saffron aioli and croutons

Hängmörad biff med pommes frites och bearnaise 275:-
Dry-aged steak with chips and béarnaise sauce

Annas kolapaj 125:-
Anna’s fudge pie

Tryffel 35:-
Truffle


Frukost/Breakfast - Basaren

Smörgås med pålägg 45:-
Sandwich with filling

Öppen smörgås 55:-
Open sandwich

Yoghurt med granola och rårörda bär 60:-
Yoghurt with granola and raw-stirred lincgonberries

Overnight oats 45:-

Keso med färsk frukt 55:-
Cottage cheese with fresh fruit

Ägg med kaviar 15:-
Egg with Swedish caviar

Äggröra 40:-
Scrambled eggs

Havregrynsgröt med äpple och kanel 45:-
Oat porridge with apple and cinnamon

Omelett naturell 70:-
Omelette naturelle

Omelett med ost och rökt skinka 75:-
Omelette with cheese and smoked ham

Kanelbulle 30:-
Cinnamon bun

Kardemummabulle 30:-
Cardamom bun

Croissant 25:-

Croissant med färskost och marmelad 35:-
Croissant with cream cheese and marmalade

Rescue juice 40:-

Bärsmoothie 45:-
Berry smoothie

Grön smoothie 50:-
Green smoothie

Ingefärsshot 20:-
Ginger shot

2 - 6/7

Lunch Basaren 135:-

Måndag/Monday
Halstrad gravad lax med senapscrème och kokt färskpotatis
Seared cured salmon with mustard cream and boiled new potatoes

Tisdag/Tuesday
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Fried salted pork with onion sauce and boiled potatoes

Onsdag/Wednesday
Smörstekt långafilé med stekta champinjoner, skaldjurssås och potatispuré
Butter-fried ling fillet with fried mushrooms, shellfish sauce and potato purée

Torsdag/Thursday
Biff Lindström med persiljesmör, sky och rostad potatis
Beef patty Lindström with parsley butter, gravy and roasted potatoes

Fredag/Friday
Ångad torsk med räkor, ägg, pepparrot och brynt smör
Steamed cod with shrimps, egg, horseradish and browned butter

Hela veckan – All week 135:-
Kålpudding med gräddsås och rostad potatis
Cabbage pudding with cream sauce and roasted potatoes

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Timjanbakade gulbetor med rostade pinjenötter, krämig nakenhavre och senapssallad
Thyme-baked yellow beets with roasted pine kernels, creamy naked oats and mustard salad

Sallad - Salad 135:-
Citronbakad blomkål med rostad paprikadressing
Lemon-baked cauliflower with roasted sweet pepper dressing

A la carte

Förrätter - Starters
Toast Skagen med löjrom 140:-
Toast Skagen with bleak roe

Svensk kalvtartar med löjrom, inkokta morötter och raspad pepparrot 145:-
Swedish veal tartar with bleak roe, preserved carrots and grated horseradish

Varmrätter - Main courses
Grillad Hjälmaregös med sotad spetskål, mjölksyrad rotselleri och rostade hasselnötter 295:-
Grilled pike-perch from Lake Hjälmaren with blackened cabbage, pickled celeriac and roasted hazelnuts

Grillad hängmörad biff med tryffelstuvad savoykål och rostad potatis 295:-
Grilled dry aged steak with truffle-creamed savoy cabbage and roasted potatoes

Dessert
Vaniljpannacotta med fläderinkokt rabarber och rostad havre 145:-
Vanilla pannacotta with elderflower preserved rhubarb and roasted oats

Kvällsmeny/Evening menu - Basaren

Snacks
Potatischips med dill och romdipp 45:-
Potato crisps with dill and roe dip

Friterad broccolini med brynt smör-crème 50:-
Deep-fried broccolini with browned butter cream

Bakad potatis med skagen 55:-
Baked potato with skagen

Hummerkrokett med dipp på rostad vitlök 60:-
Lobster croquette with dip of roasted garlic

Mat - Food
Charkuterier med ost och picklade grönsaker 165:-
Charcuteries with cheese and pickled vegetables

Lilla räkmackan 125:-
Small shrimp sandwich

Kvällens husman 165:-
The evening’s homely fare

Kvällens fisk 165:-
The evening’s fish

Skaldjur med tillbehör - Fråga personalen kring utbud och priser
Shellfish with accompaniments – Ask our staff for availability and prices

Kontakt

Besöksadress: Hantverkargatan 71 D,
Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-598 932 00
E-post: eriksbasar@eriks.se

Öppettider

Sommartider 8 juli till 12 augusti

Matsalen:
Tisdag - Lördag 17.00 - 23.00