English

Eriks Basar

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär har vi öppet från tidig morgon till sen kväll. Eriks Basar erbjuder allt från frukost, lunch, middag samt take-away.

Eriks Basar hittar du i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71.

VI HAR ÖPPET PÅ NYÅRSAFTON.

Kom och fira in det nya året med oss på Eriks Basar.
Vi kommer servera en härlig 5 rätters meny som vår köksmästare Håkan tagit fram dagen till ära.
Vi har öppet från kl 16.00.
Bokning sker via mail på eriksbasar@eriks.se eller på telefon 08-598 932 00.

Se vår nyårsmeny>>>

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Basarens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!


A la carte - Matsalen

Snacks

Grillat potatisbröd med svedjanost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Grilled potato bread with Svedjan cheese, bleak roe and pickled shallots

Oscietra-kaviar med smetana och smörstekt brioche 95:-
Osetra caviar with smetana and butter-fried brioche

Hummerchips med krondillsdipp 45:-
Lobster crisps with crown dill dip

Rökt torskkrokett med dillmajonnäs och syrad lök 45:-
Smoked cod croquette with dill mayonnaise and pickled onion

Lufttorkad skinka med kryddostcrème, tryffel och picklat päron 45:-
Air-dried ham with spiced cheese cream, truffle and pickled pear

Förrätter - Starters

Variation på betor med smetana, ramslökskapris och grönkål 135:-
A variety of beets with smetana, wild garlic capers and kale

Grillad hummerstjärt med brynt smör-sabayonne och blomkålsskott 195:-
Grilled lobster tail with browned butter sabayonne and cauliflower sprouts

Halstrade kammusslor med glaserad fänkål, syrad rabarber, stjärnanis och fänkålspollen 165:-
Seared scallops with glazed fennel, pickled rhubarb, star anise and fennel pollen

Sotad lättgravad fjällröding med gröna ärter, avokado, pepparrot och fläder 155:-
Blackened lightly cured Arctic char with green peas, avocado, horseradish and elderflower

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig schalottenlök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy shallots

Krispig hjortbräss med semitorkade rödbetor, gröna enbär och rivet rökt hjorthjärta 155:-
Crispy venison sweetbreads with semi-dried beetroots, green juniper berries and grated smoked venison heart

Varmrätter - Main Courses

Svamprisotto med friterad grönkål och Bredsjö pecorino 245:-
Mushroom risotto with deep-fried kale and Bredsjö pecorino

Bakad fjällröding från Landösjön med grillad hummer, friterad sparrisbroccoli och smörsås med forellrom och gräslök 295:-
Baked Arctic char from Landö Lake with grilled lobster, deep-fried broccoli and butter sauce with trout roe and chives

Grillad hälleflundra med knivmusslor, palsternacka, persilja och musselbuljong 295:-
Grilled halibut with razor clams, parsnip, parsley and mussel bouillon

Helstekt rödtunga meunière med rostade gulbetor, friterad kapris och grönkål 295:-
Whole fried Torbay sole meunière with roasted yellowbeets, deep-fried capers and kale

Grillad gulfenad tonfisk med blomkålscrème, inlagda korianderfrön och vinägrett på lagrad soja och brynt smör 295:-
Grilled yellowfin tuna with cauliflower cream, pickled coriander seeds and vinaigrette of matured soy and browned butter

Grillad oxfilétournedos med tryffelinkokt borretanalök, oxmärgsmör, rattepotatis och madeirasås 335:-
Grilled tournedos with truffle-boiled borretane onions, marrow butter, potatoes and Madeira gravy

Desserter - Desserts

Vårt urval av ost med fikonmarmelad och fröknäcke 1 bit/piece 45:-/3 bitar/pieces 125:-
Our selection of cheese with fig marmalade and seed crispbread

Svartvinbär- och slånbärsorbet med rostad vit choklad-crème, salt karamell och lakritsmaräng 135:-
Black currant and sloe sorbet with roasted white chocolate cream, salt caramel and liquorice meringue

Smulpaj med karamelliserade äpplen, calvados och vaniljsås 145:-
Crumble pie with caramelized apples, calvados and vanilla sauce

Kaffe-crème brûlée med chokladmousse, apelsincoulis och sagogryn 135:-
Coffee crème brûlée with chocolate mousse, orange coulis and sago pearls

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee


Nyårsmeny/New Year's Menu
895:-

Snacks x 3
Pilgrimsmussla med tryffel
Scallop with truffle

Blinier med löjrom och syrad lök
Blinis with bleak roe and sour cream

Rökt lax med svensk getost
Smoked salmon with Swedish goat cheese


Grillad kungskrabba med jordärtskocka, brynt smör-crème och flädervinägrett
Grilled king crab with Jerusalem artichoke, browned butter cream and elderflower vinaigrette

