English

Eriks Gondolen

Vi vågar påstå att vår restaurang vid Slussen på Södermalm har något för alla. En matsal med bord för 2 till 12 gäster med en hänförande utsikt över Söders takåsar. Den svävande Gondolen med bord för 2 till 6 gäster med utsikt över både Mälaren och Saltsjön. Affärslunch måndag till fredag. Lunch eller middag vid långbordet för upp till 16 gäster i vår bistro Köket. En levande cocktailbar med förstklassiga cocktails, drinkar och skön musik. Det privata Kungarummet med plats för 30 gäster, med utsikt över Skeppsbron, Djurgårdsfärjorna och Skeppsholmen. Den stora Redarsalen som rymmer ända upp till 80 gäster med panorama över Gamla stan och Kastellholmen.

Konferensrummet Drottning Kristina högst uppe på taket med sittande konferensmöjlighet för upp till 24 gäster. Ett extra plus för den stora terrassen i direkt anslutning till konferensrummet. Gondolens Gastronomi med matlagningskurser och vinprovningar för upp till 16 gäster.
Och just nu Slussenbygget från första parkett. En ny utsikt varje dag.

Välkommen!

Boka bord

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Gondolens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

(18/3-22/3)

Dagens Husman - Homely Fare 145:-

Måndag/Monday
Högrevsgryta, potatispuré, champinjon, persilja och citron
Chuck steak stew, potato purée, champignons, parsley and lemon

Tisdag/Tuesday
Sej- och räkfrikassé, ärtor, morot, kål, aioli och dill
Saithe and shrimp fricassée, peas, carrot, cabbage, aioli and dill

Onsdag/Wednesday
Örtrostad kalvbringa, senapsbuljong och brytbönor
Herb roasted brisket of veal, mustard broth and snap beans

Torsdag/Thursday
Bakad lax, skaldjursmajonnäs, bakad lök, potatisstomp och picklad gurka
Baked salmon, seafood mayonnaise, baked onion, roughly mashed potatoes and pickled cucumber

Fredag/Friday
Pannbiff, friterad lök, sotade bönor, rostad potatis och bearnaisesås
Meat patty, deep fried onions, blackened beans, roasted potatoes and bearnaise sauce

Veckans Specialhusman - Weekly Special 145:-
Stekt fläsk, löksås, broccoli och kokt potatis
Fried side pork, onion sauce, broccoli and boiled potatoes

Vegetariskt - Vegetarian 145:-
Grillad aubergine, risgalette, tomat, mynta, koriander och yoghurt
Grilled eggplant, rice galette, tomato, mint, coriander and yogurt

Sallad - Salad 145:-
Caesarsallad med räkor, ägg, Västerbottensost och örtkrutonger
Caesar salad with shrimps, egg, Västerbottens- cheese and herb croutons

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Förrätt
Starter

Saltbakad och rökt rotselleri med dukkah, stekt svamp, rostad mandel, citronvinägrett och riven fetaost
Salt baked and smoked celeriac with dukkah, fried mushrooms, roasted almonds, lemon vinaigrette and grated feta cheese

eller
or

Toast Skagen med forellrom
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

eller
or

Tartar på sotat svenskt ytterlår med confiterad äggula, smetana, pepparrot, saltgurka, fänkål och honung
Tartar of blackened swedish boneless beef outside with egg yolk confit, smetana, horseradish, pickled cucumber, fennel and honey

Varmrätt
Main course

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

eller
or

Köttmacka; grillad svensk flankstek, gurkrelish, aioli, äggula, pepparrot och friterad lök
Steak sandwich; grilled Swedish flank steak, cucumber relish, aioli, egg yolk, horseradish and deep fried onion

eller
or

Kryddstekt hjortfransyska med vinägerkokt sidfläsk, spetskål, saltrostade hasselnötter, svarta vinbär och brynt smör
Spice fried venison steak with vinegar boiled pork belly, cabbage, salt roasted hazelnuts, black currant and browned butter

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Förrätter - Starters

Saltbakad och rökt rotselleri med dukkah, stekt svamp, rostad mandel, citronvinägrett och riven fetaost 155:-
Salt baked and smoked celeriac with dukkah, fried mushrooms, roasted almonds, lemon vinaigrette and grated feta cheese

Toast Skagen med forellrom 175:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

