English

Gondolen

Vi vågar påstå att vi har något för alla. En matsal med bord för 2 till 12 gäster. Den svävande Gondolen med bord för 2 till 6 gäster. Affärslunch måndag till fredag. Lunch eller middag vid långbordet för upp till 16 gäster i vår bistro Köket. En levande cocktailbar med förstklassiga cocktails och skön musik. Det privata Kungarummet med plats för 30 gäster. Den stora Redarsalen som rymmer ända upp till 80 gäster.
Vinbaren i entréplanet med viner i världsklass och 50 viner på glas varje dag.
Konferensrummet Drottning Kristina högst uppe på taket med sittande konferensmöjlighet för upp till 24 gäster. Gondolens Gastronomi med matlagningskurser för upp till 16 gäster.
Och just nu Slussenbygget från första parkett. En ny utsikt varje dag.

Välkommen!

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Gondolens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

(27/2-3/3)

Dagens Husman - Homely Fare 135:-

Måndag/Monday
Gulaschgryta, paprika och yoghurt
Goulash stew, peppers and yogurt

Tisdag/Tuesday
Lax- och räkcrêpe, gulbetor, juliennegrönsaker och isbergssallad
Salmon and shrimp crepe, yellow beets, julienne vegetables and iceberg lettuce

Onsdag/Wednesday
Grillad pluma av svensk rapsgris, ratatouille, rostad vitlöksmajonnäs och mandel
Grilled pluma of Swedish rapeseed pork, ratatouille, roasted garlic sauce and almonds

Torsdag/Thursday
Bakad spättafilé, dragon- och kaprisbuljong, endiv, citronsmör och rotselleri
Baked plaice fillet, tarragon and capers broth, endive, lemon butter and celeriac

Fredag/Friday
Helstekt kalvrostbiff, senapssmörsås, haricots verts och rostad blomkål
Fried roast of veal, mustard butter sauce, green beans and roasted cauliflower

Veckans Specialhusman - Weekly Special 135:-
Baconlindad viltfärslimpa, pressgurka, lingon, gräddsås och potatispuré
Bacon-wrapped wild loaf, pickled cucumber lingonberry, cream sauce and potato puree

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Broccoli; kompott, rostad och rå, med cocobönor, picklad pumpa och Västerbottenost
Broccoli; stewed, roasted and raw, with coco beans, pickled pumpkin and Västerbotten cheese

Veckans soppa - Soup of the week 135:-
Potatis- och purjolökssoppa, stekt svamp och dillolja
Potato and leek soup, fried mushrooms and dill oil

Sallad - Salad 135:-
Rostbiff, gremolata, parmesan, sparris och potatis
Roast beef, gremolata, parmesan, asparagus and potatoes

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Smörrebröd: Kalvsylta, cornichons, rädisa och glaserad rödbeta
"Smörre" sandwich: Jellied veal, gherkins, radish and glazed beetroot

Ert val av varmrätt
Main course of your choice

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Gondolens Säsongsmeny 525:-
Menu of the season

Hummersoppa med gravad kammussla, råstekt blomkål och krasseolja
Lobster soup with cured scallop, fried cauliflower and cress oil

Rådjursstek med glaserade rödbetor, stuvad spetskål, päron och viltsky
Roast of venison with glaced beets, creamed cabbage, pear and venison gravy

Semla à la Gondolen; brioche, mandel, kardemummaglass och vispad grädde
"Semla", a swedish cream and almond bun, Gondolen style, with cardamom ice cream and whipped cream

Förrätter - Starters

Saltbakade gulbetor, ajo blanco, Wrångebäcksost, äpple och rostad mandel 95:-
Salt baked yellow beets, ajo blanco, Wrångebäck cheese, apple and toasted almonds

Toast Skagen med löjrom från Kalix 95:-
Toast with shrimp mayonnaise and bleak roe from Kalix

Kyckling- och anklevermousse med granatäpple, syrad lök, krispigt anklår och brioche 155:-
Chicken and duck liver mousse with pomegranate, pickled onions, crispy duck leg and brioche

