English

Eriks Basar

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär erbjuder vi lunch, middag och barhäng.

Restaurangen är indelad i två avdelningar. Matsalen där vi erbjuder àla carte kvällstid med en cocktailbar i en sober och avslappnad miljö.
Basardelen är där man kan komma in för en god lunch eller bara slinka in för enklare middag eller något gott att dricka i baren eller vid något av våra barbord.

Vi tar inga bordsbokningar i Basardelen.

Eriks Basar hittar du i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Basarens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!


A la carte - Matsalen

Snacks

Grillat potatisbröd med svedjanost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Grilled potato bread with Svedjan cheese, bleak roe and pickled shallots

Oscietra-kaviar med smetana och smörstekt brioche 95:-
Osetra caviar with smetana and butter-fried brioche

Hummerchips med krondillsdipp 45:-
Lobster crisps with crown dill dip

Rökt torskkrokett med dillmajonnäs och syrad lök 45:-
Smoked cod croquette with dill mayonnaise and pickled onion

Lufttorkad skinka med kryddostcrème, tryffel och picklat päron 45:-
Air-dried ham with spiced cheese cream, truffle and pickled pear

Förrätter - Starters

Variation på betor med smetana, ramslökskapris och grönkål 135:-
A variety of beets with smetana, wild garlic capers and kale

Grillad hummerstjärt med brynt smör-sabayonne och blomkålsskott 195:-
Grilled lobster tail with browned butter sabayonne and cauliflower sprouts

Halstrade kammusslor med glaserad fänkål, syrad rabarber, stjärnanis och fänkålspollen 165:-
Seared scallops with glazed fennel, pickled rhubarb, star anise and fennel pollen

Sotad lättgravad fjällröding med gröna ärter, avokado, pepparrot och fläder 155:-
Blackened lightly cured Arctic char with green peas, avocado, horseradish and elderflower

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig schalottenlök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy shallots

Krispig hjortbräss med semitorkade rödbetor, gröna enbär och rivet rökt hjorthjärta 155:-
Crispy venison sweetbreads with semi-dried beetroots, green juniper berries and grated smoked venison heart

Varmrätter - Main Courses

Svamprisotto med friterad grönkål och Bredsjö pecorino 245:-
Mushroom risotto with deep-fried kale and Bredsjö pecorino

Bakad fjällröding från Landösjön med grillad hummer, friterad sparrisbroccoli och smörsås med forellrom och gräslök 295:-
Baked Arctic char from Landö Lake with grilled lobster, deep-fried broccoli and butter sauce with trout roe and chives

Grillad hälleflundra med knivmusslor, palsternacka, persilja och musselbuljong 295:-
Grilled halibut with razor clams, parsnip, parsley and mussel bouillon

Helstekt rödtunga meunière med rostade gulbetor, friterad kapris och grönkål 295:-
Whole fried Torbay sole meunière with roasted yellowbeets, deep-fried capers and kale

Grillad gulfenad tonfisk med blomkålscrème, inlagda korianderfrön och vinägrett på lagrad soja och brynt smör 295:-
Grilled yellowfin tuna with cauliflower cream, pickled coriander seeds and vinaigrette of matured soy and browned butter

Grillad oxfilétournedos med tryffelinkokt borretanalök, oxmärgsmör, rattepotatis och madeirasås 335:-
Grilled tournedos with truffle-boiled borretane onions, marrow butter, potatoes and Madeira gravy

Desserter - Desserts

Vårt urval av ost med fikonmarmelad och fröknäcke 1 bit/piece 45:-/3 bitar/pieces 125:-
Our selection of cheese with fig marmalade and seed crispbread

Svartvinbär- och slånbärsorbet med rostad vit choklad-crème, salt karamell och lakritsmaräng 135:-
Black currant and sloe sorbet with roasted white chocolate cream, salt caramel and liquorice meringue

Smulpaj med karamelliserade äpplen, calvados och vaniljsås 145:-
Crumble pie with caramelized apples, calvados and vanilla sauce

Kaffe-crème brûlée med chokladmousse, apelsincoulis och sagogryn 135:-
Coffee crème brûlée with chocolate mousse, orange coulis and sago pearls

