English

Eriks Gondolen

Vi vågar påstå att vår restaurang vid Slussen på Södermalm har något för alla. En matsal med bord för 2 till 12 gäster med en hänförande utsikt över Söders takåsar. Den svävande Gondolen med bord för 2 till 6 gäster med utsikt över både Mälaren och Saltsjön. Affärslunch måndag till fredag. Lunch eller middag vid långbordet för upp till 16 gäster i vår bistro Köket. En levande cocktailbar med förstklassiga cocktails, drinkar och skön musik. Det privata Kungarummet med plats för 30 gäster, med utsikt över Skeppsbron, Djurgårdsfärjorna och Skeppsholmen. Den stora Redarsalen som rymmer ända upp till 80 gäster med panorama över Gamla stan och Kastellholmen.

Konferensrummet Drottning Kristina högst uppe på taket med sittande konferensmöjlighet för upp till 24 gäster. Ett extra plus för den stora terrassen i direkt anslutning till konferensrummet.

Välkommen!

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Gondolens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

(17/2-21/2)

Dagens Husman - Homely Fare 145:-

Måndag/Monday
Köttbullar, lingon, pressgurka, kokt potatis, gräddsås
Meatballs, lingonberries, pickled cucumber, boiled potatoes, cream sauce

Tisdag/Tuesday
Stekt strömming, gröna ärtor, dillsmör, rårörda lingon
Fried herring, green peas, dill butter, lingonberries

Onsdag/Wednesday
Helstekt fläskkarré, katrinplommonsås, äpple, rödkål
Fried pork sirloin, prunes sauce, apple, red cabbage

Torsdag/Thursday
Kokt sej, rökt sidfläsk, pepparrot, senapssås
Poached saithe, smoked pork belly, horseradish, mustard sauce

Fredag/Friday
Biff à la Lindström, stekt ägg, persiljesmör, pommes frites
Biff à la Lindström, fried eggs, parsley butter, french fries

Hela veckan/Whole week

Bön- och tomatragû, stekt pumpa, picklat, parmesan 145:-
Bean- and tomato ragout, fried pumpkin, pickled, Parmesan

Svamp, stekt ägg, friterad broccoli, saltad citron, smörsås 175:-
Mushrooms with fried egg, deep fried broccoli, salted lemon, butter sauce

Caesarsallad, grillad kyckling, bakat ägg, Västerbottensost, örtkrutonger 145:-
Caesar salad, grilled chicken, baked egg, Västerbotten- cheese, herb croutons

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli, krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli, croutons

Köttmacka; grillad och bbq-glaserad oxbringa, picklad rödlök, cole slaw och pommes frites 195:-
Steak sandwich; grilled and bbq- glazed brisket of beef, pickled red onion, cole slaw and french fries

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Förrätt
Starter

Bakad kronärtskocka med grönkål, Brillat Savarin, gröna oliver och citron
Baked artichoke with kale, Brillat Savarin, green olives and lemon

eller
or

Toast Skagen med forellrom
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

eller
or

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetroot, egg yolk, horseradish and dijon mustard

Varmrätt
Main course

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

eller
or

Köttmacka; grillad och bbq-glaserad oxbringa, picklad rödlök, cole slaw och pommes
Steak sandwich; grilled and bbq- glazed beef brisket, pickled red onion, cole slaw and french fries

eller
or

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot, dijonsenap och pommes frites
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish, dijon mustard and french fries

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Förrätter - Starters

Bakad kronärtskocka med grönkål, Brillat Savarin, gröna oliver och citron 145:-
Baked artichoke with kale, Brillat Savarin, green olives and lemon

Toast Skagen med forellrom, citron, dill 175:-/195:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Smørrebrød med kycklingleverpastej, portvin, picklade krusbär, bacon och champinjon 165:-
"Smørre"- sandwich with chicken liver pate, port wine, pickled gooseberries, bacon and champignon

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap 170:-
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish and dijon mustard

Varmrätter - Main Courses

Grillad torskrygg med spetskål, rostad mandel, gurka, sotad rotselleri och vitvinssås 295:-
Grilled loin of cod with point cabbage, roasted almond, cucmber, chared celeriac and white wine sauce

Grillad svensk entrecote med bakad schalottenlök, endiv, oliver, vispat tomatsmör och rödvinssås 365:-
Grilled Swedish ribeye with baked shallots, endive, olives, whipped tomato butter and red wine sauce

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot, dijonsenap och pommes frites 275:-
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish, dijon mustard and french fries

Desserter - Desserts

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 145:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass 125:-
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

(24/2-28/2)

Dagens Husman - Homely Fare 145:-

Måndag/Monday
Pannbiff, lök, skysås, stekt ägg
Meat patty, onion, gravy sauce, fried egg

