English

Eriks Bakficka...

...ligger på Östermalm, ett stenkast från Djurgårdsbron precis intill Oscarskyrkan, och är en gemytlig kvarterskrog med plats för 90 gäster.
Menyn rymmer såväl svenska klassiker som modernare rätter.
På Bakfickan är det lätt att känna sig hemma och att bli igenkänd av den trevliga personalen, här förenas den lilla krogens charm
med proffsig matlagning. Välkomna!

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Bakfickans nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter samt veckans lunchmeny.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

18 - 22/2

Husman - Homely fare 130:-

Måndag/Monday
Bakad långa med kokt ägg, saltgurka, dill och brynt smör
Baked ling with boiled egg, salt-pickled cucumber, dill and browned butter

Tisdag/Tuesday
Oxsvansragu med pappardelle, blandsvamp, persilja och parmesan
Ox tail ragout with pappardelle, mushrooms, parsley and parmesan

Onsdag/Wednesday
Rostat pärlhönslår med lättstuvad spetskål, lökvelouté och rostad potatis
Roast guinea fowl thigh with lightly creamed pointed cabbage, onion velouté and roasted potatoes

Torsdag/Thursday
Laxqueneller med skaldjurssås, bladspenat, dill och potatispuré
Salmon quenelles with shellfish sauce, spinach leaves , dill and potato purée

Fredag/Friday
Grillad högrev med lättorkade tomater, friterad persilja och bearnaise
Grilled chuck roll with semi-dried tomatoes, deep-fried parsley and béarnaise sauce

Veckans specialhusman – Our weekly special 150:-
Bakad fläskkarré från Skärshults gård med vitlöksstekta champinjoner, potatispuré och steksky smaksatt med brynt smör
Baked pork collar from Skärshult’s farm with garlic-fried mushrooms, potato purée and gravy flavoured with browned butter

Veckans vegetariska – Our weekly vegetarian 130:-
Bakat ägg med vitlöksfärskost, spenat, sockerärter och krutonger
Baked egg with garlic cream cheese, spinach, sugar peas and croutons

Veckans soppa - Our weekly soup 130:-
Rotsellerisoppa med confiterat anklår, päron och krispig potatis
Celeriac soup with duck leg confit, pear and crispy potatoes

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Bakfickans sill och strömming 125:-/175:-
Bakfickan´s herring and Baltic herring

30g Löjrom med klassiska tillbehör 255:-
30g Bleak roe classic

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Sallad 55:-
Side salad

Säsongens varma grönsaker 75:-
Steamed seasonal vegetables

A la carte

Serveras onsdag - lördag
Served Wednesday - Saturday

Förrätter - Starters

Gnocchi med tomatsås, bladspenat och parmesan 115:-
Gnocchi with tomato sauce, spinach leaves and parmesan

Anklevermousse med äppelkompott, inlagd pumpa och briochekrutonger 135:-
Duck liver mousse with apple compote, pickled pumpkin and brioche croutons

Klassisk råbiff med rödbetor, kapris, rödlök, rå äggula och dijon 1/2 145:- 1/1 225:-
Classic beef tartare with beetroots, capers, red onion, egg yolk and Dijon mustard

Varmrätter - Main Courses

Grillad rotselleri med bladspenat, potatis, gruyèrecrème och hasselnötsvinägrett 205:-
Grilled celeriac with spinach leaves, potatoes, gruyère cream and hazelnut vinaigrette

Skrei med räkor, pepparrot, ägg 63°c och brynt smör 325:-
Skrei cod with shrimps, horseradish, egg 63°c and browned butter

Confiterad lammrostbiff med bacon, bondbönor, smörstekt bröd och pommes Anna 245:-
Lamb chump confit with bacon, broad beans, butter-fried bread and pommes Anna

Från grillen - From the grill

Rödingfilé med fänkålscrudité, vitvinssås och kokt potatis 195:-
Char fillet with fennel crudité white wine sauce and boiled potatoes