Sotad kalvfilé, baconmarmelad, äpple, stekt svamp och rotselleri 145:-
Blackened fillet of veal, bacon marmalade, apple, fried mushrooms and celeriac

Varmrätter - Main Courses

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Bakad skrei med krabbrillette, kålrabbi, forellrom och rostad skaldjursgrädde 245:-
Baked cod with crab rillette, kohlrabi, trout roe and roasted seafood cream

Köttmacka; grillad ryggbiff, marinerade grönsaker, pepparrot, aioli och pommes frites 195:-
Beef sandwich; grilled sirloin steak, marinated vegetables, horseradish, aioli and french fries

Helstekt kalvfilé med rostad jordärtskocka, solrosfrö, spenat och madeirasås 245kr
Roast of veal with roasted jerusalem artichoke, sunflower seeds, spinach and madeira sauce

Desserter - Desserts 95:-

Annas chokladtårta
Annas chocolate cake

Citroncrème, skogsbärssorbet och rostad sockerkaka
Lemon cream, wild berry sorbet and toasted pound cake

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
"Semla", a swedish cream and almond bun, Gondolen style, with cardamom ice cream

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Vintersallad med betor, rotselleri, brysselkål, rökt brieost, rostade hasselnötter och brynt smör 130:-
Mâche with beet roots, celeriac, Brussel sprouts, smoked Brie cheese, roasted hazelnuts and browned butter

Löjrom från Kalix med toast, rödlök, crème fraiche och citron 50g/230:-
Bleak roe from Kalix, toast, red onion, crème fraiche and lemon

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 165:-
Half lobster with horse radish, mayonnaise and lemon

Gravad och sotad lax med kronärtskocka, kruspersilja, friterad kapris och mandelpotatis 155:-
Cured and blackened salmon with artichoke, parsily, deep fried capers and almond potato

Hummersoppa med gravad kammussla, råstekt blomkål och krasseolja 160:-
Lobster soup with cured scallop, fried cauliflower and cress oil

Ankleverterrin med calvadosgelé, kanderade mandlar, äpple och brioche 165:-
Duck liver terrine with calvados jelly, candied almonds, apple and brioche

Sotad kalvtartar, ostcrème, saltgurka, riven madeiramousse och gräslök 160:-
Blackened tartar, cheese creme, cured cucumber, grated madeira mousse and chive

Skaldjur - Shellfish
½ Krabba 105:-
½ Crab
Räkor 115:-
Shrimps
Ostron 32:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 545:-
½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, ½ Kungskrabbsben
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, ½ King crab leg

Gondolens Säsongsmeny 525:-
Menu of the season

Hummersoppa med gravad kammussla, råstekt blomkål och krasseolja
Lobster soup with cured scallop, fried cauliflower and cress oil

Rådjursstek med glaserade rödbetor, stuvad spetskål, päron och viltsky
Roast of venison with glaced beets, creamed cabbage, pear and venison gravy

Semla á la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
"Semla" , a swedish cream and almond bun, Gondolen style, with cardamom icecream

Varmrätter - Main Courses

Variation på pumpa, sotad kål, grillad gurka, bakat ägg, smörsås och vintertryffel 235:-
A variety of pumpkin, blackened cabbage, grilled cucumber, baked egg, butter sauce and périgord truffle

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 225:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Bakad Skrei med musslor, forellrom, rostad mandel, gulbeta och vitvinssås 295:-
Baked cod with mussels, trout roe, roasted almond, yellow beet and white wine sauce

Grillad röding, bläckfisk, kronärtskockspuré, pancetta, hasselnöt, parmesan och brynt smör 295:-
Grilled char, octopuss, artichoke puree, pancetta, hazelnut, parmesan and browned butter

Rådjursstek med glaserade rödbetor, stuvad spetskål, päron och viltsky 295:-
Roast of venison with glaced beets, creamed cabbage, pear and venison gravy