Tisdag/Tuesday
Fisk- och räkfrikassé, ärtor, spetskål, aioli
Fish- and shrimp fricassée, peas, pointed cabbage, aioli

Onsdag/Wednesday
Rimmad och kokt fläskbog, rotmos, senap
Salted and boiled pork shoulder, turnip mash, mustard

Torsdag/Thursday
Bakad kolja, rotsellerikräm, linser, musselbuljong
Baked haddock, celeriac cream, lentils, mussel broth

Fredag/Friday
Rödvinsbrässerad oxkind, champinjoner, bacon, potatispuré
Red wine braised beef cheek, champignons, bacon, potato purée

Hela veckan/Whole week

Pumpa- och majschili, tomat, avokado, koriander 145:-
Pumpkin- and corn chilli, tomato, avocado, coriander

Svamp, stekt ägg, friterad broccoli, saltad citron, smörsås 175:-
Mushrooms with fried egg, deep fried broccoli, salted lemon, butter sauce

Grönsallad, inkokt lax, brysselkål, dillmajonnäs 145:-
Green salad, poached salmon, brussels sprouts, dill mayonnaise

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli, krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli, croutons

Köttmacka; grillad och bbq-glaserad oxbringa, picklad rödlök, cole slaw och pommes frites 195:-
Steak sandwich; grilled and bbq- glazed brisket of beef, pickled red onion, cole slaw and french fries

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Förrätt
Starter

Bakad kronärtskocka med grönkål, Brillat Savarin, gröna oliver och citron
Baked artichoke with kale, Brillat Savarin, green olives and lemon

eller
or

Toast Skagen med forellrom
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

eller
or

Tartar på sotat ytterlår med Västerbottensost, tryffel, selleri och hasselnötter
Charred tartare of boneless beef outside with Västerbotten- cheese, truffles, celery and hazelnuts

Varmrätt
Main course

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

eller
or

Köttmacka; grillad och bbq-glaserad oxbringa, picklad rödlök, cole slaw och pommes
Steak sandwich; grilled and bbq- glazed beef brisket, pickled red onion, cole slaw and french fries

eller
or

Tartar på sotat ytterlår med Västerbottensost, tryffel, selleri, hasselnötter och pommes frites
Charred tartare of boneless beef outside with Västerbotten- cheese, truffles, celery, hazelnuts and french fries

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Förrätter - Starters

Bakad kronärtskocka med grönkål, Brillat Savarin, gröna oliver och citron 145:-
Baked artichoke with kale, Brillat Savarin, green olives and lemon

Toast Skagen med forellrom, citron, dill 175:-/195:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Smørrebrød med kycklingleverpastej, portvin, picklade krusbär, bacon och champinjon 165:-
"Smørre"- sandwich with chicken liver pate, port wine, pickled gooseberries, bacon and champignon

Tartar på sotat ytterlår med Västerbottensost, tryffel, selleri och hasselnötter 170:-
Charred tartare of boneless beef outside with Västerbotten- cheese, truffles, celery and hazelnuts

Varmrätter - Main Courses

Grillad torskrygg med spetskål, rostad mandel, gurka, sotad rotselleri och vitvinssås 295:-
Grilled loin of cod with point cabbage, roasted almond, cucmber, chared celeriac and white wine sauce

Grillad svensk entrecote med bakad schalottenlök, endiv, oliver, vispat tomatsmör och rödvinssås 365:-
Grilled Swedish ribeye with baked shallots, endive, olives, whipped tomato butter and red wine sauce

Tartar på sotat ytterlår med Västerbottensost, tryffel, selleri, hasselnötter och pommes frites 275:-
Charred tartare of boneless beef outside with Västerbotten- cheese, truffles, celery, hazelnuts and french fries

Desserter - Desserts

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 145:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes

Chokladdessert ”Irish coffee” med farinsockerglass, whiskeygelé och grädde 120:-
Chocolate dessert "Irish coffee" with brown sugar ice cream, whiskey jelly and cream

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Bakad kronärtskocka med grönkål, Brillat Savarin, gröna oliver och citron 145:-
Baked artichoke with kale, Brillat Savarin, green olives and lemon

Mussel- och persiljesoppa med eldad kammussla, persiljerot och rökt majonnäs 165:-
Mussel- and parsley soup with charred scallop, parsley root and smoked mayonnaise

Toast Skagen med forellrom 175:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 220:-
Half lobster with horseradish, mayonnaise and lemon

Löjrom från Bottenviken med toast, rödlök, crème fraiche och citron 40gr./255:-
Bleak roe from Bothnia bay with toast, red onion, crème fraiche and lemon

