English

Eriks Basar

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär har vi öppet från tidig morgon till sen kväll. Eriks Basar erbjuder allt från frukost, lunch, middag samt take-away.

Eriks Basar hittar du i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71.

”Med ett varmt och tydligt värdskap vill jag som kungsholmsbo skapa en familjär och naturlig mötesplats för såväl mina grannar som långväga gäster”

Anna Lallerstedt

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Basarens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!


A la carte - Matsalen

Snacks

Krispigt svampknyte med granskottsmajonnäs 45:-
Crispy mushroom bundle with fir buds mayonnaise

Oscietra-kaviar med smetana och smörstekt brioche 95:-
Osetra caviar with smetana and butter-fried brioche

Hummerchips med krondillsdipp 50:-
Lobster crisps with crown dill dip

Rökt torskkrokett med dillmajonnäs och syrad lök 45:-
Smoked cod croquette with dill mayonnaise and pickled onion

Nybakad kavring med brynt smör 35:-
Freshly baked dark rye bread with browned butter

Förrätter - Starters

Confiterad karljohansvamp med potatiscrème och inlagda senapsfrön 145:-
Cep confit with potato cream and pickled mustard seeds

Gratinerad hummer ”Viktoria” 225:-
Lobster au gratin “Viktoria”

Halstrade kammusslor med gräddstuvad purjolök, forellrom och rödvinssås 155:-
Seared scallops with creamed leek, trout roe and red wine sauce

Gravad lax med potatismajonnäs, inlagda senapsfrön och dillolja 155:-
Cured salmon with potato mayonnaise, pickled mustard seeds and dill oil

Olivconfiterad hälleflundra med endiv, kålrabbi, saffran och dragoncrème 165:-
Olive confied halibut with endive, kohlrabi, saffron and tarragon cream

Råbiff på innanlår med confiterad karljohansvamp, syrade betor, friterad lök och rökt majonnäs 155:-
Beef tartare of topside with cep confit, pickled beets, deep-fried onion and smoked mayonnaise

Krispig hjortbräss med semitorkade rödbetor, gröna enbär och rivet rökt hjorthjärta 155:-
Crispy venison sweetbreads with semi-dried beetroots, green juniper berries and grated smoked venison heart

Varmrätter - Main Courses

Grillad spetskål med confiterad tempeh, kantareller, ramslökskapris och smörsås 235:-
Grilled pointed cabbage with tempeh confit, chanterelles, wild garlic capers and butter sauce

Bakad fjällröding med grillad hummer, friterad sparrisbroccoli och smörsås med forellrom och gräslök 295:-
Baked Arctic char with grilled lobster, deep-fried broccoli and butter sauce with trout roe and chives

Grillad Hjälmaregös med sotad spetskål, syrad rotselleri och rostade hasselnötter 295:-
Grilled pike-perch from Lake Hjälmaren with blackened pointed cabbage, pickled celeriac and roasted hazelnuts

Rödtunga Rossini med savoykål, tryffel och champagnesås 295:-
Torbay sole Rossini with savoy cabbage, truffle and champagne sauce

Grillad kolja med jordärtskocka, bräserad endiv och ostroncrème 275:-
Grilled haddock with Jerusalem artichoke, braised endive and oyster cream

Oxfilé med kantareller, mangold, sauce bordelaise och hasselbackspotatis 335:-
Fillet of beef with chanterelles, chard, bordelaise sauce and Hasselback potatoes

Grillat rådjur med glaserad rotselleri, friterad brysselkål, karljohansvampscrème och svarta vinbär 295:-
Grilled venison with glazed celeriac, deep-fried Brussels sprouts, cep cream and black currant

Desserter - Desserts

Vårt urval av ost med fikonmarmelad och fröknäcke 1 bit/piece 45:-/3 bitar/pieces 125:-
Our selection of cheese with fig marmalade and seed crispbread

Vaniljpannacotta med myltade hjortron och toscatopping 130:-
Vanilla pannacotta with cloudberry preserve and tosca topping

Inkokta plommon med stjärnanis, citronverbenaglass och mandelkaka 135:-
Preserved plum with star anise, lemon verbena ice cream and almond biscuit

Chokladcrème med havtornscurd, gräddfilsglass, friterad surdeg och rostade hasselnötter 135:-
Chocolate cream with sea buckthorn curd, sour cream ice cream, deep-fried sourdough and roasted hazelnuts

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee


Frukost/Breakfast - Basaren
Måndag - fredag 07.30 - 10.30
Monday - Friday 7:30 - 10:30 am

