English

Eriks Gondolen

Vi vågar påstå att vår restaurang vid Slussen på Södermalm har något för alla. En matsal med bord för 2 till 12 gäster med en hänförande utsikt över Söders takåsar. Den svävande Gondolen med bord för 2 till 6 gäster med utsikt över både Mälaren och Saltsjön. Affärslunch måndag till fredag. Lunch eller middag vid långbordet för upp till 16 gäster i vår bistro Köket. En levande cocktailbar med förstklassiga cocktails, drinkar och skön musik. Det privata Kungarummet med plats för 30 gäster, med utsikt över Skeppsbron, Djurgårdsfärjorna och Skeppsholmen. Den stora Redarsalen som rymmer ända upp till 80 gäster med panorama över Gamla stan och Kastellholmen.

Konferensrummet Drottning Kristina högst uppe på taket med sittande konferensmöjlighet för upp till 24 gäster. Ett extra plus för den stora terrassen i direkt anslutning till konferensrummet. Gondolens Gastronomi med matlagningskurser och vinprovningar för upp till 16 gäster.
Och just nu Slussenbygget från första parkett. En ny utsikt varje dag.

Välkommen!

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Gondolens nyhetsbrev och få uppdateringar kring våra nyheter och luncherbjudanden.





Tack för att du anmälde dig till nyhetsbrevet!

(11/11-15/11)

Dagens Husman - Homely Fare 145:-

Måndag/Monday
Blodpudding, stekt fläsk, lingon
Black pudding, fried pork, lingonberry

Tisdag/Tuesday
Grillad sej, ägg, räkor, pepparrot
Grilled saithe, egg, shrimps, horseradish

Onsdag/Wednesday
Pannbiff, rödbetor, getost
Salisbury steak, beets, goat cheese

Torsdag/Thursday
Fish ´n´ chips, remouladsås, ärtor
Fish ´n´ chips, remoulade sauce, peas

Fredag/Friday
Grillad flankstek, marinerade grönsaker, dragonmajonnäs
Grilled flank steak, marinated vegetables, tarragon mayonnaise

Hela veckan/Whole week

Grönsaksfylld kåldolme, mungbönor, sotad svartrot, picklad kålrabbi 145:-
Vegetable stuffed cabbage roll, mung beans, blackened salsify, pickled kohlrabi

Jordärtskockor, stekt svamp, syltad tomat, smörsås 175:-
Jerusalem artichokes, fried mushroom, pickled tomato, butter sauce

Grönsallad, varmrökt lax, äpple, nakenhavre, örtsås 145:-
Green salad, hot smoked salmon, apple, naked oats, herb sauce

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli, krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli, croutons

Köttmacka; grillad och bbq-glaserad oxbringa, picklad rödlök, cole slaw och pommes frites 195:-
Steak sandwich; grilled and bbq- glazed brisket of beef, pickled red onion, cole slaw and french fries

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Förrätt
Starter

Långtidsbakade rödbetor med parmesan, grillad hjärtsallad, syrad lök och rostad mandel
Slow cooked beetroots with parmesan, grilled gem salad, souered onion and roasted almond

eller
or

Toast Skagen med forellrom
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

eller
or

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish and dijon mustard

Varmrätt
Main course

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

eller
or

Köttmacka; grillad och bbq-glaserad oxbringa, picklad rödlök, cole slaw och pommes
Steak sandwich; grilled and bbq- glazed beef brisket, pickled red onion, cole slaw and french fries

eller
or

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish and dijon mustard

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Förrätter - Starters

Långtidsbakade rödbetor med parmesan, grillad hjärtsallad, syrad lök och rostad mandel 145:-
Slow cooked beetroots with parmesan, grilled gem salad, souered onion and roasted almond

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 220:-
Half a lobster with horseradish, mayonnaise and lemon

Toast Skagen med forellrom, citron, dill 175:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap 175:-
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish and dijon mustard

Varmrätter - Main Courses

Bakad röding med kronärtskocka, rökt sidfläsk, picklad tomat, mandel, parmesan och brynt smör 295:-
Baked char with artichoke, smoked pork belly, pickled tomato, almond, parmesan and browned butter