Kalven; helstekt filé och rökt hjärta med rostad jordärtskocka, solrosfrö, spenat och madeirasås 320:-
Veal; roast fillet and smoked heart with roasted artichoke, sunflower seed, spinach and madeira sauce

Entrecôte med grillade grönsaker, rödvinssmör, riven pepparrot, dragonsmörsås och friterad potatis 335:-
Rib eye with grilled vegetables, red vine butter, grated horseradish and deep fried potato

Rostad lammbog från lilla Husby gård med kål, svamp, bakad chalottenlök och jordärtskocka serveras med ostcréme, aioli och lammsky för 2-3 personer 625:- (tillagningstid ca. 40minuter)
Roasted lamb shoulder from "Lilla Husby" farm with cabbage, mushroom, baked shallots and artichoke served with cheese creme, aioli and lamb gravy

Desserter - Desserts

Vårt urval av ostar med tryffelhonung, fikonmarmelad och Gondolens knäckebröd
Our selection of cheese with truffle honey, fig marmelade and Gondolen´s crisp bread 1 bit 45:-/ 3 bitar 90:-/ 5 bitar 125:-

Stilton med olivolja, mörk choklad, rostade vallmofrön och maräng 110:-
Stilton with olive oil, dark chocolat, roasted poppy seeds and meringue

Crème brûlée 115:-
Crème brûlée

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 195:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass 130:-
"Semla", a swedish cream and almond bun, Gondolen style, with cardamom ice cream

Annas chokladtårta med clementinmarmelad 125:-
Annas chocolate cake with clementine marmalade

Varma hjortron med rostad mandelcrème, vaniljglass och mandelflarn 125:-
Warm cloudberries with roasted almond creme, vanilla ice cream and almond biscuit

Glace au four; passionsfrukt och nougat med vaniljcrème, chokladtryffel och Grand Marnier 125:-
Glace au four; passion fruit and nougat with vanilla creme, chocolate truffle and Grand Marnier

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Saltbakade gulbetor med ajo blanco, Wrångebäcksost, äpple, rostad mandel och syrad lök 125:-
Salt baked yellow beetroots with ajo blanco, "Wrångebäcks" cheese, apple, roasted almond and pickled onion

Löjrom från Kalix med toast, rödlök, crème fraiche och citron 50g/230:-
Bleak roe from Kalix, toast, red onion, crème fraiche and lemon

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 165:-
Half lobster with horse radish, mayonnaise and lemon

Kungskrabba med vit sparris, bönor, kavringkrutonger och ostronsmörsås 155:-
King crab with white asparagus, beans, dark rye bread crutons and oyster butter sauce

Hummersoppa med gravad kammussla, råstekt blomkål och krasseolja 160:-
Lobster soup with cured scallop, fried cauliflower and cress oil

Kyckling- och anklevermousse med granatäpple, konjak, krispigt anklår och brioche 165:-
Chicken- and duck liver mousse with pomegranate, cognac, crispy duck leg and brioche

Sotad kalvfilé med baconmarmelad, äpple, stekt svamp och rotselleri 160:-
Blackened fillet of veal with bacon marmalade, apple, fried mushroom and celeriac

Skaldjur - Shellfish
½ Krabba 105:-
½ Crab
Räkor 115:-
Shrimps
Ostron 32:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 545:-
½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, ½ Kungskrabbsben
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, ½ King crab leg

Gondolens Säsongsmeny 525:-
Menu of the season

Hummersoppa med gravad kammussla, råstekt blomkål och krasseolja
Lobster soup with cured scallop, fried cauliflower and cress oil

Rådjursstek med glaserade rödbetor, stuvad spetskål, päron och viltsky
Roast of venison with glaced beets, creamed cabbage, pear and venison gravy

Semla á la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
"Semla" , a swedish cream and almond bun, Gondolen style, with cardamom icecream

Varmrätter - Main Courses

Vit sparris med pocherat ägg, nässelkräm, majrova, rostade hasselnötter, Västerbottensost och citrussmör 235kr
White asparagus with poched egg, nettle creme, turnip, roasted hazelnuts, "Västerbotten" cheese and citrus butter

