English

Eriks Gondolen

Vi vågar påstå att vi har något för alla. En matsal med bord för 2 till 12 gäster. Den svävande Gondolen med bord för 2 till 6 gäster. Affärslunch måndag till fredag. Lunch eller middag vid långbordet för upp till 16 gäster i vår bistro Köket. En levande cocktailbar med förstklassiga cocktails och skön musik. Det privata Kungarummet med plats för 30 gäster. Den stora Redarsalen som rymmer ända upp till 80 gäster.

Konferensrummet Drottning Kristina högst uppe på taket med sittande konferensmöjlighet för upp till 24 gäster. Gondolens Gastronomi med matlagningskurser för upp till 16 gäster.
Och just nu Slussenbygget från första parkett. En ny utsikt varje dag.

Välkommen!

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Gondolens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

(20/8-24/8)

Dagens Husman - Homely Fare 145:-

Måndag/Monday
Örtbakad kolja, bacon, savoykål, morot, hasselnöt och örtmajonnäs
Herb baked haddock, bacon, savoy cabbage, carrot, hazelnut- and herb mayonnaise

Tisdag/Tuesday
Bakad lax, marinerade grönsaker, mungbönor, gurka- och myntasallad och fetaost
Baked salmon, marinated vegetables, mungo beans, cucumber- and mint salad and feta cheese

Onsdag/Wednesday
Choucroute garnie; surkål, fläsklägg, rökt sidfläsk, korv och senap
Choucroute garnie; sauerkraut, knuckle of pork, smoked pork belly, sausage and mustard

Torsdag/Thursday
Torsk, ägg, räkor, pepparrot och brynt smör
Cod, egg, shrimps, horseradish and browned butter

Fredag/Friday
Grillad fläskfilé, tomat- och löksallad, bearnaisesås och pommes frites
Grilled pork tenderloin, tomato- and onion salad, bearnaise sauce and french fries

Veckans Specialhusman - Weekly Special 145:-
Stekt fläsk, löksås, broccoli och kokt potatis
Fried cured porkbelly, onion sauce, broccoli and boiled potato

Vegetariskt - Vegetarian 145:-
Spetskålsrulle, tomat, kronärtskocka, sotad aubergine, rostad paprika och brynt smör- och hasselnötsvinägrett
Cabbage roll with tomato, artichoke, blackened eggplant, roasted bell pepper and browned butter- and hazelnut vinaigrette

Sallad - Salad 145:-
Rödbetor, getost, grillat sidfläsk, rostade nötter och honung
Beetroots, goats cheese, grilled porkbelly, roasted nuts and honey

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Förrätt
Starter

Bakad och friterad mandelpotatis med sotad skärböna, ärtcrème, Brillat Savarin, rädisor och örter
Baked and deep fried almond potatoes with blackened string beans, pea cream, Brillat Savarin, radishes and herbs

eller
or

Toast Skagen med forellrom
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Varmrätt
Main course

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

eller
or

Köttmacka; grillad svensk flankstek, romansallad, avokado, parmesanost, espelettemajonnäs och friterad lök
Steak sandwich; grilled Swedish flank steak, romaine salad, avocado, parmesan cheese, espelette mayonnaise and deep fried onion

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Gondolens Säsongsmeny 565:-
Menu of the season

Confiterad Bjärekyckling med rostade pumpakärnor, aprikos, rågbröd, picklad morot och rökt getostcrème
Confited chicken from Bjäre with roasted pumpkin seeds, apricot, rye bread, pickled carrot and smoked goat cheese cream

Bakad hälleflundra Barigoule; kronärtskocka, sotad majs, skärbönor och primörmorot
Baked halibut Barigoule; artichoke, blackend corn, string beans and spring carrot

Variation på jordgubbar med citronkaka och citronglass
Variation of strawberries with lemon cake and lemon ice cream

Förrätter - Starters

Bakad och friterad jordärtskocka med päron, stekt svamp, bakad vitlök och tryffel 145:-
Baked and deep fried almond potatoes with blackened string beans, pea cream, Brillat Savarin, radishes and herbs

Toast Skagen med forellrom 145:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

50 g löjrom från Kalix med rödlök, crème fraiche, citron och smörstekt toast 295:-
Bleak roe from Kalix with red onion, crème fraiche, lemon and buttered toast