40 g löjrom från Kalix med rödlök, crème fraiche, citron och smörstekt toast 265:-
Bleak roe from Kalix with red onion, crème fraiche, lemon and buttered toast

Tartar på sotat svenskt ytterlår med confiterad äggula, smetana, pepparrot, saltgurka, fänkål och honung 175:-
Tartar of blackened swedish boneless beef outside with egg yolk confit, smetana, horseradish, pickled cucumber, fennel and honey

Varmrätter - Main Courses

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 260:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Grillad torskrygg med tomater, bacon, vitlöksstekta musslor, jordärtskockspuré och parmesan 345:-
Grilled loin of cod with tomatoes, bacon, garlic fried mussels, Jerusalem artichoke purée and parmesan

Köttmacka; grillad svensk flankstek, gurkrelish, aioli, äggula, pepparrot och friterad lök 195:-
Steak sandwich; grilled Swedish flank steak, cucumber relish, aioli, egg yolk, horseradish and deep fried onion

Kryddstekt hjortfransyska med vinägerkokt sidfläsk, spetskål, saltrostade hasselnötter, svarta vinbär och brynt smör 325:-
Spice fried venison steak with vinegar boiled pork belly, cabbage, salt roasted hazelnuts, black currant and browned butter

Svensk entrecôte med grillade grönsaker, cheddarkrokett, friterad potatis och bearnaisesås 375:-
Swedish rib eye with grilled vegetables, cheddar croquettes, deep fried potatos and bearnaise sauce

Desserter - Desserts

Variation på ananas med romglass, kokoskaka och maränger 135:-
Variation of pineapple with rum ice cream, coconut cake and meringues

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass 145:-
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

(25/3-29/3)

Dagens Husman - Homely Fare 145:-

Måndag/Monday
Biff à la Lindström, stekt ägg, persiljesmör och pommes frites
Biff à la Lindström, fried egg, parsley butter and french fries

Tisdag/Tuesday
Bakad torsk, Sandefjordsås, gurka- och fänkålssallad, pepparrot, dill och kokt potatis
Baked cod, Sandefjord sauce, cucumber- and fennel salad, horseradish, dill and boiled potatoes

Onsdag/Wednesday
Kalvgryta, champinjon, persilja, citron och vitlökssmör
Veal stew, champignon, parsley, lemon and garlic butter

Torsdag/Thursday
Lax, potatis- och kronärtskockspuré, bacon, mandel och Västerbottensost
Salmon, potato- and artichoke purée, bacon, almond and Västerbottens- cheese

Fredag/Friday
Grillad flankstek, hjärtsallad, kål, dragonmajonnäs och friterad potatis
Grilled flank steak, sucrine salad, cabbage, tarragon mayonnaise and deep fried potatoes

Veckans Specialhusman - Weekly Special 145:-
Frikadeller i tomatsås, krossad potatis, basilika och Parmesan
Meatballs in tomato sauce, crushed potatoes, basilica and Parmesan

Vegetariskt - Vegetarian 145:-
Grillad kål, bakat ägg, rädisor, vit bönkräm och smörsås
Grilled cabbage, baked egg, radish, white bean cream and butter sauce

Sallad - Salad 145:-
Gravad och kryddsotad lax, kokt ägg, oliver, brytbönor, rostad paprika och sardellmajonnäs
Cured and spice charred salmon, boiled egg, olives, snap beans, roasted peppers and anchovies mayonnaise

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Förrätt
Starter

Saltbakad och rökt rotselleri med dukkah, stekt svamp, rostad mandel, citronvinägrett och riven fetaost
Salt baked and smoked celeriac with dukkah, fried mushrooms, roasted almonds, lemon vinaigrette and grated feta cheese

eller
or

Toast Skagen med forellrom
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

eller
or

Tartar på sotat svenskt ytterlår med confiterad äggula, smetana, pepparrot, saltgurka, fänkål och honung
Tartar of blackened swedish boneless beef outside with egg yolk confit, smetana, horseradish, pickled cucumber, fennel and honey

Varmrätt
Main course

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

eller
or

Köttmacka; grillad svensk flankstek, gurkrelish, aioli, äggula, pepparrot och friterad lök
Steak sandwich; grilled Swedish flank steak, cucumber relish, aioli, egg yolk, horseradish and deep fried onion

eller
or

Kryddstekt hjortfransyska med vinägerkokt sidfläsk, spetskål, saltrostade hasselnötter, svarta vinbär och brynt smör
Spice fried venison steak with vinegar boiled pork belly, cabbage, salt roasted hazelnuts, black currant and browned butter