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 225:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Bakad skrei med krabbrillette, kålrabbi, forellrom och rostad skaldjursgrädde 315:-
Baked skrei cod with crab rilette, kohlrabi, trout roe and roasted seafood cream

Grillad röding med bläckfisk, kronärtskockspuré, pancetta, picklad tomat, hasselnöt, parmesan och brynt smör 295:-
Grilled char with octopuss, artichoke puree, pancetta, pickled tomato, hazelnut, parmesan and browned butter

Rådjursstek med glaserade rödbetor, stuvad spetskål, päron och viltsky 295:-
Roast of venison with glaced beets, creamed cabbage, pear and venison gravy

Kalven; helstekt filé och rökt hjärta med rostad jordärtskocka, solrosfrön, spenat och madeirasås 320:-
Fillet of veal and smoked heart with roasted artichoke, sunflower seed, spinach and madeira sauce

Entrecôte med grillade grönsaker, rödvinssmör, riven pepparrot, dragonsmörsås och friterad potatis 335:-
Rib eye with grilled vegetables, red wine butter, grated horseradish, tarragon butter sauce and deep fried potato

Hjort; bräserad lägg och lingonkorv med svamp, bakad schalottenlök och jordärtskocka, serveras med aioli och viltsky, för två personer 595 kr, tillagningstid ca. 30 min.
Venison; braised shank and lingonberry sausage with mushroom, baked shallots and jerusalem artichoke, served with aioli and venison gravy, for two persons, preparing time 30 min.

Desserter - Desserts

Vårt urval av ostar med tryffelhonung, fikonmarmelad och Gondolens knäckebröd
Our selection of cheese with truffle honey, fig marmelade and Gondolen´s crisp bread 1 bit 45:-/ 3 bitar 90:-/ 5 bitar 125:-

Stilton med olivolja, mörk choklad, rostade vallmofrön och maräng 110:-
Stilton with olive oil, dark chocolat, roasted poppy seeds and meringue

Crème brûlée 115:-
Crème brûlée

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 195:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass 130:-
"Semla" , a swedish cream and almond bun, Gondolen style, with cardamom icecream

Annas chokladtårta med clementinmarmelad 125:-
Annas chocolate cake with clementine marmalade

Varma hjortron med hjortronrulltårta, vispad grädde, vaniljglass och rostad vit choklad 125:-
Warm cloudberries with cloudberry swiss roll, whipped cream, vanilla ice cream and roasted white chocolat

Skogsbärssorbet med grönt te-ganache, sesam och mascarpone 110:-
Wildberrie sorbet with green tea- ganache, sesame and mascarpone

Förrätter - Starters

Saltbakade gulbetor, ajo blanco, Wrångebäcksost, äpple och rostad mandel 95:-
Salt baked yellow beets, ajo blanco, Wrångebäck cheese, apple and toasted almonds

Toast Skagen med löjrom från Kalix 95:-
Toast with shrimp mayonnaise and bleak roe from Kalix

Kyckling- och anklevermousse med granatäpple, syrad lök, krispigt anklår och brioche 155:-
Chicken and duck liver mousse with pomegranate, pickled onions, crispy duck leg and brioche

Sotad kalvfilé, baconmarmelad, äpple, stekt svamp och rotselleri 145:-
Blackened fillet of veal, bacon marmalade, apple, fried mushrooms and celeriac

Varmrätter - Main Courses

Variation på pumpa, sotad kål, grillad gurka, bakat ägg och smörsås 195:-
A variety of pumpkin, blackened cabbage, grilled cucumber, baked egg and butter sauce

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Bakad skrei med krabbrillette, kålrabbi, forellrom och rostad skaldjursgrädde 245:-
Baked cod with crab rillette, kohlrabi, trout roe and roasted seafood cream

Köttmacka; grillad ryggbiff, marinerade grönsaker, pepparrot, aioli och pommes frites 195:-
Beef sandwich; grilled sirloin steak, marinated vegetables, horseradish, aioli and french fries

