English

Eriks Bakficka stänger för renovering i sommar

Sista lunchen serverar vi 29 maj och går allt som planerat öppnar vi igen i början på september.
Glad sommar och på återseende önskar Erik och Anna Lallerstedt med personal

Bakfickan är vår restaurang på Östermalm, den ligger ett stenkast från hållplatsen Djurgårdsbron, alldeles intill Oscarskyrkan.
Här finner du en gemytlig kvarterskrog med plats för 90 gäster.
Restaurangen är uppdelad i matsal och bistro och i den senare delen finns även en bardisk där du avnjuta allt från vår välfyllda dryckeslista till en spontan lunch eller middag.
Menyn består av svenska klassiker med franska influenser.

På Eriks Bakficka blir man lätt igenkänd av den den trevliga personalen och det går fort att känna sig som hemma här.
Bakfickan förenar den lilla krogens charm med utmärkt matlagning och proffsig service.

Välkomna!

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter samt veckans lunchmeny.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

20 - 24/5

Husman - Homely fare 120:-

Måndag/Monday
Blodpudding med fläsk, äpple, rårörda lingon och brynt smör
Black pudding with salted pork, apple, raw-stirred lingonberries and browned butter

Tisdag/Tuesday
Wallenbergare med ärter, potatispuré, rårörda lingon och brynt smör
Veal patty Wallenberg with peas, potato purée, raw-stirred lingonberries and browned butter

Onsdag/Wednesday
Grillad kycklinglårfilé med gemsallad, blancherade bönor, rostad potatis och örtemulsion
Grilled chicken thigh fillet with little gem salad, blanched beans, roasted potatoes and herb emulsion

Torsdag/Thursday
Spättarullader med morot, fänkål, skaldjurssås och kokt potatis
Plaice roulades with carrot, fennel, shellfish sauce and boiled potatoes

Fredag/Friday
Bräckt oxbringa med rostade rotfrukter och pepparrotssås
Seared brisket of beef with roasted root vegetables and horseradish sauce

Veckans specialhusman – Our weekly special 140:-
Inkokt lax med dillmajonnäs, kokt potatis, pressgurka och citron
Poached cold salmon with dill mayonnaise, boiled potatoes, pickled cucumber and lemon

Veckans vegetariska – Our weekly vegetarian 120:-
Bruten rotselleri med sotad gemsallad, picklad lök, frasiga kikärtor och rökt svamp-crème
Broken celeriac with blackened little gem salad, pickled onion, crispy chick peas and smoked mushroom cream

Veckans sallad - Our weekly salad 120:-
Grillad haloumi, kokt ägg, picklad lök, rädisa, örtmajonnäs och krutonger
Grilled haloumi, boiled egg, pickled onion, radish, herb mayonnaise and croutons

Efter 13.30 kostar lunchrätterna 100:-
Lunch dishes 100:- after 13.30

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Bakfickans toast Skagen 150:- / 250:-

30g Kalixlöjrom med klassiska tillbehör 255:-
30g bleak roe classic

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Lunchdesserter - Lunch desserts

Rabarberpaj med vaniljsås 85:-
Rhubarb crumble with crème Anglaise

Crème brûlée 65:-

Pannacotta med rårörda bär 65:-
Pannacotta with macerated berries

Jordgubbsparfait 65:-
Strawberry parfait

Bakfickans glass eller sorbet 30:- /kula
Home made ice cream or sorbet

Chokladtryfflar från Eriks Gondolen 30:- /st
Chocolate truffles from Erik's Gondolen

A la carte

Serveras måndag och tisdag
Served Monday and Tuesday

Förrätter - Starters

Gotländsk grön sparris med tryffelmajonäs, smörstekt panko och picklad silverlök 135:-
Green asparagus with truffle mayonnaise, panko and pickled silver onion

Bakfickans toast Skagen 150:- / 250:-

30g Kalixlöjrom med klassiska tillbehör 255:-
30g bleak roe classic

Klassisk råbiff med rödbetor, kapris, rödlök, rå äggula och dijonsenap 145:- / 225:-
Classic beef tartare with red beets, capers, red onion, egg yolk and Dijon mustard

Varmrätter - Main Courses

Veckans vegetariska rätt, dagspris
Our weekly vegetarian dish, daily price

Veckans varmrätt, dagspris
Our weekly special, daily price

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Rödingfilé med fänkålscrudité, vitvinssås och kokt potatis 265:-
Char fillet with fennel crudité, white wine sauce and boiled potatoes

