English

Eriks Bakficka...

...ligger på Östermalm, ett stenkast från Djurgårdsbron precis intill Oscarskyrkan, och är en gemytlig kvarterskrog med plats för 90 gäster.
Menyn rymmer såväl svenska klassiker som modernare rätter.
På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av den trevliga personalen, här förenas den lilla krogens charm
med proffsig matlagning. Välkomna!

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter samt veckans lunchmeny.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

14 - 18/1

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Syrliga isterband med stuvad vitkål, inkokta rödbetor och grovkornig senap
Sourish isterband sausage with creamed cabbage, preserved beetroots and course ground mustard

Tisdag/Tuesday
Crème vichyssoise med bakad torsk, sotad purjolök och krispig potatis
Crème vichyssoise with baked cod, blackened leek and crispy potatoes

Onsdag/Wednesday
Grillade kalvfärsbiffar med parmesan, grillad paprika, tomat och krämig polenta
Grilled veal patties with parmesan, grilled pepper, tomato and creamy polenta

Torsdag/Thursday
Pocherad sej med ägg, ansjovis, brynt smör, gräslök och kokt potatis
Poached coalfish with egg, Swedish anchovy, browned butter, chives and boiled potatoes

Fredag/Friday
Knaperstekt kyckling med sobrasada, rostad paprika, tryffelmajonnäs och pommes
Fried crisp chicken with sobrasada, roasted pepper, truffle mayonnaise and chips

Veckans specialhusman – Our weekly special 150:-
Nattbakad svensk grisbog med rostad rotselleri, aioli och steksky smaksatt med svartpeppar
Overnight baked Swedish pork shoulder with roasted celeriac, aioli and gravy flavoured with black pepper

Veckans vegetariska – Our weekly vegetarian 130:-
Potatiskaka med gräddkokt jordärtskocka, stekt rödkål och gruyère
Potato cake with creamed Jerusalem artichoke, fried red cabbage and gruyere cheese

Veckans sallad - Our weekly salad 130:-
Bladsallad med prosciutto, hyvlad parmesan, dijonnaise, valnötter och äpple
Leaf salad with prosciutto, grated parmesan, dijonnaise, walnuts and apple

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Sallad/Salad 55:-
Ångade grönsaker/Steamed vegetables 75:-

A la carte

Förrätter - Starters

Karljohansvampsconsommé med potatisgnocchi, spenat, svart trumpetsvamp och parmesan 145:-
Cep consommé with potato gnocchi, spinach, black trumpet mushroom and parmesan

Potatis- och jordärtskockscrème med anklevermousse, grönkål och picklad röd steklök 155:-
Cream of potato and Jerusalem artichoke with duck liver mousse, kale and pickled red onion

Löjrom från Bottenviken med potatiskaka, syrad grädde, rödlök och dill 255:-
Bleak roe from the Bothnian Bay with hash brown, sour cream, red onion and dill

Hjorttartar med Kalixlöjrom, vispad crème fraiche, gräslök och krispig potatis 175:-/255:-
Venison tartare with bleak roe from Kalix, whipped crème fraiche, chives and crispy potatoes

Varmrätter - Main Courses

Jordärtskocksrisotto med inlagd kålrot, hasselnötter och vintertryffel 235:-
Jerusalem artichoke risotto with preserved swede, hazelnuts and winter truffle

Bakad skrei med betor, kapris, torkad lök, brynt citronsmör och friterad potatis 355:-
Baked skrei cod with beets, capers, dried onion, browned lemon butter and deep-fried potatoes

Halstrad lax med smörglaserad mangold, romsås, dill och potatispuré 295:-
Seared salmon with butter-glazed chard, roe sauce, dill and potato purée

Svartpepparstekt ankbröst med savojkål, rödvinskokta puylinser och apelsinkokt morot 285:-
Pepper-fried duck breast with savoy cabbage, red wine-boiled puy lentils and orange-boiled carrot

Från grillen - From the grill

Piggvar på ben med brynt smör 395:-
Turbot on the bone with browned butter

Ryggbiff med bearnaise 295:-
Sirloin with béarnaise sauce

Serveras med pommes frites, dillkokt potatis eller mixsallad
Served with chips, boiled potatoes or mixed salad

Säsongens grönsaker/Seasonal vegetables 75:-

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

Löjrom Classic 30 g 255:-
Bleak roe Classic 30g

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Chokladtarte med mandaringranité och maränger 115:-
Chocolate tart with mandarin granité and meringues
Innehåller mandel/contains almond

Varma hjortron med vaniljsabayonne och kaksmulor 125:-
Warm cloudberries with vanilla sabayonne and cookie crumbles

Hasselnötsglass med chokladflarn och cognacsmarinerade körsbär 95:-
Hazelnut ice cream with chocolate tuile and cognac-marinated cherries

Crème brûlée 120:-

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Petit four 30:-

Menyförslag - Menu suggestions

Menypriserna gäller vid förbeställning av samma meny till hela sällskapet.
These prices are only available if you pre-order the same menu for all guests.

Meny - Menu 1
525:-

Potatis- och jordärtskockscrème med anklevermousse, grönkål och picklad röd steklök
Cream of potato and Jerusalem artichoke with duck liver mousse, kale and pickled red onion

Vinförslag/wine suggestion:
Estrella de Oro, Bodegas Torre Oria, Utiel-Requena, Spanien 425:-

Svartpepparstekt ankbröst med savojkål, rödvinskokta puylinser och apelsinkokt morot
Pepper-fried duck breast with savoy cabbage, red wine-boiled puy lentils and orange-boiled carrot

Vinförslag/wine suggestion:
Bourgogne Réserve Pinot Noir 2016, Nuiton-Beaunoy, Bourgogne, Frankrike 625:-

Varma hjortron med vaniljsabayonne och kaksmulor
Warm cloudberries with vanilla sabayonne and cookie crumbles

Vinförslag/wine suggestion:
Moulin Touchais 2001, Coteaux du Layon, Frankrike 120:-/gl

Meny - Menu 2
565:-

1/2 Toast Skagen

Vinförslag/wine suggestion:
Sancerre 2017, Pascal Jolivet, Loire-Sancerre, Frankrike 575:-

Bakad skrei med betor, kapris, torkad lök, brynt citronsmör och friterad potatis
Baked skrei cod with beets, capers, dried onion, browned lemon butter and deep-fried potatoes

Vinförslag/wine suggestion: Chardonnay Réserve 2015, Nuiton-Beaunoy, Bourgogne, Frankrike 525:-

Crème brûlée

Vinförslag/wine suggestion: Blue Label 5 Puttonyos 2013, Royal Tokaji, Ungern 120:-/gl

Lunch Måndag-fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag-tisdag 17.00-22.00
Onsdag-torsdag 16.30-22.30
Fredag-lördag 16.30-23.00

Avvikande öppettider:
4 - 12 januari: Kvällsöppet
(söndag 6 januari stängt)

Från 14 januari har vi åter öppet som vanligt

God fortsättning på 2019

önskar Eriks Bakficka

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4,
115 23 Stockholm

Telefon: 08-660 15 99
E-post: [email protected]

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef [email protected]
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Har ni särskilda önskemål för Ert besök hjälper vi gärna till på telefon: 08-660 15 99.
Det finns även platser vid baren som endast är tillgängliga för drop-in gäster

VIKTIGT

Följ instruktionerna fram till och med "Bekräfta bokning". Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.