Havskräftsoppa med havskräftsmousseline
Langoustine soup with langoustine mousseline

Grillad piggvarsfilé med grillad hummer, friterad svartrot och smörsås med äpple, pepparrot och forellrom
Grilled turbot fillet with grilled lobster, deep-fried salsify and butter sauce with apple, horseradish and trout roe

Tre sorters ost
Three types of cheese

Nyfriterad vaniljmunk med champagneglass och jordgubbscurd
Freshly deep-fried vanilla doughnut with champagne ice cream and strawberry curd


Frukost/Breakfast - Basaren
Måndag - fredag 07.30 - 10.30
Monday - Friday 7:30 - 10:30 am

SMÖRGÅSAR/SANDWICHES
Leverpastej på rågbröd med saltgurka 55:-
Liver pâté on dark rye bread with salt-pickled cucumber

Avokado på rågbröd med olivolja och rostade frön 55:-
Avocado on dark rye bread with olive oil and roasted seeds

Ägg på levain med kaviarcrème och grönsaker 55:-
Egg on levain with Swedish caviar cream and vegetables

Ostfralla med gröna blad och grönsaker 45:-
Cheese roll with green leaves and vegetables

Rökt skinka med färskost och grönsaker 45:-
Smoked ham with cream cheese and vegetables

Salami och taleggio med grönsaker 45:-
Salami and taleggio with vegetables

CROISSANTER/CROISSANTES
Naturell 25:-
Plain

Naturell med färskost och fikonmarmelad 35:-
Plain with cream cheese and fig marmalade

ÄGGRÄTTER/EGG DISHES
Omelett naturell 70:-
Plain omelette

Omelett med spenat, ost och skinka 75:-
Omelette with spinach, cheese and ham

Kokt ägg med kaviar 15:-
Boiled egg with Swedish caviar

Äggröra naturell med bröd 45:-
Scrambled eggs with bread

Äggröra med bacon och bröd 75:-
Scrambled eggs with bacon and bread

SKÅLAR/BOWLS
Havregrynsgröt med lingon, äpple och kanel 45:-
Oat porridge with lingonberries, apple and cinnamon

Overnight oats med sesam, kokos och rårörda bär 45:-
Overnight oats with sesame, coconut and raw-stirred berries

Yoghurt med granola, rårörda bär och honung 60:-
Yoghurt with granola, raw-stirred berries and honey

Grön smoothie bowl med kiwi, rostade frön och kokos 60:-
Green smoothie bowl with kiwi, roasted seeds and coconut

GLAS/DRINKS
Bärsmoothie 45:-
Berry smoothie

Ingefärsshot 25:-
Ginger shot

Rescued juice - äpple eller apelsin 40:-
Rescued juice – apple or orange

NÅGOT SÖTT/SOMETHING SWEET
Säsongens bulle 30:-
Bun of the season

Chokladboll 22:-
Chocolate ball

Chokladtryffel 35:-
Chocolate truffle

Två små kakor 10:-
Two small biscuits

10 - 14/12

Lunch Basaren 135:-
Måndag - fredag 11.00 - 14.30
Monday - Friday 11:00 - 14:30

Måndag/Monday
Grillad gårdskyckling med broccoli, västerbottensostcrème och rostad potatis
Grilled chicken with broccoli, Västerbotten cheese cream and roasted potatoes

Tisdag/Tuesday
Ångad spätta med grillad spetskål och musselsås
Steamed plaice with grilled pointed cabbage and mussel sauce

Onsdag/Wednesday
Viltfärslimpa med enbärsgräddsås, svartvinbärsgelé och kokt potatis
Game meatloaf with juniper berry cream sauce, blackcurrant jelly and boiled potatoes

Torsdag/Thursday
Halstrad lax med hollandaise, sockerärter och kokt potatis
Seared salmon with hollandaise sauce, sugar peas and boiled potatoes

Fredag/Friday
Fiskgryta med tomat, saffran, aioli och krutonger
Fish casserole with tomato, saffron, aioli and croutons

Hela veckan – All week 135:-
Ölbräserat nötinnanlår med buljongkokt potatis, lök och saltgurka
Beer braised beef topside with bouillon boiled potatoes, onion and salt-pickled cucumber

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Kryddrostad blomkål med grillade skärbönor, jordärtskockscrème och senapsdressing
Spice-roasted cauliflower with grilled string beans, Jerusalem artichoke cream and mustard dressing

Sallad - Salad 135:-
Sallad med räkor och avokado
Salad with shrimps and avocado

A la carte

Förrätter - Starters
Variation på betor med grönkål, ramslökskapris och smetana 135:-
A variety of beets with kale, wild garlic capers and smetana

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig lök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy onion

Varmrätter - Main courses
Grillad rödingfilé med rostade gulbetor, vitvinssås och dillkokt potatis 245:-
Grilled char fillet with roasted yellow beets, white wine sauce and dill-boiled potatoes