Helstekt kalvfilé med rostad jordärtskocka, solrosfrö, spenat och madeirasås 245kr
Roast of veal with roasted jerusalem artichoke, sunflower seeds, spinach and madeira sauce

Köksmiddag - Bistro dinner menu 270:-

Saltbakade gulbetor, ajo blanco, Wrångebäcksost, äpple och rostad mandel
Salt baked yellow beets, ajo blanco, Wrångebäck cheese, apple and toasted almonds

Eller/or

Toast Skagen med löjrom från Kalix
Toast with shrimp mayonnaise and bleak roe from Kalix

Gondolens fisk- och skaldjursgryta med aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Eller/or

Köttmacka; grillad ryggbiff, örtmajonnäs, bönor, picklad gulbeta och gruyère
Beef sandwich; grilled sirloin steak, herb mayonaise, beans, pickled yellow beet, Gruyère

Desserter - Desserts 95:-

Annas chokladtårta
Annas chocolate cake

Citroncrème, skogsbärssorbet och rostad sockerkaka
Lemon crème, wild berry sorbet and toasted pound cake

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
"Semla", a swedish cream and almond bun, Gondolen style, with cardamom ice cream

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 525:-

(Gäller till och med 12/4 2017)

Hummersoppa med gravad kammussla, råstekt blomkål och krasseolja
Lobster soup with cured scallop, fried cauliflower and cress oil

Vinförslag
2014 Wild Yeast Chardonnay, Springfield Estate, Sydafrika 550:-
2014 Puilly Fuissé, Chateau Fuissé, Frankrike 625:-

Svensk rådjursstek med glaserade rödbetor, stuvad spetskål, päron och viltsky
Swedish roast venison with glaced beets, creamed cabbage, pear and venison gravy

Vinförslag
2010 Gigondas Cuvée Tradition, Domaine Santa Duc, Frankrike 750:-
2013 Vino Nobile di Montepulciano, Azienda Agricola Poliziano, Italien 650:-

Semla à la Gondolen; brioche, mandel, kardemummaglass och vispad grädde
"Semla" , a swedish cream and almond bun, Gondolen style with cardamom icecream and whipped cream

Vinförslag
2013 La Perlara Recioto di Soave, Ca’ Rugate, Veneto, Italien 525:-
2008 Cyprès de Climens Château Climens, Sauternes, Frankrike 875:-

Gondolens redarmeny 545:-

(Gäller till och med 1/3 2017)

Ankleverterrin med calvadosgelé, kanderade mandlar, äpple och brioche
Tureen of duck liver with calvados jelly, candied almonds, apple and brioche

Vinförslag
2013 Erdener Treppchen Riesling Kabinett, Dr. Loosen, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland 475:-
2012 Gewurztraminer Classic, Josmeyer, Alsace, Frankrike 625:-

Bakad torskrygg med musslor, forellrom, rostad mandel, gulbeta och vitvinssås
Baked cod with mussels, trout roe, roasted almond, yellow beet and white wine sauce

Vinförslag
2014 Pouilly Fuissé Tête de Cru, Château Fuissé, Maconnais, Frankrike 625:-
2014 Chablis Premier Cru Fourchaume, Le Domain d´Henri, Chablis, Frankrike 750:-

Varma hjortron med rostad mandelcrème, vaniljglass och havreflarn
Warm cloudberries with roasted almond creme, vanilla ice cream and sweet oatmeal biscuit

Vinförslag
2014 Terrassen Beerenauslese, Domäne Wachau, Wachau Österrike 525:-
2009 Blue Label 5 Puttonyos, Royal Tokaji Wine Company, Tokaj, Ungern 575:-

Meny Gondolen 545:-

(Gäller till och med 23/3 2017)

Toast Skagen med Kalix löjrom Toast with shrimp in dill mayonnaise with bleak roe

