English

Eriks Gondolen

Vi vågar påstå att vi har något för alla. En matsal med bord för 2 till 12 gäster. Den svävande Gondolen med bord för 2 till 6 gäster. Affärslunch måndag till fredag. Lunch eller middag vid långbordet för upp till 16 gäster i vår bistro Köket. En levande cocktailbar med förstklassiga cocktails och skön musik. Det privata Kungarummet med plats för 30 gäster. Den stora Redarsalen som rymmer ända upp till 80 gäster.

Konferensrummet Drottning Kristina högst uppe på taket med sittande konferensmöjlighet för upp till 24 gäster. Gondolens Gastronomi med matlagningskurser för upp till 16 gäster.
Och just nu Slussenbygget från första parkett. En ny utsikt varje dag.

Välkommen!

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Gondolens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

(10/12-14/12)

Dagens Husman - Homely Fare 145:-

Måndag/Monday
Pannbiff, champinjonsås, rårörda lingon, pressgurka och stekt potatis
Beef Patties, mushroom sauce, lingon berries, pickled cucumber and fried potatoes

Tisdag/Tuesday
Ångad sej, ärtor och äggsås
Steamed saithe, peas and egg sauce

Onsdag/Wednesday
Stekt fläsk, persiljesås, blomkål och bönor
Fried porkbelly, parsley sauce, cauliflower and beans

Torsdag/Thursday
Friterad kolja, syrad kål, fänkål, remouladsås och citron
Deep fried haddock, soured cabbage, fennel, remoulad sauce and lemon

Fredag/Friday
Ost- och skinkfylld schnitzel, saltgurka, kapris, äppelsallad och sardellsmör
Cheese- and ham filled schnitzel, cured cucumber, capers, apple salad and anchovy butter

Veckans Specialhusman - Weekly Special 145:-
Ångad lax, spetskål, senapssås, morot och dill
Owen steamed salmon, cabbage, mustard sauce, carrot and dill

Vegetariskt - Vegetarian 145:-
Svamprisotto, syltad tomat, morotscrudité och citron
Mushroom risotto, pickled tomato, carrot crudite and lemon

Julbord - Christmas buffet 695:-
Gondolens traditionella julbord
Gondolen traditional christmas buffet

Förrätter - Starters

Jordärtskockssoppa med friterad jordärtskocka, höstäpple, stekt svamp och tryffel 145:-
Jerusalem artichoke soup with deep fried Jerusalem artichoke, autumn apple, fried mushrooms and truffles

Toast Skagen med forellrom 145:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Ankleverterrin med satsumascrème, inkokt pärllök, krispigt kycklingskinn och brioche 170:-
Duck liver terrine with satsumas cream, boiled pearl onions, crispy chicken skin and brioche

Varmrätter - Main Courses

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 230:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Grillad torsk med betor, blomkålscrème, zucchini, potatis- och citronkroketter och dragonsås 330:-
Grilled cod with beets, cauliflower cream, zucchini, potato- and lemon croquettes and tarragon sauce

Köttmacka; grillad svensk flankstek, stekt ägg, avokado, parmesanost, chilimajonnäs och friterad lök 195:-
Steak sandwich; grilled Swedish flank steak, fried egg, avocado, parmesan cheese, chili mayonnaise and fried onion

Svensk lammstek med ragû på lammbog, savoykål, grillad portabello och anklever, picklad kålrabbi och aprikos 315:-
Swedish lamb steak with ragout on shoulder of lamb, savoy cabbage, grilled portabello and duck liver, pickled kohlrabi and apricot

Desserter - Desserts

Gräddfilspannacotta med hallonsorbet och hallonmarmelad 135:-
Sour cream pannacotta with raspberry sorbet and raspberry marmalade

Mjuk pepparkaka med lingonmousse, kanelglass och kardemummatryffel 125:-
Soft gingerbread with lingonberry mousse, cinnamon ice cream and cardamom truffle

Hjortron med vaniljglass 150:-
Cloudberries with vanilla ice cream

(17/12-22/12)

