English

Eriks Basar

Med en varm, familjär och välkomnande atmosfär erbjuder vi lunch, middag och barhäng.

Restaurangen är indelad i två avdelningar. Matsalen där vi erbjuder lunch och àla carte kvällstid med en cocktailbar i en sober och avslappnad miljö.
Basardelen är där man slinka in för enklare middag eller något gott att dricka i baren eller vid något av våra barbord. Vi tar inga bordsbokningar i Basardelen.

Från den 1 april flyttar vi vår lunchservering från vår Basardel till Matsalen. Vi kommer även börja med att ta bordsreservationer på lunchen.

Eriks Basar hittar du i det nyetablerade kvarteret Basaren på Hantverkargatan 71 på Kungsholmen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Basarens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!


A la carte - Matsalen

Snacks

Friterat potatisbröd med svensk hårdost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Deep-fried potato bread with Swedish hard cheese, bleak roe and pickled shallots

Fänkålskryddade mandelpotatischips med löjromsdipp 55:-
Fennel-spiced crisps with bleak roe dip

Svensk getost med rökt lax, honung och kavringcrisp 70:-
Swedish goat cheese with smoked salmon, honey and dark rye bread crisp

Friterad krokett fylld med lufttorkad skinka och lagrad ost samt rökt majonnäs 65:-
Deep-fried croquette filled with air-dried ham and matured cheese served with smoked mayonnaise

Lufttorkad skinka från Nibble Gård 70:-
Air-dried ham from Nibble Farm

Förrätter - Starters

Grillad vit sparris med tångkaviar eller löjrom, gräddfil och krossad färskpotatis 155:-/175:-
Grilled white asparagus with seaweed caviar or bleak roe, sour cream and crushed new potatoes

Halstrade kammusslor med marindatomat, ramslökscrème och blomsterkrasse 175:-
Seared scallops with Marinda tomato, wild garlic cream and flower cress

Rökt abborre med grön sparris, syrad morot, romsås och kavringkrutonger 170:-
Smoked perch with green asparagus, pickled carrot, roe sauce and dark rye bread croutons

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig schalottenlök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy shallots

Påskmeny - Easter menu
19-20 April

Norröna matjessill med äggcrème, syrad lök, brynt smör och kavringchips
Matjes herring from Norröna with egg cream, pickled onion, browned butter and dark rye bread crisps

Ångad skreirygg med grillad spetskål, löjromshollandaise och friterad svartkål
Steamed skrei cod loin with grilled pointed cabbage, bleak roe hollandaise and deep-fried black kale
eller/or
Knaperstekt lammsadel med jordärtskocka, rökt äppelsky och ramslökskapris
Fried crisp saddle of lamb with Jerusalem artichoke, smoked apple gravy and wild garlic capers

Snöägg med smultronglass, lakritsmaränger och passionsfrukt
Snow egg with wild strawberry ice cream, liquorice meringues and passion fruit

3 rätter/3 courses
545:-

Varmrätter - Main Courses

Smörstekt gnocchi med grön och vit sparris, ramslök och Almnäs tegel 275:-
Butter-fried gnocchi with green and white asparagus, wild garlic and Almnäs brick cheese

Smörstekt torskrygg med blåmusslor, ostron, grillad gurka och ramslök 295:-
Butter-fried cod loin with blue mussels, oysters, grilled cucumber and wild garlic

Bakad fjällröding från Landösjön med grillad hummerklo, friterad sparrisbroccoli och smörsås 315:-
Baked Arctic char from Landö Lake with grilled lobster claw, deep-fried broccoli and butter sauce

Grillade marulkskinder med spritärter, vårlök, inlagda rapsskott och vitvinssås 275:-
Grilled monkfish cheeks with shelling peas, spring onion, pickled rapeseed sprouts and white wine sauce

Grillad vårkyckling med enokisvamp, grillad purjolök och svart vitlökscrème 275:-
Grilled spring chicken with enoki mushroom, grilled leek and black garlic cream