Confiterad Bjärekyckling med rostade pumpakärnor, aprikos, rågbröd, picklad morot och rökt getostcrème 150:-
Confited chicken from Bjäre with roasted pumpkin seeds, apricot, rye bread, pickled carrot and smoked goat cheese cream

Sotad tartar på svensk ryggbiff med blomkål, picklad kålrabbi, espelettemajonnäs och Wrångebäcksost 165:-
Tartare of blackened Swedish sirloin with cornichons, red onion, capers, beetroot, egg yolk and Dijon mustard

Ankleverterrin med körsbär, hallon, rostade hasselnötter och brioche 170:-
Duck liver terrine with rhubarb, sweet & sour white onion, grilled salad, pistachios, brioche

Varmrätter - Main Courses

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 230:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Grillad Lax med ceviche på kammussla och avokado, friterad svartkål, lime och koriander 295:-
Baked salmon Barigoule; artichoke, blackend corn, string beans and spring carrot

Köttmacka; grillad svensk flankstek, romansallad, avokado, parmesanost, espelettemajonnäs och friterad lök 195:-
Steak sandwich; grilled Swedish flank steak, romaine salad, avocado, parmesan cheese, espelette mayonnaise and deep fried onion

Svenskt lamm; stek och bringa med spetskål, kantareller, kålrabbi, dill och lammsky 310:-
Swedish lamb; roast and brisket with yellow wax bean, baked spring onion, tomato and ramson- butter sauce

Grillad svensk entrecôte med citron, friterad kapris, parmesan, ruccola, krossad friterad potatis och rödvinssås 345:-
Grilled swedish rib eye with lemon, deep fried capers, parmesan, ruccola, crushed deep fried potatoes and red wine sauce

Desserter - Desserts

Toscamazarin med cheesecakemousse och svartvinbärscurd 130:-
Tosca Mazarin with cheesecake mousse and black currant curd

Citroncrème med skogsbärssorbet krossade drömmar och sommarbär 130:-
Variation of strawberries with lemon cake and lemon ice cream

Hjortron med vaniljglass 140:-
Cloudberries with vanilla ice cream

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Bakad och friterad jordärtskocka med päron, stekt svamp, bakad vitlök och tryffel 145:-
Baked and deep fried Jerusalem artichoke with pear, fried mushroom, baked garlic and trouffles

Toast Skagen med forellrom 145:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Löjrom från Kalix med toast, rödlök, crème fraiche och citron 50gr./295:-
Bleak roe from Kalix with toast, red onion, crème fraiche and lemon

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 180:-
Half lobster with horseradish, mayonnaise and lemon

Lättgravad och eldad röding med tomatconsommé, avokado och sötmandel 150:-
Lightly cured salmon and blackened char with toamato consomme, acocado and almond

Sotad tartar på svensk ryggbiff med blomkål, picklad kålrabbi, espelettemajonnäs och Wrångebäcksost 165:-
Tartare of blackened swedish sirloin with cauliflower, pickled kohlrabi, espelette mayonnaise and "Wrångebäck"cheese

Ankleverterrin med körsbär, hallon, rostade hasselnötter och brioche 170:-
Duck liver terrine with cherries, raspberries, roasted hazelnuts and brioche

Skaldjur - Shellfish
Svenska signalkräftor ½kg / 345:- 1kg / 655:-
Swedish crayfish
½ Krabba 105:-
½ Crab
Räkor 115:-
Shrimps
Ostron 32:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 545:-
½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, fyra svenska signalkräftor
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, four swedish crayfish

Varmrätter - Main Courses

Spetskålsrulle med tomat, kronärtskocka, sotad aubergine, rostad paprika och brynt smör- och hasselnötsvinägrett 235:-
Cabbage roll with tomato, artichoke, blackened eggplant, roasted bell pepper and browned butter- and hazelnut vinaigrette

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 230:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Bakad hälleflundra Barigoule; kronärtskocka, sotad majs, skärbönor och morot 340:-
Baked halibut Barigoule; artichoke, blackend corn, string beans and carrot

Grillad lax med ceviche på kammussla och avokado, friterad svartkål, lime och koriander 295:-
Grilled salmon with ceviche on scallop and avocado, deep fried kale, lime and coriander