SMÖRGÅSAR/SANDWICHES
Leverpastej på rågbröd med saltgurka 55:-
Liver pâté on dark rye bread with salt-pickled cucumber

Avokado på rågbröd med olivolja och rostade frön 55:-
Avocado on dark rye bread with olive oil and roasted seeds

Ägg på levain med kaviarcrème och grönsaker 55:-
Egg on levain with Swedish caviar cream and vegetables

Ostfralla med gröna blad och grönsaker 45:-
Cheese roll with green leaves and vegetables

Rökt skinka med färskost och grönsaker 45:-
Smoked ham with cream cheese and vegetables

Salami och taleggio med grönsaker 45:-
Salami and taleggio with vegetables

CROISSANTER/CROISSANTES
Naturell 25:-
Plain

Naturell med färskost och fikonmarmelad 35:-
Plain with cream cheese and fig marmalade

ÄGGRÄTTER/EGG DISHES
Omelett naturell 70:-
Plain omelette

Omelett med spenat, ost och skinka 75:-
Omelette with spinach, cheese and ham

Kokt ägg med kaviar 15:-
Boiled egg with Swedish caviar

Äggröra naturell med bröd 45:-
Scrambled eggs with bread

Äggröra med bacon och bröd 75:-
Scrambled eggs with bacon and bread

SKÅLAR/BOWLS
Havregrynsgröt med lingon, äpple och kanel 45:-
Oat porridge with lingonberries, apple and cinnamon

Overnight oats med sesam, kokos och rårörda bär 45:-
Overnight oats with sesame, coconut and raw-stirred berries

Yoghurt med granola, rårörda bär och honung 60:-
Yoghurt with granola, raw-stirred berries and honey

Grön smoothie bowl med kiwi, rostade frön och kokos 60:-
Green smoothie bowl with kiwi, roasted seeds and coconut

GLAS/DRINKS
Bärsmoothie 45:-
Berry smoothie

Ingefärsshot 25:-
Ginger shot

Rescued juice - äpple eller apelsin 40:-
Rescued juice – apple or orange

NÅGOT SÖTT/SOMETHING SWEET
Säsongens bulle 30:-
Bun of the season

Chokladboll 22:-
Chocolate ball

Chokladtryffel 35:-
Chocolate truffle

Två små kakor 10:-
Two small biscuits

15 - 19/10

Lunch Basaren 135:-
Måndag - fredag 11.00 - 14.30
Monday - Friday 11:00 - 14:30

Måndag/Monday
Gräddstuvad pytt i panna med saltgurka och rödbetor
Creamy Swedish hash with salt-pickled cucumber and beetroots

Tisdag/Tuesday
Fiskpiccata med gremolata, tomatsås och ris
Fish piccata with gremolata, tomato sauce and rice

Onsdag/Wednesday
Oxbringa med rostade morötter, pepparrotsås och potatispuré
Brisket of beef with roasted carrots, horseradish sauce and potato purée

Torsdag/Thursday
Krispig torsk med ägg- och kaviarsås och kokt potatis
Crispy cod with an egg and Swedish caviar sauce and boiled potatoes

Fredag/Friday
Skomakarlåda med grillad biff, rökt sidfläsk, purjolök och potatispuré
”Shoemaker’s box” with grilled beef, smoked pork belly, leek and potato purée

Hela veckan – All week 135:-
Fisk- och skaldjursfrikassé med savoykål, saffran och aioli
Fish and shellfish fricassee with savoy cabbage, saffron and aioli

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Bakad blomkål med selleripuré, belugalinser och grönkål
Baked cauliflower with celery purée, beluga lentils and kale

Sallad - Salad 135:-
Räksallad med rostade rotfrukter, kikärtor och kaprisdressing
Shrimp salad with roasted root vegetables, chick peas and capers dressing

A la carte

Förrätter - Starters
Gravad lax med potatiscrème, dillolja och citron 155:-
Cured salmon with potato cream, dill oil and lemon

Råbiff på innanlår med inlagda betor, friterad lök och rökt majonnäs 155:-
Beef tartare of topside with pickled beets, deep-fried onion and smoked mayonnaise

Varmrätter - Main courses
Grillad rödingfilé med mangold, vitvinssås och färskpotatis 245:-
Grilled char fillet with chard, white wine sauce and new potatoes

Grillad oxfilé med friterad broccoli, örtsmör och pommes 285:-
Grilled fillet of beef with deep-fried broccoli, herb butter and chips