Slaktarstek med tomatsallad, pommes frites och bearnaise 245:-
Butcher’s steak with tomato salad, French fries and sauce béarnaise

Alltid på Bakfickan - Always at Bakfickan

Toast Skagen 150:-/225:-

Gubbröra på smörstekt kavring med brynt smör och gräddfil 125:-
Swedish anchovies and egg salad on butter-fried dark rye bread with browned butter and sour cream

30 g Löjrom med klassiska tillbehör 255:-
30 g Bleak roe classic

Fisk- och skaldjursgryta med saffran, fänkål, parmesan och rouille 225:-
Fish and shellfish casserole with saffron, fennel, parmesan and rouille

Eriks cheeseburgare 205:-
Erik´s cheeseburger
Med bacon/with bacon 215:-

Biff Rydberg med senapsgrädde 325:-
Beef Rydberg with mustard cream

Desserter - Desserts

Bakfickans urval av ost 135:-
Bakfickan’s selection of cheese

Chokladtarte med mandaringranité och maränger 115:-
Chocolate tart with mandarin granité and meringues
Innehåller mandel/contains almond

Friterad camembert med varma hjortron 125:-
Deep-fried camembert with warm cloudberries

Crème brûlée 120:-

Bakfickans glass och sorbet 120:-
Bakfickan´s ice cream and sorbet

Petit four 30:-

Menyförslag - Menu suggestions

Menypriserna gäller vid förbeställning av samma meny till hela sällskapet.
These prices are only available if you pre-order the same menu for all the guests.

Meny - Menu 1
535:-

Potatis- och jordärtskockscrème med anklevermousse, grönkål och picklad röd steklök
Cream of potato and Jerusalem artichoke with duck liver mousse, kale and pickled red onion

Vinförslag/wine suggestion:
Gentil "Hugel" 2016, Familie Hugel, Alsace, Frankrike 500:-

Svartpepparstekt ankbröst med savojkål, rödvinskokta puylinser och apelsinkokt morot
Pepper-fried duck breast with savoy cabbage, red wine-boiled puy lentils and orange-boiled carrot

Vinförslag/wine suggestion:
Bourgogne Réserve Pinot Noir 2016, Nuiton-Beaunoy, Bourgogne, Frankrike 625:-

Varma hjortron med vaniljsabayonne och kaksmulor
Warm cloudberries with vanilla sabayonne and cookie crumbles

Vinförslag/wine suggestion:
Moulin Touchais 2001, Coteaux du Layon, Frankrike 120:-/gl

Meny - Menu 2
595:-

1/2 Toast Skagen

Vinförslag/wine suggestion:
Sancerre 2017, Pascal Jolivet, Loire-Sancerre, Frankrike 575:-

Bakad skrei med betor, kapris, torkad lök, brynt citronsmör och friterad potatis
Baked skrei cod with beets, capers, dried onion, browned lemon butter and deep-fried potatoes

Vinförslag/wine suggestion: Chardonnay Réserve 2015, Nuiton-Beaunoy, Bourgogne, Frankrike 525:-

Crème brûlée

Vinförslag/wine suggestion: Blue Label 5 Puttonyos 2013, Royal Tokaji, Ungern 120:-/gl

Kökets öppettider
Lunch
Måndag-fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag-tisdag 17.00-21.00
Onsdag-torsdag 16.30-22.00
Fredag-lördag 16.30-22.30
Restaurangen har vanligtvis öppet 30-60 minuter efter att köket stängt

Kontakt

Eriks Bakficka – Östermalm
Fredrikshovsgatan 4,
115 23 Stockholm

Telefon: 08-660 15 99
E-post: [email protected]

Anna Lallerstedt
Anna Lallerstedt
Ägare, restaurangchef [email protected]
(ej bordsreservation)

Eriks Bakficka - Östermalm

Har ni särskilda önskemål för Ert besök hjälper vi gärna till på telefon: 08-660 15 99.
Det finns även platser vid baren som endast är tillgängliga för drop-in gäster

VIKTIGT

Följ instruktionerna fram till och med "Bekräfta bokning". Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.