Svenskt lamm; stek och bringa med spetskål, kantareller, kålrabbi, dill och lammsky 315:-
Swedish lamb; roast and brisket with point cabbage, chanterelles, kohlrabi, dill and lamb gravy

Kyckling från Bjäre; stekt bröst och slarvsylta på låret med anklever, jordärtskocka och karamelliserad äppelsky 295:-
Chicken from "Bjäre"; fried breast and mincemeat from the thigh with duck liver, Jerusalem artichoke and caramellised apple gravy

Grillad svensk entrecôte med citron, friterad kapris, parmesan, ruccola, pommes Pont Neuf och rödvinssås 345:-
Grilled swedish rib eye with lemon, deep fried capers, parmesan, ruccola, pommes Pont Neuf and red wine sauce

Gondolens Säsongsmeny 565:-
Menu of the season

Lättgravad och eldad röding med tomatconsommé, avokado och sötmandel
Lightly cured salmon and blackened char with toamato consomme, acocado and almond

Kyckling från Bjäre; stekt bröst och slarvsylta på låret med anklever, jordärtskocka och karamelliserad äppelsky
Chicken from "Bjäre"; fried breast and mincemeat of the leg with duck liver, Jerusalem artichoke and caramellised apple gravy

Toscamazarin med cheesecakemousse och svartvinbärscurd
Tosca Mazarin with cheesecake mousse and black currant curd

Desserter - Desserts

Vårt urval av ostar med tryffelhonung, fikonmarmelad och Gondolens knäckebröd
Our selection of cheese with truffle honey, fig marmelade and Gondolen´s crisp bread
1 bit 45:-/ 3 bitar 90:-/ 5 bitar 125:-

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 225:- Tarte tatin with vanilla icecream, 2-3 persons

Toscamazarin med cheesecakemousse och svartvinbärscurd 135:-
Tosca Mazarin with cheesecake mousse and black currant curd

Citroncrème med skogsbärssorbet, krossade drömmar och sommarbär 135:-
Lemon cream with forrestberrie sorbet, crushed vanilla cookies and summer berries

Pekannötsbrownie med chokladglass och chokladsås 125:-
Pecannut brownie with chocolate ice cream and chocolate sauce

Crème brûlée med bär 115:-
Crème brûlée with berries

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 140:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes


KÖKET har semesterstängt fram till 20 augusti

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 565:-

(Gäller till och med 22/8 2018)

Confiterad Bjärekyckling med rostade pumpakärnor, aprikos, rågbröd, picklad morot och rökt getostcrème
Confited chicken from Bjäre with roasted pumpkin seeds, apricot, rye bread, pickled carrot and smoked goat cheese cream

Vinförslag
2016 Life from Stone Sauvignon Blanc, Springfield Estate, Robertson, Sydafrika 475:-
2015 Vinum Optimum Pinot Noir, Rabl, Kamptal, Österrike 545:-

Bakad hälleflundra Barigoule; kronärtskocka, sotad majs, skärbönor och primörmorot
Baked halibut Barigoule; artichoke, blackend corn, string beans and spring carrot

Vinförslag
2013 Catena Chardonnay, Bodegas Catena Zapata, Mendoza, Argentina 525:-
2015 Benchbreak Chardonnay, Cambria Estate Winery, Kalifornien, USA 625:-

Variation på jordgubbar med citronkaka och citronglass
Variation of strawberries with lemon cake and lemon ice cream

Vinförslag
2016 La Lupa Moscato d’Asti, Michele Chiarlo, Piemonte, Italien 335:-
2016 Riesling Auslese, Schloss Gobelsburg, Wachau, Österrike 525:-

Gondolens redarmeny 585:-

(Gäller till och med 5/9 2018)

Ankleverterrin med körsbär, hallon, rostade hasselnötter och brioche
Duck liver terrine with cherries, raspberries, roasted hazelnuts and brioche

Vinförslag
2016 Bernkasteler Lay Kabinett Riesling, Dr. Loosen, Mosel, Tyskland 475:-
2015 Heimbourg Riesling, Domaine Zind Humbrecht, Alsace, Frankrike 750:-

Grillad lax med ceviche på kammussla och avokado, friterad svartkål, lime och koriander
Grilled salmon with ceviche on scallop and avocado, deep fried kale, lime and coriander