Vinförslag
2015 Riesling Qvinterra,Weingut Kühling-Gillot, Rheinhessen, Tyskland 495:-
2014 Chablis ”St Pierre, Le Domain d´Henri, Chablis, Frankrike 575:-

Kalven; helstekt filé och rökt hjärta med rostad jordärtskocka, solrosfrö, spenat och madeirasås
Veal; roast fillet and smoked heart with roasted artichoke, sunflower seed, spinach and madeira sauce

Vinförslag
2013 Vina Pedrosa Crianza, Péres Pascuas, Ribera del Duero, Spanien 550:-
2014 Ca´Marcanda Promis, Gaja, Toscana,Italien 695:-

Annas chokladtårta med clementinmarmelad
Annas chocolate cake with clementine marmalade

Vinförslag
2013 Dulce Monastrell, Familia Castano Yecla, Spanien 525:-
10 Years Old Tawny port, Taylor's, Portugal 75cl 825:-

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 525:-

(Gäller till och med 12/4 2017)

Hummersoppa med gravad kammussla, råstekt blomkål och krasseolja
Lobster soup with cured scallop, fried cauliflower and cress oil

Vinförslag
2014 Wild Yeast Chardonnay, Springfield Estate, Sydafrika 550:-
2014 Benchbreake Chardonnay, Cambria Estate Vinery, Santa Maria Valley, USA 625:-

Rådjursstek med glaserade rödbetor, stuvad spetskål, päron och viltsky
Roast of venison with glaced beets, creamed cabbage, pear and venison gravy

Vinförslag
2013 Vino Nobile di Montepulciano, Azienda Agricola Poliziano, Italien 650:-

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
"Semla" , a swedish cream and almond bun, Gondolen style, with cardamom icecream

Vinförslag
2013 La Perlara Recioto di Soave, Ca’ Rugate, Veneto, Italien 525:-
2008 Cyprès de Climens, Château Climens, Sauternes, Frankrike 875:-

Gondolens redarmeny 545:-

(Gäller till och med 4/5 2017)

Kyckling- och anklevermousse med granatäpple, konjak, krispigt anklår och brioche
Chicken- and duck liver mousse with pomegranate, cognac, crispy duck leg and brioche

Vinförslag
2013 Erdener Treppchen Riesling Kabinett, Dr. Loosen, Mosel, Tyskland 475:-
2012 Gewurztraminer Classic, Josmeyer, Alsace, Frankrike 625:-

Bakad skrei med krabbrillette, kålrabbi, forellrom och rostad skaldjursgrädde
Baked skrei cod with crab rilette, kohlrabi, trout roe and roasted seafood cream

Vinförslag
2014 Pouilly Fuissé Tête de Cru, Château Fuissé, Mâconnais, Frankrike 625:-
2014 Chablis Premier Cru Fourchaume, Le Domain d´Henri, Chablis, Frankrike 750:-

Varma hjortron med hjortronrulltårta, vispad grädde, vaniljglass och rostad vit choklad
Warm cloudberries with cloudberry swiss roll, whipped cream, vanilla ice cream and roasted white chocolat

Vinförslag
2014 Terrassen Beerenauslese, Domäne Wachau, Wachau Österrike 525:-
2013 Blue Label 5 Puttonyos, Royal Tokaji Wine Company, Tokaj, Ungern 575:-

Meny Gondolen 545:-

(Gäller till och med 22/3 2017)

Toast Skagen med löjrom från Kalix Toast with shrimp in dill mayonnaise with bleak roe

Vinförslag
2016 Riesling Qvinterra,Weingut Kühling-Gillot, Rheinhessen, Tyskland 495:-
2014 Chablis ”St Pierre", Le Domaine d´Henri, Chablis, Frankrike 575:-

Kalven; helstekt filé och rökt hjärta med rostad jordärtskocka, solrosfrö, spenat och madeirasås
Veal; roast fillet and smoked heart with roasted artichoke, sunflower seed, spinach and madeira sauce

