English

Gondolen

Vi vågar påstå att vi har något för alla. En matsal med bord för 2 till 12 gäster. Den svävande Gondolen med bord för 2 till 6 gäster. Affärslunch måndag till fredag. Lunch eller middag vid långbordet för upp till 16 gäster i vår bistro Köket. En levande cocktailbar med förstklassiga cocktails och skön musik. Det privata Kungarummet med plats för 30 gäster. Den stora Redarsalen som rymmer ända upp till 80 gäster.
Vinbaren i entréplanet med viner i världsklass och 50 viner på glas varje dag.
Konferensrummet Drottning Kristina högst uppe på taket med sittande konferensmöjlighet för upp till 24 gäster. Gondolens Gastronomi med matlagningskurser för upp till 16 gäster.
Och just nu Slussenbygget från första parkett. En ny utsikt varje dag.

Välkommen!

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Gondolens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

(22/5-26/5)

Dagens Husman - Homely Fare 135:-

Måndag/Monday
Fläsklägg, rotmos och senap
Pork shoulder hocks, mashed roots and mustard

Tisdag/Tuesday
Halstrad makrill, ratatouille, oliver, parmesan och hjärtsallad
Grilled mackerel, ratatouille, olives, parmesan and cardiac salad

Onsdag/Wednesday
Grillad flankstek, sparris, bönor, chiliaioli och rostad potatis
Grilled flank steak, asparagus, beans, chili aioli and roasted potatoes

Torsdag/Thursday
Lunchstängt
Closed for lunch

Fredag/Friday
Lunchstängt
Closed for lunch

Veckans Specialhusman - Weekly Special 135:-
Gondolens bacon- och ostburgare, saltgurka, dragonmajonnäs och pommes frites
Bacon and cheeseburger, pickles, tarragon mayonnaise and french fries

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Tabbouleh, kumminrostade morötter, fetaost och grillad citron
Tabbouleh, cumin roasted carrots, feta cheese and grilled lemon

Veckans soppa - Soup of the week 135:-
Hummersoppa, räkor, forellrom, morot och dill
Lobster soup, shrimp, trout roe, carrot and dill

Sallad - Salad 135:-
Gravad lax, broccoli, riven pepparrot, västerbottencréme och krutonger
Cured salmon, broccoli, horseradish, Västerbotten cheese créme and croutons

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Smörrebröd: Örtfylld lammbringa, marinerad rödbeta och färskost
"Smörre" sandwich: Herb filled lamb shoulder, marinated beetroot and cream cheese

Ert val av varmrätt
Main course of your choice

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Gondolens Säsongsmeny 525:-
Menu of the season

Laxcarpaccio med fänkål, friterad kapris, böcklingmajonnäs och dill
Salmon carpaccio with fennel, deep fried capers, fumade mayonnaise and dill

Vårlammet; stekt sadel och örtfylld bringa med primörer, spetskål, vincrème och citronsky
Spring lamb; roast saddle and herb stuffed brisket with new vegetables, cabbage, wine creme and lemon gravy

Rabarber med gräddfilsglass, fläder, savarin och brynt smörkräm
Rhubarb with sour cream icecream, dandelion, savarin and browned butter creme

Förrätter - Starters

Grillad zucchini med kall gurka- och persiljesoppa, bakad äggula, färskost och rostade macadamianötter 95:-
Grilled zucchini with cold cucumber and parsley soup, baked egg yolk, cream cheese and roasted macadamia nuts

Musselfrikassé med bläckfisk, blåmusslor, vit sparris, blomkål och blekselleri 95:-
Mussel fricassée with octopus, mussels, white asparagus, cauliflower and celery

Ankleverterrin med rökt ankbröst, sötsyrlig rödbeta, rabarber och brioche 145:-
Duck liver terrine with smoked duckbreast, sweet and sour beetroot, rhubarb and brioche

Sotad tartar på oxfilé med löjrom, syrad pepparrotgrädde och lök 145:-
Blackened tartar of beef tenderloin with bleak roe, horseradish cream and onion

Varmrätter - Main Courses

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Grillad öring med zucchini, blomkålscrème, spenat, forellrom och vitvinssås 245:-
Grilled trout with zucchini, cauliflower creme, spinach, trout roe and white wine sauce

Gondolens köttmacka; grillad ryggbiff, grön sparris, cheddarcrème, friterad lök, aioli och pommes frites 195:-
Beef sandwich; grilled sirloin steak, green asparagus, cheddar cheese creme, deep fried onion, aioli and french fries

Stekt kalvinnanlår med majskrokett, glaserad sparris, polenta och svarta oliver 245:-
Roast topside of veal with corn croquette, glazed asparagus, polenta and black olives

Desserter - Desserts 95:-

Brownie, moccabavaroise och karamell
Brownie, mocca bavaroise and caramel

Chokladtartelette, kola, macadamianötter och chokladsorbet
Chocolate tartelette, caramel, macadamia nuts and chocolate sorbet

Budapestbakelse med hallon
Budapest cake with raspberries

(29/5-2/6)

Dagens Husman - Homely Fare 135:-

Måndag/Monday
Biff à la Lindström
Biff à la Lindström

Tisdag/Tuesday
Grillad lax, svartrot, puylinser, aioli och syrlig fänkål
Grilled salmon, salsify, puy lentils, aioli and sour fennel