Vinförslag
2016 Pouilly-Fumé, Pascal Jolivet, Loire, Frankrike 625:-
2016 Sauvignon Winkl, Cantina Terlan, Alto Adige, Italien 550:-

Citroncrème med skogsbärssorbet krossade drömmar och sommarbär
Lemon cream with berriesorbet, crushed vanilla cockies and summer berries

Vinförslag
2016 La Lupa Moscato d’Asti, Michele Chiarlo, Piemonte, Italien 335:-
2013 Blue Label 5 Puttonyos, Royal Tokaji Wine Company, Tokaj, Ungern 575:-

Meny Gondolen 575:-

(Gäller till och med 26/9 2018)

Toast Skagen med forellrom
Toast with shrimp in dill mayonnaise with trout roe

Vinförslag
2016 Kamptal Grüner Veltliner, Weingut Loimer, Kamptal, Österrike 495:-
2016 Sancerre Sauvage, Pascal Jolivet, Loire, Frankrike 675:-

Svenskt lamm; stek och bringa med spetskål, kantareller, kålrabbi, dill och lammsky
Swedish lamb; roast and brisket with point cabbage, chanterelles, kohlrabi, dill and lamb gravy

Vinförslag
2011 Château de Rochemorin, Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrike 650:-
2015 Gigondas Aux Lieux Dits, Domaine Santa Duc, Rhône, Frankrike 750:-

Pekannötsbrownie med chokladglass och chokladsås
Pecan brownie with chocolate ice cream and chocolate sauce

Vinförslag
Museum Muscat, Yalumba, South Australia, Australien 425:-
2015 La Perlara Recioto di Soave, Ca’ Rugate, Veneto, Italien 525:-

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 565:-

(Gäller till och med 17/10 2018)

Lättgravad och eldad röding med tomatconsommé, avokado och sötmandel
Lightly cured and grilled char with tomato consommé, avocado and sweet almond

Vinförslag
2016 Life from Stone Sauvignon Blanc, Springfield Estate, Robertson, Sydafrika 475:-
2015 Vinum Optimum Pinot Noir, Rabl, Kamptal, Österrike 545:-

Kyckling från Bjäre; stekt bröst och slarvsylta på låret med anklever, jordärtskocka och karamelliserad äppelsky

*Chicken from Bjäre; fried breast and minced meat made from chicken thigh with duck liver, artichoke and caramelized apple gravy *

Vinförslag
2016 Prugneto Sangiovese, Poderi dal Nespoli, Emilia-Romagna, Italien 460:-
2014 Willamette Valley Pinot Noir, J. Christopher, Oregon, USA 600:-

Toscamazarin med cheesecakemousse och svartvinbärscurd

*Tosca bakewell tart with cheesecake mousse and black currant curd *

Vinförslag
2013 Château Doisy Vedrines, Sauternes, Frankrike 890:-
2015 Château Tirecul la Gravière Les Pins Sud - Ouest, Frankrike 425:-

Gondolens redarmeny 585:-

(Gäller till och med 5/9 2018)

Ankleverterrin med körsbär, hallon, rostade hasselnötter och brioche
Duck liver terrine with cherries, raspberries, roasted hazelnuts and brioche

Vinförslag
2016 Bernkasteler Lay Kabinett Riesling, Dr. Loosen, Mosel, Tyskland 475:-
2015 Heimbourg Riesling, Domaine Zind Humbrecht, Alsace, Frankrike 750:-

Grillad lax med ceviche på kammussla och avokado, friterad svartkål, lime och koriander
Grilled salmon with ceviche on scallop and avocado, deep fried kale, lime and coriander

Vinförslag
2016 Pouilly-Fumé, Pascal Jolivet, Loire, Frankrike 625:-
2016 Sauvignon Winkl, Cantina Terlan, Alto Adige, Italien 550:-

Citroncrème med skogsbärssorbet krossade drömmar och sommarbär
Lemon cream with berriesorbet, crushed vanilla cockies and summer berries

Vinförslag
2016 La Lupa Moscato d’Asti, Michele Chiarlo, Piemonte, Italien 335:-
2013 Blue Label 5 Puttonyos, Royal Tokaji Wine Company, Tokaj, Ungern 575:-

Meny Gondolen 575:-

(Gäller till och med 26/9 2018)