Grillad entrecote med tomater, hasselnötsvinägrett, rostad vitlökskräm och friterad brysselkål 365:-
Grilled entrecote with tomatos, hazelnut vinaigrette, roasted garlic creme and deep fried brussel sprouts

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap 245:-
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish and dijon mustard

Desserter - Desserts

Kaffeglass och passionsfruktscurd med farinkaka och konjaksgelé 125:-
Coffee ice cream and passion fruit curd with caramel sponge cake and cognac jelly

Chokladcrème med blodapelsinsorbet, brownie, apelsinchips och olivolja 120:-
Chocolate creme with blood orange sorbet, brownie, orange chips and olive oil

(18/11-22/11)

Dagens Husman - Homely Fare 145:-

Måndag/Monday
Grillad fläskkarré, katrinplommon, rödkål
Grilled pork loin, prunes, red cabbage

Tisdag/Tuesday
Bakad kolja, broccoli, grillad gurka, smörsås
Baked haddock, broccoli, grilled cucumber, butter sauce

Onsdag/Wednesday
Confiterat kycklinglår, rödbetor, senapssås
Confit of chicken thighs, beets, mustard sauce

Torsdag/Thursday
Fisk- och böncurry, blomkål, mandel, koriander
Fish- and bean curry, cauliflower, almond, coriander

Fredag/Friday
Rostbiff, fänkål- och spenatsallad, kroketter, remouladsås
Roast beef, fennel- and spinach salad, croquettes, remoulade sauce

Hela veckan/Whole week

Rökt rotselleri, pumpa, hasselnöts-dukkah, stekt äpple 145:-
Smoked celeriac, pumpkin, hazelnut dukkah, fried apple

Jordärtskockor, stekt svamp, syltad tomat, smörsås 175:-
Jerusalem artichokes, fried mushroom, pickled tomato, butter sauce

Friterad ost, grönsallad, vita bönor, harissabakade morötter 145:-
Deep fried cheese, green salad, white beans, harissa baked carrots

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli, krutonger 195:-
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli, croutons

Köttmacka; grillad och bbq-glaserad oxbringa, picklad rödlök, cole slaw och pommes frites 195:-
Steak sandwich; grilled and bbq- glazed brisket of beef, pickled red onion, cole slaw and french fries

Lallerstedts Redarlunch 395:-
Lallerstedt's Ship owner's Lunch

Förrätt
Starter

Långtidsbakade rödbetor med parmesan, grillad hjärtsallad, syrad lök och rostad mandel
Slow cooked beetroots with parmesan, grilled gem salad, souered onion and roasted almond

eller
or

Toast Skagen med forellrom
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

eller
or

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish and dijon mustard

Varmrätt
Main course

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger
Gondolens fish and shellfish casserole with aioli and croutons

eller
or

Köttmacka; grillad och bbq-glaserad oxbringa, picklad rödlök, cole slaw och pommes
Steak sandwich; grilled and bbq- glazed beef brisket, pickled red onion, cole slaw and french fries

eller
or

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish and dijon mustard

Kaffe & Bakverk
Coffee and pastry

Inklusive 1 gl vin rött/vitt

Förrätter - Starters

Långtidsbakade rödbetor med parmesan, grillad hjärtsallad, syrad lök och rostad mandel 145:-
Slow cooked beetroots with parmesan, grilled gem salad, souered onion and roasted almond

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 220:-
Half a lobster with horseradish, mayonnaise and lemon

Toast Skagen med forellrom, citron, dill 175:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap 175:-
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish and dijon mustard

Varmrätter - Main Courses

Bakad röding med kronärtskocka, rökt sidfläsk, picklad tomat, mandel, parmesan och brynt smör 295:-
Baked char with artichoke, smoked pork belly, pickled tomato, almond, parmesan and browned butter

Grillad entrecote med tomater, hasselnötsvinägrett, rostad vitlökskräm och friterad brysselkål 365:-
Grilled entrecote with tomatos, hazelnut vinaigrette, roasted garlic creme and deep fried brussel sprouts

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, cornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap samt pommes frites 245:-
Chared and minced tartar of boneless beef outside with capers, cornichons, beetrot, egg yolk, horseradish and dijon mustard and french fries