Smørrebrød med kycklingleverpastej, portvin, picklade krusbär, bacon och champinjon 165:-
"Smørre"- sandwich with chicken liver pate, port wine, pickled gooseberries, bacon and champignon

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap 170:-
Blackened and minced tartare of boneless beef outside with capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish and Dijon mustard

Skaldjur - Shellfish

½ Krabba 110:-
½ Crab
Räkor 125:-
Shrimps
Ostron 35:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 595:-

½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, ett halvt ben av Kamtjatkakrabba
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, half leg of Kamtjatka crab

Varmrätter - Main Courses

Svamp med stekt ägg, friterad broccoli, saltad citron, smörsås och tryffel 285:-
Mushrooms with fried egg, deep fried broccoli, salted lemon, butter sauce and truffle

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 275:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Bakad lax med hummercrème, vinägerkokt fläsk, bönor, picklat äpple och blåmusselbuljong 325:-
Baked salmon with lobster cream, vinegar cooked pork, beans, pickled apple and blue mussel broth

Grillad torskrygg med spetskål, rostad mandel, gurka, sotad rotselleri och vitvinssås 345:-
Grilled cod loin with point cabbage, roasted almonds, cucumber, blackened celeriac and white wine sauce

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot, dijonsenap och pommes frites 275:-
Blackened and minced tartare of boneless beef outside with capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish, Dijon mustard and french fries

Bräserad och vinglaserad lammbog med lagrad svensk fårost, rödbetor, bordelaisesås och tryffel 355:-
Braised and wine glazed lamb shoulder with aged Swedish sheep cheese, beets, bordelaise sauce and truffle

Stekt ankbröst med krydd- och citrussky, morotscrème, lufttorkad skinka och brytbönor 335:-
Fried duck breast with spice- and citrus gravy, carrot cream, air-dried ham and haricots verts

Wallenbergare med ärtor, lingon, brynt smör och potatispuré 265:-
"Wallenbergare", veal patties with peas, lingonberrie, browned butter and potato puree

Grillad svensk entrecote med bakad schalottenlök, endiv, oliver, vispat tomatsmör och rödvinssås 365:-
Grilled Swedish ribeye with baked shallots, endive, olives, whipped tomato butter and red wine sauce

Gondolens Säsongsmeny 595:-
Menu of the season

Mussel- och persiljesoppa med eldad kammussla, persiljerot och rökt majonnäs
Mussel- and parsley soup with charred scallop, parsley root and smoked mayonnaise

Stekt ankbröst med krydd- och citrussky, morotscrème, lufttorkad skinka och brytbönor
Fried duck breast with spice- and citrus gravy, carrot cream, air-dried ham and haricots verts

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

Desserter - Desserts

Ost, tryffelhonung, fikonmarmelad och Gondolens knäckebröd; 1 bit 55 kr, 3 bitar 120 kr, 5 bitar 150:-
Cheese, truffle honey, fig marmelade and Gondolens crisp bread; 1, 3 or 5 pieces

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 245:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass 125:-
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 145:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes

Chokladcrème med blodapelsinsorbet, brownie, apelsinchips och olivolja 120:-
Chocolate creme with blood orange sorbet, brownie, orange chips and olive oil

Crème brûlée med bär 115:-
Crème brûlée with berries

Gondolens godisbricka 110:-
The confectioner´s choice of sweets

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Bakad kronärtskocka med grönkål, Brillat Savarin, gröna oliver och citron 145:-
Baked artichoke with kale, Brillat Savarin, green olives and lemon

Mussel- och persiljesoppa med eldad kammussla, persiljerot och rökt majonnäs 165:-
Mussel- and parsley soup with charred scallop, parsley root and smoked mayonnaise

Toast Skagen med forellrom 175:-/ 245:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 220:-
Half lobster with horseradish, mayonnaise and lemon

Löjrom från Bottenviken med toast, rödlök, crème fraiche och citron 40g 265:- /80g 495:-
Bleak roe from Bothnia bay with toast, red onion, crème fraiche and lemon

Smørrebrød med kycklingleverpastej, portvin, picklade krusbär, bacon och champinjon 165:-
"Smørre"- sandwich with chicken liver pate, port wine, pickled gooseberries, bacon and champignon

Tartar på sotat ytterlår med Västerbottensost, tryffel, selleri och hasselnötter 170:-/ 275:-
Blackened tartare of boneless beef outside with Västerbotten- cheese, truffles, celery and hazelnuts

Skaldjur - Shellfish

½ Krabba 110:-
½ Crab
Räkor 125:-
Shrimps
Ostron 35:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 595:-

½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, ett halvt ben av Kamtjatkakrabba
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, half leg of Kamtjatka crab