Toast Skagen med forellrom
Toast with shrimp in dill mayonnaise with trout roe

Vinförslag
2016 Kamptal Grüner Veltliner, Weingut Loimer, Kamptal, Österrike 495:-
2016 Sancerre Sauvage, Pascal Jolivet, Loire, Frankrike 675:-

Svenskt lamm; stek och bringa med spetskål, kantareller, kålrabbi, dill och lammsky
Swedish lamb; roast and brisket with point cabbage, chanterelles, kohlrabi, dill and lamb gravy

Vinförslag
2011 Château de Rochemorin, Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrike 650:-
2015 Gigondas Aux Lieux Dits, Domaine Santa Duc, Rhône, Frankrike 750:-

Pekannötsbrownie med chokladglass och chokladsås
Pecan brownie with chocolate ice cream and chocolate sauce

Vinförslag
Museum Muscat, Yalumba, South Australia, Australien 425:-
2015 La Perlara Recioto di Soave, Ca’ Rugate, Veneto, Italien 525:-

TAKET

Nu är sommaren här och i och med det så öppnar vi upp, för 24:e året i rad, TAKET.

TAKET på Eriks Gondolen är vår sommarrestaurang som ligger precis där; på TAKET, våningen över Eriks Gondolen och 33 meter ovanför slussen. Med vidunderlig utsikt ut över Stadshuset, Gamla Stan, Gröna Lund, Saltsjön, Mälaren, Stomatolskylten och det spännande Slussenbygget.

Öppettider (när vädret tillåter)
Måndag - Torsdag 16:00 -
Fredag - Lördag 15:00 -

Vi tar inga bordsreservationer men gör vårt bästa för att alla skall få sitta.


Meny på TAKET

**Snacks och förrätter/Snacks and

starters**

Grillad blomkål och bellaverde med syrad

lök och picklade senapsfrön 75:-
*Grilled cauliflower and bellaverde with

soured onions and pickled mustard

seeds*

Glaserad rödbeta med rostade nötter och

lättrökt getost 85:-
*Glazed beetroot with roasted nuts and

lightly smoked goat cheese*

Grönsallad med syltad tomat och vårlök

55:-
*Green salad with pickled tomato and

spring onion*

Jalapeño Poppers med pickles 75:-
Jalapeño Poppers with pickles

Marinerade oliver 55:-
Marinated olives

Skagenröra med forellrom och dill 135:-

*Shrimp mayonnaise with trout roe and

dill*

50g Löjrom från Kalix med rödlök, crème

fraiche, och citron 295:-
*Bleak roe from Kalix with red onion,

crème fraiche and lemon*

Tartar på sotad svensk ryggbiff med

dragon, friterad kapris och

Västerbottensost 145:-
*Tartare of blackened Swedish sirloin

with tarragon, fried capers and

Västerbotten cheese*

Skaldjur/Shellfish (serveras från kl

17.00)