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Förrätter - Starters

Saltbakad och rökt rotselleri med dukkah, stekt svamp, rostad mandel, citronvinägrett och riven fetaost 155:-
Salt baked and smoked celeriac with dukkah, fried mushrooms, roasted almonds, lemon vinaigrette and grated feta cheese

Toast Skagen med forellrom 175:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

40 g löjrom från Kalix med rödlök, crème fraiche, citron och smörstekt toast 255:-
Bleak roe from Kalix with red onion, crème fraiche, lemon and buttered toast

Tartar på sotat svenskt ytterlår med confiterad äggula, smetana, pepparrot, saltgurka, fänkål och honung 175:-
Tartar of blackened swedish boneless beef outside with egg yolk confit, smetana, horseradish, pickled cucumber, fennel and honey

Varmrätter - Main Courses

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 260:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

Grillad torskrygg med tomater, bacon, vitlöksstekta musslor, jordärtskockspuré och parmesan 345:-
Grilled loin of cod with tomatoes, bacon, garlic fried mussels, Jerusalem artichoke purée and parmesan

Köttmacka; grillad svensk flankstek, gurkrelish, aioli, äggula, pepparrot och friterad lök 195:-
Steak sandwich; grilled Swedish flank steak, cucumber relish, aioli, egg yolk, horseradish and deep fried onion

Kryddstekt hjortfransyska med vinägerkokt sidfläsk, spetskål, saltrostade hasselnötter, svarta vinbär och brynt smör 325:-
Spice fried venison steak with vinegar boiled pork belly, cabbage, salt roasted hazelnuts, black currant and browned butter

Svensk entrecôte med grillade grönsaker, cheddarkrokett, friterad potatis och bearnaisesås 375:-
Swedish rib eye with grilled vegetables, cheddar croquettes, deep fried potatos and bearnaise sauce

Desserter - Desserts

Variation på ananas med romglass, kokoskaka och maränger 120:-
Variation of pineapple with rum ice cream, coconut cake and meringues

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass 125:-
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Saltbakad och rökt rotselleri med dukkah, stekt svamp, rostad mandel, citronvinägrett och riven fetaost 155:-
Salt baked and smoked celeriac with dukkah, fried mushrooms, roasted almonds, lemon vinaigrette and grated feta cheese

Toast Skagen med forellrom 175:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Löjrom från Kalix med toast, rödlök, crème fraiche och citron 40gr./255:-
Bleak roe from Kalix with toast, red onion, crème fraiche and lemon

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 210:-
Half lobster with horseradish, mayonnaise and lemon

Hummersoppa med lax, rimmad tomat, avokado, picklade senapsfrön, grön chili och citronconfit 180:-
Lobster soup with salmon, cured tomato, avocado, pickled mustard seeds, green chili and lemon confit

Tartar på sotat svenskt ytterlår med confiterad äggula, smetana, pepparrot, saltgurka, fänkål och honung 175:-
Tartar of blackened swedish boneless beef outside with egg yolk confit, smetana, horseradish, pickled cucumber, fennel and honey

Ankleverterrin med pumpamarmelad, kanderade pumpakärnor, sumac och brioche 195:-
Duck liver terrine with pumpkin marmalade, candied pumpkin seeds, sumac and brioche

Skaldjur - Shellfish
½ Krabba 110:-
½ Crab
Räkor 125:-
Shrimps
Ostron 35:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 585:-
½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, ett halvt ben av Kamtjatkakrabba
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, half leg of Kamtjatka crab

Varmrätter - Main Courses

Grillad vit sparris med ramslökssmör, spetskål, krämigt vete och parmesan 285:-
Grilled white asparagus with ramson butter, cabbage, creamy wheat and parmesan

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 275:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Bakad röding med grillad purjolök, betor, silverlökscrème, forellrom och rågbrödskrutonger 325:-
Baked char with grilled leek, beet, silver onion cream, trout roe and rye bread croutons

Grillad torskrygg med tomater, bacon, vitlöksstekta musslor, jordärtskockspuré och parmesan 345:-
Grilled loin of cod with tomatoes, bacon, garlic fried mussels, Jerusalem artichoke purée and parmesan