Onsdag/Wednesday
Choucroute garnie: Surkål, fläsklägg, rökt sidfläsk, korv och senap
Choucroute garnie: Sauerkraut, pork chop, bacon, sausage and mustard
Torsdag/Thursday
Vinpocherad kolja, gubbröra, vitvinssås och blekselleri
Wine poached haddock, egg-anchovy salad, white wine sauce and celery

Fredag/Friday
Helstekt oxinnanlår, getost, paprika-escabeche och kokt potatis
Fried topside of beef, goat cheese, paprika escabeche and boiled potatoes

Veckans Specialhusman - Weekly Special 135:-
Kokt torsk, ägg, räkor, pepparrot och skirat smör
Boiled cod, egg, shrimp, horseradish and melted butter

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Färskpotatis, rostad morot, grön sparris, dragonsmör och rökt färskost
New potatoes, roasted carrots, green asparagus, tarragon butter and smoked fresh cheese

Veckans soppa - Soup of the week 135:-
Sparrissoppa, räkor, forellrom, morot och dill
Asparagus soup, shrimp, trout roe, carrot and dill

Sallad - Salad 135:-
Serranoskinka, melon, rimmad gurka, Manchegoost och örtdressing
Serrano ham, melon, pickled cucumber, Manchego cheese and herb dressing

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Smörrebröd: Kyckling- och madeirapastej, syrad lök och rabarber
"Smörre" sandwich: Chicken and madeira pâté, pickled onions and rhubarb

Ert val av varmrätt
Main course of your choice

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Gondolens Säsongsmeny 525:-
Menu of the season

Laxcarpaccio med fänkål, friterad kapris, böcklingmajonnäs och dill
Salmon carpaccio with fennel, deep fried capers, bloater mayonnaise and dill

Vårlammet; stekt sadel och örtfylld bringa med primörer, spetskål, vincrème och citronsky
Spring lamb; roast saddle and herb stuffed brisket with new vegetables, cabbage, wine creme and lemon gravy

Rabarber med gräddfilsglass, fläder, savarin och brynt smörkräm
Rhubarb with sour cream icecream, dandelion, savarin and browned butter creme

Förrätter - Starters

Grillad zucchini med kall gurka- och persiljesoppa, bakad äggula, färskost och rostade macadamianötter 95:-
Grilled zucchini with cold cucumber and parsley soup, baked egg yolk, cream cheese and roasted macadamia nuts

Musselfrikassé med bläckfisk, blåmusslor, vit sparris, blomkål och blekselleri 95:-
Mussel fricassée with octopus, mussels, white asparagus, cauliflower and celery

Ankleverterrin med rökt ankbröst, sötsyrlig rödbeta, rabarber och brioche 145:-
Duck liver terrine with smoked duckbreast, sweet and sour beetroot, rhubarb and brioche

Sotad tartar på oxfilé med löjrom, syrad pepparrotgrädde och lök 145:-
Blackened tartar of beef tenderloin with bleak roe, horseradish cream and onion

Varmrätter - Main Courses

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Grillad öring med zucchini, blomkålscrème, spenat, forellrom och vitvinssås 245:-
Grilled trout with zucchini, cauliflower creme, spinach, trout roe and white wine sauce

Gondolens köttmacka; grillad ryggbiff, grön sparris, cheddarcrème, friterad lök, aioli och pommes frites 195:-
Beef sandwich; grilled sirloin steak, green asparagus, cheddar cheese creme, deep fried onion, aioli and french fries

Stekt kalvinnanlår med majskrokett, glaserad sparris, polenta och svarta oliver 245:-
Roast topside of veal with corn croquette, glazed asparagus, polenta and black olives

Desserter - Desserts 95:-

Brownie, moccabavaroise och karamell
Brownie, mocca bavaroise and caramel

Chokladtartelette, kola, macadamianötter och chokladsorbet
Chocolate tartelette, caramel, macadamia nuts and chocolate sorbet

Budapestbakelse med hallon
Budapest cake with raspberries

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Saltbakade gulbetor med ajo blanco, Wrångebäcksost, äpple, rostad mandel och syrad lök 125:-
Salt baked yellow beetroots with ajo blanco, "Wrångebäcks" cheese, apple, roasted almond and pickled onion

Löjrom från Kalix med rödlök, crème fraiche, citron och smörstekt toast 50g/230:-
Bleak roe from Kalix with red onion, crème fraiche, lemon and buttered toast

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 175:-
Half lobster with horse radish, mayonnaise and lemon

Musselfrikassé med gravad kammussla, bläckfisk, blåmusslor, vit sparris och blomkål 155:-
Mussel fricasée with marinated scallop, octopus, mussels, white asparagus and cauliflower

Laxcarpaccio med fänkål, friterad kapris, böcklingmajonnäs och dill 145:-
Salmon carpaccio with fennel, deep fried capers, bloater mayonnaise and dill

Ankleverterrin med rökt ankbröst, sötsyrlig rödbeta, rabarber och brioche 165:-
Duck liver terrine with smoked duck breast, sweet-sour beetroot, rhubarb and brioche