Ostron med schalottenlöksvinägrett och

citron 35:-/st
*Oysters with shallot vinaigrette and

lemon*

Halv hummer med pepparrot, majonnäs

och toast 180:-
*Half lobster with horseradish,

mayonnaise and toast*

Skaldjursplateau; halv hummer, halv

krabba, två ostron, räkor, halvt

kamtjatkakrabba-ben med tillbehör 555:-

*Shellfish Plateau; half lobster, half crab,

two oysters, shrimps, half kamtjatka crab

leg with condiments*

Varmrätter/Main Courses

Spetskål med sparris, auberginecrème,

krispigt vete och ramslökssmörsås 185:-

*Cabbage with asparagus, eggplant cream,

crispy wheat and ramson butter sauce*

Grillad hälleflundra med citronfärskost,

grön sparris, syltad tomat och bakad

schalottenlök 295:-
*Grilled halibut with lemon cream cheese,

green asparagus, pickled tomatoes and

baked shallots*

Sommarsallad med sotade bönor, grillad

lax/majskycklingbröst, rökt sidfläsk och

brödkrutonger 195:-
*Summer salad with blackened beans,

grilled salmon or chicken breast, smoked

bacon and croutons*

Glaserad Pluma Iberico med rostad chili-

och grönsakssalsa, citron och koriander

255:-
*Glazed Pluma Iberico with roasted chili

and vegetable salsa, lemon and coriander*

Köttmacka; grillad svensk flankstek,

romansallad, avokado, parmesanost,

espelettemajonnäs och friterad lök 195:-

*Beef sandwich; grilled Swedish flank

steak, romaine salad, avocado, Parmesan

cheese, espelette mayonnaise and deep

fried onions*

Entrecôte 500g med salsa, rödvinssås,

gremolata och syrad silverlök 595:-
*Rib eye with salsa, red wine sauce,

gremolata and soured white onion*

Varmrätterna serveras med kokt potatis

eller pommes frites
*The main courses are served with boiled

potatoes or french fries*

Desserter/Desserts

Citronkräm med björnbär 95:-
Lemon cream with blackberries

Crème brûlée med bär 110:-
Crème brûlée with berries

Jordgubbar med grädde och socker 95:-
Strawberries with cream and sugar

Jordgubbar med glass 135:-
Strawberries with ice cream

Vaniljglass med bär 65:-
Vanilla ice cream with berries

Chokladtryffel 25:-
Chocolate trouffle

Med resevation för eventuella byten i

menyn
With subject to some changes in the menu

Baren

Baren ligger ute i själva Gondolen 38 meter över havet och har en makalös utsikt över Stockholm. Här finns 52 sittplatser och utrymme för ytterligare minglande gäster när festlusten sätter in. I Baren turas ett halvdussin av stans bästa bartendrar om att erbjuda goda drinkar, källarsval öl, bra vin eller friska fruktdrinkar.

Se vår drinklista>>>

Matsalen

Matsalen är Gondolens mittpunkt och hjärta, där 120 gäster kan njuta av en hänförande utsikt över staden. I Matsalen erbjuds en klassisk meny kombinerad med modern gastronomi av en personal som ger restaurangen en personlig prägel.

Köket

är restaurangen i restaurangen. Ett vitkaklat rum beläget alldeles bredvid kockar och kallskänkor. Dryga 40 sittplatser inklusive ”långbordet: ett gammalt slagbord med plats för 16 gäster.

Rätter i storlekarna ”smått”, ”mellan” och ”stort”. ”Smått” orkar du äta flera av och ”stort” passar att dela med övriga vid bordet. Dessutom skaldjur och Gondolens klassiker. KÖKET!

Nu kan du också boka KÖKET online under boka bord.

Festvåningar

Festvåningen Redarsalen har plats för 80 personer och kan bokas för särskilda festligheter. För mindre sällskap finns Kungarummet med plats för 30 gäster och med en unik utsikt över Saltsjön och Djurgården.

För att boka våra festvåningar ring 08-641 70 90
eller skicka en förfrågan Klicka här

Onlinebokning – Eriks Gondolen

Sommartider mellan 7 juli och 19 augusti

Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Lördag 17.00 - 01.00
Bokningar gjord för middag disponerar bordet i 2,5 timmar.

För sällskap över 8 personer ring restaurangen.

Telefon 08-641 70 90.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.

Öppettider

Sommartider mellan 7 juli och 19 augusti
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Lördag 17.00 - 01.00

Öppettider från 20 augusti

Lunch
Måndag - Fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Fredag 17.00 - 01.00
Lördag 16.00-01.00

Baren
Måndag 11.30-23.00
Tisdag-Fredag 11.30-01.00
Lördag 16.00-01.00

Mötesrummet - Drottning Kristina

De som väljer att åka till Gondolen får ett mötesrum med sensationell utsikt. Du blickar ut över Saltsjön och Mälaren, beroende på vart du vänder dig. En bättre plats för att uppnå helikopterperspektiv i verksamheten är svårt att finna.

Rummet passar så klart utmärkt även till fester, privata middagar eller luncher.

Pris: ex 25% moms
Heldag 9.00 – 17.00, 6700:- Halvdag 9.00 – 12.00 eller 13.00 – 17.00, 5025:- kväll 17.30 – 01.00, 4875:-

Max antal: 24 pers

Utrustning:

Konferensrummet är utrustat med storbildsskärm 65 tum för uppkoppling mot din laptop, bredband (fast och trådlöst), blädderblock, whiteboard, block, pennor, samt fruktkorg och mineralvatten. Givetvis ordnar vi annan utrustning om Ni behöver.