Grillad och vitvinsbräserad svensk lammbog med vit sparris, svamp, ramslökskapris och örtvelouté 310:-
Grilled and white wine braised Swedish shoulder of lamb with white asparagus, mushrooms, pickled ramsonberries and herb velouté

Kryddstekt hjortfransyska med vinägerkokt sidfläsk, spetskål, saltrostade hasselnötter, svarta vinbär och brynt smör 325:-
Spice fried venison steak with vinegar boiled pork belly, cabbage, salt roasted hazelnuts, black currant and brown butter

Svensk entrecôte med grillade grönsaker, cheddarkrokett, friterad potatis och bearnaisesås 375:-
Swedish rib eye with grilled vegetables, cheddar croquettes, deep fried potatos and bearnaise sauce

Gondolens Säsongsmeny 595:-
Menu of the season

Hummersoppa med lax, rimmad tomat, avokado, picklade senapsfrön, grön chili och citronconfit
Lobster soup with salmon, cured tomato, avocado, pickled mustard seeds, green chili and lemon confit

Kryddstekt hjortfransyska med vinägerkokt sidfläsk, spetskål, saltrostade hasselnötter, svarta vinbär och brynt smör
Spice fried venison steak with vinegar boiled pork belly, cabbage, salt roasted hazelnuts, black currant and brown butter

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

Desserter - Desserts

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 245:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass 125:-
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

Chokladbrûlée med mint- och chokladglass, päronkräm, päronmarshmallows och myntasmul 120:-
Chocolate brûlée with mint- and chocolate ice cream, pear cream, pear marshmallows and mint crumbs

Variation på ananas med romglass, kokoskaka och maränger 120:-
Variation of pineapple with rum ice cream, coconut cake and meringues

Crème brûlée med bär 115:-
Crème brûlée with berries

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 145:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes

Snacks

Grönsallad 55:-
Green salad

Grillade grönsaker 55:-
Grilled vegetables

Marinerade oliver 45:-
Marinated olives

Cheddarkroketter 75:-
Cheddar croquettes

Kvällens chark 95:-
Charcuteries

Vit sparris, bearnaisesås 85:-
White asparagus, bearnaise sauce

Mandelpotatischips och vintertryffel 85:-
Almond potato chips and winter truffle

Förrätter-Starters

Saltbakad och rökt rotselleri 155:-
dukkah, stekt svamp, rostad mandel, citronvinägrett, fetaost
Salt baked and smoked celeriac, dukkah, fried mushrooms, roasted almonds, lemon vinaigrette, grated feta cheese

Toast Skagen 165:-
forellrom, citron
Shrimp mayonnaise, buttered toast, trout roe, lemon

Löjrom från Kalix 130:-
rödlök, crème fraiche, potatischips, krasse
Bleak roe from Kalix, red onion, crème fraiche, potato chips, cress

Hummersoppa 145:-
lax, tomat, avokado, picklade senapsfrön, grön chili, citronconfit
Lobster soup, salmon, tomato, avocado, pickled mustard seeds, green chili, lemon confit

Tartar på svenskt ytterlår 165:-
confiterad äggula, smetana, pepparrot, saltgurka, fänkål, honung
Tartar of blackened swedish boneless beef outside, egg yolk confit, smetana, horseradish, pickled cucumber, fennel, honey

Ankleverterrin 170:-
pumpamarmelad, kanderade pumpakärnor, sumac och brioche
Duck liver terrine, pumpkin marmalade, candied pumpkin seeds, sumac, brioche

Varmrätter-Main courses

Grillad vit sparris 255:-
ramslökssmör, spetskål, krämigt vete, parmesan
White asparagus, ramson butter, point cabbage, creamy wheat, parmesan

Bakad röding 265:-
grillad purjolök, betor, silverlökscrème, forellrom, rågbrödskrutonger
Baked chart, beets, onion creme, trout roe, rye bread croutons

Kryddstekt hjortfransyska 285:-
vinägerkokt sidfläsk, spetskål, saltrostade hasselnötter, svarta vinbär, brynt smör
Spice fried venison steak, vinegar boiled pork belly, cabbage, salt roasted hazelnuts, black currant, brown butter

Grillad svensk lammbog 285:-
vit sparris, svamp, ramslökkapris, örtvelouté
Grilled Swedish shoulder of lamb, white asparagus, mushrooms, pickled ramsonberries, herb velouté

