English

Eriks Basar

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär erbjuder vi lunch, middag och barhäng.

Restaurangen är indelad i två avdelningar. Matsalen där vi erbjuder àla carte kvällstid med en cocktailbar i en sober och avslappnad miljö.
Basardelen är där man kan komma in för en god lunch eller bara slinka in för enklare middag eller något gott att dricka i baren eller vid något av våra barbord.

Vi tar inga bordsbokningar i Basardelen.

Eriks Basar hittar du i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71 på Kungsholmen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Basarens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!


A la carte - Matsalen

Snacks

Friterat potatisbröd med svensk hårdost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Deep-fried potato bread with Swedish hard cheese, bleak roe and pickled shallots

Fänkålskryddade mandelpotatischips med löjromsdipp 85:-
Fennel-spiced crisps with bleak roe dip

Svensk getost med rökt lax, honung och kavringcrisp 70:-
Swedish goat cheese with smoked salmon, honey and dark rye bread crisp

Friterad krokett fylld med lufttorkad skinka och lagrad ost samt rökt majonnäs 65:-
Deep-fried croquette filled with air-dried ham and matured cheese served with smoked mayonnaise

Nybakad kavring med vispat brynt smör 45:-
Freshly baked dark rye bread with whipped browned butter

Förrätter - Starters

Jordärtskocksterrin med citrusmarinerad spetskål och rostade kastanjer 145:-
Jerusalem artichoke terrine with citrus-marinated pointed cabbage and roasted chestnuts

Crème vichyssoise med löjrom från Bottenviken, krispig lök och kavring 165:-
Crème vichyssoise with bleak roe from the Bothnian Bay, crispy onion and dark rye bread

Halstrade kammusslor med rostad pumpa, syrad kronärtskocka och dragoncrème 165:-
Seared scallops with roasted pumpkin, pickled artichoke and tarragon cream

Havskräftsoppa med sotad havskräfta och grillad kålrabbi 165:-
Langoustine soup with blackened langoustine and grilled kohlrabi

Kycklingleverterrin med portvinskokt borettanalök, pistagenötter och riven tryffel 150:-
Chicken liver terrine with port wine boiled borettane onions, pistachios and grated truffle

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig schalottenlök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy shallots

Varmrätter - Main Courses

Svamprisotto med friterad grönkål och Bredsjö pecorino 255:-
Mushroom risotto with deep-fried kale and Bredsjö pecorino

Smörstekt skrei med morotscrème, rökt rom och havskräftsbuljong 310:-
Butter-fried skrei cod with carrot cream, smoked roe and langoustine bouillon

Bakad fjällröding från Landösjön med grillad hummer, friterad sparrisbroccoli och smörsås 315:-
Baked Arctic char from Landö Lake with grilled lobster, deep-fried broccoli and butter sauce

Grillad Hjälmaregös ”bouillabaisse” med saffransaioli och krondillsinkokt fänkål 295:-
Grilled pike-perch “bouillabaisse” with saffron aioli and crown dill preserved fennel

Grillad gulfenad tonfisk med blomkålscrème, inlagda korianderfrön och vinägrett på lagrad soja och brynt smör 295:-
Grilled yellowfin tuna with cauliflower cream, pickled coriander seeds and vinaigrette of matured soy and browned butter

Pepparstekt oxfilé med smörstekta bönor, hasselbackspotatis och cognacsgräddsås 345:-
Pepper-fried fillet of beef with butter-fried beans, Hasselback potatoes and cognac cream sauce

Desserter - Desserts

Vårt urval av ost med kvittenmarmelad och fröknäcke 1 bit/piece 45:-/3 bitar/pieces 125:-
Our selection of cheese with quince marmalade and seed crispbread

Svartvinbär- och slånbärsorbet med rostad vit choklad-crème, salt karamell och lakritsmaräng 135:-
Black currant and sloe sorbet with roasted white chocolate cream, salt caramel and liquorice meringue

Smulpaj med karamelliserade äpplen, calvados och vaniljsås 145:-
Crumble pie with caramelized apples, calvados and vanilla sauce

Crème brûlée med rårörda blåbär 135:-
Crème brûlée with raw-stirred blueberries

Kardemummamunk med rostad mandelmassa, vaniljcrème och mandelglass 145:-
Cardamom doughnut with roasted almond paste, vanilla cream and almond ice cream

