English

Eriks Basar

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär erbjuder vi lunch, middag och barhäng.

Restaurangen är indelad i två avdelningar. Matsalen där vi erbjuder lunch och middag kvällstid med en cocktailbar i en sober och avslappnad miljö.
Basardelen är där man slinka in för enklare middag eller något gott att dricka i baren eller vid något av våra barbord. Vi tar inga bordsbokningar i Basardelen.

Eriks Basar hittar du i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71 på Kungsholmen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Basarens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

Lunchen serveras mellan kl. 11.00 - 14.30

17 - 21/6

Lunch 135:-
Take away 115:-

Måndag/Monday
Ugnsbakad torsk med bakad fänkål, örtsås och färskpotatis
Oven-baked cod with baked fennel, herb sauce and new potatoes

Tisdag/Tuesday
Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
Swedish potato pancake with fried salted pork and raw-stirred lingonberries

Onsdag/Wednesday
Helstekt biffrad med rostade rotfrukter och vitlökssky
Roast sirloin with roasted root vegetables and garlic gravy

Torsdag/Thursday
Panerad schnitzel med kaprissmör, stekt potatis och sky
Breaded schnitzel with capers butter, fried potatoes and gravy

Fredag/Friday
Midsommarafton - Stängt
Midsummer Eve – Closed

Hela veckan – All week 135:-
Laxpudding med skirat smör och grillad citron
Salmon pudding with melted butter and grilled lemon

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Bakad spetskål med stekt matvete, citrusyoghurt och persiljecrust
Baked pointed cabbage with fried wheat berries, citrus yoghurt and parsley crust

Sallad - Salad 135:-
Friterad rökt torskkrokett, grillad grön sparris, gräddfil och lime
Deep-fried smoked cod croquette, grilled green asparagus, sour cream and lime

Boka bord

A la carte

Förrätter - Starters
Burrata med semitorkade vikentomater, granatäpple, pistaschnötter och dragon 135:-
Burrata with semi-dried Viken tomatoes, pomegranate, pistachios and tarragon

Sotad tartar på hängmörad biff med rostad vitlöksmajonnäs, timutpeppar, kaprisbär och friterade jordärtskockschips 155:-
Blackened tartar of dry-aged beef with roasted garlic mayonnaise, timut pepper, capers berries and deep-fried Jerusalem artichoke crisps

Varmrätter - Main courses
Grillad röding från Landösjön med vit sparris, vitvinssås och kokt potatis 245:-
Grilled char from Landö Lake with white asparagus, white wine sauce and boiled potatoes

Grillad biffrad med färsk vitlök, ramslökscrème, friterad färskpotatis och oxmärgsky 245:-
Grilled sirloin with fresh garlic, wild garlic cream, deep-fried new potatoes and marrow gravy

Dessert
Rabarberkompott med fänkålsglass, lakritscrumble, torkad yoghurt och viol 145:-
Rhubarb compote with fennel ice cream, liquorice crumble, dried yoghurt and violet


Middag - Matsalen

Snacks

Friterat potatisbröd med svensk hårdost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Deep-fried potato bread with Swedish hard cheese, bleak roe and pickled shallots

Fänkålskryddade mandelpotatischips med löjromsdipp 55:-
Fennel-spiced crisps with bleak roe dip

Friterad krokett fylld med lufttorkad skinka och lagrad ost samt rökt majonnäs 65:-
Deep-fried croquette filled with air-dried ham and matured cheese served with smoked mayonnaise

Lufttorkad skinka från Nibble Gård 70:-
Air-dried ham from Nibble Farm

Förrätter - Starters

Burrata med semitorkade vikentomater, granatäpple, pistaschnötter och dragon 155:-
Burrata with semi-dried Viken tomatoes, pomegranate, pistachios and tarragon

Grillad vit sparris med krossad färskpotatis, gräddfil och löjrom 175:-
Grilled white asparagus with bleak roe, sour cream and crushed new potatoes

Halstrade kammusslor med marindatomat, ramslökscrème och blomsterkrasse 175:-
Seared scallops with Marinda tomato, wild garlic cream and flower cress

Toast Skagen med löjrom och nybakad kavring 175:-
Toast Skagen with bleak roe and freshly baked dark rye bread

Sotad tartar på hängmörad biff med rostad vitlöksmajonnäs, timutpeppar, kaprisbär och friterade jordärtskockschips 155:-
Blackened tartar of dry-aged beef with roasted garlic mayonnaise, timut pepper, capers berries and deep-fried jerusalem artichoke crisps