Varmrätter - Main Courses

Svamp med stekt ägg, friterad broccoli, saltad citron, smörsås och tryffel 285:-
Mushrooms with fried egg, deep fried broccoli, salted lemon, butter sauce and truffle

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 275:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Grillad röding med ceviche på rimmad kammussla, lime, koriander, chilimajonnäs och friterad potatis 325:-
Grilled char with ceviche on salted scallop, lime, coriander, chilli mayonnaise and deep fried potatoes

Smörbakad torskrygg med spetskål, rostad mandel, gurka, sotad rotselleri och vitvinssås 345:-
Butter-baked cod loin with point cabbage, roasted almonds, cucumber, blackened celeriac and white wine sauce

Bräserad och vinglaserad lammbog med lagrad svensk fårost, rödbetor, bordelaisesås och tryffel 355:-
Braised and wine glazed lamb shoulder with aged Swedish sheep cheese, beets, bordelaise sauce and truffle

Stekt ankbröst med krydd- och citrussky, morotscrème, lufttorkad skinka och brytbönor 335:-
Fried duck breast with spice- and citrus gravy, carrot cream, air-dried ham and haricots verts

Wallenbergare med ärtor, lingon, brynt smör och potatispuré 265:-
"Wallenbergare", veal patties with peas, lingonberrie, browned butter and potato puree

Grillad svensk entrecote med bakad schalottenlök, endiv, oliver, vispat tomatsmör och rödvinssås 365:-
Grilled Swedish ribeye with baked shallots, endive, olives, whipped tomato butter and red wine sauce

Gondolens Säsongsmeny 595:-
Menu of the season

Mussel- och persiljesoppa med eldad kammussla, persiljerot och rökt majonnäs
Mussel- and parsley soup with charred scallop, parsley root and smoked mayonnaise

Stekt ankbröst med krydd- och citrussky, morotscrème, lufttorkad skinka och brytbönor
Fried duck breast with spice- and citrus gravy, carrot cream, air-dried ham and haricots verts

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

Desserter - Desserts

Ost, tryffelhonung, fikonmarmelad och Gondolens knäckebröd; 1 bit 55 kr, 3 bitar 120 kr, 5 bitar 150:-
Cheese, truffle honey, fig marmelade and Gondolens crisp bread; 1, 3 or 5 pieces

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 245:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass 125:-
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 145:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes

Chokladdessert "Irish coffee" med farinsockerglass, whiskeygelé och grädde 120:-
Chocolate dessert "Irish coffee" with brown sugar ice cream, whiskey jelly and cream

Crème brûlée med bär 115:-
Crème brûlée with berries

Gondolens godisbricka 110:-
The confectioner´s choice of sweets

Snacks

Grönsallad 55:-
Green salad

Marinerade oliver 45:-
Marinated olives

Mandelpotatischips 45:-
Almond potato chips

Pommes frites med aioli 55:-
French fries with aioli

Friterad broccoli, hummerkräm 55:-
Deep fried broccoli, lobster creme

Rödbetor 95:-
med lagrad svensk fårost, brynt smör
Beetroot with aged Swedish sheep cheese, browned butter

Kvällens chark 95:-
Charcuteries

Förrätter-Starters

Bakad kronärtskocka 125:-
grönkål, Brillat Savarin, gröna oliver
Baked artichoke, kale, Brillat Savarin, green olives

Toast Skagen 165:-
forellrom, citron
Shrimp mayonnaise, buttered toast, trout roe, lemon

Löjrom från Bottenviken 130:-
rödlök, crème fraiche, potatischips, krasse
Bleak roe from Botnian bay, red onion, crème fraiche, potato chips, cress

Mussel- och persiljesoppa 145:-
eldad kammussla, persiljerot, rökt majonnäs
Mussel- and parsley soup, charred scallop, parsley root, smoked mayonnaise

Smörrebröd 135:-
kycklingleverpastej, portvin, picklade krusbär, bacon, champinjon
"Smörre"- sandwich, chicken liver pate, port wine, pickled gooseberries, bacon, champignon

Sotad och mald tartar på ytterlår 145:-
kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot, dijonsenap
Blackened and minced tartare of boneless beef outside, capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish, Dijon mustard

Varmrätter-Main courses

Svamp med stekt ägg 255:-
friterad broccoli, saltad citron, smörsås, vintertryffel
Muchroom with fried egg, deep fried broccoli, salted lemon, butter sauce, winter truffle

Bakad lax 265:-
hummercréme, vinägerkokt fläsk, bönor, picklat äpple, blåmusselbuljong
Baked salmon, lobster creme, vinegar boiled pork, beans, pickled apple, mussel broth

Sotad och mald tartar på ytterlår 245:-
kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot, dijonsenap, pommes frites
Blackened and minced tartare of boneless beef outside, capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish, Dijon mustard, french fries