Grillade oxfilémedaljonger med friterad broccoli, märgsmör och pommes 285:-
Grilled beef medallions with deep-fried broccoli, marrow butter and chips

Dessert
Svartvinbärssorbet med rostad vit choklad-crème och lakritsmaräng 95:-
Black currant sorbet with roasted white chocolate cream and liquorice meringue

17 - 21/12

Lunch Basaren 135:-
Måndag - fredag 11.00 - 14.30
Monday - Friday 11:00 - 14:30

Måndag/Monday
Stekt kummel med svamprisotto, solrospesto och krasse
Fried hake with mushroom risotto, sunflower pesto and cress

Tisdag/Tuesday
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Fried salted pork with onion sauce and boiled potatoes

Onsdag/Wednesday
Pannbiff med karamelliserad lök, klyftpotatis och örtsmör
Beef patty with caramelized onion, potato wedges and herb butter

Torsdag/Thursday
Halstrad regnbågsforell med rostade gulbetor, sötsyrlig rödbetscrème och kapris
Seared rainbow trout with roasted yellow beets, sweet and sour beetroot cream and capers

Fredag/Friday
Kycklingschnitzel med rostad sötpotatis och chilimajonnäs
Chicken schnitzel with roasted sweet potatoes and chili mayonnaise

Hela veckan – All week 135:-
Krispig fläsksida med rödkål, grillat äpple och senapssky
Crispy pork belly with red cabbage, grilled apple and mustard gravy

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Jordärtskockssoppa med friterad bakad jordärtskocka, stekt ekskivling och puffat bovete
Jerusalem artichoke soup with deep-fried baked Jerusalem artichoke, fried shiitake mushroom and puffed buckwheat

Sallad - Salad 135:-
Varm quinoasallad med kyckling, rödbetor och sojavinägrett
Warm quinoa salad with chicken, beetroots and soy vinaigrette

A la carte

Förrätter - Starters
Variation på betor med grönkål, ramslökskapris och smetana 135:-
A variety of beets with kale, wild garlic capers and smetana

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig lök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy onion

Varmrätter - Main courses
Grillad rödingfilé med rostade gulbetor, vitvinssås och dillkokt potatis 245:-
Grilled char fillet with roasted yellow beets, white wine sauce and dill-boiled potatoes

Grillade oxfilémedaljonger med friterad broccoli, märgsmör och pommes 285:-
Grilled beef medallions with deep-fried broccoli, marrow butter and chips

Dessert
Svartvinbärssorbet med rostad vit choklad-crème och lakritsmaräng 95:-
Black currant sorbet with roasted white chocolate cream and liquorice meringue

Kvällsmeny/Lördagslunch - Basaren
Måndag - fredag 15.00 - 21.30
Monday - Friday 15:00 - 21:30
Lördag 12.00-21.30
Saturday 12.00-21.30

Snacks
Grillat potatisbröd med svedjanost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Grilled potato bread with Svedjan cheese, bleak roe and pickled shallot

Oscietra-kaviar med smetana och smörstekt brioche 95:-
Osetra caviar with smetana and butter-fried brioche

Hummerchips med krondillsdipp 45:-
Lobster crisps with crown dill dip

Rökt torskkrokett med dillmajonnäs och syrad lök 45:-
Smoked cod croquette with dill mayonnaise and pickled onion

Lufttorkad skinka med kryddostcrème, tryffel och picklat päron 45:-
Air-dried ham with spiced cheese cream, truffle and pickled pear

Mat - Food
Charkuterier med ost och picklade grönsaker 165:-
Charcuteries with cheese and pickled vegetables

Basarens räkmacka 155:-
Basaren’s shrimp sandwich

Kvällens husman 165:-
The evening’s homely fare

Fiskgryta med örtaioli och krutonger 225:-
Fish casserole with herb aioli and croutons

Kvällens fisk, grillad med rostade gulbetor, vitvinssås och kokt potatis - dagspris
The evening’s fish, grilled with roasted yellow beets, white wine sauce and boiled potatoes – today’s price

Steak sandwich de luxe 195:-
grillad oxfilé, syrad vitkål, rostad paprikacrème och pommes
grilled fillet of beef, pickled cabbage, roasted pepper cream and chips

Kontakt

Besöksadress: Hantverkargatan 71 D,
Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-598 932 00
E-post: eriksbasar@eriks.se

Öppettider

ÖPPET PÅ NYÅRSAFTON 16.00 - 01.00

Basaren:
Måndag 7.30 - 15.00
Tisdag - Fredag 7.30 - 22.00
Lördag 12.00 - 22.00
Söndag Stängt

Matsalen:
Måndag Stängt
Tisdag - Lördag 17.00 - 23.00
Söndag Stängt