English

Eriks Basar

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär erbjuder vi lunch, middag och barhäng.

Restaurangen är indelad i två avdelningar. Matsalen där vi erbjuder àla carte kvällstid med en cocktailbar i en sober och avslappnad miljö.
Basardelen är där man kan komma in för en god lunch eller bara slinka in för enklare middag eller något gott att dricka i baren eller vid något av våra barbord.

Vi tar inga bordsbokningar i Basardelen.

Eriks Basar hittar du i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Basarens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!


A la carte - Matsalen

Snacks

Friterat potatisbröd med svensk hårdost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Deep-fried potato bread with Swedish hard cheese, bleak roe and pickled shallots

Fänkålskryddade mandelpotatischips med löjromsdipp 85:-
Fennel-spiced crisps with bleak roe dip

Svensk getost med rökt lax, honung och kavringcrisp 70:-
Swedish goat cheese with smoked salmon, honey and dark rye bread crisp

Friterad krokett fylld med lufttorkad skinka och lagrad ost samt rökt majonnäs 65:-
Deep-fried croquette filled with air-dried ham and matured cheese served with smoked mayonnaise

Nybakad kavring med vispat brynt smör 45:-
Freshly baked dark rye bread with whipped browned butter

Förrätter - Starters

Jordärtskocksterrin med citrusmarinerad spetskål och rostade kastanjer 145:-
Jerusalem artichoke terrine with citrus-marinated pointed cabbage and roasted chestnuts

Crème vichyssoise med löjrom från Bottenviken, krispig lök och kavring 165:-
Crème vichyssoise with bleak roe from the Bothnian Bay, crispy onion and dark rye bread

Halstrade kammusslor med rostad pumpa, syrad kronärtskocka och dragoncrème 165:-
Seared scallops with roasted pumpkin, pickled artichoke and tarragon cream

Havskräftsoppa med sotad havskräfta och grillad kålrabbi 165:-
Langoustine soup with blackened langoustine and grilled kohlrabi

Kycklingleverterrin med portvinskokt borettanalök, pistagenötter och riven tryffel 150:-
Chicken liver terrine with port wine boiled borettane onions, pistachios and grated truffle

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig schalottenlök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy shallots

Varmrätter - Main Courses

Svamprisotto med friterad grönkål och Bredsjö pecorino 255:-
Mushroom risotto with deep-fried kale and Bredsjö pecorino

Smörstekt skrei med morotscrème, rökt rom och havskräftsbuljong 310:-
Butter-fried skrei cod with carrot cream, smoked roe and langoustine bouillon

Bakad fjällröding från Landösjön med grillad hummer, friterad sparrisbroccoli och smörsås 315:-
Baked Arctic char from Landö Lake with grilled lobster, deep-fried broccoli and butter sauce

Grillad Hjälmaregös ”bouillabaisse” med saffransaioli och krondillsinkokt fänkål 295:-
Grilled pike-perch “bouillabaisse” with saffron aioli and crown dill preserved fennel

Grillad gulfenad tonfisk med blomkålscrème, inlagda korianderfrön och vinägrett på lagrad soja och brynt smör 295:-
Grilled yellowfin tuna with cauliflower cream, pickled coriander seeds and vinaigrette of matured soy and browned butter

Pepparstekt oxfilé med smörstekta bönor, hasselbackspotatis och cognacsgräddsås 345:-
Pepper-fried fillet of beef with butter-fried beans, Hasselback potatoes and cognac cream sauce

Desserter - Desserts

Vårt urval av ost med kvittenmarmelad och fröknäcke 1 bit/piece 45:-/3 bitar/pieces 125:-
Our selection of cheese with quince marmalade and seed crispbread

Svartvinbär- och slånbärsorbet med rostad vit choklad-crème, salt karamell och lakritsmaräng 135:-
Black currant and sloe sorbet with roasted white chocolate cream, salt caramel and liquorice meringue

Smulpaj med karamelliserade äpplen, calvados och vaniljsås 145:-
Crumble pie with caramelized apples, calvados and vanilla sauce

Crème brûlée med rårörda blåbär 135:-
Crème brûlée with raw-stirred blueberries

Kardemummamunk med rostad mandelmassa, vaniljcrème och mandelglass 145:-
Cardamom doughnut with roasted almond paste, vanilla cream and almond ice cream