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee

14 - 18/1

Lunch Basaren 135:-

Måndag/Monday
Ugnsbakad kolja med rostad blomkål, musselsås och kavring
Oven-baked haddock with roasted cauliflower, mussel sauce and dark rye bread

Tisdag/Tuesday
Raggmunk med stek fläsk och rårörda lingon
Swedish potato pancake with fried salted pork and raw-stirred lingonberries

Onsdag/Wednesday
Torskburgare med currystekt spenat, stekt potatis och vitvinssås
Cod burger with curry-fried spinach, fried potatoes and white wine sauce

Torsdag/Thursday
Friterad sejfilé med broccoli, remouladsås och citron
Deep-fried coalfish with broccoli, remoulade sauce and lemon

Fredag/Friday
Krispig fläskschnitzel med ärter, kaprissmör, sky och stekt potatis
Crispy pork schnitzel with peas, capers butter, gravy and fried potatoes

Hela veckan – All week 135:-
Grillad kalvbringa med rostade morötter, sötsur dillsås och kokt potatis
Grilled veal brisket with roasted carrots, sweet and sour dill sauce and boiled potatoes

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Auberginepiccata med tomatsås, matvete, betor och aioli
Aubergine piccata with tomato sauce, wheat berries, beets and aioli

Sallad - Salad 135:-
Kryddstekt kyckling med couscous, rostad paprika, zucchini och vitlöksdressing
Spice-fried chicken with couscous, roasted pepper, zucchini and garlic dressing

A la carte

Förrätter - Starters
Variation på betor med grönkål, ramslökskapris och smetana 135:-
A variety of beets with kale, wild garlic capers and smetana

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig lök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy onion

Varmrätter - Main courses
Grillad rödingfilé med rostade gulbetor, vitvinssås och dillkokt potatis 245:-
Grilled char fillet with roasted yellow beets, white wine sauce and dill-boiled potatoes

Grillade oxfilémedaljonger med friterad broccoli, märgsmör och pommes 285:-
Grilled beef medallions with deep-fried broccoli, marrow butter and chips

Dessert
Svartvinbärssorbet med rostad vit choklad-crème och lakritsmaräng 95:-
Black currant sorbet with roasted white chocolate cream and liquorice meringue


Kvällsmeny/Lördagslunch - Basaren

Snacks
Grillat potatisbröd med svedjanost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Grilled potato bread with Svedjan cheese, bleak roe and pickled shallot

Oscietra-kaviar med smetana och smörstekt brioche 95:-
Osetra caviar with smetana and butter-fried brioche

Hummerchips med krondillsdipp 45:-
Lobster crisps with crown dill dip

Rökt torskkrokett med dillmajonnäs och syrad lök 45:-
Smoked cod croquette with dill mayonnaise and pickled onion

Lufttorkad skinka med kryddostcrème, tryffel och picklat päron 45:-
Air-dried ham with spiced cheese cream, truffle and pickled pear

Mat - Food
Charkuterier med ost och picklade grönsaker 165:-
Charcuteries with cheese and pickled vegetables

Basarens räkmacka 155:-
Basaren’s shrimp sandwich

Kvällens husman 165:-
The evening’s homely fare

Fiskgryta med örtaioli och krutonger 225:-
Fish casserole with herb aioli and croutons

Kvällens fisk, grillad med rostade gulbetor, vitvinssås och kokt potatis - dagspris
The evening’s fish, grilled with roasted yellow beets, white wine sauce and boiled potatoes – today’s price

Steak sandwich de luxe 195:-
grillad oxfilé, syrad vitkål, rostad paprikacrème och pommes
grilled fillet of beef, pickled cabbage, roasted pepper cream and chips

Kontakt

Besöksadress: Hantverkargatan 71 D,
Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-598 932 00
E-post: [email protected]

Öppettider

Basaren:
Måndag 11.00 - 15.00
Tisdag - Fredag 11.00 - 22.00
Lördag 12.00 - 22.00
Söndag Stängt

Matsalen:
Måndag Stängt
Tisdag - Lördag 17.00 - 23.00
Söndag Stängt