Att dela-To share

tillagning ca 40 min
preparing time 40 min

Entrecôte (500g) 595:-
Rib eye

Grillad torskrygg (350g) 585:-
Grilled loin of cod

serveras med grillade grönsaker, friterad potatis, aioli och rödvinssås
served with grilled vegetables, deep fried potatoes, aioli and red wine sauce

eller/or

grönsallad, syltade tomater, sotat pumpa, gremolata och bearnaisesås
green salad, pickled tomatoes, blackened pumpkin, gremolata and bearnaise sauce

Gondolens klassiker

Räkmackan 165:-
Shrimpsandwich

Fisk- och skaldjursgrytan 260:-
Fish- and shellfish casserole

Köttmackan 195:-
Steak sandwich

Kvällens husman 155:-
Tonights homely dish

Skaldjur-Shellfish

Ostron 35:-/st
Oysters

Halv krabba 110:-
Half a crab

Räkor 125:-
Shrimps

Halv hummer 210:-
Half a lobster

Skaldjursplateau 585:-
Shellfish plateau

Desserter-Desserts

Franska ostar 120:-
French cheeses

Tarte tatin 2-3 personer 245:-
vaniljglass
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Chokladbrûlée 120:-
mint- och chokladglass, päronkräm, päronmarshmallows
Chocolate brûlée, mint- and chocolate ice cream, pear cream, pear marshmallows, mint crumbs

Hjortron 145:-
vaniljglass, mandelflarn
Cloudberries, vanilla ice cream, almond chavings

Semla à la Gondolen 125:-
brioche, mandel, kardemummaglass
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond, cardamom ice cream

Crème brûlée 115:-
Crème brûlée

Chokladtryffel 30:-
Chocolat trouffle

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.
These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 585:-

(Gäller till och med 10/4 2019)

Hummersoppa med lax, rimmad tomat, avokado, picklade senapsfrön, grön chili och citronconfit
Lobster soup with salmon, cured tomato, avocado, pickled mustard seeds, green chili and lemon confit

Vinförslag
2016 Clos du Château, Domaine du Château de Meursault, Côte de beaune, Frankrike 850:-
2015 Pouilly Fuissé Tête de Cru, Château Fuissé, Maconnais, Frankrike 655:-

Kryddstekt hjortfransyska med vinägerkokt sidfläsk, spetskål, saltrostade hasselnötter, svarta vinbär och brynt smör
Spice fried venison steak with vinegar boiled pork belly, cabbage, salt roasted hazelnuts, black currant and brown butter

Vinförslag
2016 Il Bacialé, Braida di Giacomo Bologna, Piemonte, Italien 550:-
2016 Les Terrasses Vinyes Velles, Alvaro Palacios, Priorat, Spanien 850:-

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

Vinförslag
2015 La Perlara Recioto di Soave, Ca’ Rugate, Veneto, Italien 525:-
2015 Château Tirecul la Gravière Les Pins, Château Tirecul, Sud - Ouest, Frankrike 425:-

Gondolens redarmeny 610:-

(Gäller till och med 1/5 2019)

Ankleverterrin med pumpamarmelad, kanderade pumpakärnor, sumac och brioche
Duck liver terrine with pumpkin marmalade, candied pumpkin seeds, sumac and brioche

Vinförslag
2016 Vouvray Les Fondraux, Domaine Champalou, Loire, Frankrike 500:-
2016 Erdener Treppchen Riesling Kabinett, Dr. Loosen, Mosel, Tyskland 475:-

Grillad torskrygg med tomater, bacon, vitlöksstekta musslor, jordärtskockspuré och parmesan
Grilled loin of cod with tomatoes, bacon, garlic fried mussels, Jerusalem artichoke purée and parmesan

Vinförslag
2017 Wild Yeast Chardonnay Springfield Estate, Robertson, Sydafrika 575:-
2016 Clos du Château, Domaine du Château de Meursault, Côte de beaune, Frankrike 850:-

Chokladbrûlée med mint- och chokladglass, päronkräm, päronmarshmallows och myntasmul
Chocolate brûlée with mint- and chocolate ice cream, pear cream, pear marshmallows and mint crumbs

Vinförslag
2015 Moscatel de Setúbal,J.P. Vinhos, Setúbal, Portugal 695:-
S/A Museum Muscat, Yalumba, South Australia, Australien 425:-