Dagens Husman - Homely Fare 145:-

Måndag/Monday
Köttbullar, lingon, pressgurka, kokt potatis och gräddsås
Meatballs, lingonberries, pickled cucumber, boiled potatoes and cream sauce

Tisdag/Tuesday
Danska fiskfrikadeller, grillad morot, remouladsås, romansallad och citron
Danish fish quenelles, grilled carrot, remoulade sauce, romaine lettuce and lemon

Onsdag/Wednesday
Confiterat anklår, persiljepuré, tomat- och bönragû
Confit of duck leg, parsley purée, tomato- and bean ragout

Torsdag/Thursday
Gravad lax, bönsallad, hovmästarsås och dillstuvad potatis
Cured salmon, bean salad, mustard sauce and dill stewed potatoes

Fredag/Friday
Wallenbergare, ärtor, lingon, brynt smör och potatispuré
"Wallenbergare"- Veal patty, peas, lingonberries, browned butter and potato purée

Veckans Specialhusman - Weekly Special 145:-
Grillad lax, gräddkokt svamp, forellrom och spenat
Grilled salmon, stewed mushrooms, trout roe and spinach

Vegetariskt - Vegetarian 145:-
Kryddrostad pumpa, rostat mandelsmör, råstekt grönkål, bakat ägg och Mimolette
Spice roasted pumpkin, roasted almond butter, fried green cabbage, baked egg and Mimolette

Julbord - Christmas buffet 695:-
Gondolens traditionella julbord
Gondolen traditional christmas buffet

Förrätter - Starters

Jordärtskockssoppa med friterad jordärtskocka, höstäpple, stekt svamp och tryffel 145:-
Jerusalem artichoke soup with deep fried Jerusalem artichoke, autumn apple, fried mushrooms and truffles

Toast Skagen med forellrom 145:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Ankleverterrin med satsumascrème, inkokt pärllök, krispigt kycklingskinn och brioche 170:-
Duck liver terrine with satsumas cream, boiled pearl onions, crispy chicken skin and brioche

Varmrätter - Main Courses

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 230:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Grillad torsk med betor, blomkålscrème, zucchini, potatis- och citronkroketter och dragonsås 330:-
Grilled cod with beets, cauliflower cream, zucchini, potato- and lemon croquettes and tarragon sauce

Köttmacka; grillad svensk flankstek, stekt ägg, avokado, parmesanost, chilimajonnäs och friterad lök 195:-
Steak sandwich; grilled Swedish flank steak, fried egg, avocado, parmesan cheese, chili mayonnaise and fried onion

Svensk lammstek med ragû på lammbog, savoykål, grillad portabello och anklever, picklad kålrabbi och aprikos 315:-
Swedish lamb steak with ragout on shoulder of lamb, savoy cabbage, grilled portabello and duck liver, pickled kohlrabi and apricot

Desserter - Desserts

Gräddfilspannacotta med hallonsorbet och hallonmarmelad 135:-
Sour cream pannacotta with raspberry sorbet and raspberry marmalade

Mjuk pepparkaka med lingonmousse, kanelglass och kardemummatryffel 125:-
Soft gingerbread with lingonberry mousse, cinnamon ice cream and cardamom truffle

Hjortron med vaniljglass 150:-
Cloudberries with vanilla ice cream

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Jordärtskockssoppa med friterad jordärtskocka, höstäpple, stekt svamp och tryffel 145:-
Jerusalem artichoke soup with deep fried Jerusalem artichoke, autumn apple, fried mushrooms and truffles

Toast Skagen med forellrom 145:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Ankleverterrin med satsumascrème, inkokt pärllök, krispigt kycklingskinn och brioche 170:-
Duck liver terrine with satsumas cream, boiled pearl onion, crispy chicken skin and brioche

Varmrätter - Main Courses

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 230:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Grillad torsk med betor, blomkålscrème, zucchini, potatis- och citronkroketter och dragonsås 330:-
Grilled cod with beets, cauliflower cream, zucchini, potato- and lemon croquettes and tarragon sauce