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee

18 - 22/2

Lunch Basaren 135:-

Måndag/Monday
Isterband med dillstuvad potatis och syrad vitkål
Isterband sausage with dill-creamed potatoes and pickled cabbage

Tisdag/Tuesday
Oxbringa med rostade rotfrukter och pepparrotssås
Beef brisket with roasted root vegetables and horseradish sauce

Onsdag/Wednesday
Krispig torsk med rostad potatis och currymajonnäs
Crispy cod with roasted potatoes and curry mayonnaise

Torsdag/Thursday
Viltfärsbiffar med svampgräddsås, rårörda lingon och potatispuré
Game patties with mushroom cream sauce, raw-stirred lingonberries and potato purée

Fredag/Friday
Fiskburgare med klyftpotatis och hollandaise
Fish burger with potato wedges and hollandaise sauce

Hela veckan – All week 135:-
Örtfylld lammbringa med pumpacrème, friterad potatis och rosmarinsky
Herb-filled lamb shoulder with pumpkin cream, deep-fried potatoes and rosemary gravy

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Bakad persiljerot med savoykålspesto och rostat matvete
Baked parsley root with savoy cabbage pesto and roasted wheat berries

Sallad - Salad 135:-
Caesarsallad med grillad kyckling
Caesar salad with grilled chicken

A la carte

Förrätter - Starters
Halstrade kammusslor med rostad pumpa, syrad kronärtskocka och dragoncrème 165:-
Seared scallops with roasted pumpkin, pickled artichoke and tarragon cream

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig lök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy onion

Varmrätter - Main courses
Grillad rödingfilé med rostade gulbetor, vitvinssås och dillkokt potatis 245:-
Grilled char fillet with roasted yellow beets, white wine sauce and dill-boiled potatoes

Grillade oxfilémedaljonger med friterad broccoli, kryddsmör och pommes 285:-
Grilled beef medallions with deep-fried broccoli, herb butter and chips

Dessert
Svartvinbärssorbet med rostad vit choklad-crème och lakritsmaräng 95:-
Black currant sorbet with roasted white chocolate cream and liquorice meringue


Kvällsmeny/Lördagslunch - Basaren

Snacks
Friterat potatisbröd med svensk hårdost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Deep-fried potato bread with Swedish hard cheese, bleak roe and pickled shallots

Fänkålskryddade mandelpotatischips med löjromsdipp 85:-
Fennel-spiced crisps with bleak roe dip

Svensk getost med rökt lax, honung och kavringcrisp 70:-
Swedish goat cheese with smoked salmon, honey and dark rye bread crisp

Friterad krokett fylld med lufttorkad skinka och lagrad ost samt rökt majonnäs 65:-
Deep-fried croquette filled with air-dried ham and matured cheese served with smoked mayonnaise

Nybakad kavring med vispat brynt smör 45:-
Freshly baked dark rye bread with whipped browned butter

Mat - Food
Charkuterier med ost och picklade grönsaker 165:-
Charcuteries with cheese and pickled vegetables

Basarens räkmacka 155:-
Basaren’s shrimp sandwich

Kvällens husman 165:-
The evening’s homely fare

Fiskgryta med örtaioli och krutonger 225:-
Fish casserole with herb aioli and croutons

Kvällens fisk, grillad med rostade gulbetor, vitvinssås och kokt potatis - dagspris
The evening’s fish, grilled with roasted yellow beets, white wine sauce and boiled potatoes – today’s price

Steak sandwich de luxe 195:-
grillad oxfilé, syrad vitkål, rostad paprikacrème och pommes
grilled fillet of beef, pickled cabbage, roasted pepper cream and chips

Kontakt

Besöksadress: Hantverkargatan 71 D,
Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-598 932 00
E-post: [email protected]

Öppettider

Basaren:
Måndag 11.00 - 15.00
Tisdag - Fredag 11.00 - 22.00
Lördag 12.00 - 22.00
Söndag Stängt

Matsalen:
Måndag Stängt
Tisdag - Lördag 17.00 - 23.00
Söndag Stängt