Desserter - Desserts

Kaffeglass och passionsfruktscurd med farinkaka och konjaksgelé 125:-
Coffee ice cream and passion fruit curd with caramel sponge cake and cognac jelly

Chokladcrème med blodapelsinsorbet, brownie, apelsinchips och olivolja 120:-
Chocolate creme with blood orange sorbet, brownie, orange chips and olive oil

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Långtidsbakade rödbetor med parmesan, grillad hjärtsallad, syrad lök och rostad mandel 145:-
Slow cooked beetroot with parmesan, grilled gem salad, pickled onions and roasted almonds

Toast Skagen med forellrom 175:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Löjrom från Bottenviken med toast, rödlök, crème fraiche och citron 40gr./255:-
Bleak roe from Bothnia bay with toast, red onion, crème fraiche and lemon

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 220:-
Half lobster with horseradish, mayonnaise and lemon

Hummersoppa med gravad gös, äpple- och konjakscrème, blekselleri och morot 165:-
Lobster soup with cured pike-perch, apple and brandy cream, celery and carrot

Tuppleverpastej smaksatt med madeira och portvin, brioche, saltgurka, steklök och pumpa 165:-
Liver pate of rooster seasoned with madeira- and port wine, brioche, cured cucumber, onion and pumpkin

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap 170:-
Blackened and minced tartare of boneless beef outside with capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish and Dijon mustard

Skaldjur - Shellfish
½ Krabba 110:-
½ Crab
Räkor 125:-
Shrimps
Ostron 35:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 595:-
½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, ett halvt ben av Kamtjatkakrabba
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, half leg of Kamtjatka crab

Varmrätter - Main Courses

Jordärtskockor med stekt svamp, tryffel, syltad grön tomat och krasse 285:-
Jerusalem artichokes with fried mushrooms, trouffle, pickled green tomato and cress

Grillad torskrygg och bläckfisk med vinkokt endiv, saltbakad silverlök och dragon- och dijonsenapssås 360:-
Grilled cod loin and squid with wine-cooked endive, salt-baked silver onion tarragon- and Dijon mustard sauce

Bakad röding med kronärtskocka, rökt sidfläsk, picklad tomat, mandel, parmesan och brynt smör 325:-
Baked char with artichoke, smoked pork belly, pickled tomato, almond, parmesan and browned butter

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 275:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Grillad entrecote med tomater, hasselnötsvinägrett, rostad vitlökskräm och friterad brysselkål 365:-
Grilled ribeye with tomatoes, hazelnut vinaigrette, roasted garlic cream and deep fried Brussels sprouts

Rådjursstek och ölkokt lägg med vitkål, jordärtskocka, inkokt lök och portersmörsås 355:-
Roast of venison and beer boiled shank with white cabbage, Jerusalem artichoke, soused onion and porter butter sauce

Bräserad och vinglaserad lammbog med svamp, rostad pumpakräm, purjolök och rosmarinsky 325:-
Braised and wine glazed lamb shoulder with mushroom, roasted pumpkin creme, leek and rosemary gravy

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot, dijonsenap och pommes frites 275:-
Blackened and minced tartare of boneless beef outside with capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish, Dijon mustard and french fries

Gondolens Säsongsmeny 595:-
Menu of the season

Hummersoppa med gravad gös, äpple- och konjakscrème, blekselleri och morot
Lobster soup with cured pike-perch, apple and brandy cream, celery and carrot

Rådjursstek och ölkokt lägg med vitkål, jordärtskocka, inkokt lök och portersmörsås
Roast of venison and beer boiled shank with white cabbage, Jerusalem artichoke, soused onion and porter butter sauce

Kaffeglass och passionsfruktscurd med farinkaka och konjaksgelé
Coffee ice cream and passion fruit curd with caramel sponge cake and cognac jelly

Desserter - Desserts
Ost, tryffelhonung, fikonmarmelad och Gondolens knäckebröd; 1 bit 55 kr, 3 bitar 120 kr, 5bitar 150:-
Cheese, truffle honey, fig marmelade and Gondolens crisp bread; 1, 3 or 5 pieces

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 245:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 145:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes

Kaffeglass och passionsfruktscurd med farinkaka och konjaksgelé 125:-
Coffee ice cream and passion fruit curd with caramel sponge cake and cognac jelly

Chokladcrème med blodapelsinsorbet, brownie, apelsinchips och olivolja 120:-
Chocolate creme with blood orange sorbet, brownie, orange chips and olive oil

Färskostmousse med blåbärssorbet, blåbärstryffel, madeleinekaka och havresmul 120:-
Creamcheese mousse with blueberry sorbet, blueberry truffle, "madeleine" cake and oat crunch

Crème brûlée med bär 115:-
Crème brûlée with berries

A la Carte

För förbeställning till 8 personer eller fler, välj från menyförslagen

Förrätter - Starters

Långtidsbakade rödbetor med parmesan, grillad hjärtsallad, syrad lök och rostad mandel 145:-
Slow cooked beetroot with parmesan, grilled gem salad, pickled onions and roasted almonds

Toast Skagen med forellrom 175:-
Shrimp mayonnaise with buttered toast and trout roe

Löjrom från Bottenviken med toast, rödlök, crème fraiche och citron 40gr./255:-
Bleak roe from Bothnia bay with toast, red onion, crème fraiche and lemon

Halv hummer med pepparrot, majonnäs och citron 220:-
Half lobster with horseradish, mayonnaise and lemon

Hummersoppa med gravad gös, äpple- och konjakscrème, blekselleri och morot 165:-
Lobster soup with cured pike-perch, apple and brandy cream, celery and carrot

Tuppleverpastej smaksatt med madeira och portvin, brioche, saltgurka, steklök och pumpa 165:-
Liver pate of rooster seasoned with madeira- and port wine, brioche, cured cucumber, onion and pumpkin

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap 170:-
Blackened and minced tartare of boneless beef outside with capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish and Dijon mustard

Skaldjur - Shellfish
½ Krabba 110:-
½ Crab
Räkor 125:-
Shrimps
Ostron 35:-/st
Oysters

Skaldjursplateau - Shellfish plateau 595:-
½ Hummer, ½ Krabba, 2 Ostron, Räkor, ett halvt ben av Kamtjatkakrabba
½ Lobster, ½ Crab, 2 Oysters, Shrimps, half leg of Kamtjatka crab

Varmrätter - Main Courses

Rökt rotselleri med pumpa, hasselnöts-dukkah, stekt äpple, svartkål och brynt smör 285:-
Smoked celeriac with pumpkin, hazelnut dukkah, fried apple, Tuscan kale and brown butter

Grillad torskrygg och bläckfisk med vinkokt endiv, saltbakad silverlök och dragon- och dijonsenapssås 360:-
Grilled cod loin and squid with wine-cooked endive, salt-baked silver onion and tarragon- and Dijon mustard sauce

Bakad röding med kronärtskocka, rökt sidfläsk, picklad tomat, mandel, parmesan och brynt smör 325:-
Baked char with artichoke, smoked pork belly, pickled tomato, almond, parmesan and browned butter

Gondolens fisk- och skaldjursgryta, aioli och krutonger 275:-
Gondolens fish and shellfish casserole, aioli and croutons

Grillad entrecote med tomater, hasselnötsvinägrett, rostad vitlökskräm och friterad brysselkål 365:-
Grilled ribeye with tomatoes, hazelnut vinaigrette, roasted garlic cream and deep fried Brussels sprouts

Rådjursstek och ölkokt lägg med vitkål, jordärtskocka, inkokt lök och portersmörsås 355:-
Roast of venison and beer boiled shank with white cabbage, Jerusalem artichoke, soused onion and porter butter sauce

Bräserad och vinglaserad lammbog med svamp, rostad pumpakräm, purjolök och rosmarinsky 325:-
Braised and wine glazed lamb shoulder with mushroom, roasted pumpkin creme, leek and rosemary gravy

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot, dijonsenap och pommes frites 275:-
Blackened and minced tartare of boneless beef outside with capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish, Dijon mustard and french fries

Gondolens Säsongsmeny 595:-
Menu of the season

Hummersoppa med gravad gös, äpple- och konjakscrème, blekselleri och morot
Lobster soup with cured pike-perch, apple and brandy cream, celery and carrot