Köttmacka; grillad svensk flankstek, stekt ägg, avokado, parmesanost, chilimajonnäs och friterad lök 195:-
Steak sandwich; grilled Swedish flank steak, fried egg, avocado, parmesan cheese, chili mayonnaise and fried onion

Svensk lammstek med ragû på lammbog, savoykål, grillad portabello och anklever, picklad kålrabbi och aprikos 315:-
Swedish roast of lamb with ragout of lamb shoulder clod, savoy cabbage, grilled portabello mushroom and duck liver, pickled kohlrabi and apricot

Desserter - Desserts

Gräddfilspannacotta med hallonsorbet och hallonmarmelad 135:-
Sour cream pannacotta with raspberry sorbet and raspberry marmalade

Mjuk pepparkaka med lingonmousse, kanelglass och kardemummatryffel 125:-
Soft gingerbread with lingonberry mousse, cinnamon ice cream and cardamom truffle

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 150:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Saltbakade gulbetor med ajo blanco, Wrångebäcksost, äpple, rostad mandel och syrad lök 125:-
Saltbaked yellow beets with ajo blanco, "Wrångebäcks" cheese, apple, roasted almond and souered onion

Toast Skagen med forellrom 145:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Löjrom från Kalix med toast, rödlök, crème fraiche och citron 50gr./295:-
Bleak roe from Kalix with toast, red onion, crème fraiche and lemon

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 180:-
Half lobster with horseradish, mayonnaise and lemon

Hummersoppa med inkokt fänkål, bakad och bränd purjolök, belugalinser och dill 145:-
Lobster soup with poached fennel, baked and blackened leek, beluga lentils and dill

Sotad tartar på svensk ryggbiff med Comtéost, timjanskräm, picklad och friterad steklök och endive 165:-
Tartare of blackened Swedish sirloin with Comté- cheese, thyme cream, pickled and deep fried onion and endive

Ankleverterrin med rökt ankbröst, sötsyrlig rödbeta, Sauternegelé och brioche 170:-
Duck liver terrine with smoked duck breast, sweet and sour beetroot, Sauternes jelly and brioche

Varmrätter - Main Courses

Variation på pumpa med sotad kål, bakat ägg, smörsås och vintertryffel 235:-
Variation of pumpkin with blackened cabbage, baked egg, butter sauce and winter truffle

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 230:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Bakad regnbåge med forellrom, schalottenlök, grillad gurka, pumpa, gröna enbär och smörsås 295:-
Baked rainbow trout with trout roe, shallots, grilled cucumber, pumpkin, green juniper berry and butter sauce

Grillad skrei med jordärtskocka, vitlöksstekta musslor, vinteräpple och vitvinssås 315:-
Grilled skrei cod with artichoke, garlic fried mussels, vinter apple and white wine sauce

Svensk lammstek med ragû på lammbog, savoykål, grillad portabello och anklever, picklad kålrabbi och aprikos 315:-
Swedish roast of lamb with ragout of lamb shoulder clod, savoy cabbage, grilled portabello mushroom and duck liver, pickled kohlrabi and apricot

Stekt hjortfransyska med kryddkokt rotsellericrème, stuvad grönkål, päron och viltsky 295:-
Fried knuckle of venison with spiced celeriac cream, stewed cabbage, pear and game gravy

Svensk entrecôte med grillade grönsaker, cheddarkrokett, friterad potatis och bearnaisesås 345:-
Swedish ribeye with grilled vegetables, cheddar croquettes, deep fried potatos and bearnaise sauce

Gondolens Säsongsmeny 565:-
Menu of the season

Hummersoppa med inkokt fänkål, bakad och bränd purjolök, belugalinser och dill
Lobster soup with poached fennel, baked and blackened leek, beluga lentils and dill

Stekt hjortfransyska med kryddkokt rotsellericrème, stuvad grönkål, päron och viltsky
Fried knuckle of venison with spiced celeriac cream, stewed cabbage, pear and game gravy