Sotad tartar på oxfilé med löjrom, syrad pepparrotgrädde och lök 160:-
Blackened tartar of beef tender loin with bleak roe, soured horseradish cream and onions

Skaldjur - Shellfish
½ Krabba 105:-
½ Crab
Räkor 115:-
Shrimps
Ostron 32:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 545:-
½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, ½ Kungskrabben
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, ½ King crab leg

Gondolens Säsongsmeny 525:-
Menu of the season

Laxcarpaccio med fänkål, friterad kapris, böcklingmajonnäs och dill
Salmon carpaccio with fennel, deep fried capers, fumade mayonnaise and dill

Vårlammet; stekt sadel och örtfylld bringa med primörer, spetskål, vincrème och citronsky
Spring lamb; roast saddle and herb stuffed brisket with new vegetables, cabbage, wine creme and lemon gravy

Rabarber med gräddfilsglass, fläder, savarin och brynt smörkräm
Rhubarb with smetana ice cream, elderflower, savarin and browned butter creme

Varmrätter - Main Courses

Vit sparris med pocherat ägg, nässelkräm, majrova, rostade hasselnötter, Västerbottensost och citrussmör 235:-
White asparagus with poched egg, nettle creme, turnip, roasted hazelnuts, "Västerbotten" cheese and citrus butter

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 225:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Vitvinspocherad gös med dragon- och pepparrotssås, musslor, grillad sparris och bakad silverlök 315:-
White wine poached pike perch with tarragon and horseradish sauce, mussels, grilled asparagus and baked white onion

Grillad öring med zucchini, blomkålscrème, spenat, forellrom och vitvinssås 295:-
Grilled trout with zucchini, cauliflower cream, spinach, trout roe and white wine sauce

Vårlammet; stekt sadel och örtfylld bringa med primörer, spetskål, vincrème och citronsky 295:-
Spring lamb; roast saddle and herb stuffed brisket with vegetables, cabbage, wine cream and lemon gravy

Helstekt kalvinnanlår med vit sparris, kalvläggskrokett, getost, ramslök, bondbönor och veloutésås 320:-
Roast topside of veal with white asparagus, veal shoulder croquette, goat cheese, wild garlic, broad beans and velouté sauce

Entrecôte med grillade grönsaker, rödvinssmör, riven pepparrot, dragonsmörsås och friterad potatis 335:-
Rib eye with grilled vegetables, red wine butter, grated horseradish, tarragon butter sauce and deep fried potato

Desserter - Desserts

Vårt urval av ostar med tryffelhonung, fikonmarmelad och Gondolens knäckebröd
Our selection of cheese with truffle honey, fig marmelade and Gondolen´s crisp bread 1 bit 45:-/ 3 bitar 90:-/ 5 bitar 125:-

Roquefort med olivolja, mörk choklad, rostade vallmofrön och maräng 110:-
Roquefort cheese with olive oil, dark chocolat, roasted poppy seeds and meringue

Crème brûlée 115:-
Crème brûlée

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 195:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Rabarber med gräddfilsglass, fläder, savarin och brynt smörkräm 130:-
Rhubarb with smetana ice cream, elderflower, savarin and browned butter cream

Citronkaka med vaniljbavaroise, maränger och hallon 125:-
Lemon cake vanilla bavaroise, merengue and raspberry

Chokladtartelette med kola, macadamianötter och chokladsorbet 125:-
Chocolate tartelette with caramel, macadamia nuts and chocolate sorbet

Hjortron med vaniljglass 140:-
Cloudberries with vanilla ice cream

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Grillad zucchini med kall gurka- och persiljesoppa, bakad äggula, färskost och rostade macadamianötter 125:-
Grilled zucchini with cold cucumber and parsley soup, baked egg yolk, cream cheese and roasted macadamia nuts

Löjrom från Kalix med rödlök, crème fraiche, citron och smörstekt toast 50g/230:-
Bleak roe from Kalix with red onion, crème fraiche, lemon and buttered toast

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 175:-
Half lobster with horse radish, mayonnaise and lemon

Musselfrikassé med bläckfisk, blåmusslor, vit sparris, blomkål och blekselleri 155:-
Mussel fricassée with octopus, mussels, white asparagus, cauliflower and celery

Laxcarpaccio med fänkål, friterad kapris, böcklingmajonnäs och dill 145:-
Salmon carpaccio with fennel, deep fried capers, bloater mayonnaise and dill

Ankleverterrin med rökt ankbröst, sötsyrlig rödbeta, rabarber och brioche 165:-
Duck liver terrine with smoked duck breast, sweet-sour beetroot, rhubarb and brioche

Sotad tartar på oxfilé med löjrom, syrad pepparrotgrädde och lök 175:-
Blackened tartar of beef tender loin with bleak roe, soured horseradish cream and onions

Skaldjur - Shellfish
½ Krabba 105:-
½ Crab
Räkor 115:-
Shrimps
Ostron 32:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 545:-
½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, ½ Kungskrabben
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, ½ King crab leg

Varmrätter - Main Courses

Vit sparris med pocherat ägg, nässelkräm, majrova, rostade hasselnötter, Västerbottensost och citrussmör 235:-
White asparagus with poched egg, nettle creme, turnip, roasted hazelnuts, "Västerbotten" cheese and citrus butter