Rådjursstek och ölkokt lägg med vitkål, jordärtskocka, inkokt lök och portersmörsås
Roast of venison and beer boiled shank with white cabbage, Jerusalem artichoke, soused onion and porter butter sauce

Kaffeglass och passionsfruktscurd med farinkaka och konjaksgelé
Coffee ice cream and passion fruit curd with caramel sponge cake and cognac jelly

Desserter - Desserts
Ost, tryffelhonung, fikonmarmelad och Gondolens knäckebröd; 1 bit 55 kr, 3 bitar 120 kr, 5bitar 150:-
Cheese, truffle honey, fig marmelade and Gondolens crisp bread; 1, 3 or 5 pieces

Tarte tatin med vaniljglass, 2-3 personer 245:-
Tarte tatin with vanilla ice cream, 2-3 persons

Hjortron med vaniljglass och mandelflarn 145:-
Cloudberries with vanilla ice cream and almond flakes

Kaffeglass och passionsfruktscurd med farinkaka och konjaksgelé 125:-
Coffee ice cream and passion fruit curd with caramel sponge cake and cognac jelly

Chokladcrème med blodapelsinsorbet, brownie, apelsinchips och olivolja 120:-
Chocolate creme with blood orange sorbet, brownie, orange chips and olive oil

Färskostmousse med blåbärssorbet, blåbärstryffel, madeleinekaka och havresmul 120:-
Creamcheese mousse with blueberry sorbet, blueberry truffle, "madeleine" cake and oat crunch

Crème brûlée med bär 115:-
Crème brûlée with berries

Snacks

Syltade gröna tomater, smetana, honung 65:-
Pickled green tomatoes, smetana, honey

Grönsallad 55:-
Green salad

Marinerade oliver 45:-
Marinated olives

Mandelpotatischips 35:-
Almond potato chips

Pommes frites, aioli 55:-
French fries, aioli

Svampkroketter 65:-
Mushroom croquettes

Grillad bläckfisk 95:-
endiv, rostad vitlöksmajonnäs
Grilled squid, endive, roasted garlic mayonnaise

Kvällens chark 95:-
Charcuteries

Förrätter-Starters

Långtidsbakade rödbetor 135:-
parmesan, grillad hjärtsallad, syrad lök, rostad mandel
Slow cooked beetroots, parmesan, grilled gem salad, pickled onions, roasted almonds

Toast Skagen 165:-
forellrom, citron
Shrimp mayonnaise, buttered toast, trout roe, lemon

Löjrom från Bottenviken 130:-
rödlök, crème fraiche, potatischips, krasse
Bleak roe from Botnian bay, red onion, crème fraiche, potato chips, cress

Hummersoppa 145:-
äpple- och konjakscrème, blekselleri, morot
Lobster soup, apple- and cognac cream, celery, carrot

Tuppleverpastej 145:-
brioche, saltgurka, steklök, pumpa
Pate of rooster, brioche, cured cucumber, fried onion, pumpkin

Sotad och mald tartar på ytterlår 155:-
kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot, dijonsenap
Blackened and minced tartare of boneless beef outside, capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish, Dijon mustard

Varmrätter-Main courses

Jordärtskockor 255:-
svamp, tryffel, syltad grön tomat, krasse, smörsås
Jerusalem artichokes, truffle, pickled green tomato, cress, butter sauce

Bakad röding 265:-
kronärtskocka, rökt sidfläsk, picklad tomat, mandel, parmesan, brynt smör
Baked char, artichoke, smoked pork belly, pickled tomato, almond, parmesan, browned butter

Sotad och mald tartar på ytterlår 255:-
kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot, dijonsenap, pommes frites
Blackened and minced tartare of boneless beef outside, capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish, Dijon mustard, french fries

Bräserad och vinglaserad lammbog 285:-
pumpakräm, purjolök, svamp, rosmarinsky, brynt smör
Braised and wine glazed lamb shoulder, leek, mushroom, rosemary gravy, browned butter

Rådjursstek 325:-
ölkokt lägg, vitkål, jordärtskocka, portersmörsås
Roast of venison, beer boiled shank, white cabbage, Jerusalem artichoke, porter butter sauce