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik's cheeseburger

Svensk ryggbiff med tomatsallad, pommes frites och bearnaise 305:-
Swedish sirloin steak with tomato salad, French fries and sauce béarnaise

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Kvällens Husman, dagspris
The evening's homely fare, daily price

2-rätters meny - 2 course menu
Bakfickans toast Skagen
Bakfickan's toast Skagen
&
Veckans varmrätt
Our weekly special
295:-

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Rabarberpaj med vaniljsås 115:-
Rhubarb crumble with créme Anglaise

Crème brûlée 95:-

Pannacotta med rårörda bär 95:-
Pannacotta with macerated berries

Jordgubbsparfait 95:-
Strawberry parfait

Bakfickans glass eller sorbet 35:- /kula
Home made ice cream or sorbet

Chokladtryfflar från Eriks Gondolen 35:- /st
Chocolate truffles from Erik's Gondolen

A la carte

Serveras onsdag - lördag
Served Wednesday - Saturday

Förrätter - Starters

Gotländsk grön sparris med tryffelmajonäs, smörstekt panko och picklad silverlök 135:-
Green asparagus with truffle mayonnaise, panko and pickled silver onion

Grön ärtsoppa med stekt kammussla 135:-
Green pea soup with seared scallop

Matjesill med hackat ägg, picklade lökringar och brynt smör 145:-
Matjes herring with egg, pickled onions and browned butter

Klassisk råbiff med rödbetor, kapris, rödlök, rå äggula och dijonsenap 145:- / 225:-
Classic beef tartare with red beets, capers, red onion, egg yolk and Dijon mustard

Varmrätter - Main Courses

Misobakad palsternacka med morotsbisque, krispiga kikärtor och gräslöksemulsion 215:-
Baked parsnips with miso, carrot bisque, fried chick peas and chive emulsion

Pocherad torsk med forellrom, spritärtor, beurre blanc och kokt potatis 325:-
Poached cod with trout roe, peas, beurre blanc and boiled potatoes

Svensk bakad fläsksida med morotspuré, bakad spetskål och äpple- och rabarberkompott 245:-
Baked pork belly with carrot puree, pointy cabbage and an apple and rhubarb compote

Från grillen - From the grill

Rödingfilé med fänkålscrudité, vitvinssås och kokt potatis 265:-
Char fillet with fennel crudité white wine sauce and boiled potatoes

Svensk ryggbiff med tomatsallad, pommes frites och bearnaise 305:-
Swedish sirloin steak with tomato salad, French fries and sauce béarnaise

Kvartersmeny 395:-
Grön ärtsoppa med stekt kammussla
Green pea soup with seared scallop

Rödingfilé med fänkålscrudité, vitvinssås och kokt potatis
Char fillet with fennel crudité, white wine sauce and boiled potatoes

Pannacotta med rårörda bär
Pannacotta with macerated berries

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Bakfickans toast Skagen 150:-/250:-

30 g Kalixlöjrom med klassiska tillbehör 255:-
30 g Bleak roe classic

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Rabarberpaj med vaniljsås 115:-
Rhubarb crumble with créme Anglaise

Crème brûlée 95:-

Pannacotta med rårörda bär 95:-
Pannacotta with macerated berries

Jordgubbsparfait 95:-
Strawberry parfait

Bakfickans glass eller sorbet 35:- /kula
Home made ice cream or sorbet

Chokladtryfflar från Eriks Gondolen 35:- /st
Chocolate truffles from Erik's Gondolen

Kökets öppettider
Lunch
Måndag-fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag-tisdag 17.00-21.00
Onsdag-torsdag 16.30-22.00
Fredag-lördag 16.30-22.30
Söndag Stängt
Restaurangen har vanligtvis öppet 30-60 minuter efter att köket stängt

Avvikande öppettider
30/4 Valborg 17.00-21.00
1/5 Första Maj 17.00-22.00

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4,
115 23 Stockholm

Telefon: 08-660 15 99
E-post: [email protected]

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef [email protected]
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Har ni särskilda önskemål för Ert besök hjälper vi gärna till på telefon: 08-660 15 99.
Det finns även platser vid baren som endast är tillgängliga för drop-in gäster

VIKTIGT

Följ instruktionerna fram till och med "Bekräfta bokning". Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.