English

Eriks Bakficka...

...vår restaurang på Östermalm, ett stenkast från Djurgården alldeles intill Djurgårdsbron. Här hittar du en gemytlig kvarterskrog med plats för 90 gäster. Restaurangen är uppdelad i matsal och bar, där gärna äter din lunch eller middag vid den långa bardisken.
Menyn rymmer såväl svenska klassiker som modernare rätter.
På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av den trevliga personalen, här förenas den lilla krogens charm
med proffsig matlagning. Välkomna!

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter samt veckans lunchmeny.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

25 - 29/3

Husman - Homely fare 120:-
Efter 13.30 kostar lunchrätterna 100:-
Lunch dishes 100:- after 13.30

Måndag/Monday
Ugnsbakad lax med rostad blomkål, skirat smör och kokt potatis
Oven-baked salmon with roasted cauliflower, melted butter and boiled potatoes

Tisdag/Tuesday
Helstekt fläskytterfilé med rostade rotsaker och rosmarinsås
Roast pork loin with roasted root vegetables and rosemary sauce

Onsdag/Wednesday
Krispig torsk med dansk remouladsås och kokt potatis
Crispy cod with Danish remoulade and boiled potatoes

Torsdag/Thursday
Isterband med stuvad potatis, rödbetor och senap
Swedish isterband sausage with creamed potatoes, beetroots and mustard

Fredag/Friday
Viltskavsgryta med svamp, rårörda lingon och potatispuré
Game stew with mushrooms, raw-stirred lingonberries and potato purée

Veckans specialhusman – Our weekly special 140:-
Grillad kycklingfilé med svampsås, grönkål och rostad potatis
Grilled chicken fillet with mushroom sauce, kale and roasted potatoes

Veckans vegetariska – Our weekly vegetarian 120:-
Bakad rotselleri med gulbetor, äpple och brynt smör
Baked celeriac with yellow beets, apple and browned butter

Veckans soup - Our weekly soup 120:-
Pumpasoppa med getost och rökt fläsksida
Pumpkin soup with goat cheese and smoked pork belly

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Bakfickans toast Skagen 150:-/225:-

Gubbröra på kavring 115:-
Swedish anchovies and egg salad on dark rye bread

30g löjrom med klassiska tillbehör 255:-
30g bleak roe classic

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Lunchdesserter
Lunch desserts

Kolapaj med lingongrädde 85:-
Caramel pie with whipped cream flavoured with lingonberries

Bakfickans glass eller sorbet 30:-/kula
Home made ice cream or sorbet

Crème brûlée 65:-

Chokladtryfflar från Eriks Gondolen 30:-/st.
Chocolate truffles from Erik's Gondolen

A la carte

Serveras måndag och tisdag
Served Monday and Tuesday

Förrätter - Starters

Gnocchi med tomatsås, bladspenat och parmesan 115:-
Gnocchi with tomato sauce, spinach leaves and parmesan

Bakfickans toast Skagen 150:-/225:-

30g löjrom med klassiska tillbehör 255:-
30g bleak roe classic

Klassisk råbiff med rödbetor, kapris, rödlök, rå äggula och dijon 1/2 145:- 1/1 225:-
Classic beef tartare with red beets, capers, red onion, egg yolk and Dijon mustard

Varmrätter - Main Courses

Veckans vegetariska rätt, dagspris
Our weekly vegetarian dish, daily price

Veckans varmrätt, dagspris
Our weekly special, daily price

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Rödingfilé med fänkålscrudité, vitvinssås och kokt potatis 245:-
Char fillet with fennel crudité, white wine sauce and boiled potatoes

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik's cheeseburger

Ryggbiff med tomatsallad, pommes frites och bearnaise 245:-
Sirloin steak with tomato salad, French fries and sauce béarnaise

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Kvällens Husman, dagspris
The evening's homely fare, daily price

2-rätters meny - 2 course menu
Bakfickans toast Skagen
Bakfickan's toast Skagen
&
Veckans varmrätt
Our weekly special
295:-

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Kolapaj med lingongrädde 105:-
Caramel pie with whipped cream flavoured with lingonberries

Crème brûlée 85:-

Bakfickans glass och sorbet 105:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Chokladtryfflar från Eriks Gondolen 30:-/st
Chocolate truffles from Erik's Gondolen

A la carte

Serveras onsdag - lördag
Served Wednesday - Saturday

Förrätter - Starters

Gnocchi med tomatsås, bladspenat och parmesan 115:-
Gnocchi with tomato sauce, spinach leaves and parmesan

Anklevermousse med äppelkompott, inlagd pumpa och krutonger 135:-
Duck liver mousse with apple compote, pickled pumpkin and croutons

Klassisk råbiff med rödbetor, kapris, rödlök, rå äggula och dijon 1/2 145:- 1/1 225:-
Classic beef tartare with red beets, capers, red onion, egg yolk and Dijon mustard

Varmrätter - Main Courses

Grillad rotselleri med bladspenat, potatis, ost crème och hasselnötsvinägrett 205:-
Grilled celeriac with spinach leaves, potatoes, cheese cream and hazelnut vinaigrette

Skrei med räkor, pepparrot, ägg 63°c och brynt smör 325:-
Skrei cod with shrimps, horseradish, egg 63°c and browned butter

Confiterad lammrostbiff med bacon, bondbönor, smörstekt bröd och pumpapuré 245:-
Lamb confit with bacon, broad beans, butter-fried bread and pumpkin puree

Från grillen - From the grill

Rödingfilé med fänkålscrudité, vitvinssås och kokt potatis 245:-
Char fillet with fennel crudité white wine sauce and boiled potatoes

Ryggbiff med tomatsallad, pommes frites och bearnaise 245:-
Sirloin steak with tomato salad, French fries and sauce béarnaise

Kvartersmeny 395:-
Bakfickans toast Skagen

Confiterad lammrostbiff med bacon, bondbönor, smörstekt bröd och pumpapuré
Lamb confit with bacon, broad beans, butter-fried bread and pumpkin puree

Crème Brûlée

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Bakfickans toast Skagen 150:-/225:-

Gubbröra på kavring 115:-
Swedish anchovies and egg salad on dark rye bread

30 g Löjrom med klassiska tillbehör 255:-
30 g Bleak roe classic

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Kolapaj med lingongrädde 105:-
Caramel pie with whipped cream flavoured with lingonberries

Friterad camembert med varma hjortron 125:-
Deep-fried camembert with warm cloudberries

Crème brûlée 85:-

Bakfickans glass och sorbet 105:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Chokladtryfflar från Eriks Gondolen 30:-/st
Chocolate truffles from Erik's Gondolen

Kökets öppettider
Lunch
Måndag-fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag-tisdag 17.00-21.00
Onsdag-torsdag 16.30-22.00
Fredag-lördag 16.30-22.30
Restaurangen har vanligtvis öppet 30-60 minuter efter att köket stängt

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4,
115 23 Stockholm

Telefon: 08-660 15 99
E-post: [email protected]

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef [email protected]
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Har ni särskilda önskemål för Ert besök hjälper vi gärna till på telefon: 08-660 15 99.
Det finns även platser vid baren som endast är tillgängliga för drop-in gäster

VIKTIGT

Följ instruktionerna fram till och med "Bekräfta bokning". Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.