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 225:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Vitvinspocherad kummel med musslor, grillad sparris, bakad silverlök, ärtor, pepparrot och dragon 315kr
white wine poached hake and mussels with grilled asparagus, baked white onion, peas, horseradish and tarragon

Grillad öring med zucchini, blomkålscrème, spenat, forellrom och vitvinssås 295:-
Grilled trout with zucchini, cauliflower cream, spinach, trout roe and white wine sauce

Vårlammet; stekt sadel och örtfylld bringa med primörer, spetskål, vincrème och citronsky 295:-
Spring lamb; roast saddle and herb stuffed brisket with vegetables, cabbage, wine cream and lemon gravy

Helstekt kalvinnanlår med majskrokett, glaserad sparris, polenta, svarta oliver och salsa verde 305:-
Roast topside of veal with corn croquette, glazed asparagus, polenta, black olives and salsa verde

Grillad entrecôte med bakad tomat, rödbetor, ramslök, cheddarcrème och friterad potatis 335:-
Grilled rib eye with baked tomato, beetroot, wild garlic, cheddar cream and fried potatoes

Gondolens Säsongsmeny 525:-
Menu of the season

Laxcarpaccio med fänkål, friterad kapris, böcklingmajonnäs och dill
Salmon carpaccio with fennel, deep fried capers, fumade mayonnaise and dill

Vårlammet; stekt sadel och örtfylld bringa med primörer, spetskål, vincrème och citronsky
Spring lamb; roast saddle and herb stuffed brisket with new vegetables, cabbage, wine creme and lemon gravy

Rabarber med gräddfilsglass, fläder, savarin och brynt smörkräm
Rhubarb with smetana ice cream, elderflower, savarin and browned butter creme

Desserter - Desserts

Vårt urval av ostar med tryffelhonung, fikonmarmelad och Gondolens knäckebröd
Our selection of cheese with truffle honey, fig marmelade and Gondolen´s crisp bread 1 bit 45:-/ 3 bitar 90:-/ 5 bitar 125:-

Burrata med gazpachosorbet och basilika 110:-
Burrata with gazpachosorbet and basil

Crème brûlée 115:-
Crème brûlée

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 195:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Rabarber med gräddfilsglass, fläder, savarin och brynt smörkräm 130:-
Rhubarb with smetana ice cream, elderflower, savarin and browned butter cream

Brownie med moccabavaroise och karamellkräm 125:-
Brownie with mocca bavaroise and caramel cream

Chokladtartelette med kola, macadamianötter och chokladsorbet 125:-
Chocolate tartelette with caramel, macadamia nuts and chocolate sorbet

Hjortron med vaniljglass 140:-
Cloudberries with vanilla ice cream

Förrätter - Starters

Grillad zucchini med kall gurka- och persiljesoppa, bakad äggula, färskost och rostade macadamianötter 95:-
Grilled zucchini with cold cucumber and parsley soup, baked egg yolk, cream cheese and roasted macadamia nuts

Musselfrikassé med bläckfisk, blåmusslor, vit sparris, blomkål och blekselleri 95:-
Mussel fricassee with octopus, mussels, white asparagus, cauliflower and celery

Ankleverterrin med rökt ankbröst, sötsyrlig rödbeta, rabarber och brioche 145:-
Duck liver terrine with smoked duckbreast, sweet and sour beetroot, rhubarb and brioche

Sotad tartar på oxfilé med löjrom, syrad pepparrotgrädde och lök 145:-
Blackened tartar of beef tenderloin with bleak roe, horseradish sourcream and onion

Varmrätter - Main Courses

Vit sparris med pocherat ägg, nässelkräm, majrova, rostade hasselnötter, Västerbottensost och citrussmör 195:-
White asparagus with poched egg, nettle creme, turnip, roasted hazelnuts, "Västerbotten" cheese and citrus butter

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Grillad öring med zucchini, blomkålscrème, spenat, forellrom och vitvinssås 245:-
Grilled trout with zucchini, cauliflower creme, spinach, trout roe and white wine sauce

Gondolens köttmacka; grillad ryggbiff, grön sparris, cheddarcrème, friterad lök, aioli och pommes frites 195 kr
Beef sandwich; grilled sirloin steak, Green asparagus, cheddar cheese creme, deep fried onion, aioli and french fries

Stekt kalvinnanlår med majskrokett, glaserad sparris, polenta och svarta oliver 245:-
Roast topside of veal with corn croquette, glazed asparagus, polenta and black olives

Köksmiddag - Bistro dinner menu 270:-

Grillad zucchini med kall gurka- och persiljesoppa, bakad äggula, färskost och rostade macadamianötter
Grilled zucchini with cold cucumber and parsley soup, baked egg yolk, cream cheese and roasted macadamia nuts

Eller/or

Musselfrikassé med bläckfisk, blåmusslor, vit sparris, blomkål och blekselleri
Mussel fricassee with octopus, mussels, white asparagus, cauliflower and celery

~

Gondolens fisk- och skaldjursgryta med aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Eller/or

Gondolens köttmacka; grillad ryggbiff, grön sparris, cheddarcrème, friterad lök, aioli och pommes frites
Beef sandwich; grilled sirloin steak, Green asparagus, cheddar cheese creme, deep fried onion, aioli and french fries