Vinförslag
2013 Vina Pedrosa Crianza, Pérez Pascuas, Ribera del Duero, Spanien 550:-
2014 Ca´Marcanda Promis, Gaja, Toscana,Italien 695:-

Annas chokladtårta med clementinmarmelad
Annas chocolate cake with clementine marmalade

Vinförslag
2013 Dulce Monastrell, Familia Castaño, Yecla, Spanien 525:-
10 Years Old Tawny port, Taylor's, Portugal 75cl 825:-

Öppettider
Lunch
Måndag - Fredag 11.30 - 14.30

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Fredag 17.00 - 01.00
Lördag 16.00 - 01.00

Baren
Måndag 11.30 - 23.00
Tisdag - Fredag 11.30 - 01.00
Lördag 16.00 - 01.00

Onlinebokning – Eriks Gondolen

Vi lägger inte ut alla bord för onlinebokning. Ring oss om Ni har något särskilt önskemål så hjälper vi Er med alternativ på telefon.

Lunch
Måndag – Fredag 11.30 – 14.30
Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet i 75 minuter.

Middag
Måndag 17.00 - 23.00,
Tisdag - Fredag 17.00 – 01.00
Lördag 16.00 - 01.00
Bokningar gjord för middag disponerar bordet i 2,5 timmar.

För sällskap över 6 personer ring restaurangen.

Telefon 08-641 70 90.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Boka". Läs också igenom Viktig restaurang information och godkänn vilkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.

Baren

Baren ligger ute i själva Gondolen 38 meter över havet och har en makalös utsikt över Stockholm. Här finns 52 sittplatser och utrymme för ytterligare minglande gäster när festlusten sätter in. I Baren turas ett halvdussin av stans bästa bartendrar om att erbjuda goda drinkar, källarsval öl, bra vin eller friska fruktdrinkar.

Se vår drinklista>>>

Matsalen

Matsalen är Gondolens mittpunkt och hjärta, där 120 gäster kan njuta av en hänförande utsikt över staden. I Matsalen erbjuds en klassisk meny kombinerad med modern gastronomi av en personal som ger restaurangen en personlig prägel.

Köket

Köket kallas Gondolens lilla kvarterskrog med 47 sittplatser mellan Matsalen och just köket. I Kökets avspända miljö serveras lika läckra rätter som i Matsalen, med bonusen att gästerna kan se köksproffsen jobba.

Festvåningar

Festvåningen Redarsalen har plats för 80 personer och kan bokas för särskilda festligheter. För mindre sällskap finns Kungarummet med plats för 30 gäster och med en unik utsikt över Saltsjön och Djurgården.

För att boka våra festvåningar ring 08-641 70 90
eller skicka en förfrågan Klicka här

Gondolens Gastronomi

Här njuter du av maten, men framför allt lär du dig hur den tillagas. Du får också kunskaper i vinprovning, cocktails och drinkar i vårt gourmetkök högst upp på taket.

I Gastronomin kan vi ta emot upp till 16 personer. Kontakta oss så syr vi ihop dina önskningar i matlagnings- eller vinprovningskonsten.

Skicka en förfrågan Klicka här

Mötesrummet - Drottning Kristina

De som väljer att åka till Gondolen får ett mötesrum med sensationell utsikt. Du blickar ut över Saltsjön och Mälaren, beroende på vart du vänder dig. En bättre plats för att uppnå helikopterperspektiv i verksamheten är svårt att finna.

Rummet passar så klart utmärkt även till fester, privata middagar eller luncher.

Pris: ex 25% moms
Heldag 9.00 – 17.00, 6700:- Halvdag 9.00 – 12.00 eller 13.00 – 17.00, 5025:- kväll 17.30 – 01.00, 4875:-

Max antal: 24 pers

Utrustning:

Konferensrummet är utrustat med storbildsskärm 65 tum för uppkoppling mot din laptop, bredband (fast och trådlöst), blädderblock, whiteboard, block, pennor, samt fruktkorg och mineralvatten. Givetvis ordnar vi annan utrustning om Ni behöver.