Karamellbavaroise med hasselnötter, kolasås, lingon och citronglass
Caramel bavaroise with hazelnuts, toffee sauce, lingonberries and lemon ice cream

Desserter - Desserts

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 225:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Karamellbavaroise med hasselnötter, kolasås, lingon och citronglass 135:-
Caramel bavaroise with hazelnuts, toffee sauce, lingonberries and lemon ice cream

Chokladtårta med vispgrädde och vaniljglass 135:-
Chocolat cake with whipped cream and vanilla icecream

Mjuk pepparkaka med lingonmousse, kanelglass och kardemummatryffel 125:-
Soft gingerbread with lingonberry mousse, cinnamon ice cream and cardamom truffle

Crème brûlée med bär 120:-
Crème brûlée with berries

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 150:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes

I köket dukar vi under perioden upp vår populära julbuffe

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny.

För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för

eventuella prisändringar.

These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative.

Dessa priser är inkl. moms/all prices incl vat.

Gondolens redarmeny 585:-

(Gäller till och med 5/1 2019)

Ankleverterrin med satsumascrème, inkokt pärllök, krispigt kycklingskinn och brioche
Duck liver terrine with satsumas cream, boiled pearl onion, crispy chicken skin and brioche

Vinförslag
2016 Vouvray Les Fondraux, Domaine Champalou, Loire, Frankrike 500:-
2015 Heimbourg Riesling, Domaine Zind Humbrecht, Alsace, Frankrike 750:-

Grillad torsk med betor, blomkålscrème, zucchini, potatis- och citronkroketter och dragonsås
*Grilled cod with beets, cauliflower cream, zucchini, potato- and lemon croquettes and

tarragon sauce*

Vinförslag
2017 Catena Chardonnay, Bodega Catena Zapata, Mendoza, Argentina 525:-
2015 Pouilly Fuissé, Chateau Fuissé, Macconais, Frankrike 625:-

Gräddfilspannacotta med hallonsorbet och hallonmarmelad
Sour cream pannacotta with raspberry sorbet and raspberry marmalade

Vinförslag
2017 La Lupa Moscato d’Asti, Michele Chiarlo, Piemonte, Italien 335:-
2014 Dr L Riesling Ice Wine, Chateau Ste Michelle, Washington State, USA 525:-

Meny Gondolen 575:-

(Gäller till och med 15/1 2019)

Toast Skagen med forellrom
Toast with shrimp in dill mayonnaise with trout roe

Vinförslag
2016 Kamptal Grüner Veltliner, Weingut Loimer, Kamptal, Österrike 495:-
2016 Sancerre Sauvage, Pascal Jolivet, Loire, Frankrike 950:-

Svensk lammstek med ragû på lammbog, savoykål, grillad portabello och anklever, picklad

kålrabbi och aprikos
Swedish roast of lamb with ragout of lamb shoulder clod, savoy cabbage, grilled portabello mushroom and duck liver, pickled kohlrabi and apricot

Vinförslag
2015 Sonoma County Zinfandel, Seghesio Family Vineyards, California, USA 575:-
2015 Gigondas Aux Lieux Dits, Domaine Santa Duc, Rhône, Frankrike 750:-

Mjuk pepparkaka med lingonmousse, kanelglass och kardemummatryffel
Soft gingerbread with lingonberry mousse, cinnamon ice cream and cardamom truffle

Vinförslag
2016 Riesling Auslese, Schloss Gobelsburg, Wachau, Österrike 525:-
2013 Blue Label 5 Puttonyos, Royal Tokaji Wine Company, Tokaj, Ungern 575:-

Julbord på Eriks Gondolen

Vi står beredda för att ta emot era bokningar och förfrågningar, ring oss på 08-641 70 90 eller boka online.

Vi lägger inte ut alla bord för online-bokning. För sällskap över 16 personer ring restaurangen 08-641 70 90.

Förra året hade vi över 13 000 gäster som åt vårt klassiska traditionella julbord. I år hoppas vi på minst lika många.

Julbordet på Eriks Gondolen serveras mellan den 26:e november och 22:a december.