Desserter - Desserts 95:-

Brownie, moccabavaroise och karamell
Brownie, mocca bavaroise and caramel

Chokladtartelette, kola, macadamianötter och chokladsorbet
Chocolate tartelette, caramel, macadamia nuts and chocolate sorbet

Budapestbakelse med hallon
""Budapest" cake with raspberries

Förrätter - Starters

Grillad zucchini med kall gurka- och persiljesoppa, bakad äggula, färskost och rostade macadamianötter 95:-
Grilled zucchini with cold cucumber and parsley soup, baked egg yolk, cream cheese and roasted macadamia nuts

Musselfrikassé med bläckfisk, blåmusslor, vit sparris, blomkål och blekselleri 95:-
Mussel fricassee with octopus, mussels, white asparagus, cauliflower and celery

Ankleverterrin med rökt ankbröst, sötsyrlig rödbeta, rabarber och brioche 145:-
Duck liver terrine with smoked duckbreast, sweet and sour beetroot, rhubarb and brioche

Sotad tartar på oxfilé med löjrom, syrad pepparrotgrädde och lök 145:-
Blackened tartar of beef tenderloin with bleak roe, horseradish sourcream and onion

Varmrätter - Main Courses

Vit sparris med pocherat ägg, nässelkräm, majrova, rostade hasselnötter, Västerbottensost och citrussmör 195:-
White asparagus with poched egg, nettle creme, turnip, roasted hazelnuts, "Västerbotten" cheese and citrus butter

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Grillad öring med zucchini, blomkålscrème, spenat, forellrom och vitvinssås 245:-
Grilled trout with zucchini, cauliflower creme, spinach, trout roe and white wine sauce

Gondolens köttmacka; grillad ryggbiff, grön sparris, cheddarcrème, friterad lök, aioli och pommes frites 195 kr
Beef sandwich; grilled sirloin steak, Green asparagus, cheddar cheese creme, deep fried onion, aioli and french fries

Stekt kalvinnanlår med vit sparris, kalvläggskrokett, getost och veloutésås 245:-
Fried topside of veal with white asparagus, veal shoulder croquette, goat cheese and velouté sauce

Köksmiddag - Bistro dinner menu 270:-

Grillad zucchini med kall gurka- och persiljesoppa, bakad äggula, färskost och rostade macadamianötter
Grilled zucchini with cold cucumber and parsley soup, baked egg yolk, cream cheese and roasted macadamia nuts

Eller/or

Musselfrikassé med bläckfisk, blåmusslor, vit sparris, blomkål och blekselleri
Mussel fricassee with octopus, mussels, white asparagus, cauliflower and celery

~

Gondolens fisk- och skaldjursgryta med aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Eller/or

Gondolens köttmacka; grillad ryggbiff, grön sparris, cheddarcrème, friterad lök, aioli och pommes frites
Beef sandwich; grilled sirloin steak, Green asparagus, cheddar cheese creme, deep fried onion, aioli and french fries

Desserter - Desserts 95:-

Brownie, moccabavaroise och karamell
Brownie, mocca bavaroise and caramel

Chokladtartelette, kola, macadamianötter och chokladsorbet
Chocolate tartelette, caramel, macadamia nuts and chocolate sorbet

Budapestbakelse med hallon
"Budapest" cake with raspberries

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 525:-

(Gäller till och med 15/6 2017)

Laxcarpaccio med fänkål, friterad kapris, böcklingmajonnäs och dill
Salmon carpaccio with fennel, deep fried capers, bloater mayonnaise and dill

Vinförslag
2015 Albariño de Fefiñanes, Palacio de Fefiñanes, Rias Baixas, Spanien 475:-
2015 Sancerre Blanc, Pascal Jolivet, Loire, Frankrike 575:-

Vårlammet; stekt sadel och örtfylld bringa med primörer, spetskål, vincrème och citronsky
Spring lamb; roast saddle and herb stuffed brisket with vegetables, cabbage, wine cream and lemon gravy

Vinförslag
2013 Vino Nobile di Montepulciano, Azienda Agricola Poliziano, Toscana, Italien 650:-
2013 Gigondas Aux Lieux Dits, Domaine Santa Duc, Rhône, Frankrike 750:-

Rabarber med gräddfilsglass, fläder, savarin och brynt smörkräm
Rhubarb with smetana ice cream, elderflower, savarin and browned butter creme

Vinförslag
2015 Terrassen Beerenauslese, Domäne Wachau, Wachau, Österrike 525:-
2008 Cyprès de Climens, Château Climens, Sauternes, Frankrike 875:-

Gondolens redarmeny 545:-

(Gäller till och med 5/7 2017)

Ankleverterrin med rökt ankbröst, sötsyrlig rödbeta, rabarber och brioche
Duck liver terrine with smoked duck breast, sweet-sour beetroot, rhubarb and brioche

Vinförslag
2013 Erdener Treppchen Riesling Kabinett, Dr. Loosen, Mosel, Tyskland 475:-
2012 Gewurztraminer Classic, Josmeyer, Alsace, Frankrike 625:-