Stekt ankbröst 295:-
krydd- och citrussky, morotscrème, lufttorkad skinka, brytbönor
Fried duck breast, spice- and citrus gravy, carrot cream, air-dried ham, haricots verts

Bräserad och vinglaserad lammbog 295:-
lagrad svensk fårost, rödbetor, bordelaisesås, tryffel
Braised and wine glazed lamb shoulder, aged Swedish sheep cheese, beets, bordelaise sauce, truffle

Att dela-To share

tillagning ca 40 min
preparing time 40 min

Svensk entrecôte (500g) 595:-
Swedish rib eye

Grillad torskrygg (350g) 495:-
Grilled cod loin

Serveras med: Spetskål, rostad mandel, gurka, rotsellerikräm, smörsås
Served with: Point cabbage, roasted almonds, cucumbers, celeriac cream, butter sauce

eller/or

Bakad schalottenlök, endiv, oliver, vispat tomatsmör, friterad potatis, rödvinssås
Baked shallots, endive, olives, whipped tomato butter, deep fried potatoes, red wine sauce

Gondolens klassiker

Räkmackan 165:-
Shrimpsandwich

Fisk- och skaldjursgrytan 260:-
Fish- and shellfish casserole

Wallenbergaren 265:-
The "Wallenbergare"

Köttmackan 195:-
Steak sandwich

Kvällens husman 155:-
Tonights homely dish

Skaldjur-Shellfish

Ostron 35:-/st
Oysters

Halv krabba 110:-
Half a crab

Räkor 125:-
Shrimps

Halv hummer 220:-
Half a lobster

Skaldjursplateau 595:-
Shellfish plateau

Desserter-Desserts

Franska ostar, 3 bitar 120:-
French cheeses, 3 varieties

Tarte tatin 2–3 personer 245:-
vaniljglass
Tarte tatin 2-3 persons with vanilla ice cream

Chokladcrème 120:-
blodapelsinsorbet, brownie, apelsinchips, olivolja
Chocolate creme, blood orange sorbet, brownie, orange chips, olive oil

Hjortron 145:-
vaniljglass, mandelflarn
Cloudberries, vanilla ice cream, almond chavings

Semla à la Gondolen 120:-
brioche, mandel, kardemummaglass
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond, cardamom ice cream

Gondolens godisbricka 110:-
The confectioner´s choice of sweets

Crème brûlée 115:-
Crème brûlée

Chokladtryffel 30:-
Chocolat trouffle

Snacks

Grönsallad 55:-
Green salad

Marinerade oliver 45:-
Marinated olives

Mandelpotatischips 45:-
Almond potato chips

Pommes frites med aioli 55:-
French fries with aioli

Friterad broccoli, hummerkräm 55:-
Deep fried broccoli, lobster creme

Rödbetor 95:-
med lagrad svensk fårost, brynt smör
Beetroot with aged Swedish sheep cheese, browned butter

Kvällens chark 95:-
Charcuteries

Förrätter-Starters

Bakad kronärtskocka 125:-
grönkål, Brillat Savarin, gröna oliver
Baked artichoke, kale, Brillat Savarin, green olives

Toast Skagen 165:-/ 235:-
forellrom, citron
Shrimp mayonnaise, buttered toast, trout roe, lemon

Löjrom från Bottenviken 130:-
rödlök, crème fraiche, potatischips, krasse
Bleak roe from Botnian bay, red onion, crème fraiche, potato chips, cress

Mussel- och persiljesoppa 145:-
eldad kammussla, persiljerot, rökt majonnäs
Mussel- and parsley soup, charred scallop, parsley root, smoked mayonnaise

Smörrebröd 135:-
kycklingleverpastej, portvin, picklade krusbär, bacon, champinjon
"Smörre"- sandwich, chicken liver pate, port wine, pickled gooseberries, bacon, champignon

Tartar på sotat ytterlår 145:-/ 245:-
Västerbottensost, tryffel, selleri, hasselnötter
Blackened tartare of boneless beef outside, Västerbotten- cheese, truffles, celery, hazelnuts

Varmrätter-Main courses

Svamp med stekt ägg 255:-
friterad broccoli, saltad citron, smörsås, vintertryffel
Muchroom with fried egg, deep fried broccoli, salted lemon, butter sauce, winter truffle

Bakad lax 265:-
hummercréme, vinägerkokt fläsk, bönor, picklat äpple, blåmusselbuljong
Baked salmon, lobster creme, vinegar boiled pork, beans, pickled apple, mussel broth

Stekt ankbröst 295:-
krydd- och citrussky, morotscrème, lufttorkad skinka, brytbönor
Fried duck breast, spice- and citrus gravy, carrot cream, air-dried ham, haricots verts