Konferenspaket:

Förmiddagskaffe med smörgås eller kaka Lunchvarmrätt med lättöl eller mineralvatten och kaffe Eftermiddagskaffe med kaka Pris: 280:- ex moms

Skicka en förfrågan Klicka här

Gondolens Gastronomi

Här njuter du av maten, men framför allt lär du dig hur den tillagas. Du får också kunskaper i vinprovning, cocktails och drinkar i vårt gourmetkök högst upp på taket.

I Gastronomin kan vi ta emot upp till 16 personer. Kontakta oss så syr vi ihop dina önskningar i matlagnings- eller vinprovningskonsten.

Skicka en förfrågan Klicka här

Kontakt

Eriks Gondolen – Södermalm
Stadsgården 6, Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-641 70 90

E-post: info@eriks.se

Företaget

Erik Lallerstedts krögarkarriär började som portier på det berömda hotellet Waldorf Astoria i New York. Åter hemma i Sverige gick han Hasselbackens restaurangskola i Stockholm och fick sedan jobb som chef för Hotell Saga i Borlänge. Efter ett år återvände han till Stockholm som köksmästare på inneklubben Alexandra och därefter på Kabyssen Wasa. Ihop med kockkollegan Urban Standar köpte Erik Lallerstedt 1973 Gerda Johanssons Fisk- och Kräfthandel i Östermalmshallen. 27-årige Erik var för första gången företagare och Gerdas fiskluncher blev snabbt populära.

1980 öppnade Erik Lallerstedt sin första egna restaurang på en ombyggd sandpråm förtöjd vid Strandvägen. Eriks på Strandvägen fick 1984 en av Sveriges första stjärnor i Guide Michelin. En av de imponerade gästerna var mediemagnaten Jan Stenbeck, som övertalade Erik Lallerstedt att starta restaurang i sin fastighet i Gamla Stan.

1986 öppnade Eriks i Gamla stan på Österlånggatan 17 och även denna lyxkrog fick en stjärna i Guide Michelin.

1989 öppnade Eriks Bakficka på Fredrikshovsgatan 4 på Östermalm. Familjen Lallerstedt bodde i närheten och Erik ville göra om den tidigare kvarterskrogen Caesar. Han gjorde till vana att besöka sina båda krogar varje kväll för att hälsa på gästerna.

Erik Lallerstedt var flitigt förekommande i medierna och en av de första tv-kockarna i TV3:s ”Matresan”. Under några år drev han dessutom Tivoli Bar på Gröna Lund.

1994 tog Erik Lallerstedt över Gondolen. Restaurangen invigdes den 15 oktober 1935 av kung Gustav V och drevs av Kooperativa Förbundet. Gondolen blev ett populärt turistmål, där den unika utsikten ibland överglänste maten. Den blev dansrestaurang och kallades ”ett flygande stadshotell”. I slutet av 1980-talet följde flera ägarbyten och efter problem med skatteverk och alkoholtillstånd tvingades Gondolen stänga 1993. Erik Lallerstedt, som kallar Katarinahissen och Gondolen för ”Sveriges Eiffeltorn”, antog utmaningen att rusta upp Gondolen. Hans vision omfattade en matsal som alla har råd med, en kvarterkrog, en bar och en uteservering på taket. Så blev det också, nu kompletterat med Vinbaren, en festvåning och Gastronomin, där mindre sällskap kan lära mer om matlagning och vinprovning.

Dottern Anna Lallerstedt har fått lära sig restauranglivet från grunden, hon har plockat disk, vikt servetter och hjälpt till i kallskänken från barnsben. Men hon valde att utbilda sig till konditor och jobbade på Fredriksbergs choklad i Köpenhamn och Vete-Katten i Stockholm. 1999 tog Anna plats i familjeföretagets styrelse och några år senare tog hon över ansvaret för Bakfickan. 2002 startades Vinbaren som ett samarbete med en extern aktör. Sedan 2004 drivs verksamheten helt av Gondolen i lättillgängliga lokaler i gatuplanet vid Slussen. Verksamheten hade då funnit ett sätt att optimalt utnyttja läge och lokaler. Under åren har Gondolens verksamhet utvecklats och förnyats, utan att ge avkall på grundkonceptet att erbjuda klassisk mat och dryck till rimligt pris. Samtidigt har Anna Lallerstedt axlat ett allt större ansvar för företaget och tog våren 2013 över som chef och styrelseordförande.