Våra sittningstider är:
Måndag-fredag
1:a sittningen kl. 11.30-14.30
2:a sittningen kl. 15.30-18.30
3:e sittningen kl. 19.30-01.00

Lördag
1:a sittningen kl. 12.00-14.30
2:a sittningen kl. 15.30-18.30
3:e sittningen kl. 19.30-01.00

Söndag
1:a sittningen kl. 14.00-17.00
2:a sittningen kl. 18.00-21.00

Julbordspris 695:-

Om Ni är ett större sällskap rekommenderar vi att Ni använder entrén över Mosebacke.

Baren

Baren ligger ute i själva Gondolen 38 meter över havet och har en makalös utsikt över Stockholm. Här finns 52 sittplatser och utrymme för ytterligare minglande gäster när festlusten sätter in. I Baren turas ett halvdussin av stans bästa bartendrar om att erbjuda goda drinkar, källarsval öl, bra vin eller friska fruktdrinkar.

Se vår drinklista>>>

Matsalen

Matsalen är Gondolens mittpunkt och hjärta, där 120 gäster kan njuta av en hänförande utsikt över staden. I Matsalen erbjuds en klassisk meny kombinerad med modern gastronomi av en personal som ger restaurangen en personlig prägel.

Köket

är restaurangen i restaurangen. Ett vitkaklat rum beläget alldeles bredvid kockar och kallskänkor. Dryga 40 sittplatser inklusive ”långbordet: ett gammalt slagbord med plats för 16 gäster.

Rätter i storlekarna ”smått”, ”mellan” och ”stort”. ”Smått” orkar du äta flera av och ”stort” passar att dela med övriga vid bordet. Dessutom skaldjur och Gondolens klassiker. KÖKET!

Nu kan du också boka KÖKET online under boka bord.

Festvåningar

Festvåningen Redarsalen har plats för 80 personer och kan bokas för särskilda festligheter. För mindre sällskap finns Kungarummet med plats för 30 gäster och med en unik utsikt över Saltsjön och Djurgården.

För att boka våra festvåningar ring 08-641 70 90
eller skicka en förfrågan Klicka här

Onlinebokning – Eriks Gondolen


För reservationer mellan 26:e november och 23:e december hänvisar vi till julbordssidan>>>

Lunch
Måndag - Fredag 11.30-14.30
Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet i 75 minuter.

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Fredag 17.00 - 01.00
Lördag 16.00-01.00
Bokningar gjord för middag disponerar bordet i 2,5 timmar.

För sällskap över 8 personer ring restaurangen.

Telefon 08-641 70 90.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.

Öppettider i december

Måndag 11.30 - 23.00
Tisdag - Fredag 11.30 - 01.00
Lördag 12.00-01.00
Söndag 14.00 - 23.00

Mötesrummet - Drottning Kristina

De som väljer att åka till Gondolen får ett mötesrum med sensationell utsikt. Du blickar ut över Saltsjön och Mälaren, beroende på vart du vänder dig. En bättre plats för att uppnå helikopterperspektiv i verksamheten är svårt att finna.

Rummet passar så klart utmärkt även till fester, privata middagar eller luncher.

Pris: ex 25% moms
Heldag 9.00 – 17.00, 6700:- Halvdag 9.00 – 12.00 eller 13.00 – 17.00, 5025:- kväll 17.30 – 01.00, 4875:-

Max antal: 24 pers

Utrustning:

Konferensrummet är utrustat med storbildsskärm 65 tum för uppkoppling mot din laptop, bredband (fast och trådlöst), blädderblock, whiteboard, block, pennor, samt fruktkorg och mineralvatten. Givetvis ordnar vi annan utrustning om Ni behöver.

Konferenspaket:

Förmiddagskaffe med smörgås eller kaka Lunchvarmrätt med lättöl eller mineralvatten och kaffe Eftermiddagskaffe med kaka Pris: 280:- ex moms

Skicka en förfrågan Klicka här

Gondolens Gastronomi

Här njuter du av maten, men framför allt lär du dig hur den tillagas. Du får också kunskaper i vinprovning, cocktails och drinkar i vårt gourmetkök högst upp på taket.