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee

25 - 29/3

Lunch Basaren 135:-

Måndag/Monday
Chilimarinerade kycklingklubbor med limecrème och ris
Chili marinated chicken legs with lime cream and rice

Tisdag/Tuesday
Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Swedish potato pancake with fried salted pork and lingonberries

Onsdag/Wednesday
Köttfärslimpa med svampsås och rostad potatis
Meatloaf with mushroom sauce and roasted potatoes

Torsdag/Thursday
Panerad torsk med dansk remoulad och kokt potatis
Breaded cod with Danish remoulade and boiled potatoes

Fredag/Friday
Grillad fläskkotlettrad med råstekt potatis, vitlökssmör och rödvinssås
Grilled pork loin with raw-fried potatoes, garlic butter and red wine sauce

Hela veckan – All week 135:-
Högrevsgryta med ugnsbakad potatis och coleslaw
Chuck roll stew with oven-baked potatoes and coleslaw

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Bakad blomkål med kryddig bulgur och myntayoghurt
Baked cauliflower with spicy bulgur and mint yoghurt

Sallad - Salad 135:-
Räkor med Rhode Island-dressing
Shrimps with Rhode Island dressing

A la carte

Förrätter - Starters
Halstrade kammusslor med rostad pumpa, syrad kronärtskocka och dragoncrème 165:-
Seared scallops with roasted pumpkin, pickled artichoke and tarragon cream

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig lök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy onion

Varmrätter - Main courses
Ångad skrei med rostade morötter, pepparrot och brynt smör 245:-
Steamed skrei cod with roasted carrots, horseradish and browned butter

Steak minute med Cafe de Paris-smör, tomatsallad och pommes 245:-
Minute steak with Café de Paris butter, tomato salad and chips

Dessert
Svartvinbärssorbet med rostad vit choklad-crème och lakritsmaräng 95:-
Black currant sorbet with roasted white chocolate cream and liquorice meringue


Kvällsmeny/Lördagslunch - Basaren

Snacks

Basarsnacks 45:-

Friterat potatisbröd med svensk hårdost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Deep-fried potato bread with Swedish hard cheese, bleak roe and pickled shallots

Fänkålskryddade mandelpotatischips med löjromsdipp 85:-
Fennel-spiced crisps with bleak roe dip

Svensk getost med rökt lax, honung och kavringcrisp 70:-
Swedish goat cheese with smoked salmon, honey and dark rye bread crisp

Friterad krokett fylld med lufttorkad skinka och lagrad ost samt rökt majonnäs 65:-
Deep-fried croquette filled with air-dried ham and matured cheese served with smoked mayonnaise

Nybakad kavring med vispat brynt smör 45:-
Freshly baked dark rye bread with whipped browned butter

Mat - Food
Charkuterier med ost och picklade grönsaker 165:-
Charcuteries with cheese and pickled vegetables

Basarens toast Skagen med löjrom och nybakad kavring 155:-/205:-
Basaren’s toast Skagen with bleak roe and freshly baked dark rye bread

Basarens vegetariska 165:-
Basaren's vegetarian

Basarens husman 165:-
Basaren's homely fare

Halstrad gravad lax med dillstuvad potatis 195:-
Seared cured salmon with dill-creamed potatoes

Basarens fångst, efter tillgång och säsong
Basaren's catch, subject to availability and season

Steak minute med Cafe de Paris-smör, tomatsallad och pommes 245:-
Minute steak with Café de Paris butter, tomato salad and chips

Pastramisandwich deluxe 195:-
Pastrami, gruyère, picklade jalapeños, rostad lök, persiljemajonnäs och pommes
Pastrami, gruyere cheese, pickled jalapenos, roasted onion, parsley mayonnaise and chips

Kontakt

Besöksadress: Hantverkargatan 71 D,
Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-598 932 00
E-post: [email protected]

Öppettider

Basaren:
Måndag 11.00 - 21.00
Tisdag - Fredag 11.00 - 22.00
Lördag 12.00 - 22.00
Söndag Stängt

Matsalen:
Måndag Stängt
Tisdag - Lördag 17.00 - 23.00
Söndag Stängt