Bräserad och vinglaserad lammbog 295:-
lagrad svensk fårost, rödbetor, bordelaisesås, tryffel
Braised and wine glazed lamb shoulder, aged Swedish sheep cheese, beets, bordelaise sauce, truffle

Att dela-To share

tillagning ca 40 min
preparing time 40 min

Svensk entrecôte (500g) 595:-
Swedish rib eye

Grillad torskrygg (350g) 495:-
Grilled cod loin

Serveras med: Spetskål, rostad mandel, gurka, rotsellerikräm, smörsås
Served with: Point cabbage, roasted almonds, cucumbers, celeriac cream, butter sauce

eller/or

Bakad schalottenlök, endiv, oliver, vispat tomatsmör, friterad potatis, rödvinssås
Baked shallots, endive, olives, whipped tomato butter, deep fried potatoes, red wine sauce

Gondolens klassiker

Räkmackan 165:-
Shrimpsandwich

Fisk- och skaldjursgrytan 260:-
Fish- and shellfish casserole

Wallenbergaren 265:-
The "Wallenbergare"

Köttmackan 195:-
Steak sandwich

Kvällens husman 155:-
Tonights homely dish

Skaldjur-Shellfish

Ostron 35:-/st
Oysters

Halv krabba 110:-
Half a crab

Räkor 125:-
Shrimps

Halv hummer 220:-
Half a lobster

Skaldjursplateau 595:-
Shellfish plateau

Desserter-Desserts

Franska ostar, 3 bitar 120:-
French cheeses, 3 varieties

Tarte tatin 2–3 personer 245:-
vaniljglass
Tarte tatin 2-3 persons with vanilla ice cream

Chokladdessert "Irish coffee" 120:-
farinsockerglass, whiskeygelé, grädde
Chocolate dessert "Irish coffee", brown sugar ice cream, whiskey jelly, cream

Hjortron 145:-
vaniljglass, mandelflarn
Cloudberries, vanilla ice cream, almond chavings

Semla à la Gondolen 120:-
brioche, mandel, kardemummaglass
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond, cardamom ice cream

Gondolens godisbricka 110:-
The confectioner´s choice of sweets

Crème brûlée 115:-
Crème brûlée

Chokladtryffel 30:-
Chocolat trouffle

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.
These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 585:-

(Gäller till och med 8/4 2020)

Mussel- och persiljesoppa med eldad kammussla, persiljerot och rökt majonnäs
Mussel- and parsley soup with charred scallop, parsley root and smoked mayonnaise

Vinförslag
2017 Life from Stone Sauvignon Blanc, Springfield Estate, Robertson, Sydafrika 550:-
2015 Pouilly Fuissé Tête de Cru, Château Fuissé, Maconnais, Frankrike 755:-

Stekt ankbröst med krydd- och citrussky, morotscrème, lufttorkad skinka och brytbönor
Fried duck breast with spice- and citrus gravy, carrot cream, air-dried ham and haricots verts

Vinförslag
2016 Langhe Nebbiolo A Mont, Paolo Conterno, Piemonte, Italien 560:-
2014 Willamette Valley Pinot Noir, J. Christopher, Oregon, USA 775:-

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

Vinförslag
Ca’ Rugate 2015 La Perlara Recioto di Soave 50 cl 650:-
2016 Les Pins, Château Tirecul la Gravière, Monbazillac, Frankrike 625:-

Gondolens redarmeny 610:-

(Gäller till och med 26/2 2020)

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap
Blackened and minced tartare of boneless beef outside with capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish and Dijon mustard

Vinförslag
2016 Dolcetto Bric del Salto, Sottimano, Piemonte, Italien 495:-
2016 Vinum Optimum Pinot Noir, Rabl, Kamptal, Österrike 545:-

Bakad lax med hummercrème, vinägerkokt fläsk, bönor, picklat äpple och blåmusselbuljong
Baked salmon with lobster cream, vinegar cooked pork, beans, pickled apple and blue mussel broth

Vinförslag
2017 Wild Yeast Chardonnay Springfield Estate, Robertson, Sydafrika 575:-
2016 Karia Chardonnay Stag’s Leap Wine Cellar, Napa Valley, USA 795:-

Chokladcrème med blodapelsinsorbet, brownie, apelsinchips och olivolja
Chocolate creme with blood orange sorbet, brownie, orange chips and olive oil

Vinförslag
2015 Moscatel de Setúbal, J.P. Vinhos, Setúbal, Portugal 70 cl 790:-
S/A Antique Muscat, Yalumba, South Australia, Australien 37,5 cl 520:-

Meny Gondolen 555:-

(Gäller till och med 18/3 2020)