Konferenspaket:

Förmiddagskaffe med smörgås eller kaka Lunchvarmrätt med lättöl eller mineralvatten och kaffe Eftermiddagskaffe med kaka Pris: 280:- ex moms

Skicka en förfrågan Klicka här

Kontakt

Eriks Gondolen – Södermalm
Stadsgården 6, Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-641 70 90

E-post: info@eriks.se

Företaget

Erik Lallerstedts krögarkarriär började som portier på det berömda hotellet Waldorf Astoria i New York. Åter hemma i Sverige gick han Hasselbackens restaurangskola i Stockholm och fick sedan jobb som chef för Hotell Saga i Borlänge. Efter ett år återvände han till Stockholm som köksmästare på inneklubben Alexandra och därefter på Kabyssen Wasa. Ihop med kockkollegan Urban Standar köpte Erik Lallerstedt 1973 Gerda Johanssons Fisk- och Kräfthandel i Östermalmshallen. 27-årige Erik var för första gången företagare och Gerdas fiskluncher blev snabbt populära.

1980 öppnade Erik Lallerstedt sin första egna restaurang på en ombyggd sandpråm förtöjd vid Strandvägen. Eriks på Strandvägen fick 1984 en av Sveriges första stjärnor i Guide Michelin. En av de imponerade gästerna var mediemagnaten Jan Stenbeck, som övertalade Erik Lallerstedt att starta restaurang i sin fastighet i Gamla Stan.

1986 öppnade Eriks i Gamla stan på Österlånggatan 17 och även denna lyxkrog fick en stjärna i Guide Michelin.

1989 öppnade Eriks Bakficka på Fredrikshovsgatan 4 på Östermalm. Familjen Lallerstedt bodde i närheten och Erik ville göra om den tidigare kvarterskrogen Caesar. Han gjorde till vana att besöka sina båda krogar varje kväll för att hälsa på gästerna.

Erik Lallerstedt var flitigt förekommande i medierna och en av de första tv-kockarna i TV3:s ”Matresan”. Under några år drev han dessutom Tivoli Bar på Gröna Lund.

1994 tog Erik Lallerstedt över Gondolen. Restaurangen invigdes den 15 oktober 1935 av kung Gustav V och drevs av Kooperativa Förbundet. Gondolen blev ett populärt turistmål, där den unika utsikten ibland överglänste maten. Den blev dansrestaurang och kallades ”ett flygande stadshotell”. I slutet av 1980-talet följde flera ägarbyten och efter problem med skatteverk och alkoholtillstånd tvingades Gondolen stänga 1993. Erik Lallerstedt, som kallar Katarinahissen och Gondolen för ”Sveriges Eiffeltorn”, antog utmaningen att rusta upp Gondolen. Hans vision omfattade en matsal som alla har råd med, en kvarterkrog, en bar och en uteservering på taket. Så blev det också, nu kompletterat med Vinbaren, en festvåning och Gastronomin, där mindre sällskap kan lära mer om matlagning och vinprovning.

Dottern Anna Lallerstedt har fått lära sig restauranglivet från grunden, hon har plockat disk, vikt servetter och hjälpt till i kallskänken från barnsben. Men hon valde att utbilda sig till konditor och jobbade på Fredriksbergs choklad i Köpenhamn och Vete-Katten i Stockholm. 1999 tog Anna plats i familjeföretagets styrelse och några år senare tog hon över ansvaret för Bakfickan. 2002 startades Vinbaren som ett samarbete med en extern aktör. Sedan 2004 drivs verksamheten helt av Gondolen i lättillgängliga lokaler i gatuplanet vid Slussen. Verksamheten hade då funnit ett sätt att optimalt utnyttja läge och lokaler. Under åren har Gondolens verksamhet utvecklats och förnyats, utan att ge avkall på grundkonceptet att erbjuda klassisk mat och dryck till rimligt pris. Samtidigt har Anna Lallerstedt axlat ett allt större ansvar för företaget och tog våren 2013 över som chef och styrelseordförande.