Dessert
Vaniljpannacotta med myltade hjortron och toscatopping 95:-
Vanilla pannacotta with cloudberry preserve and tosca topping

22 - 26/10

Lunch Basaren 135:-
Måndag - fredag 11.00 - 14.30
Monday - Friday 11:00 - 14:30

Måndag/Monday
Kalvstek med brysselkål, gräddsås och svartvinbärsgelé
Veal roast with Brussel sprouts, cream sauce and black currant jelly

Tisdag/Tuesday
Kokt torsk med ägg- och persiljesås och kokt potatis
Boiled cod with egg and parsley sauce and boiled potatoes

Onsdag/Wednesday
Dansk sjömansbiff med ölkokt potatis och saltgurka
Danish sailor’s beef with beer boiled potatoes and salt-pickled cucumber

Torsdag/Thursday
Ärtsoppa med fläsk och senap & Pannkakor med sylt och grädde
Pea soup with salted pork and mustard & Pancakes with jelly and cream

Fredag/Friday
Grillad regnbågsforell med hollandaise och dillkokt potatis
Grilled rainbow trout with hollandaise sauce and dill-boiled potatoes

Hela veckan – All week 135:-
Skånsk kalops med rödbetor och kokt potatis
Scanian beef stew with beetroots and boiled potatoes

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Sötpotatisgryta med halloumi och svart råris
Sweet potato casserole with halloumi and black rice

Sallad - Salad 135:-
Rökt lax och avokadosallad med svarta bönor och broccoli
Smoked salmon and avocado salad with black beans and broccoli

A la carte

Förrätter - Starters
Gravad lax med potatiscrème, dillolja och citron 155:-
Cured salmon with potato cream, dill oil and lemon

Råbiff på innanlår med inlagda betor, friterad lök och rökt majonnäs 155:-
Beef tartare of topside with pickled beets, deep-fried onion and smoked mayonnaise

Varmrätter - Main courses
Grillad rödingfilé med mangold, vitvinssås och färskpotatis 245:-
Grilled char fillet with chard, white wine sauce and new potatoes

Grillad oxfilé med friterad broccoli, örtsmör och pommes 285:-
Grilled fillet of beef with deep-fried broccoli, herb butter and chips

Dessert
Vaniljpannacotta med myltade hjortron och toscatopping 95:-
Vanilla pannacotta with cloudberry preserve and tosca topping

Kvällsmeny/Lördagslunch - Basaren
Måndag - fredag 15.00 - 21.30
Monday - Friday 15:00 - 21:30
Lördag 12.00-21.30
Saturday 12.00-21.30

Snacks
Krispigt svampknyte med granskottsmajonnäs 45:-
Crispy mushroom bundle with fir buds mayonnaise

Oscietra-kaviar med smetana och smörstekt brioche 95:-
Osetra caviar with smetana and butter-fried brioche

Hummerchips med krondillsdipp 50:-
Lobster crisps with crown dill dip

Rökt torskkrokett med dillmajonnäs och syrad lök 45:-
Smoked cod croquette with dill mayonnaise and pickled onion

Nybakad kavring med brynt smör 35:-
Freshly baked dark rye bread with browned butter

Mat - Food
Charkuterier med ost och picklade grönsaker 165:-
Charcuteries with cheese and pickled vegetables

Basarens räkmacka 155:-
Basaren’s shrimp sandwich

Kvällens husman 165:-
The evening’s homely fare

Fiskgryta med örtaioli och krutonger 225:-
Fish casserole with herb aioli and croutons

Kvällens fisk, grillad med spetskål, smörsås och citron - dagspris
The evening’s fish, grilled with pointed cabbage, butter sauce and lemon – today’s price

Skaldjur med tillbehör - Fråga personalen kring utbud och priser
Shellfish with accompaniments – Ask our staff for availability and prices

Steak sandwich de luxe 175:-
oxfilé, karamelliserad lök, dijoncrème, pommes
fillet of beef, caramelized onion, Dijon cream and chips

Kontakt

Besöksadress: Hantverkargatan 71 D,
Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-598 932 00
E-post: eriksbasar@eriks.se

Öppettider

Basaren:
Måndag 7.30 - 15.00
Tisdag - Fredag 7.30 - 22.00
Lördag 12.00 - 22.00
Söndag Stängt

Matsalen:
Måndag Stängt
Tisdag - Lördag 17.00 - 23.00
Söndag Stängt