Grillad öring med zucchini, blomkålscrème, spenat, forellrom och vitvinssås
Grilled trout with zucchini, cauliflower cream, spinach, trout roe and white wine sauce

Vinförslag
2014 Pouilly Fuissé Tête de Cru, Château Fuissé, Mâconnais, Frankrike 625:-
2014 Chablis Premier Cru Fourchaume, Le Domain d´Henri, Chablis, Frankrike 750:-

Chokladtartelette med kola, macadamianötter och chokladsorbet
Chocolate tartelette with caramel, macadamia nuts and chocolate sorbet

Vinförslag
Museum Muscat, Yalumba, South Australia, Australien 425:-
2013 Moscatel de Setúbal, J.P. Vinhos, Setúbal, Portugal 495:-

Meny Gondolen 545:-

(Gäller till och med 24/5 2017)

Toast Skagen med löjrom från Kalix
Toast with shrimp in dill mayonnaise with bleak roe

Vinförslag
2016 Riesling Qvinterra,Weingut Kühling-Gillot, Rheinhessen, Tyskland 495:-
2014 Chablis ”St Pierre", Le Domaine d´Henri, Chablis, Frankrike 575:-

Helstekt kalvinnanlår med vit sparris, kalvläggskrokett, getost, ramslök, bondbönor och veloutésås
Roast topside of veal with white asparagus, veal shoulder croquette, goat cheese, wild garlic, broad beans and velouté sauce

Vinförslag
2013 Vina Pedrosa Crianza, Pérez Pascuas, Ribera del Duero, Spanien 550:-
2014 Ca´Marcanda Promis, Gaja, Toscana,Italien 695:-

Citronkaka med vaniljbavaroise, maränger och hallon
Lemon cake with vanilla bavaroise, meringues and raspberry

Vinförslag
2013 Les Pins, Château Tirecul la Gravière, Monbazillac, Frankrike 425:-
2015 Terrassen Beerenauslese, Domäne Wachau, Wachau, Österrike 525:-

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 525:-

(Gäller till och med 15/6 2017)

Laxcarpaccio med fänkål, friterad kapris, böcklingmajonnäs och dill
Salmon carpaccio with fennel, deep fried capers, bloater mayonnaise and dill

Vinförslag
2015 Albariño de Fefiñanes, Palacio de Fefiñanes, Rias Baixas, Spanien 475:-
2015 Sancerre Blanc, Pascal Jolivet, Loire, Frankrike 575:-

Vårlammet; stekt sadel och örtfylld bringa med primörer, spetskål, vincrème och citronsky
Spring lamb; roast saddle and herb stuffed brisket with vegetables, cabbage, wine cream and lemon gravy

Vinförslag
2013 Vino Nobile di Montepulciano, Azienda Agricola Poliziano, Toscana, Italien 650:-
2013 Gigondas Aux Lieux Dits, Domaine Santa Duc, Rhône, Frankrike 750:-

Rabarber med gräddfilsglass, fläder, savarin och brynt smörkräm
Rhubarb with smetana ice cream, elderflower, savarin and browned butter creme

Vinförslag
2015 Terrassen Beerenauslese, Domäne Wachau, Wachau, Österrike 525:-
2013 Petit Giraud, Château Giraud, Sauternes, Frankrike 875:-

Gondolens redarmeny 545:-

(Gäller till och med 5/7 2017)

Ankleverterrin med rökt ankbröst, sötsyrlig rödbeta, rabarber och brioche
Duck liver terrine with smoked duck breast, sweet-sour beetroot, rhubarb and brioche

Vinförslag
2013 Erdener Treppchen Riesling Kabinett, Dr. Loosen, Mosel, Tyskland 475:-
2012 Gewurztraminer Classic, Josmeyer, Alsace, Frankrike 625:-

Grillad öring med zucchini, blomkålscrème, spenat, forellrom och vitvinssås
Grilled trout with zucchini, cauliflower cream, spinach, trout roe and white wine sauce

Vinförslag
2014 Pouilly Fuissé Tête de Cru, Château Fuissé, Mâconnais, Frankrike 625:-
2014 Chablis Premier Cru Fourchaume, Le Domain d´Henri, Chablis, Frankrike 750:-

Chokladtartelette med kola, macadamianötter och chokladsorbet
Chocolate tartelette with caramel, macadamia nuts and chocolate sorbet

Vinförslag
Museum Muscat, Yalumba, South Australia, Australien 425:-
2013 Moscatel de Setúbal, J.P. Vinhos, Setúbal, Portugal 495:-

Meny Gondolen 545:-

(Gäller till och med 5/7 2017)

Toast Skagen med löjrom från Kalix
Toast with shrimp in dill mayonnaise with bleak roe

Vinförslag
2016 Riesling Qvinterra,Weingut Kühling-Gillot, Rheinhessen, Tyskland 495:-
2014 Chablis ”St Pierre", Le Domaine d´Henri, Chablis, Frankrike 575:-

Helstekt kalvinnanlår med majskrokett, glaserad sparris, polenta, svarta oliver och salsa verde
Roast topside of veal with corn croquette, glazed asparagus, polenta, black olives and salsa verde