Att dela-To share

tillagning ca 40 min
preparing time 40 min

Svensk entrecôte (500g) 595:-
Swedish rib eye

Grillad torskrygg (350g) 495:-
Grilled cod loin

Serveras med: Tomatsallad med rödlök, rödvinssås, hasselnötsvinägrett, rostad vitlökskräm och friterad brysselkål
Served with: Tomato salad with red onion, red wine sauce, hazelnut vinaigrette, roasted garlic cream and deep fried Brussels sprouts

eller/or

Grönsallad, syltade tomater, jordärtskockor och smörsås
Green salad, pickled tomatoes, Jerusalem artichokes and butter sauce

Gondolens klassiker

Räkmackan 165:-
Shrimpsandwich

Fisk- och skaldjursgrytan 260:-
Fish- and shellfish casserole

Köttmackan 195:-
Steak sandwich

Kvällens husman 155:-
Tonights homely dish

Skaldjur-Shellfish

Ostron 35:-/st
Oysters

Halv krabba 110:-
Half a crab

Räkor 125:-
Shrimps

Halv hummer 220:-
Half a lobster

Skaldjursplateau 595:-
Shellfish plateau

Desserter-Desserts

Franska ostar, 3 bitar 120:-
French cheeses, 3 varieties

Tarte tatin 2–3 personer 245:-
vaniljglass
Tarte tatin 2-3 persons with vanilla ice cream

Chokladcrème 120:-
blodapelsinsorbet, brownie, apelsinchips, olivolja
Chocolate creme, blood orange sorbet, brownie, orange chips, olive oil

Hjortron 145:-
vaniljglass, mandelflarn
Cloudberries, vanilla ice cream, almond chavings

Färskostmousse 125:-
Blåbärssorbet, blåbärstryffel, madeleinekaka, havresmul
Cream cheese mousse, blueberry trouffle, "madeleine" cookie, oatmeal crumb

Crème brûlée 115:-
Crème brûlée

Chokladtryffel 30:-
Chocolat trouffle

Dessa priser gäller endast vid förbeställning och när samtliga i sällskapet väljer samma meny. För beställning till 8 personer eller fler väljer alla samma alternativ. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.
These prices are good if all in the party are choosing the same menu. If the party contains more than 8 people, please choose the same alternative. Dessa priser är inkl. moms/all prices incl.

Gondolens säsongsmeny 585:-

(Gäller till och med 23/11 2019)

Hummersoppa med gravad gös, äpple- och konjakscrème, blekselleri och morot
Lobster soup with cured pike-perch, apple and brandy cream, celery and carrot

Vinförslag
2017 Life from Stone Sauvignon Blanc, Springfield Estate, Robertson, Sydafrika 550:-
2015 Pouilly Fuissé Tête de Cru, Château Fuissé, Maconnais, Frankrike 755:-

Rådjursstek och ölkokt lägg med vitkål, jordärtskocka, inkokt lök och portersmörsås
Roast of venison och beer boiled shank with white cabbage, Jerusalem artichoke, soused onion and porter butter sauce

Vinförslag
2016 Langhe Nebbiolo A Mont, Paolo Conterno, Piemonte, Italien 560:-
2016 Les Terrasses Vinyes Velles, Alvaro Palacios, Priorat, Spanien 850:-

Kaffeglass och passionsfruktscurd med farinkaka och konjaksgelé
Coffee ice cream and passion fruit curd with caramel sponge cake and cognac jelly

Vinförslag
Ca’ Rugate 2015 La Perlara Recioto di Soave 50 cl 650:-
Kopke 10 Years Old Tawny 75 cl 890:-

Gondolens redarmeny 610:-

(Gäller till och med 23/11 2019)

Sotad och mald tartar på ytterlår med kapris, chornichons, rödbeta, äggula, pepparrot och dijonsenap
Blackened and minced tartare of boneless beef outside with capers, chornichons, beetroot, egg yolk, horseradish and Dijon mustard

Vinförslag
2016 Dolcetto Bric del Salto, Sottimano, Piemonte, Italien 495:-
2016 Vinum Optimum Pinot Noir, Rabl, Kamptal, Österrike 545:-