Meny Gondolen 555:-

(Gäller till och med 22/5 2019)

Toast Skagen med forellrom
Toast with shrimp in dill mayonnaise with trout roe

Vinförslag
2017 Kamptal Grüner Veltliner, Weingut Loimer, Kamptal, Österrike 495:-
2017 Sancerre Blanc, Pascal Jolivet, Loire, Frankrike 595:-

Grillad och vitvinsbräserad svensk lammbog med vit sparris, svamp, ramslökskapris och örtvelouté
Grilled and white wine braised Swedish shoulder of lamb with white asparagus, mushrooms, pickled ramsonberries and herb velouté

Vinförslag
2015 Gigondas Aux Lieux Dits, Domaine Santa Duc, Rhône, Frankrike 750:-
2016 Emilio Moro, Bodegas Emilio Moro, Ribera Del Duero, Spanien 675:-

Variation på ananas med romglass, kokoskaka och maränger
Variation of pineapple with rum ice cream, coconut cake and meringues

Vinförslag
2017 Riesling Auslese, Schloss Gobelsburg, Wachau, Österrike 525:-
2013 Blue Label 5 Puttonyos, Royal Tokaji Wine Company, Tokaj, Ungern 575:-

Baren

Cocktailbaren ligger ute i själva Gondolen 38 meter över havet och har en makalös utsikt över Stockholm. Här finns 52 sittplatser och utrymme för ytterligare minglande gäster när festlusten sätter in. I Baren turas ett halvdussin av stans bästa bartendrar om att erbjuda goda drinkar, källarsval öl, bra vin eller friska fruktdrinkar.

Se vår drinklista>>>

Matsalen

Matsalen är restaurangens mittpunkt och hjärta, där 120 gäster kan njuta av en hänförande utsikt över staden. I Matsalen erbjuds en klassisk meny kombinerad med modern gastronomi av en personal som ger restaurangen en personlig prägel.

Köket

är restaurangen i restaurangen. Ett vitkaklat rum beläget alldeles bredvid kockar och kallskänkor. Dryga 40 sittplatser inklusive ”långbordet: ett gammalt slagbord med plats för 16 gäster.

Rätter i storlekarna ”smått”, ”mellan” och ”stort”. ”Smått” orkar du äta flera av och ”stort” passar att dela med övriga vid bordet. Dessutom skaldjur och Gondolens klassiker. KÖKET!

Nu kan du också boka KÖKET online under boka bord.

Festvåningar

Festvåningen Redarsalen har plats för 80 personer och kan bokas för särskilda festligheter. För mindre sällskap finns Kungarummet med plats för 30 gäster och med en unik utsikt över Saltsjön och Djurgården.

För att boka våra festvåningar ring 08-641 70 90
eller skicka en förfrågan Klicka här

Onlinebokning – Eriks Gondolen

Lunch
Måndag - Fredag 11.30-14.30
Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet i 75 minuter.

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Fredag 17.00 - 01.00
Lördag 16.00-01.00
Bokningar gjord för middag disponerar bordet i 2,5 timmar.

För sällskap över 8 personer ring restaurangen.

Telefon 08-641 70 90.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restauranginformation och godkänn villkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.

Öppettider

Baren
Måndag 11.30-23.00
Tisdag-Fredag 11.30-01.00
Lördag 16.00-01.00

Lunch
Måndag - Fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Fredag 17.00 - 01.00
Lördag 16.00-01.00

Mötesrummet - Drottning Kristina

De som väljer att åka till Gondolen får ett mötesrum med sensationell utsikt. Du blickar ut över Saltsjön och Mälaren, beroende på vart du vänder dig. En bättre plats för att uppnå helikopterperspektiv i verksamheten är svårt att finna.

Rummet passar så klart utmärkt även till fester, privata middagar eller luncher.

Pris: ex 25% moms
Heldag 9.00 – 17.00, 6700:- Halvdag 9.00 – 12.00 eller 13.00 – 17.00, 5025:- kväll 17.30 – 01.00, 4875:-

Max antal: 24 pers

Utrustning:

Konferensrummet är utrustat med storbildsskärm 65 tum för uppkoppling mot din laptop, bredband (fast och trådlöst), blädderblock, whiteboard, block, pennor, samt fruktkorg och mineralvatten. Givetvis ordnar vi annan utrustning om Ni behöver.