Vinförslag
2013 Vina Pedrosa Crianza, Pérez Pascuas, Ribera del Duero, Spanien 550:-
2014 Ca´Marcanda Promis, Gaja, Toscana,Italien 695:-

Brownie med moccabavaroise och karamellkräm
Brownie with mocca bavaroise and caramel cream

Vinförslag
2014 Les Pins, Château Tirecul la Gravière, Monbazillac, Frankrike 425:-
2013 La Perlara Recioto di Soave, Ca’ Rugate, Veneto, Italien 525:-

Baren

Baren ligger ute i själva Gondolen 38 meter över havet och har en makalös utsikt över Stockholm. Här finns 52 sittplatser och utrymme för ytterligare minglande gäster när festlusten sätter in. I Baren turas ett halvdussin av stans bästa bartendrar om att erbjuda goda drinkar, källarsval öl, bra vin eller friska fruktdrinkar.

Se vår drinklista>>>

Matsalen

Matsalen är Gondolens mittpunkt och hjärta, där 120 gäster kan njuta av en hänförande utsikt över staden. I Matsalen erbjuds en klassisk meny kombinerad med modern gastronomi av en personal som ger restaurangen en personlig prägel.

Köket

Köket kallas Gondolens lilla kvarterskrog med 47 sittplatser mellan Matsalen och just köket. I Kökets avspända miljö serveras lika läckra rätter som i Matsalen, med bonusen att gästerna kan se köksproffsen jobba.

TAKET

Äntligen! Sommaren är här och i och med det så öppnar vi upp, för 23:e året i rad, TAKET.

TAKET på Eriks Gondolen är vår sommarrestaurang som ligger precis där; på TAKET, våningen över Eriks Gondolen och 33 meter ovanför slussen. Med vidunderlig utsikt ut över Stadshuset, Gamla Stan, Gröna Lund, Saltsjön, Mälaren, Stomatolskylten och det spännande Slussenbygget.

Öppettider (när vädret tillåter)
Måndag - Torsdag från 16.00
Fredag - Lördag från 15.00

Meny

Vi tar inga bordsreservationer men gör vårt bästa för att alla skall få sitta.

Meny på TAKET

Smått, mellan och stort. Varmt och kallt. Ät, drick och njut, dela gärna.

Aubergine, fetaost, dill, vårlök 65 kr
Rödbeta, brynt smör, getostost, hasselnötter 75 kr
Grönsallad, picklad lök 45 kr
Marinerade oliver 45 kr
Majskrokett, steklök, ramslök 75 kr
Skagenröra, löjrom, dill 80 kr
Löjrom från Kalix 30 gram, rödlök, crème fraiche, citron 135 kr
Bläckfisk, harissa, grön sparris, bönor 80 kr
Krabbkaka, spenat, aioli 85 kr
Tartar på oxfilé, sparris, Västerbottenost 90 kr

Skaldjursplatå 545 kr

Gravad lax, dillstuvad potatis, bönor, hovmästarsås 175 kr
Grillad kummel, spetskål, dragonmajonnäs, tomat 185 kr
Grillad grön sparris, spetskål, purjokräm, rostade hasselnötter, lagrad herrgårdsost 165 kr
Grillad Pluma Iberico, tomat- och chilisalsa, avokado, koriander 195 kr
Bacon- och ostburgare, tomat, picklad silverlök, pommes 155 kr
Entrecôte 500 gram, sallad, ramslöksmajonnäs, rödvinssås, pommes 595 kr

Yuzucurd, lakrits, hallon, chokladsnitt 85 kr
Crème brûlée 80 kr
Jordgubbar, grädde, socker 75 kr
Chokladtryffel 35 kr

Med resevation för eventuella byten i menyn
With subject to some changes in the menu

Festvåningar

Festvåningen Redarsalen har plats för 80 personer och kan bokas för särskilda festligheter. För mindre sällskap finns Kungarummet med plats för 30 gäster och med en unik utsikt över Saltsjön och Djurgården.

För att boka våra festvåningar ring 08-641 70 90
eller skicka en förfrågan Klicka här

Öppettider

Kristi himmelfärd, torsdag 25/5 16.00 -01.00
Klämfredag 26/5 16.00 - 01.00

Lunch
Måndag - Fredag 11.30 - 14.30

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Fredag 17.00 - 01.00
Lördag 16.00 - 01.00

Baren
Måndag 11.30 - 23.00
Tisdag - Fredag 11.30 - 01.00
Lördag 16.00 - 01.00

TAKET (När vädret tillåter)
Måndag - Torsdag 16.00 - 23.00
Fredag - Lördag 15.00 - 24.00

Mötesrummet - Drottning Kristina

De som väljer att åka till Gondolen får ett mötesrum med sensationell utsikt. Du blickar ut över Saltsjön och Mälaren, beroende på vart du vänder dig. En bättre plats för att uppnå helikopterperspektiv i verksamheten är svårt att finna.

Rummet passar så klart utmärkt även till fester, privata middagar eller luncher.

Pris: ex 25% moms
Heldag 9.00 – 17.00, 6700:- Halvdag 9.00 – 12.00 eller 13.00 – 17.00, 5025:- kväll 17.30 – 01.00, 4875:-

Max antal: 24 pers

Utrustning:

Konferensrummet är utrustat med storbildsskärm 65 tum för uppkoppling mot din laptop, bredband (fast och trådlöst), blädderblock, whiteboard, block, pennor, samt fruktkorg och mineralvatten. Givetvis ordnar vi annan utrustning om Ni behöver.