Bakad röding med kronärtskocka, rökt sidfläsk, picklad tomat, mandel, parmesan och brynt smör
Baked char with artichoke, smoked pork belly, pickled tomato, almond, parmesan and browned butter

Vinförslag
2017 Wild Yeast Chardonnay Springfield Estate, Robertson, Sydafrika 575:-
2016 Karia Chardonnay Stag’s Leap Wine Cellar, Napa Valley, USA 795:-

Chokladcrème med blodapelsinsorbet, brownie, apelsinchips och olivolja
Chocolate creme with blood orange sorbet, brownie, orange chips and olive oil

Vinförslag
2015 Moscatel de Setúbal, J.P. Vinhos, Setúbal, Portugal 70 cl 790:-
S/A Antique Muscat, Yalumba, South Australia, Australien 37,5 cl 520:-

Meny Gondolen 555:-

(Gäller till och med 20/11 2019)

Toast Skagen med forellrom
Toast with shrimp in dill mayonnaise with trout roe

Vinförslag
2017 Weingut Sattlerhof Südsteiermark Sauvignon Blanc, Südsteiermark, Österrike 520:-
2018 Sauvignon Blanc, Mud House, Marlborough, Nya zealand 540:-

Bräserad och vinglaserad lammbog med svamp, rostad pumpakräm, purjolök och rosmarinsky
Braised and wine glazed lamb shoulder with mushroom, roasted pumpkin creme, leek and rosemary gravy

Vinförslag
2015 Gigondas Aux Lieux Dits, Domaine Santa Duc, Rhône, Frankrike 750:-
2017 Emilio Moro, Bodegas Emilio Moro, Ribera Del Duero, Spanien 675:-

Färskostmousse med blåbärssorbet, blåbärstryffel, madeleinekaka och havresmul
Creamcheese mousse with blueberry sorbet, blueberry truffle, "madeleine" cookie and oat crunch

Vinförslag
2017 Riesling Auslese, Schloss Gobelsburg, Wachau, Österrike 37,5 cl 540:-
2013 Blue Label 5 Puttonyos, Royal Tokaji Wine Company, Tokaj, Ungern 50 cl 620:-

Baren

Cocktailbaren ligger ute i själva Gondolen 38 meter över havet och har en makalös utsikt över Stockholm. Här finns 52 sittplatser och utrymme för ytterligare minglande gäster när festlusten sätter in. I Baren turas ett halvdussin av stans bästa bartendrar om att erbjuda goda drinkar, källarsval öl, bra vin eller friska fruktdrinkar.

Se vår drinklista>>>

Matsalen

Matsalen är restaurangens mittpunkt och hjärta, där 120 gäster kan njuta av en hänförande utsikt Söders takåsar, stadshuset och Mälaren. I Matsalen erbjuds en klassisk meny kombinerad med modern gastronomi av en personal som ger restaurangen en personlig prägel.
Boka bord>>>

Köket

är restaurangen i restaurangen. Ett vitkaklat rum beläget alldeles bredvid kockar och kallskänkor. Dryga 40 sittplatser inklusive ”långbordet: ett gammalt slagbord med plats för 16 gäster.

Rätter i storlekarna ”smått”, ”mellan” och ”stort”. ”Smått” orkar du äta flera av och ”stort” passar att dela med övriga vid bordet. Dessutom skaldjur och Gondolens klassiker. KÖKET!

Nu kan du också boka KÖKET online under boka bord.

Festvåningar

Festvåningen Redarsalen har plats för 80 personer och har panoramautsikt över Gamla stan och Stockholms inlopp. För mindre sällskap finns Kungarummet med plats för 30 gäster och med en unik utsikt över Saltsjön och Skeppsholmen.

För att boka våra festvåningar ring 08-641 70 90
eller skicka en förfrågan Klicka här

TAKET...

Vi har stängt för säsongen och öppnar åter upp i slutet av maj 2020.

Vi vill tacka alla våra trogna gäster för i år och hoppas på ett återseende nästa vår.

Det finns fortfarande möjlighet att gå upp på vårt tak och ta del av vår fantastiska utsikt.