Varmrätter - Main Courses

Smörstekt gnocchi med grön och vit sparris, ramslök och Almnäs tegel 275:-
Butter-fried gnocchi with green and white asparagus, wild garlic and Almnäs brick cheese

Bakad fjällröding från Landösjön med grillad hummerklo, friterad sparrisbroccoli och smörsås 315:-
Baked Arctic char from Landö Lake with grilled lobster claw, deep-fried broccoli and butter sauce

Grillad piggvar på ben med riven pepparrot, brynt smör och sotad citron 295:-
Grilled turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and blackened lemon

Grillade marulkskinder med spritärter, vårlök, inlagda rapsskott och vitvinssås 275:-
Grilled monkfish cheeks with shelling peas, spring onion, pickled rapeseed sprouts and white wine sauce

Knaperstekt ankbröst med mangold, havtornsvinägrett, libbsticka och rökt kålbuljong 285:-
Fried crisp duck breast with chard, sea buckthorn vinaigrette, lovage and smoked cabbage bouillon

Grillad biffrad med färsk vitlök, ramslökscrème, friterad färskpotatis och oxmärgsky 295:-
Grilled sirloin with fresh garlic, deep-fried new potatoes, wild garlic cream and beef marrow gravy

Desserter - Desserts

Vårt urval av ost med kvittenmarmelad och fröknäcke 1 bit/piece 50:-/3 bitar/pieces 140:-
Our selection of cheese with quince marmalade and seed crispbread

Chokladkupol med smultronglass, mandelcrisp, citronverbena och chokladsås 140:-
Chocolate dome with wild strawberry ice cream, almond crisp, lemon verbena and chocolate sauce

Punschmarinerade jordgubbar med vaniljglass, hibiskusmaräng och granité på spansk körvel 135:-
Swedish punsch-marinated strawberries with vanilla ice cream, hibiscus meringue and chervil granité

Crème brûlée med rårörda hallon135:-
Crème brûlée with raw-stirred raspberries

Rabarberkompott med fänkålsglass, lakritscrumble, torkad yoghurt och viol 145:-
Rhubarb compote with fennel ice cream, liquorice crumble, dried yoghurt and violet

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee

Boka bord

Kvällsmeny/Lördagslunch - Basaren

Snacks

Basarsnacks 45:-

Friterat potatisbröd med svensk hårdost, löjrom och inlagd schalottenlök 75:-
Deep-fried potato bread with Swedish hard cheese, bleak roe and pickled shallots

Fänkålskryddade mandelpotatischips med löjromsdipp 85:-
Fennel-spiced crisps with bleak roe dip

Friterad krokett fylld med lufttorkad skinka och lagrad ost samt rökt majonnäs 65:-
Deep-fried croquette filled with air-dried ham and matured cheese served with smoked mayonnaise

Mat - Food

Basarens toast Skagen med löjrom och nybakad kavring 175:-/205:-
Basaren’s toast Skagen with bleak roe and freshly baked dark rye bread

Sotad tartar på hängmörad biff med rostad vitlöksmajonnäs, timutpeppar, kaprisbär och friterade jordärtskockschips 155:-/225:- med pommes
Blackened tartar of dry-aged beef with roasted garlic mayonnaise, timut pepper, capers berries and deep-fried jerusalem artichoke crisps

Basarens vegetariska 165:-
Basaren's vegetarian

Basarens husman 165:-
Basaren's homely fare

Basarens fångst, efter tillgång och säsong
Basaren's catch, subject to availability and season

Basarens räkmacka på grillat surdegsbröd 175:-
Basaren’s shrimp sandwich on grilled sourdough bread

Biff Rydberg med äggula och senapsgrädde 255:-
Beef Rydberg with egg yolk and mustard cream

Kontakt

E-post:
[email protected]

Telefon:
08-598 932 00

Besöksadress:
Hantverkargatan 71 D

Postadress:
Box 151 55
104 65 Stockholm

Boka bord

Öppettider

Basaren:
Måndag 15.00 - 21.00
Tisdag - Fredag 15.00 - 22.00
Lördag 12.00 - 22.00

Matsalen:
Måndag 11.00 - 1430
Tisdag - Fredag 11.00 - 1430 | 17.00 - 23.00
Lördag 17.00 - 23.00

Midsommarhelgen 21 - 23 juni har vi stängt

Sommartider

Lunch serveras t.o.m 20 juni
Basaren är öppen t.o.m 28 juni
Matsalen är öppen t.o.m 6 juli

13 augusti öppnar vi åter för både lunch och middag

Vi på Eriks Basar önskar alla en trevlig sommar!

Boka bord