Toast Skagen med forellrom
Toast with shrimp in dill mayonnaise with trout roe

Vinförslag
2017 Weingut Sattlerhof Südsteiermark Sauvignon Blanc, Südsteiermark, Österrike 520:-
2018 Sauvignon Blanc, Mud House, Marlborough, Nya zealand 540:-

Bräserad och vinglaserad lammbog med lagrad svensk fårost, rödbetor, bordelaisesås och tryffel
Braised and wine glazed lamb shoulder with aged Swedish sheep cheese, beets, bordelaise sauce and truffle

Vinförslag
2015 Gigondas Aux Lieux Dits, Domaine Santa Duc, Rhône, Frankrike 750:-
2017 Emilio Moro, Bodegas Emilio Moro, Ribera Del Duero, Spanien 675:-

Crème brûlée med bär
Crème brûlée with berries

Vinförslag
2017 Riesling Auslese, Schloss Gobelsburg, Wachau, Österrike 37,5 cl 540:-
2013 Blue Label 5 Puttonyos, Royal Tokaji Wine Company, Tokaj, Ungern 50 cl 620:-

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.
These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 585:-

(Gäller till och med 8/4 2020)

Mussel- och persiljesoppa med eldad kammussla, persiljerot och rökt majonnäs
Mussel- and parsley soup with charred scallop, parsley root and smoked mayonnaise

Vinförslag
2017 Life from Stone Sauvignon Blanc, Springfield Estate, Robertson, Sydafrika 550:-
2015 Pouilly Fuissé Tête de Cru, Château Fuissé, Maconnais, Frankrike 755:-

Stekt ankbröst med krydd- och citrussky, morotscrème, lufttorkad skinka och brytbönor
Fried duck breast with spice- and citrus gravy, carrot cream, air-dried ham and haricots verts

Vinförslag
2016 Langhe Nebbiolo A Mont, Paolo Conterno, Piemonte, Italien 560:-
2014 Willamette Valley Pinot Noir, J. Christopher, Oregon, USA 775:-

Semla à la Gondolen; brioche, mandel och kardemummaglass
Swedish cream bun à la Gondolen; brioche, almond and cardamom ice cream

Vinförslag
Ca’ Rugate 2015 La Perlara Recioto di Soave 50 cl 650:-
2016 Les Pins, Château Tirecul la Gravière, Monbazillac, Frankrike 625:-

Gondolens redarmeny 610:-

(Gäller till och med 29/4 2020)

Tartar på sotat ytterlår med Västerbottensost, tryffel, selleri och hasselnötter
Blackened tartare of boneless beef outside with Västerbotten- cheese, truffles, celery and hazelnuts

Vinförslag
2016 Dolcetto Bric del Salto, Sottimano, Piemonte, Italien 495:-
2016 Vinum Optimum Pinot Noir, Rabl, Kamptal, Österrike 545:-

Grillad röding med ceviche på rimmad kammussla, lime, koriander, chilimajonnäs och friterad potatis
Grilled char with ceviche on salted scallop, lime, coriander, chilli mayonnaise and deep fried potatoes

Vinförslag
2017 Wild Yeast Chardonnay Springfield Estate, Robertson, Sydafrika 575:-
2016 Karia Chardonnay Stag’s Leap Wine Cellar, Napa Valley, USA 795:-

Chokladdessert "Irish coffee" med farinsockerglass, whiskeygelé och grädde
Chocolate dessert "Irish coffee" with brown sugar ice cream, whiskey jelly and cream

Vinförslag
2015 Moscatel de Setúbal, J.P. Vinhos, Setúbal, Portugal 70 cl 790:-
S/A Antique Muscat, Yalumba, South Australia, Australien 37,5 cl 520:-

Meny Gondolen 555:-

(Gäller till och med 18/3 2020)

Toast Skagen med forellrom
Toast with shrimp in dill mayonnaise with trout roe

Vinförslag
2017 Weingut Sattlerhof Südsteiermark Sauvignon Blanc, Südsteiermark, Österrike 520:-
2018 Sauvignon Blanc, Mud House, Marlborough, Nya zealand 540:-

Bräserad och vinglaserad lammbog med lagrad svensk fårost, rödbetor, bordelaisesås och tryffel
Braised and wine glazed lamb shoulder with aged Swedish sheep cheese, beets, bordelaise sauce and truffle

Vinförslag
2015 Gigondas Aux Lieux Dits, Domaine Santa Duc, Rhône, Frankrike 750:-
2017 Emilio Moro, Bodegas Emilio Moro, Ribera Del Duero, Spanien 675:-

Crème brûlée med bär
Crème brûlée with berries

Vinförslag
2017 Riesling Auslese, Schloss Gobelsburg, Wachau, Österrike 37,5 cl 540:-
2013 Blue Label 5 Puttonyos, Royal Tokaji Wine Company, Tokaj, Ungern 50 cl 620:-

Baren

Cocktailbaren ligger ute i själva Gondolen 38 meter över havet och har en makalös utsikt över Stockholm. Här finns 52 sittplatser och utrymme för ytterligare minglande gäster när festlusten sätter in. I Baren turas ett halvdussin av stans bästa bartendrar om att erbjuda goda drinkar, källarsval öl, bra vin eller friska fruktdrinkar.