TAKET är vår sommarrestaurang och bar som ligger precis där; på TAKET, en trappa upp från Eriks Gondolen och 33 meter ovanför slussen. Med vidunderlig utsikt ut över Stadshuset, Gamla Stan, Gröna Lund, Saltsjön, Mälaren, Stomatolskylten och det spännande Slussenbygget.

Onlinebokning – Eriks Gondolen

Lunch
Måndag - Fredag 11.30-14.30
Bokningar gjorda för lunch disponerar bordet i 75 minuter.

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Fredag 17.00 - 01.00
Lördag 16.00-01.00
Bokningar gjord för middag disponerar bordet i 2,5 timmar.

För sällskap över 8 personer ring restaurangen.

Telefon 08-641 70 90.

VIKTIGT

Följ instruktionerna ända fram till och med "Bekräfta bokning". Läs också igenom Viktig restauranginformation och godkänn villkoren. Det finns ingen bokning om ni inte har erhållit en bekräftelse via sms och/eller e-post.

Julbord på Eriks Gondolen

Vi står beredda för att ta emot era bokningar och förfrågningar, ring oss på 08-641 70 90 eller boka online.

Vi lägger inte ut alla bord för online-bokning. För sällskap över 16 personer eller du hittar inte ett datum som passar ring restaurangen 08-641 70 90.

Förra året hade vi över 13 000 gäster som åt vårt klassiska traditionella julbord. I år hoppas vi på minst lika många.

Läs mer om vårt julbord HÄR>>>

Julbordet på Eriks Gondolen serveras mellan den 25:e november och 22:a december.

Våra sittningstider är:
Måndag-fredag
1:a sittningen kl. 11.30-14.30
2:a sittningen kl. 15.30-18.30
3:e sittningen kl. 19.30-01.00

Lördag
1:a sittningen kl. 12.00-14.30
2:a sittningen kl. 15.30-18.30
3:e sittningen kl. 19.30-01.00

Söndag
1:a sittningen kl. 14.00-17.00
2:a sittningen kl. 18.00-21.00

Julbordspris 725:-

Om Ni är ett större sällskap rekommenderar vi att Ni använder entrén över Mosebacke.

Öppettider

Baren
Måndag 11.30-23.00
Tisdag-Fredag 11.30-01.00
Lördag 16.00-01.00

Lunch
Måndag - Fredag 11.30-14.30

Middag
Måndag 17.00 - 23.00
Tisdag - Fredag 17.00 - 01.00
Lördag 16.00-01.00

Mötesrummet - Drottning Kristina

De som väljer att åka till Gondolen får ett mötesrum med sensationell utsikt. Du blickar ut över Saltsjön och Mälaren, beroende på vart du vänder dig. En bättre plats för att uppnå helikopterperspektiv i verksamheten är svårt att finna.

Rummet passar så klart utmärkt även till fester, privata middagar eller luncher.

Pris: ex 25% moms
Heldag 9.00 – 17.00, 6700:- Halvdag 9.00 – 12.00 eller 13.00 – 17.00, 5025:- kväll 17.30 – 01.00, 4875:-

Max antal: 24 pers

Utrustning:

Konferensrummet är utrustat med storbildsskärm 65 tum för uppkoppling mot din laptop, bredband (fast och trådlöst), blädderblock, whiteboard, block, pennor, samt fruktkorg och mineralvatten. Givetvis ordnar vi annan utrustning om Ni behöver.

Konferenspaket:

Förmiddagskaffe med smörgås eller kaka Lunchvarmrätt med lättöl eller mineralvatten och kaffe Eftermiddagskaffe med kaka Pris: 280:- ex moms

Skicka en förfrågan Klicka här

Gondolens Gastronomi

Här njuter du av maten, men framför allt lär du dig hur den tillagas. Du får också kunskaper i vinprovning, cocktails och drinkar i vårt gourmetkök högst upp på taket.

I Gastronomin kan vi ta emot upp till 16 personer. Kontakta oss så syr vi ihop dina önskningar i matlagnings- eller vinprovningskonsten.

Skicka en förfrågan Klicka här

Kontakt

Eriks Gondolen – Södermalm
Stadsgården 6, Box 151 55, 104 65 Stockholm
Telefon: 08-641 70 90

E-post: [email protected]