Konferenspaket:

Förmiddagskaffe med smörgås eller kaka Lunchvarmrätt med lättöl eller mineralvatten och kaffe Eftermiddagskaffe med kaka Pris: 280:- ex moms

Skicka en förfrågan Klicka här

Gondolens Gastronomi

Här njuter du av maten, men framför allt lär du dig hur den tillagas. Du får också kunskaper i vinprovning, cocktails och drinkar i vårt gourmetkök högst upp på taket.

I Gastronomin kan vi ta emot upp till 16 personer. Kontakta oss så syr vi ihop dina önskningar i matlagnings- eller vinprovningskonsten.

Skicka en förfrågan Klicka här

Kontakt

Eriks Gondolen – Södermalm
Stadsgården 6, Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-641 70 90

E-post: [email protected]

Företaget

Erik Lallerstedts krögarkarriär började som portier på det berömda hotellet Waldorf Astoria i New York. Åter hemma i Sverige gick han Hasselbackens restaurangskola i Stockholm och fick sedan jobb som chef för Hotell Saga i Borlänge. Efter ett år återvände han till Stockholm som köksmästare på inneklubben Alexandra och därefter på Kabyssen Wasa. Ihop med kockkollegan Urban Standar köpte Erik Lallerstedt 1973 Gerda Johanssons Fisk- och Kräfthandel i Östermalmshallen. 27-årige Erik var för första gången företagare och Gerdas fiskluncher blev snabbt populära.

1980 öppnade Erik Lallerstedt sin första egna restaurang på en ombyggd sandpråm förtöjd vid Strandvägen. Eriks på Strandvägen fick 1984 en av Sveriges första stjärnor i Guide Michelin. En av de imponerade gästerna var mediemagnaten Jan Stenbeck, som övertalade Erik Lallerstedt att starta restaurang i sin fastighet i Gamla Stan.

1986 öppnade Eriks i Gamla stan på Österlånggatan 17 och även denna lyxkrog fick en stjärna i Guide Michelin.

1989 öppnade Eriks Bakficka på Fredrikshovsgatan 4 på Östermalm. Familjen Lallerstedt bodde i närheten och Erik ville göra om den tidigare kvarterskrogen Caesar. Han gjorde till vana att besöka sina båda krogar varje kväll för att hälsa på gästerna.

Erik Lallerstedt var flitigt förekommande i medierna och en av de första tv-kockarna i TV3:s ”Matresan”. Under några år drev han dessutom Tivoli Bar på Gröna Lund.

1994 tog Erik Lallerstedt över Gondolen. Restaurangen invigdes den 15 oktober 1935 av kung Gustav V och drevs av Kooperativa Förbundet. Gondolen blev ett populärt turistmål, där den unika utsikten ibland överglänste maten. Den blev dansrestaurang och kallades ”ett flygande stadshotell”. I slutet av 1980-talet följde flera ägarbyten och efter problem med skatteverk och alkoholtillstånd tvingades Gondolen stänga 1993. Erik Lallerstedt, som kallar Katarinahissen och Gondolen för ”Sveriges Eiffeltorn”, antog utmaningen att rusta upp Gondolen. Hans vision omfattade en matsal som alla har råd med, en kvarterkrog, en bar och en uteservering på taket. Så blev det också, nu kompletterat med Vinbaren, en festvåning och Gastronomin, där mindre sällskap kan lära mer om matlagning och vinprovning.

Dottern Anna Lallerstedt har fått lära sig restauranglivet från grunden, hon har plockat disk, vikt servetter och hjälpt till i kallskänken från barnsben. Men hon valde att utbilda sig till konditor och jobbade på Fredriksbergs choklad i Köpenhamn och Vete-Katten i Stockholm. 1999 tog Anna plats i familjeföretagets styrelse och några år senare tog hon över ansvaret för Bakfickan. 2002 startades Vinbaren som ett samarbete med en extern aktör. Sedan 2004 drivs verksamheten helt av Gondolen i lättillgängliga lokaler i gatuplanet vid Slussen. Verksamheten hade då funnit ett sätt att optimalt utnyttja läge och lokaler. Under åren har Gondolens verksamhet utvecklats och förnyats, utan att ge avkall på grundkonceptet att erbjuda klassisk mat och dryck till rimligt pris. Samtidigt har Anna Lallerstedt axlat ett allt större ansvar för företaget och tog våren 2013 över som chef och styrelseordförande.