Se vår drinklista>>>

Matsalen

Matsalen är restaurangens mittpunkt och hjärta, där 120 gäster kan njuta av en hänförande utsikt Söders takåsar, stadshuset och Mälaren. I Matsalen erbjuds en klassisk meny kombinerad med modern gastronomi av en personal som ger restaurangen en personlig prägel.
Boka bord>>>

Köket

är restaurangen i restaurangen. Ett vitkaklat rum beläget alldeles bredvid kockar och kallskänkor. Dryga 40 sittplatser inklusive ”långbordet: ett gammalt slagbord med plats för 16 gäster.

Rätter i storlekarna ”smått”, ”mellan” och ”stort”. ”Smått” orkar du äta flera av och ”stort” passar att dela med övriga vid bordet. Dessutom skaldjur och Gondolens klassiker. KÖKET!

Nu kan du också boka KÖKET online under boka bord.

Festvåningar

Festvåningen Redarsalen har plats för 80 personer och har panoramautsikt över Gamla stan och Stockholms inlopp.

För mindre sällskap finns Kungarummet med plats för 30 gäster och med en unik utsikt över Saltsjön och Skeppsholmen.

Drottning Kristina vårt rum högst upp på taket, plan 12. Där kan du sitta upp till 36 personer för lunch eller middag. Det går också bra att boka rummet för mingel, cocktails, fester med buffé. Då kan vi ta emot upp till 60 personer beroende på tillställning.

För att boka våra festvåningar ring 08-641 70 90
eller skicka en förfrågan Klicka här

TAKET...

TAKET är vår sommarrestaurang och bar som ligger precis där; på TAKET, en trappa upp från Eriks Gondolen och 33 meter ovanför slussen. Med vidunderlig utsikt ut över Stadshuset, Gamla Stan, Gröna Lund, Saltsjön, Mälaren, Stomatolskylten och det spännande Slussenbygget.

Vi har stängt för säsongen och öppnar åter upp i slutet av maj 2020.

Vi vill tacka alla våra trogna gäster för i år och hoppas på ett återseende nästa vår.

Det finns fortfarande möjlighet att gå upp på vårt tak och ta del av vår fantastiska utsikt.

Onlinebokning – Eriks Gondolen

Lunch
Måndag - Fredag 11.30-14.30
Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet i 75 minuter.

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Lördag 17.00 -01.00
Bokningar gjorda för middag disponerar bordet i två och en halvtimme.

För sällskap över 12 personer ring restaurangen.

Vi lägger ut online-bokningar två månader i förväg.

Telefon 08-641 70 90.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restauranginformation och godkänn villkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.

Öppettider

Baren
Måndag 11.30 - 23.00
Tisdag - Fredag 11.30 - 01.00
Lördag 16.00 - 01.00

Matsalen
Lunch
Måndag - Fredag 11.30 - 14.30

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Fredag 17.00 - 01.00
Lördag 16.00 - 01.00

Mötesrummet - Drottning Kristina

De som väljer att åka till Gondolen får ett mötesrum med sensationell utsikt. Du blickar ut över Saltsjön och Mälaren, beroende på vart du vänder dig. En bättre plats för att uppnå helikopterperspektiv i verksamheten är svårt att finna.

Rummet passar så klart utmärkt även till fester, privata middagar, mingel, cocktails eller luncher. I direkt anslutning till rummet finns ett eget kök.

Pris: ex 25% moms
Heldag 9.00 – 17.00, 6700:- Halvdag 9.00 – 12.00 eller 13.00 – 17.00, 5025:- kväll 17.30 – 01.00, 4875:-

Max antal: 24 pers

Utrustning:

Konferensrummet är utrustat med storbildsskärm 65 tum för uppkoppling mot din laptop, bredband (fast och trådlöst), blädderblock, whiteboard, block, pennor, samt fruktkorg och mineralvatten. Givetvis ordnar vi annan utrustning om Ni behöver.

Konferenspaket:

Förmiddagskaffe med smörgås eller kaka Lunchvarmrätt med lättöl eller mineralvatten och kaffe Eftermiddagskaffe med kaka Pris: 280:- ex moms

Skicka en förfrågan Klicka här

Kontakt

Eriks Gondolen – Södermalm
Stadsgården 6, Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-641 70 90

E-post: [email protected]