Grillad biffrad med färsk vitlök, ramslökscrème, friterad färskpotatis och oxmärgsky 295:-
Grilled sirloin with fresh garlic, deep-fried new potatoes, wild garlic cream and beef marrow gravy

Desserter - Desserts

Vårt urval av ost med kvittenmarmelad och fröknäcke 1 bit/piece 50:-/3 bitar/pieces 140:-
Our selection of cheese with quince marmalade and seed crispbread

Knaprig kaffeparfait med lemoncurd, chokladsmulor och karamellsås 145:-
Crispy coffee parfait with lemon curd, chocolate crumbles and caramel sauce

Smulpaj med karamelliserade äpplen, calvados och vaniljsås 140:-
Crumble pie with caramelized apples, calvados and vanilla sauce

Crème brûlée med rårörda blåbär 135:-
Crème brûlée with raw-stirred blueberries

Rabarberkompott med fänkålsglass, lakritscrumble, torkad yoghurt och viol 145:-
Rhubarb compote with fennel ice cream, liquorice crumble, dried yoghurt and violet

Tryffel till kaffet 35:-
Truffle to go with your coffee

15 - 19/4

Lunch 135:-
Take away 115:-

Måndag/Monday
Kålpudding med gräddsås och lingon
Cabbage pudding with cream sauce and lingonberries

Tisdag/Tuesday
Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
Swedish potato pancake with fried salted pork and raw-stirred lingonberries

Onsdag/Wednesday
Ångad sejrygg med sotad spetskål och basilikasås
Steamed coalfish loin with blackened pointed cabbage and basil sauce

Torsdag/Thursday
Grillad regnbågsforell med kapris, rödlök, pepparrot, brynt smör och dillkokt potatis
Grilled rainbow trout with capers, red onion, horseradish, browned butter and dill-boiled potatoes

Fredag/Friday
Långfredag – Stängt för lunch
Good Friday - Closed for lunch

Hela veckan – All week 135:-
Coq au vin med pilaffris
Coq au vin with pilau rice

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Spenatsoppa med 63 graders ägg och friterad jordärtskocka
Spinach soup with 63 degree egg and deep-fried Jerusalem artichoke

Sallad - Salad 135:-
Sallad med gravad lax och dijonsenapsdressing
Salad with cured salmon and Dijon mustard dressing

A la carte

Förrätter - Starters
Halstrade kammusslor med rostad pumpa, syrad kronärtskocka och dragoncrème 165:-
Seared scallops with roasted pumpkin, pickled artichoke and tarragon cream

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig lök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy onion
Hel med pommes/Larger portion with chips 225:-

Varmrätter - Main courses
Grillad röding från Landösjön med fänkål, saffranscrème, havskräftsås och kokt potatis 245:-
Grilled char from Landö Lake with fennel, saffron cream, langoustine sauce and boiled potatoes

Steak minute med Cafe de Paris-smör, tomatsallad och pommes 245:-
Minute steak with Café de Paris butter, tomato salad and chips

Dessert
Svartvinbärssorbet med rostad vit choklad-crème och lakritsmaräng 95:-
Black currant sorbet with roasted white chocolate cream and liquorice meringue

22 - 26/4

Lunch 135:-
Take away 115:-

Måndag/Monday
Annandag påsk - Stängt
Easter Monday - Closed

Tisdag/Tuesday
Fiskgryta med ramslöksaioli och krutonger
Fish casserole with wild garlic aioli and croutons

Onsdag/Wednesday
Baconspäckad pannbiff med kaprisgräddsås, saltgurka och kokt potatis
Bacon-filled beef patty with capers sauce, salt-pickled cucumber and boiled potatoes

Torsdag/Thursday
Ångkokt sejrygg med smörkokt vårlök, vitvinssås och sallad på fänkål, kålrabbi och spenat
Steamed coalfish loin with butter-boiled spring onion, white wine sauce and salad of fennel, kohlrabi and spinach

Fredag/Friday
Helstekt fläskkottlettrad med svampsås och råstekt potatis
Roast pork loin with mushroom sauce and raw-fried potatoes