I Gastronomin kan vi ta emot upp till 16 personer. Kontakta oss så syr vi ihop dina önskningar i matlagnings- eller vinprovningskonsten.

Skicka en förfrågan Klicka här

Kontakt

Eriks Gondolen – Södermalm
Stadsgården 6, Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-641 70 90

E-post: info@eriks.se

Företaget

Erik Lallerstedts krögarkarriär började som portier på det berömda hotellet Waldorf Astoria i New York. Åter hemma i Sverige gick han Hasselbackens restaurangskola i Stockholm och fick sedan jobb som chef för Hotell Saga i Borlänge. Efter ett år återvände han till Stockholm som köksmästare på inneklubben Alexandra och därefter på Kabyssen Wasa. Ihop med kockkollegan Urban Standar köpte Erik Lallerstedt 1973 Gerda Johanssons Fisk- och Kräfthandel i Östermalmshallen. 27-årige Erik var för första gången företagare och Gerdas fiskluncher blev snabbt populära.

1980 öppnade Erik Lallerstedt sin första egna restaurang på en ombyggd sandpråm förtöjd vid Strandvägen. Eriks på Strandvägen fick 1984 en av Sveriges första stjärnor i Guide Michelin. En av de imponerade gästerna var mediemagnaten Jan Stenbeck, som övertalade Erik Lallerstedt att starta restaurang i sin fastighet i Gamla Stan.

1986 öppnade Eriks i Gamla stan på Österlånggatan 17 och även denna lyxkrog fick en stjärna i Guide Michelin.

1989 öppnade Eriks Bakficka på Fredrikshovsgatan 4 på Östermalm. Familjen Lallerstedt bodde i närheten och Erik ville göra om den tidigare kvarterskrogen Caesar. Han gjorde till vana att besöka sina båda krogar varje kväll för att hälsa på gästerna.

Erik Lallerstedt var flitigt förekommande i medierna och en av de första tv-kockarna i TV3:s ”Matresan”. Under några år drev han dessutom Tivoli Bar på Gröna Lund.

1994 tog Erik Lallerstedt över Gondolen. Restaurangen invigdes den 15 oktober 1935 av kung Gustav V och drevs av Kooperativa Förbundet. Gondolen blev ett populärt turistmål, där den unika utsikten ibland överglänste maten. Den blev dansrestaurang och kallades ”ett flygande stadshotell”. I slutet av 1980-talet följde flera ägarbyten och efter problem med skatteverk och alkoholtillstånd tvingades Gondolen stänga 1993. Erik Lallerstedt, som kallar Katarinahissen och Gondolen för ”Sveriges Eiffeltorn”, antog utmaningen att rusta upp Gondolen. Hans vision omfattade en matsal som alla har råd med, en kvarterkrog, en bar och en uteservering på taket. Så blev det också, nu kompletterat med Vinbaren, en festvåning och Gastronomin, där mindre sällskap kan lära mer om matlagning och vinprovning.

Dottern Anna Lallerstedt har fått lära sig restauranglivet från grunden, hon har plockat disk, vikt servetter och hjälpt till i kallskänken från barnsben. Men hon valde att utbilda sig till konditor och jobbade på Fredriksbergs choklad i Köpenhamn och Vete-Katten i Stockholm. 1999 tog Anna plats i familjeföretagets styrelse och några år senare tog hon över ansvaret för Bakfickan. 2002 startades Vinbaren som ett samarbete med en extern aktör. Sedan 2004 drivs verksamheten helt av Gondolen i lättillgängliga lokaler i gatuplanet vid Slussen. Verksamheten hade då funnit ett sätt att optimalt utnyttja läge och lokaler. Under åren har Gondolens verksamhet utvecklats och förnyats, utan att ge avkall på grundkonceptet att erbjuda klassisk mat och dryck till rimligt pris. Samtidigt har Anna Lallerstedt axlat ett allt större ansvar för företaget och tog våren 2013 över som chef och styrelseordförande.