Konferenspaket:

Förmiddagskaffe med smörgås eller kaka Lunchvarmrätt med lättöl eller mineralvatten och kaffe Eftermiddagskaffe med kaka Pris: 280:- ex moms

Skicka en förfrågan Klicka här

Gondolens Gastronomi

Här njuter du av maten, men framför allt lär du dig hur den tillagas. Du får också kunskaper i vinprovning, cocktails och drinkar i vårt gourmetkök högst upp på taket.

I Gastronomin kan vi ta emot upp till 16 personer. Kontakta oss så syr vi ihop dina önskningar i matlagnings- eller vinprovningskonsten.

Skicka en förfrågan Klicka här

Onlinebokning – Eriks Gondolen

Vi lägger inte ut alla bord för onlinebokning. Ring oss om Ni har något särskilt önskemål så hjälper vi Er med alternativ på telefon.

Lunch
Måndag – Fredag 11.30 – 14.30
Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet i 75 minuter.

Middag
Måndag 17.00 - 23.00,
Tisdag - Fredag 17.00 – 01.00
Lördag 16.00 - 01.00
Bokningar gjord för middag disponerar bordet i 2,5 timmar.

För sällskap över 6 personer ring restaurangen.

Telefon 08-641 70 90.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.

Kontakt

Eriks Gondolen – Södermalm
Stadsgården 6, Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-641 70 90

E-post: info@eriks.se

Företaget

Erik Lallerstedts krögarkarriär började som portier på det berömda hotellet Waldorf Astoria i New York. Åter hemma i Sverige gick han Hasselbackens restaurangskola i Stockholm och fick sedan jobb som chef för Hotell Saga i Borlänge. Efter ett år återvände han till Stockholm som köksmästare på inneklubben Alexandra och därefter på Kabyssen Wasa. Ihop med kockkollegan Urban Standar köpte Erik Lallerstedt 1973 Gerda Johanssons Fisk- och Kräfthandel i Östermalmshallen. 27-årige Erik var för första gången företagare och Gerdas fiskluncher blev snabbt populära.

1980 öppnade Erik Lallerstedt sin första egna restaurang på en ombyggd sandpråm förtöjd vid Strandvägen. Eriks på Strandvägen fick 1984 en av Sveriges första stjärnor i Guide Michelin. En av de imponerade gästerna var mediemagnaten Jan Stenbeck, som övertalade Erik Lallerstedt att starta restaurang i sin fastighet i Gamla Stan.

1986 öppnade Eriks i Gamla stan på Österlånggatan 17 och även denna lyxkrog fick en stjärna i Guide Michelin.

1989 öppnade Eriks Bakficka på Fredrikshovsgatan 4 på Östermalm. Familjen Lallerstedt bodde i närheten och Erik ville göra om den tidigare kvarterskrogen Caesar. Han gjorde till vana att besöka sina båda krogar varje kväll för att hälsa på gästerna.

Erik Lallerstedt var flitigt förekommande i medierna och en av de första tv-kockarna i TV3:s ”Matresan”. Under några år drev han dessutom Tivoli Bar på Gröna Lund.

1994 tog Erik Lallerstedt över Gondolen. Restaurangen invigdes den 15 oktober 1935 av kung Gustav V och drevs av Kooperativa Förbundet. Gondolen blev ett populärt turistmål, där den unika utsikten ibland överglänste maten. Den blev dansrestaurang och kallades ”ett flygande stadshotell”. I slutet av 1980-talet följde flera ägarbyten och efter problem med skatteverk och alkoholtillstånd tvingades Gondolen stänga 1993. Erik Lallerstedt, som kallar Katarinahissen och Gondolen för ”Sveriges Eiffeltorn”, antog utmaningen att rusta upp Gondolen. Hans vision omfattade en matsal som alla har råd med, en kvarterkrog, en bar och en uteservering på taket. Så blev det också, nu kompletterat med Vinbaren, en festvåning och Gastronomin, där mindre sällskap kan lära mer om matlagning och vinprovning.

Dottern Anna Lallerstedt har fått lära sig restauranglivet från grunden, hon har plockat disk, vikt servetter och hjälpt till i kallskänken från barnsben. Men hon valde att utbilda sig till konditor och jobbade på Fredriksbergs choklad i Köpenhamn och Vete-Katten i Stockholm. 1999 tog Anna plats i familjeföretagets styrelse och några år senare tog hon över ansvaret för Bakfickan. 2002 startades Vinbaren som ett samarbete med en extern aktör. Sedan 2004 drivs verksamheten helt av Gondolen i lättillgängliga lokaler i gatuplanet vid Slussen. Verksamheten hade då funnit ett sätt att optimalt utnyttja läge och lokaler. Under åren har Gondolens verksamhet utvecklats och förnyats, utan att ge avkall på grundkonceptet att erbjuda klassisk mat och dryck till rimligt pris. Samtidigt har Anna Lallerstedt axlat ett allt större ansvar för företaget och tog våren 2013 över som chef och styrelseordförande.