Hela veckan – All week 135:-
Oxgryta med fänkål, champinjoner, rödvin och timjanrostad färskpotatis
Beef casserole with fennel, mushroom, red wine and thyme roasted new potatoes

Vegetariskt - Vegetarian 135:-
Sparrisrisotto med riven Almnäs tegel-ost
Asparagus risotto with grated Almnäs brick cheese

Sallad - Salad 135:-
Räksallad med gröna ärter och Rhode Island-dressing
Shrimp salad with green peas and Rhode Island dressing

A la carte

Förrätter - Starters
Rökt abborre med grön sparris, syrad morot, romsås och kavringkrutonger 175:-
Smoked perch with green asparagus, pickled carrot, roe sauce and dark rye bread croutons

Sotad tartar på svensk biff med betor, rökt majonnäs och krispig lök 155:-
Blackened tartare of Swedish beef with beets, smoked mayonnaise and crispy onion
Hel med pommes/Larger portion with chips 225:-

Varmrätter - Main courses
Grillad röding från Landösjön med vit sparris, vitvinssås och kokt potatis 245:-
Grilled char from Landö Lake with white asparagus, white wine sauce and boiled potatoes

Grillad biffrad med färsk vitlök, ramslökscrème, friterad färskpotatis och oxmärgsky 295:-
Grilled sirloin with fresh garlic, wild garlic cream, deep-fried new potatoes and marrow gravy

Dessert
Rabarberkompott med fänkålsglass, lakritscrumble, torkad yoghurt och viol 145:-
Rhubarb compote with fennel ice cream, liquorice crumble, dried yoghurt and violet

Kvällsmeny/Lördagslunch - Basaren

Snacks

Basarsnacks 45:-

Friterat potatisbröd med svensk hårdost, löjrom och inlagd schalottenlök 65:-
Deep-fried potato bread with Swedish hard cheese, bleak roe and pickled shallots

Fänkålskryddade mandelpotatischips med löjromsdipp 85:-
Fennel-spiced crisps with bleak roe dip

Svensk getost med rökt lax, honung och kavringcrisp 70:-
Swedish goat cheese with smoked salmon, honey and dark rye bread crisp

Friterad krokett fylld med lufttorkad skinka och lagrad ost samt rökt majonnäs 65:-
Deep-fried croquette filled with air-dried ham and matured cheese served with smoked mayonnaise

Lufttorkad skinka från Nibble Gård 70:-
Air-dried ham from Nibble Farm

Mat - Food
Charkuterier med ost och picklade grönsaker 165:-
Charcuteries with cheese and pickled vegetables

Basarens toast Skagen med löjrom och nybakad kavring 155:-/205:-
Basaren’s toast Skagen with bleak roe and freshly baked dark rye bread

Basarens vegetariska 165:-
Basaren's vegetarian

Basarens husman 165:-
Basaren's homely fare

Halstrad gravad lax med dillstuvad potatis 195:-
Seared cured salmon with dill-creamed potatoes

Basarens fångst, efter tillgång och säsong
Basaren's catch, subject to availability and season

Steak minute med Cafe de Paris-smör, tomatsallad och pommes 245:-
Minute steak with Café de Paris butter, tomato salad and chips

Pastramisandwich deluxe 195:-
Pastrami, gruyère, picklade jalapeños, rostad lök, persiljemajonnäs och pommes
Pastrami, gruyere cheese, pickled jalapenos, roasted onion, parsley mayonnaise and chips

Kontakt

Besöksadress: Hantverkargatan 71 D,
Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-598 932 00
E-post: [email protected]

Öppettider

Öppet i Påsk
Skärtorsdag 11.00 - 23.00
Långfredag 16.00 - 23.00
Påskafton 16.00 - 23.00

Basaren:
Måndag 15.00 - 21.00
Tisdag - Fredag 15.00 - 22.00
Lördag 12.00 - 22.00

Matsalen:
Måndag 11.00 - 1430
Tisdag - Fredag 11.00 - 1430 | 17.00 - 23.00
Lördag 17.00 - 23.00